Çok mutsuzum

YellowRabbit

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2020
188
146
18
40
Çooookk mutsuzum çok.
İçim okadar sıkılıyor ki derdimi paylaşmak istiyorum. Sizi sıkarsa özür dilerim şimdiden
10sene önce görücü usulüyle evlenmiştim. Hiç istememiştim aslında zorlamalarla kendimi bir girdabın içinde bulmuştum ve evlenmiştim. Şiddet, hakaret, tehdit, alkol. Ne ararsan vardı evlilikte bir çocuğumda olmuştu. Hamileyken bile şiddet vardı. Çok kötü günlerdi. Hep ölmeyi düşünüyordum.çok geçmedi yaklaşık 2sene sonra kurtuldum o pislikten. Oğlumu da bana verdi mahkeme. Boşanma oldu olmasına ama hala bizi rahat bırakıyordu.
Derken zaman geçti tamamen kurtulduk.
Ailem çok tutucuydu özellikle babam. Belki o bukadar kıt düşünceli olmasaydı bu kadar kötü şeyleri genç yaşımda yaşamazdım. O zamanlar 23 yaşındaydım evlendiğimde.
Ailenle kalıyordum ve ailem yine herşeye karışıyordu. En önemliside çocuğuma. Istediğim gibi yetiştiremiyordum. Evde kaç kişinin söz hakkı oluyordu üzerinde.
Yıllar geçti katlandım bu duruma istemesemde.
Sonra biri çıktı karşıma başta hiç istemedim. Zaten okadar yorulmuştumki bir insanı sevemiyordum bile tiksinti gelmişti. Agresifleşmiştim.
Ama o beni iyileştirdi. Bana çok iyi bir arkadaş oldu bıkmadan dinledi hep beni.
Çocuğuma abiden öte baba bile oldu. İlgilendi sevdi.
Ve evlendik. Aramızda hiç bir sorun yok onunla. Çok iyi anlaşıyoruz. Senelerimiz geçiyor. Anlaşamadığımız hiç nokta yok şükürler olsun.
Tek sıkıntı oğlum büyüdükçe yaramazlaşıyor.
Şuan 9yaşında ve bize hiç saygısı, yok bizi arkadaşı gibi görüyor söz dinlemiyor. Hep TV tablet telefon. Ders çalışmıyor, ödev yapmıyor. Ikimizde ona konuları anlatıyoruz tek tek örneklerle anlamıyor. Dinlemiyor çünkü. Hareketleriyle davranışlarıyla beni çok üzüyor.
Yoruldum ve tükendim artık. Şuan 3.sınıfta ama 1.sınıf seviyesinde tüm bildikleri. Oyunla anlatıyorum olmuyor. Her yolu deniyorum olmuyor. Yapamıyor. Yapmak istemiyor. Aklı fikri televizyon telefon ve yemek abur cubur herşeyi yasaklıyorum ama umurunda bile değil. Oyuncak oynar onu yasaklasam gidip yatar yatmayı yasaklasam öylr oturur. Yani hep bir alternatifi var. Ödevimi yapayım da yasakların kalksın demez. Kitap okumaz.
Herşeyi geçtim. Görevlerini yapmadığı gibi yaramazlık öyle fazlaki. Dün gece ağlama krizine girdim. Çok üzülüyorum. Bizimle arkadaşıymışız gibi şakalaşıyor. Ve bu son günlerde beni çok üzdüğünde öz babasını hatırlıyorum yaptıklarını. Huyları çok benziyor.
Ne yapacağımı bilmiyorum çaresizim. Yine mutlu olamadım.

