- Konu Sahibi tutunamayanlar
-
aslında belki kocanız her zaman aynıydı..ama siz ilgilenmeniz gereken 3 çocuk sayesinde biraz bunalıma girmişsiniz ve eşinizin yaptıkları size batmaya başlamış..doğumdan sonraki 4 ay annelerin büyük bir çoğunluğu depresyondan,stresten,sıkıntı ve bunalımdan çıkamazmış ve herşey onlara batmaya başlarmış doktorum söylemişti ve eşimi uyarmıştı dikkat et üzerine alınma normal diye..bence henüz doğum yapalı 3 ay olmuş kendinize eşinize bebişlerinize haksızlık etmeyin..Allahım en kısa zamnada kendinize gelmeniz eş ve çocularınızla mutlu mesut günler yaşamanız dileğiyle ve inşallah en kısa zamanda eşinizin işleri yoluna girer ve sizinle daha çok ilgilenmeye başlar...
nasıl da içimi okuyosun ama boşver, ben cevap verme gereği bile duymadım çünkü okumamış, anlamamış. biliyor musun, sen yazdığın 3-5 satırla bana tebessüm ettirdin çünkü; beni anlamaya çalıştın ve bunun için vakit harcadın benim için o kadar önemli ki...Allah içinden geçirdiğin herşeyi sana versin, sana huzursuzluk veren her şeyi de senden uzak tutsun inşallah, iki cihanda mutlu olursun inşallah:)
canım, 3 çocuğun olduğu diye sadece "anne" olmak zorunda dğeilsin. haklısın, sen çocuklarının annesi olsan da eşinin hanımısın. kadınlığını hissetmek istemen en büyük hakkın. erkeklerin çoğunda var. evlendikten sonra nasılsa elde ettim psikolojisi ile salıyorlar kendilerini. kadın sinirleniyor, üzülüyor, ya içine atıp birden patlıyor ya da kocasından soğuyor... ama erkek farkında bile olmuyor kendi yaptığının. kadına dırdırcı gözüyle bakıyor.
eşin seni kaybetme korkusu yaşamalı. amaaa sakın asla gidip de "boşanacağımm" "ayrılacağım" deme. böyle blöfler insanın elinde patlar. boşanmadığını gören koca "amann ne yapsam ayrılmıyor benden" mantığına düşer.
daha yeni doğumun. biraz zaman geçsin. sabret. annen de evi dönsün... kocana ilgili güzel davran. sonra al karşına sakince beklentilerini, bu beklentiler olmaz ise ileride ona sevginin azalacağından endişelendiğni, birbirinize sahip olduğunuz için ne kadar şanslı olduğunuzu ve karşılıklı emek vermeniz gerektiğini..... açıkla. hemen değişmeyecektir. biraz çekilirsin. ama asla kavga, sinir değil. umursamazsın. senin ilgini hissettikten sonra kendini çekmen ile dersini alır. bu süreçte de evet 3 çocuk çok vaktini alıyordur ama süslen püslen... bakımlı olmaya çalış. kaybedeceği şeyi hatırlat sok gözüne.
sabırla ve doğru iletişimle düzeleceğine inanıyorum. hakkınızda hayırlısı olsun.
çok haklısın, ondan beklentim olunca kırılp, üzülüyorum ben beklentilerimi sıfıra indirmeye karar verdim, beklentim olmayınca kırgınlığm da olmayacak
sen nasıl bir insansın yaa bu ne gaddarlık,bu kin bu öfke niye
arkadaşlar özellikle anlama kıtlıgı yaşayanlar konu sahibi akıl danışmak için,destek aradıgı için,bir nebze de olsa içindeki sıkıntıları paylaşmak için buraya yazmış...
Sizin eleştiri yapmanız ona ne gibi yardımcı olacak.
Bencede siz 2. çocugu yapmayınn gelecekde sizin gibi düşünen insanlar ne kadar az olursa o kadar iyi olur.
Sipreal le hamile kalanda var hapla hamile kalanda var
3 tane evlat dogurmuş bunu gögüsleye bilecek güçte demek ki.
Allah hiç bir kuluna kaldıramayacağı yük vermezmiş
sen nasıl bir insansın yaa bu ne gaddarlık,bu kin bu öfke niye
arkadaşlar özellikle anlama kıtlıgı yaşayanlar konu sahibi akıl danışmak için,destek aradıgı için,bir nebze de olsa içindeki sıkıntıları paylaşmak için buraya yazmış...
Sizin eleştiri yapmanız ona ne gibi yardımcı olacak.
Bencede siz 2. çocugu yapmayınn gelecekde sizin gibi düşünen insanlar ne kadar az olursa o kadar iyi olur.
Sipreal le hamile kalanda var hapla hamile kalanda var
3 tane evlat dogurmuş bunu gögüsleye bilecek güçte demek ki.
Allah hiç bir kuluna kaldıramayacağı yük vermezmiş
Hımmm...Bak sen!
Yahu; ayağı çıplak ağzının içine sümük giren çocuklar var;nice fakir aileler bunları kedi misali doğuruyorlar...
