Tamam o kadar yaşanıyor işte 12 bineEşim emekli aile işinde çalışıyor oradanda geliyor,aylık 10 flan bizimde.
Eve aidat 1000 lira kışları oda,araba kredisi 2500 lira sigaramız var kredi kartı mutfsk filan derken anca yetiyor.
Öyle lüks bir hayatımızda yok,evde edi ve büdü ikilisi olarak varız,çocuk desen zaten evlendi yanımızda değil.
Ev kendimizin bu arada.
Bzim öyle pahalı zevklerimizde yoktur,eşimin eli açıktır birde arada frenlerim onu dur tamam diye.Tamam o kadar yaşanıyor işte 12 bine
Ayı geçiriyorsun
Öyle pahalı zevklerin olmadan
Katılıyorum. Yaşadığım yerde evler peynir-ekmek gibi gidiyor. Kirada oturduğum evden daha çıkmadan başka kiracı geldi tuttu, geçen sene faizler düşünce evler teker teker gitti. Evinin yakınında yeni yapılan o kadar çok bina var ki. "Demekki satılıyor" diyorum eşime. Sanırım dövizin artması bazı insanlara yaradı. Parasını sürekli döviz ve altında tutanlar iyi kazandı...Evet emlakçılara diyorum 400-450 bin bandında ev bakıyoruz.
O para para değil diyorlar dalga geçerek.
Benim 10 yılda ödeyeceğim her şeyden fedakarlık edeceğim o kredi onlara o kadar küçük geliyor.
Geçen bu döviz artışından önce takip ettiğim ev vardı, dövizle birlikte tam 36 bin tl zamlandı.
Evi de gittim gördüm alınmaz ama alanlar var.
Bende bilmiyorum insanlar paraları nasıl kazanıyorlar
Allah hepimizin yardımcısı olsun bu devirde her şey çok zor inşallah gönlünüze göre bulursunuz bi evMerhaba herkese, bazi sebeplerle(mecburiyetten) evimi sattim korona ilk ciktigi dönemde.Elimde 170 bin tl kalmisti evden ve altin yaptim ve suan 200 bin ediyor.Yani ev almak icin ugrassam da malesef yari parasi bile etmiyor alamiyorum.700 bin den basliyor 2+1 daireler.Çok mutsuzum elimdeki iki kurus ta eriyip gidecek diye korkuyorum bir daha hic ev sahibi olamayacakmisim gibi geliyor.Arabam var satsam ev icin eklesem (200 bin eder galiba)bir daha araba da alamam bu piyasada.Suan oturdugum evden de hic memnun degilim cikmak istiyorum ama ne mumkun kiralar 3 bin den basliyor bu ev de eski harabe bir ev ailemden kalma.Yaptirsan olmuyor cunku ev benim degil boyle de es dost kimseyi davet edemiyorum heryer döküluyor.Ev alamiyorum burdan cikamiyorum ilanlara baktikca sinirim bozuluyor.Ilanlar cok acimasiz böyle fiyat mi olur biz ki esimle ort 12 bin tl kazaniyoruz ama ev alamiyoruz şu hale bak.Dertlesmek istedim.Okudugunuz icin tesekkurler.
Somaliler dersem dalga gectigimi dusunmezsiniz umarim.Sorsan kimsede para yok, ben anlamıyorum kim aliyo bu evleri bu paralara
kız çocuğu anneye kankadır arkadaştır.doğsun biraz büyüsün de gör sen.çok çok sevindimmm.Teşekkür ederim ceycey
Allah nasip ederse bir kızım olacak
aynen öyle hele ki büyük şehir de 12 bin 5000 gibi.benzini depo depo alıyoruz zaten mesafeler çok uzak çünkü.size komik örnek vereyim benim eve yakın kolejler 50 binden aşağı yok o da sadece okul ücreti servisi kitabı yemeği dahil değil.aynı kolejin küçük şehirlerde ki şubesi 22 25 bine eğitim veriyor.büyük şehirde oturmak da lüks olmuş.e biz büyük şehirdeyiz diye fazla maaş mı alıyoruz küçük şehirdekinden?bu ayrım neden?12 bin lira büyük bir para değil . Maalesef değil keşke olsaydı.Markete girin aylık alışveriş yapın en az 1000 ile 1500 lira kira varsa aidat ile beraber en az 2000 2500 arası ..faturalar en az 1000 veya 1500 benzin var sağlık harcamaları var giyim olabilir.Cocuk varsa zaten hesap hepten şaştı gitti.12 bin lira ile sadece yaşanır.İnsanca yaşanmaz yaşanır sadece.
