• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum

GERÇEKTEN SEVGİDEN GÖZÜM KARARMIŞ ama yorumlarınız çok destek oldu konuşmuyorum anladıda ama daha da düzelceğimi sanıyor düzelmiycem artık eriyorum artık bana hastamısın neden zayıflıyorsun demesinlr kabır azabını bilmiyorum ama gerçekten çektiğim azabı çekern bilemez arkadaşlar çok sevmiştim çok güvenmiştim ama deişiyormuş insan işte tek düşüncem artık ailem okulum bitsin onlara ben bakıyım artık babam çalışmasın :50: erkeklerden nefret ediyorum kendimdende ama ailem için yaşıycam

bak benim arkadaşımın başına gelen bir olayı anlatayım sana canım
arkadaşım tesettürlü idi
neyse benimde tanıdığım bir kişi ile kendisinden 6-7 yaş büyük bir arkadaşlığı oldu
çok ta seviyordu
neyse çocuğun evi falan vardı kapalı olduğu için dışarda görüşmeyelim diye evde görüşürlerdi
uzun zaman çok iyi bir ilişkileri oldu ben şahittim ya
evlenmeyi düşünüyorlardı
erkek tarafının ailesi biliyordu
arkadaşımın güveni iyice arttı tabi çocuğa
ve bu güven ve sevgi sonucunda ona hayır diyememiş ve cinsel bir şey yaşanmış aralarında
ilk başlarda nasılca evlencez diye üzülmemişti ama ailesi de mutaassıp ailesi duyarsa diyede bir yandan üzülüyordu neyse gel zaman git zaman çocuk değişmeye kötü davranmaya emrivakiler yapmaya başladı
kızın eli mahkum sandı
kız zorda olsa karar verdi bitirdi
ama okadar pişmandı ki yaşadıklarına
tövbe istiğfara geldi zaten kapalıydı
hergün araşırdık ve ağlardı telefonda ama her seferinde ben doğru bir karar verdim onunla bir ömrümü mahvedemezdim dedii
ve yani arkadaşım hayata küsmedi o adam pisliğin teki diye dünyadaki bütün erkekler pislik değildir
örneğin senin baban da erkek
bütün erkeklere kızmak olmaz
sen sadece yanlış adama çarptın
bu arada arkadaşım birisi ile tanıştı daha sonraları
oğlan bizim kıza aşık oldu
bizim kızda aşık ama diyyor ben onla evlenemem
çocuğuda oyalayamam
yahu dyoruz çcocuk çok iyi seni anlayacaktır yok inat
en son çocuğa demişki sen çok iyi birisin çok iyi şeyler hakediyorsun seni hüsrana uğratmamak için hayır diyorum demiş
çocuk demişki ben en kötüsüde olsan seninle olmak istiorum sadece yanımda ol başka hiçbirşey istemiyorum demiş
evlendiler ve çocukları var
mutlu bir yuvaları var
sakın kendine kötüyü örnek alıp hayatını karartma
sadece kötüye son noktasını koy ve bitir :26::26:

