• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok mutsuzum

konuyu dine getirmeyin bence burası dini bir forum değil, bu arkadaşa yardımcı olabilecek şeyler söyleyecekseniz yazın, ama yok daha çok kızın moralini bozucaksanız da yazmayın..destek değil daha çok toplumdan dışlamış oluyorsunuz ki eğer din tartışılacaksa bunun hiçbir dinde de yeri yoktur,dinde hoşgörü vardır, anlayış vardır, merhamet vardır, saygı vardır , affedilme, affetme vardır....sırf bu tarz konuların tartışıldığı din üzerine forumlar mesela oralarda tartışabilirseniz kimse size niye yazıyorsunuz demez..ama konumuzun başlığı 'nolur bana yardım edin' demiş arkadaş, 'nolur beni eleştirin' değil, dikkatinizi çekiyorum..burada yazıcağınız en ufak kötü şey insanı bunalıma , intihara bile sürükleyebilir..hele ki din konusunda hoca vs.. değilseniz , herkesin kendine göre olan inancına saygı duyun ve kendi bilgilerinizi kendinize saklayın lütfen..herkes kendi çocuğunu istediği gibi yetiştirmekte serbest ama kendi çocuklarınız dışında kimseye laf uzatamazsınız..ha ben arkadaşın yaptığı şeyi savunuyor muyum hayır savunmuyorum ama onu yargılamıyorum da..bundan sonra hayatını nasıl devam ettirebilir onun konuşulması gerek..

Ben de yazdıklarınızın hepsine katılıyorum.
Bir kere zina kelimesi, dolunay arkadaştan çıkmamış,
başka bir arkadaş kullanmış zina kelimesini ve kendince zinayı yorumlamış.
Neymiş, aşkla olan ilişkiler zina değilmiş, güler misin ,ağlar mısın?
Punchshe arkadaş, herkesin doğrusu kendineyse, bizim doğrularımızda kendimize,
siz niye her yazılanı üstünüze alınıyorsunuz anlamadım, size yazılmış,
sizi muhatap alarak yazılmış birşey var mı ortada?
Konuyu alıp dinle bağdaştıran, dinle ilgili buraya kopyala yapıştır yapanda sizsiniz.
Ben de, arkadaşta, kendince zinayı yorumlayan, yanlış yorumlayan arkadaşa açıklama yaptık,
sizle var mı bir alakası, bir yanlışı düzeltecekseniz, bu yanlışları görseniz, heralde zina kelimesinin de
anlamını da netten bakmışsınızdır, kopyala yapıştır yapabilirsiniz.

Ben hafız değilim o yüzden ayetleri ezbere bilmiyorum ve kopyala yapılştır yapıyorum.Sanırım siz hafızsınız ve ilim irfan sahibisiniz o yüzden nefsinize bu kadar hakim yazılar yazabiliyorsunuz ve insanları siz-biz olarak ayırıp etiketleyebiliyorsunuz.Haklısınız ben bunlar yapamam.Siz bu Hadisi zaten biliyorsunuzdur da ben yine de bir 'KOPYALA YAPIŞTIR' yapayım şükür ki bunu becerebiliyorum ne mutlu bana.
'Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz' Buhari
Ama siz daha iyisini bilirsiniz mutlaka? illa ki başka bir yorumunuz vardır 'biz' 'siz'in gibi bilebilirmiyiz?

İmam-ı Gazali der ki ; Bir konu hakkında tavsiye verecekse bir zat önce benzeri bir olayı kendisi yaşamalıdır. bak bunu kopyalamadan yazdım?