Ağlamayın pedogoga goturmelisiniz her çocuk bir değil psikolojik yardim almanız sizide cocugunuza rahatlatacak

bu anlattığınızı nerede ise 9 yaşındaki her erkek çocuk yapıyor ki

biraz da inatlaşmışsınız karşılıklı

tv tablet telefon ise derdiniz çözüm basit

evden tv tablet telefon gidecek

siz de kullanmazsanız o da kullanamayacak

okul online ama sınırlı saatlerde açılan internet olacak o zaman

onu yasaklayarak bunu yasaklayarak çözüm olmaz ki

mesela oyuncak oynaması neden yasaklansın ki

oynasın birlikte oynayın hatta ama bir saat sonra dersini yapsın örneğin

kitap okumaz diyorsunuz hangisi okuyor, okuyan istisna

ya da şöyle soralım acaba okutmak istediğimiz onlara ne kadar hitap ediyor

biz ne kadar okuyoruz

çocuğun şakalaşacağı kimse yoksa sizinle şakalaşır da bunda sorun ne

Sizin bu anlattıklarınızın çocuğunu 4 yaşımda kızımda yaşıyorum. Henüz okula gitmiyor ama çok abur cubur tüketiyor. Atık kural koyduk günlük bir tane düzgün durursa babasını arayıp izin alacak ondan sonra ikinci. Fakat dün öyle şeyle söyledi ki ağzım açık kaldı ben sizin gibi anne baba görmedim. Böyle anne baba olur mu ki. Ben açım diyorum anlamıyorsunuz. Ben sizden hiç mumnun değilim. Davranışlarınızı düzeltin böyle hayat yaşayamam . Böyle hayat yaşanır mı hiç gibi gibi cümleler. Elime anlattım gülme krizine girdi. Benim için sinir bozucu ama sürekli herşeye cevap veren laf dinlemeyen karşımda yaşıtım biriyle tartışıyomuş gibi hissettiğim 4 yaşında çocuk var.

Biraz sabırlı olmak lazım. Yeni nesil çocuklar anlaşılması güç. Sizin yaşadığınız hayattan ne kadar etkilenmişsiniz. Bir de o yavruyu düşünün oda içindekileri böyle yansıtıyor demekki. Bence bu zamana kadar çoktan bir pedegogla görüşmeniz lazımmış. Erkek çocukları boşanma yeni evlilik gibi konuları daha zor atlatıyor. Allah yardımcınız olsun.

Benim çocuklarım kitap okumayı severler, şu dönem oğlum bıraktı biraz. Oda eline alıyor açmadı deyip bırakıyor, dönemsel bir şey sanırım. Ama kitap okumayı doğuştan değil, benden etkilenerek sevdiler. Ben kendim her gün elimde kitap olmasa da yinede okuyan biriyim. Bebekken her gece ben yada babası okurduk, büyüdüklerinde D&R gideriz herkes ilgi alanına göre raflara dağılır seçimini yapar. Sizde bunu deneyin derim, kendinizde okuyun görerek örnek alsın.
Diğer konular içinde yorumum şöyle. Oğlunuz zor bir çocukluk dönemi geçirmiş. İlk doğduğu ev, ailenizle yaşadığınız ev ve şimdi ki hayatınız. Çocuk arada kalmış, afallamış gibi geldi bana. İnatlaşmak yerine örnek olun, konuşun, sevginizi gösterin. Ve mutlaka ergenlik öncesi bir uzman yardımı alın.

İşte mesela bir saat veriyorum oyun için diyelim oynuyor sonrasında ödev yapmıyor.
Okuması 3.sınıf seviyesinde değil bu yüzden kitap okuyup geliştirsin diyorum ve kitaplarını kendi seçiyor alıyor ama okumuyor.
Arkadaşıyla şakalaşor gbi şakalaşıyor bizde hiç şakalaşmasın demiyoruz ki hatta bizde oynaşıyoruz onunla ama durmamız gereken yerleri söylüyoruz ama o bizi dinlemiyor giç bir konuda dinlemiyr

Bende okuyorum kitabım hergün aynı yerde durur ve bende okumasamda alıp bir süre sonra yerine koyarım görür. Bazı akşamlar o yatağında kitapta okuyorum ona. Ama onun aklı hep başka yerlerde. Bunu hissediyorum. Sadece ders yaparken değil güzel güzel birşey konuştuğumuzda da öyle. Kafasında başka şeyler düşünüyor bunuhissediyorum.