Son düzenleme:
bak benim arkadaşımın başına gelen bir olayı anlatayım sana canım
arkadaşım tesettürlü idi
neyse benimde tanıdığım bir kişi ile kendisinden 6-7 yaş büyük bir arkadaşlığı oldu
çok ta seviyordu
neyse çocuğun evi falan vardı kapalı olduğu için dışarda görüşmeyelim diye evde görüşürlerdi
uzun zaman çok iyi bir ilişkileri oldu ben şahittim ya
evlenmeyi düşünüyorlardı
erkek tarafının ailesi biliyordu
arkadaşımın güveni iyice arttı tabi çocuğa
ve bu güven ve sevgi sonucunda ona hayır diyememiş ve cinsel bir şey yaşanmış aralarında
ilk başlarda nasılca evlencez diye üzülmemişti ama ailesi de mutaassıp ailesi duyarsa diyede bir yandan üzülüyordu neyse gel zaman git zaman çocuk değişmeye kötü davranmaya emrivakiler yapmaya başladı
kızın eli mahkum sandı
kız zorda olsa karar verdi bitirdi
ama okadar pişmandı ki yaşadıklarına
tövbe istiğfara geldi zaten kapalıydı
hergün araşırdık ve ağlardı telefonda ama her seferinde ben doğru bir karar verdim onunla bir ömrümü mahvedemezdim dedii
ve yani arkadaşım hayata küsmedi o adam pisliğin teki diye dünyadaki bütün erkekler pislik değildir
örneğin senin baban da erkek
bütün erkeklere kızmak olmaz
sen sadece yanlış adama çarptın
bu arada arkadaşım birisi ile tanıştı daha sonraları
oğlan bizim kıza aşık oldu
bizim kızda aşık ama diyyor ben onla evlenemem
çocuğuda oyalayamam
yahu dyoruz çcocuk çok iyi seni anlayacaktır yok inat
en son çocuğa demişki sen çok iyi birisin çok iyi şeyler hakediyorsun seni hüsrana uğratmamak için hayır diyorum demiş
çocuk demişki ben en kötüsüde olsan seninle olmak istiorum sadece yanımda ol başka hiçbirşey istemiyorum demiş
evlendiler ve çocukları var
mutlu bir yuvaları var
sakın kendine kötüyü örnek alıp hayatını karartma
sadece kötüye son noktasını koy ve bitir :26::26:

çok etkilendim gerçekten benim olayım gibi inş beim içinde hayırlısı olur arkadaşın doğuyu yapmış çok sevindim bende bırakıcam olmıycak evlenirsem çocuklarımm da yanlız kalcak ilgisiz kalcak

senin yapacağın şey bundan sonra hayatına sağlam adımlarla kendine güvenli devam edip ne olursa ama ne olursa olsun DÜRÜST olmak...yaşadığın bu olayın etkisiyle yanlışlar yapmamak...

ve bence birine mecbur olup hayatını karartman seni sonu gelmez yanlışlara sürükler...ve seninle , evlilikle ilgili kararı bırak karşındaki alsın...şimdiden "ben evlenlenemem yalnızlığa mahkumum" diye düşünme söyledim ya buna bırak da karşındaki karar versin.....

çok etkilendim gerçekten benim olayım gibi inş beim içinde hayırlısı olur arkadaşın doğuyu yapmış çok sevindim bende bırakıcam olmıycak evlenirsem çocuklarımm da yanlız kalcak ilgisiz kalcak

açıkçası etkilen silkin kendine gel diye anlattım
çünkü arkadaşımın yaşadığı şeyi sadece ben ve o biliyorduk birde evlenince anlattıysa eşi
ama inanıyorum ki eşi okadar iyi birisiki sormamıştır bile neden yada kim diye..

sende doğru kararını vereceksin umarım
ben sadece sana yardımcı olabilmek için umudunu yitirmemen için ve bu yaşadığının yolun sonu olduğunu düşünmemen için anlattım..
yaşadığın şey çok zor
ama bu en zoru diyemezsin
onunla devam edersen daha çok zor şeyler yaşayabilirsin
hadi kendini düşünmüyorsun aileni düşün senüzüldükçe onlar iki katı üzülecekler..
hayatında başarılar ve mutluluklar dilerim sakın umudunu yitirme
gerekirse otur ağla saatlerce günlerce
sonra ağlayamıyorsun zaten
en acı şeyler bile katlanılır geliyor
bir anne çocuğunu kaybedip yaşamaya devam edebiliyorsa senin yaşadığın ne kadar zor olabilir ki...