Neyse çok fazla örnek verebilirdim ama boş kuyuya taş atmakla elimize birşey geçmez.Size Hz.Mevlana'nın sevdiğim bir sözü ile bu konuya son mesajımı yazayım
Der ki ; Alim ile sohbet lal-ü mercan incidir.Cahil ile sohbet günde bin can incitir..

arkadaşım senn hiç bişey yaptığın yok
gerçekten bu konu senn haytını çok fazla etkiliyor olsa bişeyler yapmaya başlaman gerekirdi
hala okulu bahane ediyosun 1 yıl geçsin diyosun
beklemek yerine bişeyler yapsana
kendini bu kadar düşürme o adamdan da hayır bekleme
yaptığın şeyde günah Allah'la senn aranda duanı tövbeni et
Allah yardımcın olsun

bayanlar konuyu felaket yerlere getirmişsiniz.. sözüm birisine değil herkese şu konu açıldığından bu yana o kadar çok tartışma oldu ki.. herkesin görüşü var ve herkesin kendince söylediği cümlelerde haklı sebepleri var bunu karşındaki insana kabul ettirmek yerine sana doğru geleni yaz buraya geç sonuçta konu sahibi okuyacak kafasına uygun olanı yapacak.. tamam yardım etmek istiyoruz ama sadece konu sahibinin düşüncesine yardımcı olacak şeyler yapalım kusura bakmayın sözüm birisine kasıt değil genel olarak söylüyorum

Size ezbere bilin demedik zaten, ama olayı din boyutuna getiren,
devamlı dini açıklamalar kopyalayıp yapıştıran sizsiniz.
Kimsenin size birşey yazdığı yok, siz herkese laf yetiştiriyorsunuz.
Benim arkadaşa ilk yorumum zaten, bir yanlış yapmışsan da, Rabbimin kapısı açık,
hiç birşeye mecbur değilsin , oldu, dinle alakalı ahkam kesmedim sizin gibi.
Ben çok iyi biliyorumda yazmadım, o sizin kuruntunuz.
Neyse siz her topikte verdiğiniz gibi taktikler vermeye devam edin,
geliyor taktikler tarzında, siz olmasanız kk ne yapardı acaba.
Sayenizde öğreniyoruz birşeyler, siz kopyala yapıştır yapmaya devam edin, kolay gelsin.

Bana öyle geliyor ki sizin bahsettiğiniz kişiden kurtulmanız çok da zor bir durum değil. senin işin vicdanınla...Bundan sonra yapabileceğin tek şey günahına tevbe etmek...başka bir şekilde kurtulamazsınız bu günahın ağırlığından...peygamberimizin bir hadisinde dediği gibi; Ebu Eyyub radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teâla hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı." İnşallah Allahım affeder.

bişey merak ettim evde sen o bi de 2 kişi daha kalıyomöuş ya o iki kişi bayan mı erkek mi

ya hayret gerçekten kendini niye bu kadar düşürüyosun ki sen
evden ayrılsana eminim çok daha i olucak
senn bu cesaretsiz ve ezik halinden yarralanıyo resmen o çocuk
sevmiyosan çek git ya

artık eskisi gibi olmıycak zaten b şekilde biticekk kararımı verdim çekip gitmem çok zo işte aileler bilio hepimizin birbiriyle çok samimiler nolucak bilmiyorum öteki arkadaşlarımında suçu yokki çok ikilemdeyim arkadaşlarıma ihanet etmiş gibi olucam evi zatenn bi hefeslee tutuular kolay olmadıı gerçekten

canım benim yorumları okudum ve senin bu denli ezmene gönlüm razı olmadıı
evli olsan biraz daha sabret derdim seni dövmese
ama evli deilsin
senin yasadığını birçok kız yasıyor çünkü ortam artık bunlara müsaid flört bile olmasa nişanlıyken yasıyor ve kahredici syelrde oluyor öyle erkekler varki nişanlısını terk ediyor veya dünyayo zindan ediyor eminimki bunalrı yasayn cok kişi var veya etrafında olan kimisi zorla kimisi isteyerek oluyor atık yani cok duyuyoruz cahillik deililk baska sey deil ki baskasından duyuyoruz okuyoruz ama gün gelince aynı hataya düşüyoruz neyse
bak bitanem hersey sevgiyle baslar sevmişsin yapmışsın iananmışsın güvenmişsin ama sevginin olmadığı her yerdede her sey biterrrr zaten bitirmişsin
sevmiyorsan eger ondan huylandıysan iğrendiysen nefret ettiysen hiiiçç yaklaşma yol ver canım sevmediğin insanla evlilik asla yürümez her hareketi batar
bak bunları ciddiye al herkes cok güzel seyler yazmış kendini kahretme oku iş güç sahibi ol karakterli ol duruşunla belli edersin herseyi bu özelliklerle bir kase bal olursun sen bala gelmeyen olmaz bunu bil nasibinde bakalım neler var
ayrıca namussuzluk bir deil bir kaç kişiyle iğrenç ilişkiler yasayn insanlardır
kii sen utanmayı bliyorsun bunu arsızlıklık hale getirenlerde var
sen işini gücünü bul rabbine dua et anne babana bak hayırlar yap bak oz aman yaradan ne insanlar çıkartıyor karsına
ama bu hatayı bir daha asla asla asla yapma :45: sakla kendini eger birdaha evlenmek istiyorsan evlenecgin kişiyeeee sevgiler saygılar arkadasım