bakın benim oğlum da 10 yaşında

kimi şakalarını ben de sevmiyorum

diyorum ki ben bu tarz şakalardan hoşlanmıyorum

sonra anlatıyorum insanlara sevmediği şakaları yaparsan sen itici olursun

sana böyle böyle yapsalar diye onun sevmediklerinden örnek veriyorum

kitap okuma saati yapın mesela

atıyorum kitap 40 sayfa ise 10 günde bitecek günde 4 sayfa da okusun yani

süre de yarım saat birlikte oturun okuyun

mesela ben kitapları önce okuyorum ya da o okuyunca okuyorum

kitabı okuduğumu bildiği için okumadan okudum demesi olanaklı değil

ayrıntının ayrıntısını sorar bilir huyum pis :)))

sonra o kitap hakkında konuşun ikiniz de okudunuz ya hakkında sohbet edin

sonra mesela oradaki Ahmet bir davranış yapmış sorun oğlunuza sen olsan ne yapardın

kitaptaki kimin yerinde olmak isterdin kimin yerinde olmak istemezdin diye sohbet ortamı ama ders gibi değil

sonra oturun hikaye yazın

mesela geçen sen oğlumun sınıfının şiir senesiydi, herkes şiirler yazardı vs

sonra alfabenin harflerinin hepsini kullanarak şiir yazarak günü anlatma ödevleri verdiler çok eğlenceli siz de yapın

akrostiş yapın

akşama gelirken gazoz al

ilk harfler bunlar bunları kullanarak şiir yazın

ikiniz de yazın okuyun karşılıklı

aşık atışması yapın

birisi bir cümle söylesin öbürü cevap versin

dil gelişimi sadece motamot kitap ile olmaz ki

bakın bu benim alfabe harfleri ile gün anlatma şiirim, oğlumunki de farklıydı rap gibi de okuyorduk hatta

Annem dedi kalk kalk

Bari bugün bırak yatak

Canlı ders yok yok

Çarşamba bugün, tek derdimiz sokak

Ders dediğin nedir ki

Evdeki her an değerli

Fen Bilgisi, sosyal, matematik

G........ ailesi bir arada yetmez mi

Hazır mıyız yeni hayata

Islak sokaklarda koşmaya

İzin günümüzde yağmur yağsa da

Jöle sürmeyiz koşarız dışarıya

Kalede Alperen desek

Lazım mı forvet diye seslensek

Maç yapacağız diye belirtsek

Nazlı çağırır mı geri kalanları

Olmaz Olmaz demeyin

Öğle saatinde de çıkılır dışarı

Parti yapmayacağız ki bahçede

Rahat rahat koşacağız sitede

Sabah yaptık ödevleri

Şahane oldu resimleri

Tam da izin saati

U..... çıkar şimdi

Ümidinizi kaybetmeyin

Var daha güzel günler

Yaz tatilinde de dinleneceğiz

Zaten hep öğreneceğiz

Ne güzel yazmışsınız teşekkür ederim.
İşte sorunumuz bu bizim bu dediklerinizi yapmaya çalışıyorum mesela şaka kısmında bende anlatıyorum güzel güzel yanlış olan şakaları ama dinlemiyor dinlemiş gibi yapıp hııı diyor gülüyor karşımda yani beni salak yerine koymaya çalışıyor bana saygısı yok.
Kitap okuma konusunda bırakın ona okuduğu sayfadan soru sormamı beraber otursak okumak için o eline kitap almaz banane der.
Ona soru soramam yaa annecim diye bağırmaya başlar sıralarda sıralar o böyle yapınca benimde nevrim dönüyor.
Odana git cezalısın diyorum.
Oyunla yaptırmaya çalışıyorum oda olmuyor o bana yaptırmaya çalışıyor.
Bazen kendimi sorguya çekiyorum acaba benim yanlış yapıyorum diye tek tek davranışlarımı düşünüyorum ben yanlış yapmıyorum bence.
Benim çocuğum problemli

