• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum

buarada herkesin hayatı kendine ben sizin hayatınızı sizin yaptığınızı değil sizin burda türklerin örf, adet, geleneklerini dini inançlarını yokmuş gibi, uzayda yaşıyormuş gibi basitleştirip genç kızlarımıza özendirerek anlatmanızı eleştiriyorum. yanlış anlaşılma olmasın sizin hayatınız sizi ilgilendirir.

çok üzüldüm ama olan olmuş artık,ne kadar pişman olsak dövünsek de geçmişi düzeltemiyoruz malesef. ama sevmediğin biriyle evlenmek zorunda hissederek hayatını mafetme derim.ben yerinde olsaydım ilerde ömür boyu bekar kalacağımı bilsem bile (ki yok öyle bir şey) istemediğim biriyle evlenmezdim.

zar namustur evet ama sadece namus değildir diyorum bunu anlayabilmeniz için bu kadar açık açıkmı anlatmam gerekiyordu pardon?
zar namustur derken zar harici herşeyi yapıp sonrada zarım var namusluyum demeninde dorğu olmadığını söylüyorum bundan sonraki msjınız bu olucak çünkü bunu bilerek şimdiden söylüyorum bunu:)
sizle laf yarışına girip durmuyorum buarada:) sizi kimsiniz tanışıyormuyuzki sizle bir polemik yaratayım yoktan yere!!!!
siz kendinizle özünüzle çelişiyorsunuz asıl merak ediyorum sizin anneniz biliyormuydu evlenmedne önce birlikte olduğunuzu başkasıyla veya başkalarıyla o da sizin gibimi düşünüyor hiç sanmıyorum.
ama bizim çağımız ilerledi dimi artık annelerimiz normal karşılamasa bile bizim nesil karşılamalı bizden sonraki nesil ne yapmalı peki daha ilerleyip gay ve lezbiyenlik ilişkilerinde anne ne var bundamı demeli?? ilerlemek nereye kadar ilerlemedeki kastınız ne sizin? bizi geniş mezhebe sahip birer insan haline getirmek bir ingiliz le aynı namus kavramına sahip olmamızı sağlamakmı????
ayrıca her gurbetçide sizin gibi o yaşama özenip türkiyeye dönmüyor bunuda bilin.. ordaki yaşamı çok iyi biliyorum zira 2 gelinimiz yabancı. ve annemin, babamın tarafıda yurt dışındalar. zar nedir ya aman ordamı takıldınız kaldınız gibi özlerini kaybetmediler çok şükür...iki tane dostum var ve biri avusturyada doğmuş diğeride ilk okulda yurt dışına gitmiş orda yetişmiş. onların yaşamına bakıyorum bide sizin bahsettiğiniz yaşama sizinki üzgünüm ama özentilikten başka birşey değil...
türklerin dini islamdır evet yüzde kaçı başka dine mensuptur bunu biliyormusunuz ben biliyorum o yüzden açıkca söyleyebiliyorum çünkü azınlıklardan değil koca bir toplumun dini inancından bahsediyorum. istisnalar kaideyi bozmazlar bilirsiniz...

üzgünüm ama biz bu halimizden memnunuz ya bizi ilerletme çabalarında bulunmayın burda boşuna...
namusla dinin ne alakasımı var:))) pardon siz uzaydamı yaşıyorsunuz türkiyede yaşadığınız söylemiştiniz ama böyle bir soru sordunuz çok ilginç!!!!!! cvbınızı bildiğiniz soruları sormayın lütfen bana türkiyede yaşayan bir ingiliz gibi davranmak hoşunuza gidiyor olabilir ama ben farkındayım yani bu yaptığınızın bunu bilin...
benimde yapım gereği cvp vermek var o yüzden sizi çok iyi anlıyorum:)))