canım hatalar insanlar içindir.Rabbimiz "eğer siz günahsız bir kavim olsaydınız sizi helak eder yeni ve günhlı bir kavim yaratırdım"buyurmuş. bu ne demek insanlar günah işler demek.buna hepimizin eğilimi vardır.çünkü nefsimiz var. ve bize hep istediğimizi yapmamızı emrediyor.Rabbimizin tövbe kapısı her kuluna açıktır.yeterki tövbe edip aynı günahta ısrar etmeyelim.gençliğin vermiş olduğu bir heyecan onun kimsesiz olmasından dolayı ona duyduğun merhamet (ki ben hissettiklerinin aşk olduğunu düşünmüyorum)seni bu noktaya getirmiş.bundan sonra geriye değil ileriye bak .okulda mediko varsa hemem psikolojik destek al canım.ve kendine güven .kangren olmuş yarayı kes at.çıkart onu hayatından. hemen başka bir eve ya da yurda filan çık.istersen yaparsın.sonra derslerine konsantre ol.okulu uzatmadan bitirmeye çalış.mesleğini eline alınca çalışırsın ayaklarının üstünde durursun ve bugünlerinide unutursun.yeterki ölmek öldürmek gibi düşünceleri kafandan at kendine gel .tövbe ve dua ile Rabbimizden yardım iste.ailenede artık anlaşamadığınızı söyle.onların anlayabileceği bir dille anlat ve bitir bu ilişkiyi.hayatını daha fazla mahvetmek ve daha fazla günah işlememek için... topiğini de takip et bizleri habersiz bırakma oldu mu canım..

canım hatalar insanlar içindir.Rabbimiz "eğer siz günahsız bir kavim olsaydınız sizi helak eder yeni ve günhlı bir kavim yaratırdım"buyurmuş. bu ne demek insanlar günah işler demek.buna hepimizin eğilimi vardır.çünkü nefsimiz var. ve bize hep istediğimizi yapmamızı emrediyor.Rabbimizin tövbe kapısı her kuluna açıktır.yeterki tövbe edip aynı günahta ısrar etmeyelim.gençliğin vermiş olduğu bir heyecan onun kimsesiz olmasından dolayı ona duyduğun merhamet (ki ben hissettiklerinin aşk olduğunu düşünmüyorum)seni bu noktaya getirmiş.bundan sonra geriye değil ileriye bak .okulda mediko varsa hemem psikolojik destek al canım.ve kendine güven .kangren olmuş yarayı kes at.çıkart onu hayatından. hemen başka bir eve ya da yurda filan çık.istersen yaparsın.sonra derslerine konsantre ol.okulu uzatmadan bitirmeye çalış.mesleğini eline alınca çalışırsın ayaklarının üstünde durursun ve bugünlerinide unutursun.yeterki ölmek öldürmek gibi düşünceleri kafandan at kendine gel .tövbe ve dua ile Rabbimizden yardım iste.ailenede artık anlaşamadığınızı söyle.onların anlayabileceği bir dille anlat ve bitir bu ilişkiyi.hayatını daha fazla mahvetmek ve daha fazla günah işlememek için... topiğini de takip et bizleri habersiz bırakma oldu mu canım..