Somali somali diyorsunuz; hepsinin göğüsleyecek gücümü varda her birinin en az 3-4 çocuğu var.
Yapmayın Allah aşkına...
Hımmm...Bak sen!
Yahu; ayağı çıplak ağzının içine sümük giren çocuklar var;nice fakir aileler bunları kedi misali doğuruyorlar...
Somali somali diyorsunuz; hepsinin göğüsleyecek gücümü varda her birinin en az 3-4 çocuğu var.
Yapmayın Allah aşkına...
Hay ağzına sağlık arkadaşım o bebeklerin suçu ne baktın 1 tane oldu adam düzelemedi 2 anlamı ne hadi diyelim oda hata 3 yani bu pes valla yazık cocuklaraİlk önce madem anlaşamıyorsun ne diye habire doğuruyorsun diyesi geliyor insanın. 5 yıl içinde 3 çocuk. Yapmayın Allah aşkına ya. Yazık şu çocuklara.
Şimdi siz bana kızacaksınız ama ben gene de söyleyeyim.
3. bebeğiniz korunduğunuz halde olmuş, tamam. Tabi ki aldırmamakla doğru karar vermişsiniz. Kürtaja karşı olmamakla birlikte çok ağır durumlar dışında bir kadının onu yaşaması taraftarı değilim.
Ama öncesi? Evlenmişsiniz, ilk 2,5 yıl hiç yalnız kalamadan, eşinizin sülalesinden arkadaşlarından sizinle ilgilenmesine fırsat kalmadan 2 tane çocuk yapmışsınız. Elbetteki bunlar acele verilmiş kararlar. Bir çocuk için "hata" sözcüğünü kullanmamız sizi üzüyor ama çok doğru kararlar olmadığının siz de farkındasınız elbette. Ve aslında sizi bu kadar öfkelendiren daha doğrusu öfkelerinizi olduğundan büyük hissetmenize neden olan şey de hata olduğu ile yüzleşme ihtimaliniz.
Şu ana gelirsek ben sizin elbetteki depresif ve öfkeli haliniz çok normal. 3 hamilelik ve 3 lohusalığın yükü, işinizden ayrılıp dış dünya ile bağlantınızın kesilmesinin yarattığı stres, 2 yıldır eşinizle iletişiminizi minimuma indirmeniz, eşinizin sizin çabalarınıza rağmen sizi anlamadığını hissetmeniz, beden yorgunluğu, beyin yorgunluğu, 3 çocuğun sorumluluğu, maddi sıkıntılar... Bütün bunları yaşarken kendinizi kırgın hissetmeniz, mutsuz hissetmeniz ve bütün bunların ortasında boğuşurken biraz şımartılmayı beklemeniz çok doğal.
Ben açıkçası çözülemeyecek bir sorun olduğunu düşünmüyorum.
Ama sizin de hatalı davranışlarınız olduğunu düşünüyorum. Örneğin ne olursa olsun iletişimi 2 yıl asgari düzeyden tutmak gerçekten sorunun çözümünü olanaksız kılacak bir durum.
Eşinizi düşünün fizyolojik kısmı hariç sizin yaşadığını bütün o sorumluluk duygusunu, yetememe korkusunu o da yaşıyor. O da sizin gibi "Ne oluyopruz ya? Bu hayat nereye gidiyor?" diye soruyor kendine arada. Bu elbette size arada bir buket çiçekle gelmesine, akşam uyumadan "Karıcığım bugün muhteşemsin." demesine engel değil. Ama engel sizin aranızdaki o duvar.
Benim size bir önerim olacak. Bebeğiniz küçükmüş ama annenizden birgün yardım isteyin. Birgün sabahtan akşama kadar eşinizle ev dışında bir gün geçirin. O iki yıllık suskunluğunuzu bozun, konuşun konuşun konuşun. Elini tutun. Yalnız bu konuşmada sen dilini tercih edin. Sözlerinize "seni anlıyorum" diye başlayın, "çok yoruluyorsun, endişelisin, senin için endişeleniyorum, seni önemsiyorum" deyin. Önce ona kandini iyi hissettirin. Sonra da kendi sıkıntılarınızdan bahsedin.
Ben elbette bir anlaşma yolu bulursunuz diye düşünüyorum.
bence bu sorun gecici bir dönem
siz üc tane cocugun bakimi ev isi yemekvs bunlarin altinda oldukca bunalmissiniz esinizden ilgi bekliyorsunuz bu cok normal
ama erkeklerde cocuk gibidir kac tane cocugunuz olursa olsun en büyük ilgiyi yine onlar beklerler cünkü benciller
erkeklere vermeden almak imkansiz gibi bisey sen daha ilgil olmayi denesen esini daha özenli karsilasan ilgisini ceksen emin olki o zaman oda sana karsi ilgisiz olmaz
ama fedakarliklarin icin taktir bekleme asla alamazsin erkek milleti icten ice seni ne kadar taktir etsede bunu sana söylemez
allah cocuklarinizi size bagislasin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?