biz o söylediğiniz şey için namus sadece zar değildir diyoruz sizin cümlenizden o anlam çıkmıyo bu yüzden açık açık değil, doğru şekilde anlatmanız gerkiyo, bide demişsiniz ya hani, zar dışında herseyi yaptıktan sonra zar var diye kimse namuslu sayılmıyo, işte ben zaten en başından beri bunu anlatmaya çalışıyorum. beyinde biter zarda değil diyerek ne kastettiğimi düşündünüz anlayamadım bu bir, halkın bi kısmının sadece toplumsal baskı yüzünden müslüman oldugunu söylediği veya böyle alışılageldiği için böyle olması, aslında bu dinin esaslarının biçok kişi tarafından bilinmediği malesef bi gercek, anayasının sadece ilk 4 maddesini okusanız türkiyenin laik bir devlet oldugunu, bir din kısıtlaması yapılamayacağını, hukuki bi araştırma yapsanız türklerin dini müslümanlıktır demenizin aslında suc oldugunu da öğrenebilirsiniz. gördüğünüz üzere beni türk deilsin diye yargılasanızda dili de sizden düzgün konuşuyorum, yasaları da sizden iyi biliyorum :1: türk olmak zara önem vermek ve türklerin dinini islam sanmak sanırım size göre sadece... evet bu arada namusla dinin ne alakası var? din namusu öğütler, evet. ama bu hristiyanlıktada böyledir. sadece müslümanlık vurgulamaz bunu, hristiyanlıkta kadına baktıysan gözünü oyman, ellediysen elini kesmen gerekiyo, hristiyanlık da allahın dini, onu hor görme bence, bu arada lütfen artık milliyetime dil uzatmayın. aynı şeyi tekrar yaparsanız şikayet etmek zorunda kalıcam.

Arkadaslar bu konu ne cok uzadi boyle. birakin herkes istedigi gibi dusunsun.
Bende basta yanlisi bi erkekle ayni evi paylasmakta goruyorum, belki kizacaksiniz bana ama..
Tabi herkesin kendi bilecegi birsey,bana ayni evi paylasmak hic dogru gelmiyor.Dedigim gibi bakis acisi..

Bir hata yapildi diye ona bu kadar kotu davranan birisiyle evlenmesi de tavsiye edilir birsey degil..Yol yakinken donmekte fayda var. Evlenip daha da yipranmak bundan daha kotu olmaz sanirim.

Buda isin sosyolojik boyutu olmakla beraber malesef toplumuzda erkekler bu tarz birliktelikler yasadiginda normal sayilirken,kadinlar yasadiginda damgalanabiliyor.Demek istedigim yanlis anlasilabilir,kadinlarda evlilik oncesi beraberlikler yasayabilir fikrini kesinlikle savunmuyor.Bu tarz seyler evlilikle beraber yasanmali..

