çok mutsuzum

biz buna hata demeyelim, o bizim kaderimiz, elimde olan tek şey aldırıp aldırmama konusunda karar vermek ben de aldırmadım; ayrıca çocuklarıma hata gözüyle bakılması beni üzüyor, siz de annesiniz anne olmak, çocuk büyütmek çok zor ama hayatta yaptığım en iyi şey, yaşadıklarımız da bizi bu hale getirdi ama; eşim evliliğimizin ilk yıllarında da ilgisizdi, aslında ilgisizlik de değil; eşim kimseye hayır demez herkesin işine koşar; yoldan geçen herhangi biri ondan bir şey isteset canı gönülden yapar çervremiz de çok geniş, eşimin bu huyunu kullanan da bir sürü adam var, cep telefonu akşama kadar susmaz, evde oturup konuştuğumz zaman bile o teller yüzünden konuşmamız defalarca bölüünür ama teline bakmamazlık yapmaz, hatta adamın biri gece 3te aradı işi düştüğü için ona bile koştu, enerjisini hep millete harcarken beni ihmal etti haliyle, zoruma giden çok şey oldu, benim önceliğim ailemdir ama onunki farklı, bunu söylediğimde de kabul etmiyor, olur mu öyle diyor

kusura bakmada inanmak çok zor
hem spiral hem doğum kontrol hapı ve hamile kalıyorsun
ben 4 yıldır sadece doğum kontrol hapı kullanuyorum ve hiç böyle birşey başıma gelmedi..

evet iyi değil ama ben de iyi değilim, benim de desteğe ihtiyacım var en azından bir takdire, sessizce bei tadir etmesi ya da başkalarına söylemesi yeterli değil, ben duymak istiyorum

sonunda beni anlayan biri, çok teşekkür ederim arkadaşım, işte bütün sıkıntım bu sevgimizi ayakta tutmak

teşekkür ederim beni anlamanız yeter, ben çocuklarıma hata gözüyle bakmadığım için yorumlar beni üzmüyor, ben sadece eşimin hayatında ilk olmak istiyorum, eğer böyleyse de bunun hissettirilmesini istiyorum, çünkü o benim için öyle

Canım hata olarak görmüyorum ki evlatlarını ar arda yapmanız bir hata olmuş dedim

yazımın rengini nereden düzelticem bu arada berbat bu ne

Son düzenleme:
Merhaba canım;

Bazı arkadaşlar tüm yazının arasından bir cümleyi cımbızlayıp duruyorlar;

Senin 3 çocuğu neden yaptığını sorguladıklarında sana çok yardımcı olabileceklerini düşünüyorlar sanki

Ya arkadaşlar bu arkadaşımızın sorunu eşiyle iletişim sorunu;

Gül gibi 3 tane çocuğu var,öyle yada böyle olmuş,Allah bağışlasın demek düşer bize;

Eşi çocuklarına karşı ilgili;

Sorunu eşiyle konuşamamak;

Buraya odaklanırsanız destek olursunuz ;

Her evlilikte dönem dönem bu tip sorunlar olur;

Eşi dükkan açmış ve depresyonda özel bir durumları var...

Canım;erkekler böyledir;

canları sıkkın olunca konuşmadan onları anlamamızı beklerler;

Eşin he böylemiydi? yoksa bir süredir mi bu tavırlar içinde?

bende aynı sorunları yaşıyorum.Benim içinde zor bir süreç...

Karşılıklı konuşabilme şansınız hiç olmuyor mu?

Pişmanlık yaşadığı oluyor mu?

ve eşinizle iletişiminiz yok bunu bile bile 3çocuk..

ben çocuğuma hamile kaldığımda evliliğimin 4 ayıydı.. ve sorun yoktu..
sorunlar çıktığı an(kaynanamla yaşadıklarım) asla! 2 yapmam dedim bu aileye bu sülaleye 2. çocuk ve evime karışılıyodu sürekli eşim istediği halde asla! dedim.
7. senem bitti hala yapmam sorunlarda çözüldüü

o 3 çocuk için oturup çekeceksiniz kusura bakmayın

O hapla hamilelik felannn geçiniz efendimm geçinizzz düzensiz kullanmışsınızdırr..