gömelim ayol.vallahi de yetmiyor billahi de yetmiyor.12 bini bu kadar da gömmeyelim yahu
işini başka bir yerde yapma şansı olmayan insanlar için hadi neyse deaynen öyle hele ki büyük şehir de 12 bin 5000 gibi.benzini depo depo alıyoruz zaten mesafeler çok uzak çünkü.size komik örnek vereyim benim eve yakın kolejler 50 binden aşağı yok o da sadece okul ücreti servisi kitabı yemeği dahil değil.aynı kolejin küçük şehirlerde ki şubesi 22 25 bine eğitim veriyor.büyük şehirde oturmak da lüks olmuş.e biz büyük şehirdeyiz diye fazla maaş mı alıyoruz küçük şehirdekinden?bu ayrım neden?
çok katılıyorumm.eşim tayin olamayacak bir görevde olsa da gene büyük şehir oluyor sadece.diğer türlü hemen taşınırdımm denizi olan bir ilçeye .çocuğumu da miss gibi okuturdum kolejde.şimdi yüzde seksen burs kazanabilirse 30 bine yakın ödeyeceğim.oysa küçük şehirde burssuz zaten 25 bin kolej .işini başka bir yerde yapma şansı olmayan insanlar için hadi neyse de
kalanların büyükşehir ısrarını ben anlamıyorum
küçük şehirlerde özellikle eğitim konusunda çok başarılı ve istikrarlı olanlar var
öğretmen kadrosu oturmuş, velileri ilgili, öğrencileri iddialı okulları olan bir anadolu ilçesinde yaşamak daha mantıklı. memlekete filan da yakın olursa ya da bir bahçe filan yapılırsa oohh mis.
hele şu pandemi sürecinde bence herkes fark etti ki büyükşehirler işkence artık
çocuğu bir tiyatroya götürmek için ya çalışmıyor evde oturuyor olacaksın ya iş çıkışı 2 saat trafik çilesi çekeceksin ki çocuğu al, bir yerde karnını doyur da yetiştir matineye....
e başka şehir yaşasan da mesela 1 h.sonu toplu plan yapar konser, tiyatro alışveriş, müze ne varsa toplu yapar gelirsin. sanki büyükşehirdekiler Allah'ın günü tiyatroda konserde ! çoğu yerde devlet tiyatrosu filan var artık. konserler zaten 10 sene önceki gibi değil neredeyse hiçbir kaliteli grup zaten artık gelmiyor konser programına almıyor türkiyeyi. alsa senede kaç konser gidecek para kaldı insanlarda?
çocuk okutmak isteyen bence hiç büyükşehirde kasmasın
okulları güzel minik şehirleri düşünsün
özele de yollamasın (tam gün kreşi olduğu için özele vermek gerekebiliyor, biliyorum ama mecbur değilse yani)
takip etsin, dili öğretsin, çocuğa üniversiteyi direkt yurtdışında okutsun. en mantıklısı bu bence.
gömelim ayol.vallahi de yetmiyor billahi de yetmiyor.
Ben artık o kadar üzülmüyorum gerçekten. Herkes seçimlerini yaşıyor hayatta. Öğrencilerime resmen yalvarıyorum bir kelime öğretebilmek için ama umurlarında bile değil. Ben onların onda biri imkanla okumuş, çabalamış, para kazanmışım. Yarın bir gün bu çocuklar asgari ücretle çalışıp 3,5 çocuk yapıp geçinemiyorlar diye niye üzüleyim ki. Hem kendilerini geliştiremedikleri için her gün daha geriye gidiyoruz. üniversite mezunu olup daha cümle kuramayan bir sürü kişi var maalesef.Hayır aslında demek istediğim bu değil , şartlara göre kazancımız konu sahibine yakın. kiradayız. Altımızda aileden verilen ev yok..