biz o söylediğiniz şey için namus sadece zar değildir diyoruz sizin cümlenizden o anlam çıkmıyo bu yüzden açık açık değil, doğru şekilde anlatmanız gerkiyo, bide demişsiniz ya hani, zar dışında herseyi yaptıktan sonra zar var diye kimse namuslu sayılmıyo, işte ben zaten en başından beri bunu anlatmaya çalışıyorum. beyinde biter zarda değil diyerek ne kastettiğimi düşündünüz anlayamadım bu bir, halkın bi kısmının sadece toplumsal baskı yüzünden müslüman oldugunu söylediği veya böyle alışılageldiği için böyle olması, aslında bu dinin esaslarının biçok kişi tarafından bilinmediği malesef bi gercek, anayasının sadece ilk 4 maddesini okusanız türkiyenin laik bir devlet oldugunu, bir din kısıtlaması yapılamayacağını, hukuki bi araştırma yapsanız türklerin dini müslümanlıktır demenizin aslında suc oldugunu da öğrenebilirsiniz. gördüğünüz üzere beni türk deilsin diye yargılasanızda dili de sizden düzgün konuşuyorum, yasaları da sizden iyi biliyorum :1: türk olmak zara önem vermek ve türklerin dinini islam sanmak sanırım size göre sadece... evet bu arada namusla dinin ne alakası var? din namusu öğütler, evet. ama bu hristiyanlıktada böyledir. sadece müslümanlık vurgulamaz bunu, hristiyanlıkta kadına baktıysan gözünü oyman, ellediysen elini kesmen gerekiyo, hristiyanlık da allahın dini, onu hor görme bence, bu arada lütfen artık milliyetime dil uzatmayın. aynı şeyi tekrar yaparsanız şikayet etmek zorunda kalıcam.
ben zaten en başından beri bunu anlatmaya çalışıyorum mu:)))) bence siz birine doğru şekilde anlatmanız lazım demeden önce kendiniz anlatmak istediğinizi anlatabilinki bunu söylediğinizde gülünç duruma düşmeyin şimdiki gibi:)))
insanların toplum baskısıyla dinim islam dediğini nerden çıkardınız pardon insanların içlerini okuma gibi doğa üstü bir yeteneğemi sahipsiniz:)))
hayat sizin inandığınız sizin kafanızda kurguladığınız gibi değil hanfendi..
siz yasa ve kanunları benden iyi bilemezsiniz nedenmi??? boşverin nedenini belki önemli birileriyizdir bu konuda he ne dersiniz????çok merak ediyorsanız özelden yazayım size ama burda teşir etmek doğru değil bu tarz şeyleri...
hristiyanlığı yermiyorum dinimizi övüyorum. dinimizle hiçbir din kıyaslanamaz bile...
siz bir bireysiniz ve toplum bireye değil, birey topluma uymak zorunda bunu bilin...
şikayet meselesine türk kadını, türk örf,adet geleneğine herhangi bir aşağılamada bulunduğunuz ilk msjda gene aynı yorumları alcaksınız benden bunuda bilin.
her msjınız bu msjdaki kadar anlaşılabilir olursa sevinirim sonra ben bunu demek istemiştim ama gibi mazeretler kabul edilmez:)))

Arkadaslar bu konu ne cok uzadi boyle. birakin herkes istedigi gibi dusunsun.
Bende basta yanlisi bi erkekle ayni evi paylasmakta goruyorum, belki kizacaksiniz bana ama..
Tabi herkesin kendi bilecegi birsey,bana ayni evi paylasmak hic dogru gelmiyor.Dedigim gibi bakis acisi..

Bir hata yapildi diye ona bu kadar kotu davranan birisiyle evlenmesi de tavsiye edilir birsey degil..Yol yakinken donmekte fayda var. Evlenip daha da yipranmak bundan daha kotu olmaz sanirim.

Buda isin sosyolojik boyutu olmakla beraber malesef toplumuzda erkekler bu tarz birliktelikler yasadiginda normal sayilirken,kadinlar yasadiginda damgalanabiliyor.Demek istedigim yanlis anlasilabilir,kadinlarda evlilik oncesi beraberlikler yasayabilir fikrini kesinlikle savunmuyor.Bu tarz seyler evlilikle beraber yasanmali..
ya evet ya normal yurdum insanı işte...:46: lafı dolandırmadan söylediği açık ve net.
bizde bir kız bir erkekle aynı evde yaşayamaz. yaşarsa toplumda hoş görülmez. peki yanlışmı bu düşüncemiz???? doğrumu yanlışmı görüyoruz işte kızlarımız ne hale geliyor sonra hergün ayrı bir konu açılıyor içimiz acıyor.