arkadsım neyı nasıl yorumladıgınıza vede kıme neylerle tesellı vermeye calıstıgınıza dıkkat edın lutfen...her insan gunah işler degil her insana gunah işlettırecek seyler musallat olur ama insanın bunu bılıp nefsıne yenık dusmemelı nefsı emır verıyor dıye nefsını dınlememelı.unutmayınkı nefsının emrınden once rabbının emrı var ıçındekı seyler neden once rabbının degılde nefsının emırlkerını dınlettırıyor kı once rabbının yap dedıgını yapsan onu dınlesen ve kalbını ona yonlendır sen......olur once sen nefsını dınle sonra rabbımızı... ne kadar kolay ya ....Rabbımız affeder...Rabbım ıslah etsın bu gençliği ne dıyeyım baska... ne denırkı bu duruma...
su an bu duruma dusen arkadasıma soruyorum..maksadım onu ıncıtmek degıl sorgulamak da degıl ama bılsınkı kendısının kurtulusu burada denılenler gıbı degılll...onun gıyabındada hepınıze soruyorum...sorsak evvela hepimiz muslumanız.. am beş vakıt namazımı zı kılıyor muyuz (Rabbımızın emrettıgı)ama o namazı husuyle kılıp her secdeye yattıgınızda yuregınız kalbınız gozyaslarınız yerınden kalkıyor mu kendını rabbımıze... baska bes para etmez ınsanlar ıçin degilde allah için gunahlarımızdan bagıslanmak için akıyormu gozyaslarımız..kuranı kerımı acıp hıc okudukmu.. hemde anlamını... nefsımız degılde ondan once rabbım bana neler demıs neler yapmamı istemiş....ve ben neler yaparsam dunya ve ahıret mutlulugunu yakalarım gunahlara dusmem.dıye okudukmu..elbette ınsan hata yapabılır sonra bırdaha asla amasla donmemek ıçın tovbe eder..ama ama bız onca Rabbımızı dınleyelım ondan sonra boyle hatalar zaten sadır olmayacaktır... toplumumuz genlerımız boyle kotuye degılde Rabbımıze dogru gıdecektır....Mevla gunahını AFFETSIN INSALLAH KARDESIM... Ona yonel ve dogruyu huzuru orda bul....

Zina aslında arada aşk olmadan ilişkiye girmektir. Neyse fetvaları bir kenara bırakacak olursak, madem ailen biliyor birlikte yaşadığınızı ve baban izin vermiş e az çok tahmin ediyorlardır ilişkiye girdiğinizi saf değiller ya. Sen ayrı eve çık canım, ailenle konuş bana kötü davranıyor uzun zamandır düzelir diye bekledim olmadı çok acı çekiyorum hiç mutlu değilim. Derslerimi sosyal hayatımı da etkiliyor bu durum falan de. Trip atmakla düzelecek gibi durmuyor pek. Seven insan öyle davranmaz sevdiğine bu seni resmen malı gibi görüyor.

arada ask ounaca mubah mı oluyo hersey... ya arkadasım arada nıkah yoksa hersey zınadır haramdır HARAMMM...tamam mı el ele tutusmak bıle...kaldıkı......boyle fetfaları bı kenara bırakırsanız daha cok seyler gelır bu baslara....fetfayı bı kenara bırakkmak allahın emırlerını bı kenara bırakmak demektır...çekı duzen verelım kendımıze musluman kımlıgıyle yasamaya calısalım..

arada ask ounaca mubah mı oluyo hersey... ya arkadasım arada nıkah yoksa hersey zınadır haramdır HARAMMM...tamam mı el ele tutusmak bıle...kaldıkı......boyle fetfaları bı kenara bırakırsanız daha cok seyler gelır bu baslara....fetfayı bı kenara bırakkmak allahın emırlerını bı kenara bırakmak demektır...çekı duzen verelım kendımıze musluman kımlıgıyle yasamaya calısalım..

topluma açık bir forumdasınız ve buradaki her bayan müslüman olmak zorunda değil aramızda yabancı uyruklu arkadaşlarında olduğunu düşünürsek
herkesin inancı kendisinedir ve islamda dayatma yoktur
ayrıca herkes dinine ne derece bağlı olacağına ibadetini ne derece yapacağına kendisi karar verir ve inanmayanlarda olabilir..
ve herkesin günahı kendisinedir
siz sadece bir müslüman olarak diğer insanları haberdar etmekle vazifeli olabilirsiniz herkesi zorla ibadet etttirmek gibi birşey mümkün değildir..
siz son derece dinine bağlı bütün ibadetlerini yerine getiren birisinizdir
bir başkası sadece namaz kılıyordur
yada bir başkası sadece inanıyordur bir eyleme geçmemiştir
sizin kimseyi yargılama hakkınız yok..
ve sümme haşa allah değlsiniz allahın kimi affedip kime günah yazacağını siz bilemezsiniz
Tövbe edin der
günahlarınızdan tövbe edin ve birdaha yapmayın der..