Oturup çocuklarınızı büyütünn

aslında belki kocanız her zaman aynıydı..ama siz ilgilenmeniz gereken 3 çocuk sayesinde biraz bunalıma girmişsiniz ve eşinizin yaptıkları size batmaya başlamış..doğumdan sonraki 4 ay annelerin büyük bir çoğunluğu depresyondan,stresten,sıkıntı ve bunalımdan çıkamazmış ve herşey onlara batmaya başlarmış doktorum söylemişti ve eşimi uyarmıştı dikkat et üzerine alınma normal diye..bence henüz doğum yapalı 3 ay olmuş kendinize eşinize bebişlerinize haksızlık etmeyin..Allahım en kısa zamnada kendinize gelmeniz eş ve çocularınızla mutlu mesut günler yaşamanız dileğiyle ve inşallah en kısa zamanda eşinizin işleri yoluna girer ve sizinle daha çok ilgilenmeye başlar...

evliliklerde çocuklar çok büyük bir sorumluluk veriyor anne babalara..

siz 3 çocuk doğurmuşsunuz,onların gece gündüzü olmuşsunuz ,
bir anne için bu yorgunluğun kolay birşey olmadığını çocuğu olmayanlar bile tahmin edebilir..

ben bir de eşiniz açısından düşünmeye çalışacağım..
o da bu yuvanın geçimini üstlenen,çocuklarıyla babalık şefkatini evlatlarına gösteren ve bunu
yaşayan bir eş anlattığınız kadarıyla..

yani onun için de, sizin için de yorgun yılların ,evliliğinizde birbirinize karşı eski
heyecanı yaşayamamanızda payı var diye düşünüyorum..4 çocuklu bir ailede büyüyen
biri olarak söyleyebiliyorum bunu...

belki de gelip geçici bir durumdur eşinizin bu ilgisizlik durumu
belki de sizde ona eskisi gibi ilgi gösteremiyorsunuzdur..Annelik çok meşakkatli zira..
öncelikler değişebiliyor galiba hayat akarken evliliklerde..hem kadın açısından hem erkek açısından..

erkek ve kadın duygusallığı çok farklı ,biz kadınların ilgi anlayışı ile onlarınki aynı değil
bu hususları da gözardı etmemek lazım..

eşinize ders verip,blörf yapmak yerine onunla doğrudan iletişim kurmanızı tavsiye ederim..
bu gerek konuşma yoluyla gerekse davranışlarınızla mümkün olabilir..

sizin güler yüzünüz belki onunda size olan davranışlarını, daha da itinalı yapabilir,
ihmal ettiği durumların farkına varabilir..bunu denemekte fayda var..

Allah evlatlarınızla birlikte güzel günler yaşamanızı nasip etsin
sevgiler...

Son düzenleme:
sonunda beni anlayan biri, çok teşekkür ederim arkadaşım, işte bütün sıkıntım bu sevgimizi ayakta tutmak

Rica ederim tatlım....
Biz bayanlar o aşkı ayakta tutmak için her yolu denıyoruz tabiri caizse saçımızı süpürge ediyoruz ama adamlar öyle deil.
İşleri,arkadaşları bizden önce geliyor.
Onlara göre evlilik yatakta sadece.
Ben çalıştıgım halde bunalıyorum başbaşa çıkıp gezmek istiyorum ama yokk anacıgım erkek milletine iyilik yapmıcan kötü kadın olcan peşinde koşturcan ki kıymet bilsin
valla umursama tatlımm bu saatten sonra eskısı gibi olurmuyuz diye düşünme bile çünkü olmuyolarr onlar elde ettiler edeceklerini
biz bu kadar kafamıza takıyoruz peki onlar ????

Son düzenleme:

sen nasıl bir insansın yaa bu ne gaddarlık,bu kin bu öfke niye
arkadaşlar özellikle anlama kıtlıgı yaşayanlar konu sahibi akıl danışmak için,destek aradıgı için,bir nebze de olsa içindeki sıkıntıları paylaşmak için buraya yazmış...
Sizin eleştiri yapmanız ona ne gibi yardımcı olacak.
Bencede siz 2. çocugu yapmayınn gelecekde sizin gibi düşünen insanlar ne kadar az olursa o kadar iyi olur.
Sipreal le hamile kalanda var hapla hamile kalanda var

3 tane evlat dogurmuş bunu gögüsleye bilecek güçte demek ki.
Allah hiç bir kuluna kaldıramayacağı yük vermezmiş

nasıl da içimi okuyosun ama boşver, ben cevap verme gereği bile duymadım çünkü okumamış, anlamamış. biliyor musun, sen yazdığın 3-5 satırla bana tebessüm ettirdin çünkü; beni anlamaya çalıştın ve bunun için vakit harcadın benim için o kadar önemli ki...Allah içinden geçirdiğin herşeyi sana versin, sana huzursuzluk veren her şeyi de senden uzak tutsun inşallah, iki cihanda mutlu olursun inşallah:)

çok haklısın, ondan beklentim olunca kırılp, üzülüyorum ben beklentilerimi sıfıra indirmeye karar verdim, beklentim olmayınca kırgınlığm da olmayacak

amiiin, çok teşekkür ederim, sevgiler, minnetler benden, hakkınızı helal edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…