burası ingiltere değil.bizde hristiyan değiliz. ve ordakiler kadar geniş mezhebe sahipte değiliz.bunu övünülecek birşey gibi söylemiyorum diyorsunuz ama övünülcek gibi çok normal birşeymiş gibi dile getiriyorsunuz çok yanlış burda bekar kızlar okuyorlar bu yorumlarımızı ve siz özenilcek birşeymiş gibi hayamızı yaşayıp bakire olmasak dahi evlenebiliriz diyorsunuz. siz ingilterede büyüdünüzde özünüzü unuttunuzmu pardon? türk değilmisiniz? örf adetlerimizi dini inançlarımızı unuttunuzmu?
nedir bu batıya özentilik anlamış değilim.. siz oraya gidip onlara uymuş özünüzü unutmuş olabilirsiniz ama lütfen burdaki delikanlı çağında olan aklı şimdi normal olarak biraz havalarda olan genç kızlarımıza özendirilir gibi anlatmayın bunları...kendi genç kızınızı bu şekilde yetiştirmekte özgürsünüz ancak biz kızlarımızın türk örf adetlerine uygun yetişmelerini yaşamalarını istiyoruz. zira batının durumu ortada. gayri meşru çocuklarını ya çöğe atıyorlar ya gömüyorlar haberlerde hergün yeni bişeyler duyuyoruz çok özenilcek durumdalar hakaten
özenicekseniz onların bilim ve teknoloji konusundaki ilerlemelerini özenelim. bunlara özenmek bi yana ibret alarak bakalım...

zak2009 canım söylediğin her söze katılıyorum o kadar güzel ifede etmişsin ki tebrik ediyorum seni :46: bende yanlış buluyorum ewlenmeden önce ev tutyup bi arada yaşamayı e tabi ateşle barut yan yana durmaz dedikleri bu olsa gerek e tabi insan hata yapabilir bellki arkadaşımızda güvenmiş güvendiği kişi değişmiş sonra eğer canım dediğin gibi anlaşamıyosan yol yakınken bırakman bitirmen en doğrusu tövbe kapıları her zaman açık canım yeterki bi hatayı yapma ... bende 21 yaşında ve ewliyim canım oda değişti bende mesela sevdiğini ilk günkü gibi sevemezsin yada ilk buluştuğun heycanla bidahaki buluştuğunda aynı heyacanı dıyamazsın seversin tabi ama heyecan azalır canım romantik olmasını bekleme eskisi gibi insanlar herkes değişiyo canım önemli olan saygı sevgi bunlar ilişkiyi ayakta tutan eğer aranıda sevgi saygı kalmadıysa bitir hatta 1 yıl bile bekleme canım kendi,ne azap etme hakkında hayırlısı olsun bebeğim...

zak2009 canım söylediğin her söze katılıyorum o kadar güzel ifede etmişsin ki tebrik ediyorum seni :46: bende yanlış buluyorum ewlenmeden önce ev tutyup bi arada yaşamayı e tabi ateşle barut yan yana durmaz dedikleri bu olsa gerek e tabi insan hata yapabilir bellki arkadaşımızda güvenmiş güvendiği kişi değişmiş sonra eğer canım dediğin gibi anlaşamıyosan yol yakınken bırakman bitirmen en doğrusu tövbe kapıları her zaman açık canım yeterki bi hatayı yapma ... bende 21 yaşında ve ewliyim canım oda değişti bende mesela sevdiğini ilk günkü gibi sevemezsin yada ilk buluştuğun heycanla bidahaki buluştuğunda aynı heyacanı dıyamazsın seversin tabi ama heyecan azalır canım romantik olmasını bekleme eskisi gibi insanlar herkes değişiyo canım önemli olan saygı sevgi bunlar ilişkiyi ayakta tutan eğer aranıda sevgi saygı kalmadıysa bitir hatta 1 yıl bile bekleme canım kendi,ne azap etme hakkında hayırlısı olsun bebeğim...

sağol canım biran ben taş devrinde kalmış gibi hissettim kendimi yahu noluyor. kızlıkda neymiş aman o kadar geri kafalı olmayına döndü olay. yani ben hayatımı öyle köyde kasabadada geçirmedimki bu kadın çok geride kalmış desinler:))) bursada doğdum yetiştim ankarada hayatıma devam ediyorum ikiside küçük şehirler değil yani.
bu tarz şeyler hayatımıza zaten aniden girmez arkadaşlar ilk önce yumuşatılır bakış açıları bu tarz şeylere, gerek basın yollu, gerek batıya özenen güya ileri görüşlü köşe yazarlarımız ve insanlarımızca!!!!
çok dikkatli olmalıyız çok...