Ekonomik durumumuzda ülkede olan doktor bile yurtdışında yoksul durumda aslında hepimiz aynı gemide batıyoruz.
Ben şuan biraz hassas davrandım , biz böyleysek ki aslında yatırımımız olmadığı icin yoksul durumdayız yakınlarımda maas olarak çok kötü durumda olanlar var tabi ki kendi yakınlarım icin de kendim içinde üzülüyorum.
Fakat hali durumu iyi bir var karşımızda ağlayan evet doğru hepimiz ağlamalıyız zaten sadece demin bu forumda kahvaltılık alamadan dönen birinin mesajını okudum ve evet çok etkilendim
haklılık payın var piraye.çok umursamaz çocuklar ve aileleri var.sanki sabancının çocukları gibi anca ders kaynatsınar öğretmenle dalga geçsinler.üniversite de bile pandemi de yerine sınava adam sokup dersleri öyle verip mezun olanlar tonla oldu.dil öğrenmek iş öğrenmek için birinin yanında ücretsiz ya da cüzi ücretle çalışmak yerine sevgili peşinde sosyal medya peşinde koştular haksız mıyım?covidmiş kızım dün din dersi sınavı oldu rahatsızlanmış bugün eokulda gördüm 89 almış covid olmasına rağmen üzüldümm niye 100 değil diye.alırdı çünkü.diğer sınavları bu hafta ve gelecek hafta başı giremeyecek bana dert oldu.nasıl çalıştırabilirim diye kara kara düşünüyorum.asgari ücretli değilim ama 1 günlük ders kaybına bile üzülüyorum okula gitmeyince.biz mi tuhafız onlar mı bilemedim.Ama tabii elinden geleni yapıp asgari ücret kazananı ya da işsiz olanları konu dışı bırakıyorumm.onlar ayrı konuBen artık o kadar üzülmüyorum gerçekten. Herkes seçimlerini yaşıyor hayatta. Öğrencilerime resmen yalvarıyorum bir kelime öğretebilmek için ama umurlarında bile değil. Ben onların onda biri imkanla okumuş, çabalamış, para kazanmışım. Yarın bir gün bu çocuklar asgari ücretle çalışıp 3,5 çocuk yapıp geçinemiyorlar diye niye üzüleyim ki. Hem kendilerini geliştiremedikleri için her gün daha geriye gidiyoruz. üniversite mezunu olup daha cümle kuramayan bir sürü kişi var maalesef.
Para kazanma işinin okulla eğitimle kendini kültürel ve bilgi birikimi olarak geliştirmekle çok alakası yok aslında. Benim okulda bir arkadaşım vardı dersler falan umrunda değildi, sınav zamanı gece eğlenmeye gidecek diye sınava gelmezdi ( liseden bahsediyorum üniversite değil zaten üniversite de okumadı) . Ben karnemde bir tane 4 var diye ağladığımı bilirimhaklılık payın var piraye.çok umursamaz çocuklar ve aileleri var.sanki sabancının çocukları gibi anca ders kaynatsınar öğretmenle dalga geçsinler.üniversite de bile pandemi de yerine sınava adam sokup dersleri öyle verip mezun olanlar tonla oldu.dil öğrenmek iş öğrenmek için birinin yanında ücretsiz ya da cüzi ücretle çalışmak yerine sevgili peşinde sosyal medya peşinde koştular haksız mıyım?covidmiş kızım dün din dersi sınavı oldu rahatsızlanmış bugün eokulda gördüm 89 almış covid olmasına rağmen üzüldümm niye 100 değil diye.alırdı çünkü.diğer sınavları bu hafta ve gelecek hafta başı giremeyecek bana dert oldu.nasıl çalıştırabilirim diye kara kara düşünüyorum.asgari ücretli değilim ama 1 günlük ders kaybına bile üzülüyorum okula gitmeyince.biz mi tuhafız onlar mı bilemedim.Ama tabii elinden geleni yapıp asgari ücret kazananı ya da işsiz olanları konu dışı bırakıyorumm.onlar ayrı konu
