Çok mutsuzum

Tanufuk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2011
905
1
0
Ankara
Beni az çok tanıyorsunuz yine mi bu kız diyebilirsiniz çoğunuzun yaşadıkları yanında benimki pek dert sayılmıyor ama yine de yazıp sizlerle konuşup rahatlamak istiyorum. Ailem istemediği için sevdiğlm kişiyle evlenemiyorum. Sebep ise erkek arkadaşımın yaptığı ilk formalite evliliği tayin için bir akrabasıyla bir yıl evli kalmışlar. Aileler evliliklerini sonradan duymuşlar boşanmalarını da istememişler. Ocak ayında boşanmışlar erkek arkadaşımın ailesi bu sebep yüzünden oğullarıyla konuşmuyorlar. Babam da bundan dolayı istemiyor. Ablası eniştesi geldi ilk tanışma herşey oldu ama olmaz da olmaz diyorlar. Elaleme ne anlatacağız derdindeler. Babam sen istenmeyen gelin durumundasın diyip duruyor. Bugün tesadüf ablamla konuşurken öğrendim. Babam sevgilimin ailesini araştırmış çok iyi bir aile olduğunu öğrenmiş ama bundan haberim yok çünkü bunları anlatmak işine gelmiyor. Kötü şeyler duysaydı hemen anlatırdı. Nasıl araştırdı, kime sordular hiçbir şey anlatmıyor. Erkek arkadaşımda babamın tavırlarına kızıyor tabi bana bir şey diyemiyor babamın yanında süt dökmüş kedi gibiydi.
Bu hafta ales sınavına gireceğim bu kafayla ne yapacağım bilmiyorum...

Son düzenleme:
takilma simdi nasil olsa olur onlarinda icine sinmesini bekle...
arastirmis en azindan aile hakkind kötü bir izlenim olmadi icine sinene kadar bekle,formalitede olsa ailesi suanda konusmuyormus tabiki babaniz da böyle bir durumu istemez...
hersey zamanla hallolur

Annene babana söyleyecek söz bulamiyorum,bence yerden göge kadar haklilar.Erkek arkadasinin yaptigi resmen ückagitcilik,evlilik sahsi cikarlara alet edilmeyecek kadar ciddi bir müessese ki erkek arakdasin bunun farkina varamamis henüz.Ille evlenecem diyorsan konunun üzerine simdilik fazla gitme,ortalik bir sakinlessin tekrar konusursun annenle babanla.

Takılmamaya çalışıyorum ama babam biraz esnek konuşsa bir ümitle beklerim. Net konuşuyor kesinlikle olmaz diyor. Eve giriş çıkış saatlerimi kontrol ediyorlar. önceden çalıştığım yerden hiç aramazlardı şimdi beni işten arayıp kontrol ediyorlar. Abime durumu anlatmışlar. Abim, babam ve annem resmen üçü bana cephe almış durumdalar.

Bence ailenin bu fikre alışmasını ,ortalığın biraz daha dinginleşmesini bekle. Anne babanın rızası şarttır,yoksa asla hayırlı evlilikler kurulmuyor canım bunu unutma.

Ailenin sözünü ciddiye al iyi tart-ölç. Sen sevgiden dolayı bazı şeyleri göremeyebilirsin. Hemen pes et,sevgilini terket demiyorum elbette ama biraz bekle bakalım durumlar ne olacak.

Canım haklısın ama evlendiği kişi de üniversitede öğretim görevlisi sonuçta okumuş biri iki tarafın isteğiyle olmuş bir evlilik. Bana sorarsan tövbe billah öyle bir evlilik hayatta yapmam ama yine de büyük konuşmamak lazım. Benim bir arkadaşım doğuda çok kötü bir yerdeydi samimi bir arkadaşı ile formalite icabı evlenip tayin yaptıırdı kızın hayatı kurtuldu. Sevgilime gelirsek onun ki lüzumsuzluk sonuçta bir erkek olarak doğu görevini yapıp gelebilirdi.