sağol canım biran ben taş devrinde kalmış gibi hissettim kendimi yahu noluyor. kızlıkda neymiş aman o kadar geri kafalı olmayına döndü olay. yani ben hayatımı öyle köyde kasabadada geçirmedimki bu kadın çok geride kalmış desinler:))) bursada doğdum yetiştim ankarada hayatıma devam ediyorum ikiside küçük şehirler değil yani.
bu tarz şeyler hayatımıza zaten aniden girmez arkadaşlar ilk önce yumuşatılır bakış açıları bu tarz şeylere, gerek basın yollu, gerek batıya özenen güya ileri görüşlü köşe yazarlarımız ve insanlarımızca!!!!
kadınlar bu kadar dikkat ederken,erkekler de yedikleri haltlardan dolayı pohpohlanmasa keşke ülkemizde,ayıplanacaklarına yapmayana kötü gözle bakılıyor çoğu yerde .. off bu nasıl düzen isyan ediyorum bazen... çok şey mi istiyorum :2:

canım ya tüm yazılarını bu topikdeki okudum okadar güzel bi ifade tarzın varki ve bilgilerine hayran kaldım bende senin gibi düşünenlerdenim inan okadar şey yazmışsın hala anlamamamış çok sabit düşünceli bi arkadaş boşver asla değişmez düşüncesi ve değmez boştan yere yazma anlatma çünki anlamaz bende ankarada yaşıyorum canım bende ewliyim tabi 8 ay bizimde flörtümüz oldu ama dahada uzatmadık ewlendik uzayınca laçkalaşıyo ilişlkiler tabi herkesinki aynı olmaya bilir ama çogu böyle sen ewlisin heralde çocuk fln varmı

kadınlar bu kadar dikkat ederken,erkekler de yedikleri haltlardan dolayı pohpohlanmasa keşke ülkemizde,ayıplanacaklarına yapmayana kötü gözle bakılıyor çoğu yerde .. off bu nasıl düzen isyan ediyorum bazen... çok şey mi istiyorum :2:
buda yetiştirme tarzından kaynaklanıyor... oğullarımızı bu terbiyeyle büyütmek lazım arkadaşlar. erkektir yapar dememek lazım asla.. bilinçli anneler olmalıyız ki bilinçli nesiller yetişsin...

canım ya tüm yazılarını bu topikdeki okudum okadar güzel bi ifade tarzın varki ve bilgilerine hayran kaldım bende senin gibi düşünenlerdenim inan okadar şey yazmışsın hala anlamamamış çok sabit düşünceli bi arkadaş boşver asla değişmez düşüncesi ve değmez boştan yere yazma anlatma çünki anlamaz bende ankarada yaşıyorum canım bende ewliyim tabi 8 ay bizimde flörtümüz oldu ama dahada uzatmadık ewlendik uzayınca laçkalaşıyo ilişlkiler tabi herkesinki aynı olmaya bilir ama çogu böyle sen ewlisin heralde çocuk fln varmı
anlatmamda sorun yokmuş yani anlayamanda kabahat dimi sevindim:)))çocuk var zaten savaşım bu yüzden bir kızım bir oğlum var. bu tarz konuları okudukça kızım aklıma geliyor.

Son düzenleme:
anlatmamda sorun yokmuş yani anlayamanda kabahat dimi sevindim:)))çocuk var zaten savaşım bu yüzden bir kızım var oğlum var. bu tarz konuları okudukça kızım aklıma geliyor.

haklısın canım benimde kızım aklıma geldi offf hayırlısı olsun hakkımızda neyse biz anlatalım çocuklarımıza iyiyi doğruyu yanlışı bbiz öğretelim seçimler onlara ayit bakalım hayırlısı o kadar çok kitap okuyorumkii çocuk gelişimi psikolojisi iyi bir anne olabilmek için allah yolunda vatana millete hayırlı başarılı bir evlat yetiştirebilmek için ama inşallah herşey yolunda giderde emeklerimiz boşa gitmez...