burası dini br forum sitesi değil herkesin inancıda ibadetide hayrıda günahıda kendisinedir..
burası bir paylaşım sitesidir..:68:

Daha burda size çok şey yazardım ama doktordan çok doktorculardan hoşlanmadığımdan cevap yazmayacağım..
umarım allah sizin ibadetlerinizi kabul ediyordur..
her ibadetini tamı tamına yerne getiren cennetlik olsaydı.. cennete gitmek çok kolay olurdu..:96:

Arada aşk olunca yaşanan şeyin adı zina olmuyor mu?
En azından bu kadar yanlış bilgiler vermeyin bari.
Herkesin kendi inancı kendini ilgilendirir de,
bu kadar yanlış bilgilerin inançla ilgisi yok.
Zina, evlilik dışı yaşanan ilişkiye denir.
İster aşk olsun, ister olmasın.
Bu nasıl bir anlayış ve kılıftır, aşk olunca zina olmuyor.
İsteyen istediği zaman, istediği şekilde bu olayı yaşar,
buna kimse müdahele edemez, kişi kendisi bilir.
Ama sen aşık olmuşsun kardeş, yaşamışsın, o zaman sana herşey mübahta denemez.
Bazı kelimelerin anlamını bilmiyorsak yazmayalım bari.

Arada aşk olunca yaşanan şeyin adı zina olmuyor mu?
En azından bu kadar yanlış bilgiler vermeyin bari.
Herkesin kendi inancı kendini ilgilendirir de,
bu kadar yanlış bilgilerin inançla ilgisi yok.
Zina, evlilik dışı yaşanan ilişkiye denir.
İster aşk olsun, ister olmasın.
Bu nasıl bir anlayış ve kılıftır, aşk olunca zina olmuyor.
İsteyen istediği zaman, istediği şekilde bu olayı yaşar,
buna kimse müdahele edemez, kişi kendisi bilir.
Ama sen aşık olmuşsun kardeş, yaşamışsın, o zaman sana herşey mübahta denemez.
Bazı kelimelerin anlamını bilmiyorsak yazmayalım bari.

bana yazdığını düşünmüyorum zira ben zina olayından bahsetmedim bile
ama yinede sorayım bu mesajınız banamıydı ??:61:

5/74: Halâ Allah'a yönelip tövbe ederek O'ndan af dilemiyorlar mı?...
9/126: İman etmeyenler her sene bir veya iki defa çeşitli belâlara çarptırılarak imtihan edildiklerini görmüyorlar mı? Böyle iken yine tövbe etmiyorlar, ibret almıyorlar.
7/153: Günahları işledikten sonra tövbe edip imana sarılanlara gelince, tövbe ve imandan sonra Allah çok affedici, çok merhametli olacaktır.

Cenâbı Allah, birçok ayetlerle günahkarları ve yanılgı halindeki insanları tövbe etmeye çağırıyor. Onlar görmüyorlarmı ki, her sene bir iki defa çeşitli belalar ile sınava tabi oluyorlar. Hastalık, kaza, sıkıntı v.s. onları perişan ediyor. Halâ tövbe etmiyor, gerçekleri göremiyorlar. Ancak kalplerinde iman ışığı yanar da; " Suçluyum, kötülük yaptım, pişmanım, vazgeçiyorum. " derlerse durum değişir. O zaman Allah'ı çok affedici ve çok merhamet edici bulacaklardır. Cenâbı Allah'a giden yolda bir köprü durumunda olan tövbe etme sırrı, imanı gönlünde hissetmenin de bir neticesidir.