Haklısın canım beklemekten başka çarem yok ama erkek arkadaşımda bir yandan bunaltıyor eskisi gibi de görüşemiyoruz. Bu arada ben 27 o 31 yaşında yani iki yetişkin insanız.

canım ama oyle anlatmamıstın normal evlılık gıbı yasamıslar demıstın bence sen erkek arkadasını kaybetmek ıstemedıgınden hıc objectıf bakamıyosun tabı senın hayatın sen cekeceksın sonucta

evlenecek olsanız o bayan akrabası olduğu için ister istemez görüşecekler veya karşılaşacaklar,bunu kaldırabilecek misiniz? sonuçta evlenip ayrılmışlar,dışardan birisi değil ki bir daha denk gelmez diyesiniz.Bu da önemli birşey bence.

Diğer bir husus da baştan istenmediğini bile bile bir eve gelin giden kızın baştan ezikliği oluyor. Bunu üstlenmek veya ortadan kaldırmak çokkk zor. Üstesinden gelebilir mi sevgiliniz ve siz??Bunlar önemli konular..

Evet evliliklerin bir de o boyutu var bu durumu bizimkiler hiç bilmiyor zaten anlatılmaz ki sonuçta onların arasında yaşanmış bir durum. Ne yapabilirim ki canım sonuçta evlenip boşanmış bir erkek bir daha evlenemez diye bir kural yok bunu ilk zamanlar bende sorun ettim ama geçmişte kalmış bir durum diyip bir daha konusunu açmadım. Haklısın canım onu kaybetmek istemediğim için başka gözle bakıyorum.

Aileler evlatlari icin en iyisini isterler.Sen hic evlenmemissin adamin ise ikinci evliligi ben olsam ben de istemezdim.Yani enkaz devralmak istemem dogrusu.Ailelerin bir bildigi vardir.Ama gercekten sevdaliysan bebegim onlarda bu atesin karsisinda fazla duramazlar,erirler.Ama Kalplerini kirma.Sen cici bir kizsin altindan girer ustunden cikar onlari ikna edersin ama bakalim damat efendi bu fedakarliklara DEGECEK MI Be GUZELIM...

Onun ailesi başka şehirde. Kızın ailesi ile bu durum yüzünden görüşmüyorlarmış artık aralarında ne yaşandı bilmiyorum. Aslında çok güçlü biri değilimdir ablası ve eniştesiyle tanıştım bana karşı çok iyilerdi.

Yorumlarını hep takip edlyorum sağol yazdığın için. çok seviyorum onu imkansız o beni bırakmadığı süre ben onu bırakamam ama ailemde yanımda olsun istiyorum. Değer mi şimdilik değeceğine inanıyorum ama ileride hayatlarımız nasıl olur bilemiyorum kader diyorum ve inan hep dua ediyorum herşey güzel olsun diye.

Yorumlarını hep takip edlyorum sağol yazdığın için. çok seviyorum onu imkansız o beni bırakmadığı süre ben onu bırakamam ama ailemde yanımda olsun istiyorum. Değer mi şimdilik değeceğine inanıyorum ama ileride hayatlarımız nasıl olur bilemiyorum kader diyorum ve inan hep dua ediyorum herşey güzel olsun diye.

2.cı evliliğini yapanlar enkazmı oluyor :26: hepsımı öyle,insan umutla bakamazmı

canım zamanla ailen kabul edecektir emin ol.. hem bak iyi şeyler de duymuş baban, üzme kendini boşa..

tek bişey söylüyorum...ailenin onayını almadan asla ev---len----me

Tanufuk daha önceki eşiyle aslında sadece tayin için evlenmemiş anlaşılan...

Bence baban bu durumu araştırsın iyice. Aile hakkında iyi şeyler söylenir ama bir de karşı taraftan yani eski eşinin tarafından sordursun baban...

Belki de mezhepden dolayı istemiyordur...

Umarım saklamamışsınızdır.Çünkü er-geç ögrenecek.

Bu konuda babanı dinlemen gerektiğini düşünüyorum.

Son düzenleme:
bence sakladığını sanıyorsun ama baban biliyor
benim babam da böyledir tanıdığı çoktur herkesi çok rahat öğrenir
ayrıca formalite evliliği olsa ailesiyle arasının açılmayacağını tahmin ediyordur.
aileler bu tip konularda çok ileri vizyonlu oluyorlar bence.
bence kesin istemiyorlarsa belki senin de bilmediğin başka şeyler de biliyor olabilirler.
ben olsam ailem bu kadar kesin istemiyorsa zorlamazdım.
çünkü gerçekten görüp geçirmek denilen bi kavram var ve hep haklı çıkıyorlar bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…