haklısın canım benimde kızım aklıma geldi offf hayırlısı olsun hakkımızda neyse biz anlatalım çocuklarımıza iyiyi doğruyu yanlışı bbiz öğretelim seçimler onlara ayit bakalım hayırlısı o kadar çok kitap okuyorumkii çocuk gelişimi psikolojisi iyi bir anne olabilmek için allah yolunda vatana millete hayırlı başarılı bir evlat yetiştirebilmek için ama inşallah herşey yolunda giderde emeklerimiz boşa gitmez...
amin cnm inşallah.

Evlenip ayrılmak daha mı kolay sanıyorsun?
Şimdi cesaretini toplar bir hata yaptım der başka hata yapmazsın , yada battı balık yan gider der üzerine bir de yanlış bir evlilik yapar sözde kendini temize çıkarırısın..
Sanırım erkek arkadaşın da yaptığınızı hata olarak görüyor ama işin içinden çıkamadığı için sana kötü davranıyor..

Arkadaşlar konuyu karşılıklı atışmaya çekmeyin bence burada bir arkadaş yardım edin diye başlık açmış..Zak yeter artık bırak tartışmayı da, 'görüyor musun bana destek verdiler ben haklıyım' nidalarını da..Çünkü burada senin haklı olup olmamanın hiçbir önemi yok..Konuyu açan arkadaşa söyleyecek birşeylerin varsa söylemeye devam et, neyin kime göre doğru neyin kime göre yanlış olduğu değişiyor herkesin kendine ait bir düşüncesi var, uzatma artık yeter..Sence sen konuyu uzattıkça konuyu açan arkadaş kendini nasıl hissediyordur bu inceliği düşünebildin mi acaba ?
Herkes birbirinin görüşlerine saygılı olsun bence..Bu mesajıma da cevap yazma seninle polemiğe girmiycem konuyu dağıtıyorsun..Konu sahibi de sen değilsin..Tekrarlıyorum önemli olan şu anda arkadaşa yardım edebilmek, olan olmuş zaten..

Son düzenleme:
erkek evlat bu olayı yaptığında ne zaman onu pohpohlamak yerine yanlış olduğunu anlatılırsa o zaman büyük bi aşama kaydetmiş oluruz
bu zihniyet harkesin beynine yerleştiği vakit türkiyede böyle olaylar olmayacak diye inanıyorum ben

konuyu okudum yorumları okuyamadım kusura bakmayın .. bende evlenmeden once bırlıkte oldum 18 yasında ıster cahıllık olsun adı ıster hata ıster gunah fark etmez turk yapısında bu baskı var ama ben kendımı bu baskıyla yetıstırmedım bi zar parcası dııldı benım ıcın namus tabı dınımızde en buyuk gunahlardan bırı bunu bılıyorum ama nıce gunahlar ıslıyoruz gun boyu ...oyuzden onada cok takılmadım benı yargılayan cok ınsan olabılır ama sunu soylıyım artık olan olmus yasanan yasanmıs sımdı sırf bu 10 dklık bı hata? yuzunden hayatını sevmeıgın bırıyle gecırmeye degermı ne olmus baskasıyla olmussun once bırlıkte oldugunu unut zaten benım esım bı zar parcası yuzunden benımle evlenmek ıstemıcekse ben onu zaten ıstemem ama belkide ben sanslıydım ilkimi yasadıgım ınsanla evlendım.. bılemıyorum ama o zaman bıle aılem bırlıkte oldugumu ogrendıgınde sırf buyuzden mı evlenmek ıstıyosun eger oyleyse evlenme demıslerdi bilemiyorum ama goz gore gore hayatını hayatını heba etme erkek arkadasına bu konuda ne kadar kotu oldugunu gosterdıgın surec sana kotu davranmaya devam eder ama eger bu olay senın ıcın onemlı dıılmıs gıbı ne olursa olsun ayrılabılırmıs gıbı gosterırsen kendını o zaman deger verır sana yoksa zaten sunada degerın yok onun ıcın o su anda nasılsa benımle bırlıkte oldu artık benden ayrılamaz evlenmek zorunda kalıcak dıye dusunup herturlu seyı yapar sana kendıne guven bu konuda aılem benı sıler dıyosan bıle kendıne guven bak unıversıtenı oluyosun calısr paranı kazanır hayatını ıdame ettırebılırsın acız dıılsın bı hata yuzunden bı adamı cekmek zorunda hıc dıılsın bundan sonrada bunu unutup mutlu bı evlılık yaparsın ...