RAHMETİMDEN ÜMİT KESMEYİN

39/53-54: De ki : Ey günah işlemekte haddi aşarak kendilerine zulmetmiş kullarım! Allah'ın rahmetinden ümit kesmeyin. Muhakkak ki Allah, bütün günahları bağışlar. Çünkü O; çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. Öyle ise azap yakanıza yapışmadan Rabbinize dönüp O'na teslim olun. Sonra size yardım edilmez.
23/118: Şöyle yakar: Rabbim! Affet, merhamet et, Sen merhametlilerin en hayırlısısın.

İslâm bilginleri bu ayeti, kulun işlemiş olduğu en büyük günahlarını bile affedebileceğinin müjdesi olarak görmüşlerdir. Bu suça teşvik değil, insanların en kötü şartlarda bile Cenâbı Allah'a sığınmak sureti ile af edilebileceklerinin bir kanıtıdır. Şu halde bütün günahlar, hatta şirk (Allah'a ortak koşma) bile Yüce Yaratıcı'nın sonsuz rahmetinin lütfu olarak tövbe ile affedilmektedir. Nisa 4/116: " Doğrusu, Allah Kendine şirk koşulmasını asla bağışlamaz..." ayetinin hüküm ihtiva etmesi, kulun af dilemediği takdirdedir. Yoksa tövbe edildiği zaman Cenâbı Allah'ın affetmeyeceği hiçbir günah yoktur. Ancak kul, aynı suçu bir daha tekrarlamamalıdır.

Son düzenleme:
topluma açık bir forumdasınız ve buradaki her bayan müslüman olmak zorunda değil aramızda yabancı uyruklu arkadaşlarında olduğunu düşünürsek
herkesin inancı kendisinedir ve islamda dayatma yoktur
ayrıca herkes dinine ne derece bağlı olacağına ibadetini ne derece yapacağına kendisi karar verir ve inanmayanlarda olabilir..
ve herkesin günahı kendisinedir
siz sadece bir müslüman olarak diğer insanları haberdar etmekle vazifeli olabilirsiniz herkesi zorla ibadet etttirmek gibi birşey mümkün değildir..
siz son derece dinine bağlı bütün ibadetlerini yerine getiren birisinizdir
bir başkası sadece namaz kılıyordur
yada bir başkası sadece inanıyordur bir eyleme geçmemiştir
sizin kimseyi yargılama hakkınız yok..
ve sümme haşa allah değlsiniz allahın kimi affedip kime günah yazacağını siz bilemezsiniz
Tövbe edin der
günahlarınızdan tövbe edin ve birdaha yapmayın der..

burası dini br forum sitesi değil herkesin inancıda ibadetide hayrıda günahıda kendisinedir..
burası bir paylaşım sitesidir..:68:

ben nerede oldugumu cok ıyı bılıyorum..benım bunları soylememe sebebte ılk alıntı yaptıgım arkadastır..kımseye dın dersı vereme gayretındede degılımburada madem herkez dugu ve dusuncelerını arz edıyor bende oyle yaptım ve ıçimden gecenlerı uygun bır dılle anlattım ama aynı zıhnıyetle okuyan arkadasımız olmamıs makesef.. innmayan da var yabancıda var burda bılıyorum ve ben onlara hıtaben yazmadım yazımdada dedıgım gıbı muslumnım dıyene...artı ben rabbımızın adınada konusmadım kımı affeder affatmez bısey demedım bu konudanefsın emırlerıne korukorune uyup rabbımız affeder dıyene soz soyledım..malesef peygamberımızde herkezın gunahı kendıne deyıp cekılmemıs ınanmayanlara dını anlatmıs ve ıslam olmalarıu için ugrasmıs evet dınde zorlama yok. ama teblıg ve irsad var. ve ben musluman olarakkendımı bununla mukellef buluyorum.burasıda dını bır sıte dgıl ama dusuncelerımı yazcagım bır yer. bunlar sızı ılgılendırmez dını dıyanetı sızden ıyı bılırım ben de sıze cooookk seyler soylemek ısterdım ama.......ınanmıyorum hırıstıyanım dıyen bır adamamuslumanım dıyenden daha kolay laf anlatırdım...