Öncelikle kendinize iyi bir es buldugunuza cok sevindim. Allah bozmasin. Oglunuza karsi da ilgiliymis ne güzel. Oglunuzu pedagog a götürün. Eskiden kalma birseyler olabilir, gelisim iöe ilgili olabilir .yardim alin. Kendinizi bu kadar tüketmeyin. Insallah düzelir

Allah razı olsun.
Kesin etkili olacağını bilsem götürücem çokta pahalı pedagoglar. Devlet hastanesinde şuan gidilmez gidilse bile ilaç odaklı

Sanırım oğlumda erken ergenlik yaşıyor.
Karşılık veriyor kızıyor küsüyor bildiğini okuyor.
Hep iyi şekilde yaklaşıyorum ama yıpranıyprum artık.
Aslında benim evliliğide çokçabık alıştı çünkü eşimi çok seviyor ve ona çok düşkün. Gerçek bir baba oğul gibiler. Ama sorun ne çözemiyorum

Ergenlik 20 yaşına kadar sürüyor. Erkeklerde daha da uzun ben 20 yaşına kadar ailemi asla anlamazdım her söylediklerini kötü bilirdim. 20 yaşına gelince ailen haklıymış dedim. Büyüdükçe hayat kolaylaşmıyor daha zorlaşıyor. Allah sabır versin yardım etsin . Zor bir süreç.

Bence sıralamanız yanlış. Önce ödev, ödev bittiğinde oyun olsa daha etkili olmaz mı?
Biz hafta içi oyun yok dedik, okullar online bile olsa açıldığı için.
40 günlük çizelge hazırladık, 30 dk spor, ödev, 30dk kitap okuma gibi. Bitirirse kendi belirlediği ödülü alacağız.
Kitap okumada bizde başka işe yarayan bir yöntem şöyleydi. Mesela benim akşam yemeğini hazırlamam gerekiyor. Mutfağa bir sandalye çekiyordum. Ben yemek yaparken oğlum bana sesli kitap okuyordu. 20 dakika mesela. Hiç yoktan iyidir.
Abur cubur bizim de kanayan yaramız. Tek çözüm evde bulundurmamak. Ya da hafta da bir gün serbest deyip. O gün istediğini alıp diğer günler dikkat etmek. Sağlıklı alternatifleri deneyebilirsiniz. Mesela biz uzun bir süredir eve cips almıyoruz ama ara ara mısır patlatıyoruz.
Bir de katılır mısınız bilmem ama sanki biraz otorite eksikliği var gibi. Ara sıra evde otoritenin kim olduğunu hatırlatmak lazım sanırım. Onlar çocuk oldukları için kendi sınırlarını çizemiyorlar. Bizim göstermemiz gerekiyor. Bunun için bir psikologdan destek almak iyi olabilir.

Sevdigi seyleri yasaklamak yerine odul olarak sunun. Mesela 1 saat tablet oyna, sonra odev yap yerine once odevini yap, sonra 1 saat tablette oyun oynayabilirsin.
Benim buyuk oglum 3 yasinda ve bu anlattiklarinizi biz de yasiyoruz. Sunu soyleyebilirim ki bu durumu asmanin tek yolu kosulsuz, bikmadan, usanmadan sevgi gostermek. O inadini kirana kadar siz onu sevdiginizi surekli gostereceksiniz. Sevgi diliyle anlatin, yasaklarim, alirim, vermem gibi cümleler yerine onu sevdigi seylerle odullendirin. Sorumluluk verin ve yaptığı zaman takdir edin. Bu mutlaka ders ya da odev olmak zorunda degil. Oyuncaklarini toplamasi konusunda olabilir ya da tabagini kaldirmasi, kıyafetlerini katlamasi. Bunlar bizde ise yariyor. Elbette sabredemedigim zamanlar da oluyor, kucuk oglum yuzunden uykusuz ve yorgun dusuyorum ama bu onlarin sucu degil. Kendimi bu sekilde motive etmeye calisiyorum. Kolayliklar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…