20 yaşındayım üç senelik bir ilişkim var ikimizde aynı ünide okuyoruz lisede de beraber okuduk ve o bizim ailenin çocuğu oldu çünkü yurttan çıkma bir çocuktu dört arkadaş aynı yeri kazandık ve ev tutuuk bana ne deseniz haklısınız ama çok yanlızım çok çaresizim nasıl diycem bilemiyorm birlikte olduk herşey iiydi çok kötüyüm kendimi çok günahkar hissediyorum çok dövdü yere bi çatal düşmesinden bile sinirleniyor çok kötü şeyler yaşadım Rabbime karşı suçluydum evlenmeliyim diye sustum şimdi iyi davranıyor eskiye göre ama içimde çok şey gitii sevgim kalmadı çok ilgisizleşti asosyalleşti sevgim gitii gururum sevincim çok içim acıdı üç yılda 10 kilo verdim vakit daralıyor okul bitiyor evlilik vakti yaklaşıyor nolurr bişeyler deyin napmalıyım çok farklıyız onun benden başka kimsesi yok ama çok mutsuzum hep aynı şeyler hiç romantik deil beni hiçe sayıyor hep evdeyiz ilgilenmiyor bunu hakettim biliyorum ama ömür yanlız geçmez benimle ama çok uzak gözlerime bile bakmıyor hayatımın en güzel günleri esir gibiyim herşey yasak üni okuyorum ama hapis gibi çok çaresizim napıcam ben ayrılırsam nasıl başkasıyla evlencem evlenmek kolay Rabbime nasıl bakıcam çok kötüyüm çıkmazdayım kafayı yiyorum kararsızımm çıkıım yok hayatım bitii bu bana mustak demi arkadaşlar onu sevmiştim çok kanmıştım öldürsem kendimi yeterince günah işledim kimseye bakamıyorum cezam çok ağır oldu çok mutsuzum nolur kızsanızda akıl verin çok utanıyorum Allah kimseye bu duyguyu yaşatmassın evlensem yanlızz bi hayat evlenmesem vicdan azabı başkasıylada evlenemem buna vicdanım el vermez napıcam ben kafesteyim ölüyorum

daha önce de aynı konuyu açtin.Nasıl bir akıl istiyorsun???
günahkarsın veya masumsun..Sonuçta zamanda yolculuk yapamıyoruz, geçmişe gidip herşeyi düzeltemiyoruz..
Bunlardan ders alırsan ne ala...
Önüne bakar,adam gibi kararlar verir,Şunu çok iyi tanıyorum ,bu aile dostum demeden önce 40 defa düşünürsün...
Ayrıca şu anda açtıgın başlık 'çok yakın bir aile dostum var,benimle birlikte olmak istiyor ne yapmalıyım ne olur akıl verin' degil..
sen bi iş becermissin buna kılıf arıyorsun kusura bakma ama bu yazdığın şeye verilecek akıl yok:19:

evlenmek zorunda degılsın..Ailene acıklamak zorunda da degılsın tek yapman gereke ders almak

Son düzenleme:
Bırakın zarı, günahı,namusu...
Bu adam sizi dövüyor ya dövüyor daha ötesi var mı?
Sizin çözmeniz gereken hatta kaçmanız gereken durum bu.
Küçültmeyin kendinizi.
Kendinize acmayın artık.

Back
X