ben üniversite okuyarak asgari ücret alan ya da alamayan gençleri kastettim yoksa elbette okumayarak da hayatta başarılı olan iyi kazanan insanlar var.ülke şartlarını baz almazsak en dip fakirlikten iyi okuyarak dil öğrenerek sertifikalar alarak yurtdışında bile tercih edilecek vasıflarla donanarak kurtulmak mümkün.zenginlik demiyorum ama tatmin edici kazanca ulaşan çok var tanıdığımm.Ama adı okumak olsun diye bir üniversite okuyan sadece kamuda çalışmayı baz alan yıllar yıllar boyu kpss ye girerek zaman harcayan kendini hiç geliştirmeyen emir altına girmeyi asla kabullenmeyen gençlerimiz de var.yani hem haklılar hem de haksızlar aslında iş bulamayanlar ve asgari ücrete çalışanlarPara kazanma işinin okulla eğitimle kendini kültürel ve bilgi birikimi olarak geliştirmekle çok alakası yok aslında. Benim okulda bir arkadaşım vardı dersler falan umrunda değildi, sınav zamanı gece eğlenmeye gidecek diye sınava gelmezdi ( liseden bahsediyorum üniversite değil zaten üniversite de okumadı) . Ben karnemde bir tane 4 var diye ağladığımı bilirimbu arkadaşımız şuan baya refah içinde yaşıyor . Yine onun gibi örnekler var etrafımda. Çalışarak, okuyarak falan aileden gelen bir destek , zenginlik vs olmadıkça gelebilinecek maksimum seviye az çok belli kendimizi kandırmayalım . He bunun istisnası elbet var ama adı üstünde istisnai bir durum.
Ülkenin şartları aşağı gitmeden önce evet okuyan , kendini geliştiren çalışan insanlar için bir yaşam standardı vardı doğru ama ülke şartlarının kötüleşmesinden dolayı bu kötüleşme hızını çoğu kişinin yaşam standartları yakalayamadı maalesef .
Biraz da haklılar ya . Kendini geliştirmek ekstra şeyler öğrenmek hep zaman ve hep maddiyat . Aileden desteğin yoksa çok zor . Onlar da haklı. Yol gösteren yoksa insan gençken çok cahil oluyor bir kere. Ya bir aile büyüğü ya ana baba abi abla bir şey olacak illaki insana yol gösteren , en azından fikir veren . Maddiyatı da geçtim.ben üniversite okuyarak asgari ücret alan ya da alamayan gençleri kastettim yoksa elbette okumayarak da hayatta başarılı olan iyi kazanan insanlar var.ülke şartlarını baz almazsak en dip fakirlikten iyi okuyarak dil öğrenerek sertifikalar alarak yurtdışında bile tercih edilecek vasıflarla donanarak kurtulmak mümkün.zenginlik demiyorum ama tatmin edici kazanca ulaşan çok var tanıdığımm.Ama adı okumak olsun diye bir üniversite okuyan sadece kamuda çalışmayı baz alan yıllar yıllar boyu kpss ye girerek zaman harcayan kendini hiç geliştirmeyen emir altına girmeyi asla kabullenmeyen gençlerimiz de var.yani hem haklılar hem de haksızlar aslında iş bulamayanlar ve asgari ücrete çalışanlar
Haklısınız ne denir kiBiraz da haklılar ya . Kendini geliştirmek ekstra şeyler öğrenmek hep zaman ve hep maddiyat . Aileden desteğin yoksa çok zor . Onlar da haklı. Yol gösteren yoksa insan gençken çok cahil oluyor bir kere. Ya bir aile büyüğü ya ana baba abi abla bir şey olacak illaki insana yol gösteren , en azından fikir veren . Maddiyatı da geçtim.
He sizin dediğiniz şeyleri yapabilmiş insanların da yaşam standardı düştü onu demek istemiştim. Konudan zaten aşikar normal şartlarda iyi gelirler alan insanlar da kötü şartlarda yaşıyor. Enflasyon . Herşeye enflasyon. Bu insanlar orta sınıftı . Ama enflasyon yok ediyor onları. Zengin ise çok daha zengin şimdi. Zengin olmak kolaylaştı esasında ülkemizde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?