artık eskisi gibi olmıycak zaten b şekilde biticekk kararımı verdim çekip gitmem çok zo işte aileler bilio hepimizin birbiriyle çok samimiler nolucak bilmiyorum öteki arkadaşlarımında suçu yokki çok ikilemdeyim arkadaşlarıma ihanet etmiş gibi olucam evi zatenn bi hefeslee tutuular kolay olmadıı gerçekten

canım o gitsin siz kızkıza kalın ya diğerleri nasıl rahat ediyor oturup konus kızlarla ben ayrılcam ondanda rahatsız oluyotum deee ben eminim senden yana olurlar erkek daha cabuk yer mekan olur kız basına nereye gideceksin kiii

bu konuda ikinci suçum ben kimseye kıyamaıyorum ciddi anlamda canım yanıyo kimseye kızamıyorum bile onun kimseside yok git de diyemiyorum çok garip bu huyum herkeze karşı aynı herşeye herkeze üzülüyorum birisi bişey taşırken bile içim acıyo insanlara hiç kıyamaıyorum bu bi hastalık sanırım yemin ederim kurtulamıyorum birisi mesela bulaşık yıkarken bile dönüp arkamı gidemiyorum çok tuhaff bi huyum varr kurtulamıyorum bu huydan

sen zor durumda olmasan bu dediklerine hak verirdim yada cözümü olsa ama tek caren bu baska yolun yok.
Bir karar alirken ilk kendini düsünücen götürülerinide göz ardi etmicen tabikii ama senin böyle cok cok düsünmen senin ayni yerde saymana sebeb olur kisacasi bir karar alip uygulamak istiyorsan az düsünüp fazla ayrintilara takilmadan kararlarini verebilmen gerek yoksa yukarda yazdigin gibi düsüncelere bogulursan dogru kararlar alamazsin Kedin icin :31:

canım benimde 3 yıllık bir ilişkim var bir birliktelik yasamadık ama yasasaydık ne olurdu diye düsündüm bi an.. siz bazı seylerin heyacınını coktan yasamıssınız bundan sonra tekrar eski günlerinize dönermisiniz bilemem ama aynı evde yasayarak bi karar veremzsin bnce biraz mesafe koyun ve düsünün.. bekaret konusuna gelince .. öncelikle bize hissettirdigin gibi benim herseyim gitti degersizim tavrında erkek arkdsna davranıyorsan sana böyle davranması cok normal canım ömür boyu bu yüzden yanlız kalmazsın en azından kendi ayaklarının üstünde durabilirsin ne yazıkk, erkekler böyle hemen heveslerini alıveriyolar en yakın arkdsmda erkek arkadasıyla bi ilişki yasamıs sonra cocuk bunu terk etti evlensemde ailelere söyleriz benden bisey bekleme herseyi sizin taraf yapar bi süre sonra bosanırız dedi kız yıkıldı intihar falan etmeye kalktı ama ayrıldılar simdi cok mutlu bi birlikteligi var nisanlanıcaklar ve cocuk bu yasananları bilerek kabul etti. seni bi et parcası olarak düsünen yada bi zarla temiz yada kirli diye sıfatlandıran insanların kölesi olma canım daha cok gencsin. sevmedigin sevilmedigin mutsuz bi yuva kurma bir de bu yuva bi bebek dünyaya getirirseniz onunda hayatı biter. biraz uzak dur bi süre ailenin yanında kal düsün hersey bekaret degildir ayakalrının üstünde dur ve erkek arkdsınada bunu hssettir canım .tartısmalarınızda bana kendini mecbur görme cünkü ben mecbur görmüyorum belkide hayatım boyunca kimseyle evlenmicem ama bunun üstesinden gelirim ailemide alır baska bi sehirde yeni bi hayat kurarım kendime bu sekilde yasamaktan daha az bi yük olur omuzlarımda de ve kararlı ol simdi o aman nasılsa benim deyip eli ayagı cekmis senden bellii... odalarınızı falanda ayır canım tabi aynı oadada kalıyorsanız seni özlemsine ve seni düsünmesine zaman ver . ve emin ol o sana senden daha muhtac ALLAH a havale et.. ALLAH mutlaka bagıslar seni tatlım... yeterki sen ondan uzaklasma ve dualarını eksik etme...:70:

Arkadasim bir kalk ayaga ve sars kendini lütfen. Hayatini zindan etmekten bahsediyorsun! Senin hayatin bekaretinden ve toplum kurallarindan daha önemli. Iliskiye girmis olabilirsin, hayatinin sonu degil bu. Bu senin hayatin gelenek bunu gerektiriyor diye hayatini mahvedemezsin. Hele o birlikte oldugun kisi hic birseyden önemli degil, ne demek ya iliskiye girdigin, sorumlulugunu aldigin, hayatini paylasacagin insana el kaldirmak, hatta vurmak! Bana evlenecegim kisi bunu yapacak bir dakika tutmam onu yanimda, gerekirse en zoru göze alirim yine de kendimi kimseye ezdirmem. Her seyden önce sen degerlisin unutma bunu. Güclü olmalisin!

Eger ben senin gibi düsünseydim su an berbat bir durumda olurdum biliyor musun? Cünkü benim de hayatimda yasadigim kötü seyler oldu. Belki ben de su an kendimi birine teslim etmis olabilirdim. Ama ben ne yaptim kirdim zincirlerimi ve bir sacmaliktan kurtardim kendimi. Inan devam etseydim en az senin kadar mutsuz olacaktim. Ayni sekilde annemde umudunu yitirseydi, hemen pes etseydi belki de su an sicacik evimizde kahvaltimizi yapip okulumuza gidiyor olmazdik. Sana bir anlatsam hayat hikayesini, ben ne yapmisim nasil kendimi bu kadar üzüp harap etmisim dersin.
Inancini hic bir zaman kaybetme. Asla yipratma kendini. Bu sIkIntIlI günleri asip huzuru buldugun zaman karsina bir INSAN cikar hic merak etme. INSAN var hala bu dünyada sükürler olsun ki...
Daha cok gencsin, asik olcaksin sevceksin, sevileceksin... Umarim hayat sana istedigin güzellikleri verir. Huzurlu, mutlu bir hayat yasaman dilegiyle... :71:

Ayrica kusura bakmayin ama "kendini esine saklamak" nedir yahu? Siz zamani gelince acilacak bir paket misiniz cok afedersiniz ama? Siz bir insansiniz herseyden önce. Kendinize nasil böyle bir sifati yakistirabiliyorsunuz? Gelenek görenek diyerek kendinizi bu kadar asagilatmayin gözünüzü seveyim.

Türklerin dini Islamdir diye bir genelleme de yapmayalim lütfen. Konuyu da din muhabbetine döndürmeyelim. Burasi bu tip konulari tartisilacagi bir forum degil. :45:
Birbirinize niye dinle ilgili ders veriyorsunuz ki? Herkesin dogrusu kendine. Kendi dogrularinizi günlük hayatta, yüzyüze konusarak bile kabul ettiremezken burada kabul ettirmeye calisiyorsunuz, hayret dogrusu.

Son düzenleme:
Back
X