ben nerede oldugumu cok ıyı bılıyorum..benım bunları soylememe sebebte ılk alıntı yaptıgım arkadastır..kımseye dın dersı vereme gayretındede degılımburada madem herkez dugu ve dusuncelerını arz edıyor bende oyle yaptım ve ıçimden gecenlerı uygun bır dılle anlattım ama aynı zıhnıyetle okuyan arkadasımız olmamıs makesef.. innmayan da var yabancıda var burda bılıyorum ve ben onlara hıtaben yazmadım yazımdada dedıgım gıbı muslumnım dıyene...artı ben rabbımızın adınada konusmadım kımı affeder affatmez bısey demedım bu konudanefsın emırlerıne korukorune uyup rabbımız affeder dıyene soz soyledım..malesef peygamberımızde herkezın gunahı kendıne deyıp cekılmemıs ınanmayanlara dını anlatmıs ve ıslam olmalarıu için ugrasmıs evet dınde zorlama yok. ama teblıg ve irsad var. ve ben musluman olarakkendımı bununla mukellef buluyorum.burasıda dını bır sıte dgıl ama dusuncelerımı yazcagım bır yer. bunlar sızı ılgılendırmez dını dıyanetı sızden ıyı bılırım ben de sıze cooookk seyler soylemek ısterdım ama.......ınanmıyorum hırıstıyanım dıyen bır adamamuslumanım dıyenden daha kolay laf anlatırdım...

benden daha iyi bildiğinize nasıl karar verdiniz yoksa beni tanıyormusunuz.. aaa pardon herşeyi siz benden daha iyi bilirsiniz
inşallah öyledir.

konu sahıbı kardesıme soruyorum.. canım sana burda herkez bırer tavsıye verıyor kımısı ayrıl ondan bırak onu yada evlen onunla , etmıssın bı hata bosver takma kafana canım dıyenler var ben se sana Rabbıne yonel onunla huzurunu bulursun denılınce senın hayatında zorla sana ıbadet yaptırmak gıbı oluyor musum.. dıgerlerı sana ayrıl ondan denılınce onlarda senın hayatına mudahıl mı olmuş oluyor... anlayamadım kardesım...neyse canım ben sana ıçimden gecen dusuncelerımımsoyledım..Rabbım ınsallah yardımcın olsun tez zamanda içindekı ve haytındaki busıkıntılarındanda kurtulursun ınsallah canım...

Tebliğ, ALLAH yoluna yapılan bir çağrıdır. Mübelliğin şahsına yapılan bir çağrı değildir. Mübelliğ, Tebliğ ettiği hakkı, hakikatı ve imanı sadece rıza için yapar ve ALLAH'a karşı görevini yerine getirmiş olur. Mübelliğ’in ne tebliğ ettiği İslam üzerinde ne de kendisinin tebliğ ederek hidayete erenler üzerinde hiç bir üstünlüğü yoktur.O mükafatını ALLAH (c.c)’dan umar ve bekler…
Hikmetle, güzel öğütle ve güzel bir tartışma şekli ile muhatablarını hor görüp aşağılamadan, şartlara ve durumlara göre, acele etmeden anlaşılabilir hitablarla İslam dinine davet eder.

siz zaten yargılayıcı bir dilden çok nasihat verir öğüt verir bir dil kullansaydınız irşad da olurdu..

arkadaşımız zaten yaptığından pişman hayattan nefret ediyor
burada kimse zaten yaptığını tasvp etmiyor aa çok güzel git birdaha yap diyende yok ama ozaman böyle suçlayıp dışlamayacaksak ne yapacağız
ona doğru yolu göstereceğiz
tövbe et birdaha yapma demenin neresi yanlış
tövbe et demek zaten yaptığın yanlıştı imana gel demek değilmidir??

