Çok mutsuzum ev alamiyorum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

kim dedi onu?
bir de bir şey alırken kendin araştıracaksın
sonra her kafada ayrı bir fikir aklın karışıyor
o bile yoruyor insanı.

Aynen öyle gecen ay saglik masrafi cikti 1500 tl ekstra mesela.Sigortaya ragmen harcadigim bu.
Aynen insanlar sadece yemek içmek fatura olarak düşünüyor.Saglik gideri çok.Bazi vitaminleri devlet karşılamıyor çocuğun balık yağı 180 lira soğuk algınlığı geçirdi onun için ekstra takviler alındı o ay 500 lira oldu harcaması.

kim dedi onu?
bir de bir şey alırken kendin araştıracaksın
sonra her kafada ayrı bir fikir aklın karışıyor
o bile yoruyor insanı.
Birkaç sene önceki konularda var "zaten biz yatırımlık ev alma fikrini çok saçma buluyoruz" diyenler şimdi eski konularıma dönmeye üşendim isim isim deşifre yapamıycam ama çevremde de bu şekilde çok duydum saçmalama diyeni.. Allahtan azcık finans ekonomi bilen insanlarız da eleştirilere kulak kapadık evi aldık.
emlak zengini kurt bir akrabamız da karaburun daki arsayı bize aldırmayı çok istedi kesinlikle pişman olmayacağımıza emindi. Fakat biz biraz temkinli davrandık alamadık.(keşke alsaymışız)
O yüzden burdaki tüm emlak yatırımı yapmak isteyen arkadaşlara iyi bir araştırma ve bolca cesaret öneriyorum...TL borçlanmaya kormayın zaten TL birkaç senede pul oluyor, öder gidersiniz hiçbir şey olmaz

Başka bir konuda öğretmen maaşıyla ev alamıyorum diyen öğretmeni linçleyen tayfa geldi aklıma. Asgari ücretli ne yapsın şükret azıcık diye saldırmışlardı bize ondan beridir şükredip oturuyorum. Ev de gökten yağar zaten, asgari ücret almıyorsanız villa alacak paranız vardır illaki, hepimiz şükürcü tayfayız. Sizi de linçlemeden tayfa yazmak istedim, kolay gelsin :)

Aman şimdi de e biz de okuduk ama asgari ücret alıyoruz, ya da iş bulamıyoruz, sen bizi küçük mü görüyorsuncular gelir şimdi. Valla bu konulara yazmaya korkuyorum artık ama yoruma sonuna kadar katılıyorum.

Offff sonraki mesajları da okuyup o şekilde yazsaydınız. Size göre asgari ücret alan herkes o kesim mi sandıkta??
kafaya bak ya. 2 üni mezunu kişi gördüm asgari ücret alan , sandıkta da sizin yargınızda biri değildi.
konu siyasete gidiyor sonraki mesajları okumadan başlamışsınız bik bik.

12 bin hiçbir şey , para bile değil. Evet bu konuda aynı düşünüyoruz.

12 bin için son noktayı koyuyorum arkadaşlar
Tamam yaşatıyot ama yatırım ypamaya izin vermiyor
Yatırıma girersen survivor gibi yaşıyorsun
4 kişilik bir ailenin yokulluk sınırı 10 bin olarak hesaplanmış (sanırım hesaplayan Türk iş ti).

12 bin süründürmez ama ihya da etmez sanki ...yine de gömmeyelim tabi :)

İki kişi için 12 bin
Bireysel 12 bine yatırım da yapılıyordur
O kadar da değil ya
Henüz değil en azından
Eşim emekli aile işinde çalışıyor oradanda geliyor,aylık 10 flan bizimde.
Eve aidat 1000 lira kışları oda,araba kredisi 2500 lira sigaramız var kredi kartı mutfsk filan derken anca yetiyor.
Öyle lüks bir hayatımızda yok,evde edi ve büdü ikilisi olarak varız,çocuk desen zaten evlendi yanımızda değil.
Ev kendimizin bu arada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…