size kızdığım tek nokta;
diğer herkes sana ayrıl demiş yanlış demeniz
herkesin kendi doğrusu vardır.
bizim nekadar imanlı bir kul olduğumuzda öyle tanımadan bilmeden sizin tahmininize kalmamıştır..
sizin arkadaşı sürekli yargılayıcı Zina yaptın sen Haram haram diye mesaj yazarak yermek yerin dibine sokmak yerine arkadaşım yaptın bir yanlış tövbe et allaha sığın ozaman huzur bulacaksın demenizi beklerdim..

yaptığımın doğru olmadığını biliyorum Rabbimde benim yanlızlığı çektiğim sıkıntımı görüyordur inşallah hayırlısı ne bilmiyorum ama hayırlısı olsun diye duva ediyorum yorumlarınızı okudum arkkadaşlar sizler bile içinden çıkılmaz çelişkilere girdiniz ha yanlış anlamayın tabiki hepinizin görüşü ayrı ki tşk ederim herbirinizin ilgisi desteği için inannınn hanginizin doğru doğru derkenn gerçekleri dediğini bilmiyourm çünkü ben bu çelişkiyi düşünceleri her gün içimde yaşıyorum diyorumki bitii arkama bakmadan gidicem diyorum sonra içimden bi ses tutuyo diyoki dur sonra başka bi ses diyoki sen okadar masumken nasıl böyle bişey oldu başka bi ses diyoki sevmiştin sende anlamadın bi anda nasıl oldu içimde okadar çok ses bağırıyoki arkadaşlar bilemssiniz ama şuan nolursa olsun bu yanlızlığım bitsn istiyorum ilerde onunla evlenirsem tamam belki erken ama elbet olucak çocuklarım mutsuz olmasın buna hakkım yok bitmeli sanırım ağlasamda sızlasamda günahkar olsamda kötü yada ii olsamda bitmeli kimsede demedi ki bana devama et belki düzelir çok yoruldum kendimden içimdeki seslerden çıkmaz yollardan

konu sahıbı kardesıme soruyorum.. canım sana burda herkez bırer tavsıye verıyor kımısı ayrıl ondan bırak onu yada evlen onunla , etmıssın bı hata bosver takma kafana canım dıyenler var ben se sana Rabbıne yonel onunla huzurunu bulursun denılınce senın hayatında zorla sana ıbadet yaptırmak gıbı oluyor musum.. dıgerlerı sana ayrıl ondan denılınce onlarda senın hayatına mudahıl mı olmuş oluyor... anlayamadım kardesım...neyse canım ben sana ıçimden gecen dusuncelerımımsoyledım..Rabbım ınsallah yardımcın olsun tez zamanda içindekı ve haytındaki busıkıntılarındanda kurtulursun ınsallah canım...

Ben de yazdıklarınızın hepsine katılıyorum.
Bir kere zina kelimesi, dolunay arkadaştan çıkmamış,
başka bir arkadaş kullanmış zina kelimesini ve kendince zinayı yorumlamış.
Neymiş, aşkla olan ilişkiler zina değilmiş, güler misin ,ağlar mısın?
Punchshe arkadaş, herkesin doğrusu kendineyse, bizim doğrularımızda kendimize,
siz niye her yazılanı üstünüze alınıyorsunuz anlamadım, size yazılmış,
sizi muhatap alarak yazılmış birşey var mı ortada?
Konuyu alıp dinle bağdaştıran, dinle ilgili buraya kopyala yapıştır yapanda sizsiniz.
Ben de, arkadaşta, kendince zinayı yorumlayan, yanlış yorumlayan arkadaşa açıklama yaptık,
sizle var mı bir alakası, bir yanlışı düzeltecekseniz, bu yanlışları görseniz, heralde zina kelimesinin de
anlamını da netten bakmışsınızdır, kopyala yapıştır yapabilirsiniz.

Back
X