- Konu Sahibi tutunamayanlar
-
5 yıla 3 çocuk sıgdırmak en büyük hatanız olmuş canım sürekli düşünsene bu 5 yılın 27 ayı gebesiniz..2 sene diyelim hadi..geriye kaldı 3 sene eh bunlarda da çocukların büüyüme aşamaları var...of içim darlandı canım yazarken bile :)
1 çocugum var ve evliliğimde 6.yılı devirdik 7'ye doğru ilerliyoruz .inanır mısın 2.çocuk ruyalarıma girince darlanıyorum çok kötü oluyorum..çünkü hiç hazır değilim..daha doğrusu eşimle hazır değiliz..ilk çocugumuzu isteyerek yaptık..ama sonra gördük ki iyiceeeeeeeeee düşünmek gerek...büyük bir deneyim kazandım..ve 2.çocuk için de acele etmiyoruz, hatta ben istemiyorum artık birdaha anne olmayı sanırım .ya da olursam anca kızım okula başladıgında diyorum..ve gerçekten takdir edilecek bir sabrının olduğunu da söylemeden geçemeyeceğim..
eşinle işte sorunlarınız birazda bu yüzden sizin ard arda hamilelik süreçleriniz birbirinizle ilgilenmeye fırsat doğurmamış olabilir..artık ilerleyen günlerin kıymetini bilin oturun konuşun, sorunlarınızı halletmeye bakın..yoksa o 3 meleğe yazık olur
3. çocuğu yapmak benim de isteğim değildi ama spirale rağmen hamile kaldım üstelik o sırada doğum kontrol hapı da kullanıyordum ve hamile kaldım, ama aldırmadım o da benim sınavım, bir görsen o kadar güzel ki nasıl kıyardım prensesime, eet haklısın bütün bunlar bizim içinde bulunduğumuz psikolojik durumdan kaynakalnıyor ama biz konuşamıyoruz da
önceliklee evlatlarınızı allah bagışlasın dememkiii hayırlısı böyleymişş dogurumusun yaşamaya allahımız uygun görmüş bize laff düşmez bunun yorumunu yapmaıyacagım !!! ama eşinizle ilğili yorumum sadece zamn verin bakalım bocalamış oalbilirr deprosyonda olailir yardımcı olunn bence eşinize destek verinn görün bakalım düzelir zamnlaa.
Yaa arkadaşlarr sizee inanamıyorummm
Kadın 5 yılın içinde 3 tane çocuk yapmış lafına takılıp kalmışsınızz
Adam memnun olmasa hem onlara karşı da ilgisiz olurdu hemde sadece bayanda mı hata istemeyen adam yapmasın kardeşimm
Arkadaşım seni tebrik ediyorum sen olmaması için spriel taktırmışsın hap kullanmışsın ama Allah vermiş bunun farkında olup onları dünyaya getirmişsin
Helal olsun sana diyorum
Eşin için de her evliliğin bir dönemi böyle geçebilir zaman tanıyın
biz eşimle 7. yılımızı devirdik 6 yıl sevgili kaldık 1 yıldır da evliyizzz
Ahh be güzelim nerdee eski sözler,sarılmalar,gezmeler
Evlilik aşkı öldürüyor ben buna inanıyorum
Eğer saygı ve sevgi varsa ayakta kalıyor çiftler ötesi boşşş
Hakkında hayırlısı olsun iş sıkıntıları vardır kendi haline bırak kocanı zamanı gelince anlıcaktır seni
Ya ama üstüne gitmeyelim artık,neden 5 yılda 3 çocuk demeyelim,olan olmuş bir kere Allah nasip etmiş o anne babadan o çocukların doğması gerekiyormuş ki korunmaya rağmen olmuş,ben biriyle dertleşmek isteyince beni yargılamasından hiç hoşlanmam mesela,o an çünkü çok mutsuz oluyosun zaten,sadece omzunda ağlıycak birini arıyorsun o zamanlarda..
Ben daha yeni evliyim çocuğum yok cicim aylarındayız belki de hala,o yüzden anlamam zor,ilgisiz bi eş çok sinir bozucu olabiliyor,ben en ufak bi ilgisizliğinde bozuluyorum bazen,ama 3 tane mutluluk kaynağı var evinizde,onlarla oynamak onların eğitimiyle gelişimiyle ilgilenmek,onlarla eğlenceli şeyler yapmak falan iyi gelebilir,yapıyorsunuzdur gerçi ama,ayrıca kendinize de zaman ayırmaya çalışın,3 çocukla zordur sanıyorum ama,küçük bi şey de olsa,bi kahve ile 1-2 sf kitap falan,kendi hayatınızı yaşıyor gibi olursanız eşinize çok ihtiyacınız olduğunu hissettirmezseniz belki o da tam tersi yanınıza gelir,ben eşimle azcık ilgilenmesem,bi şey beklemiyomuş gibi yapsam,kendi kendime bi şeyler yapsam iş güç veya mesela onsuz oturup bi şeyler izlesem,o zaman benimle daha çok ilgileniyor,ben de o zaman tekrar ilgilenmeye başlıyorum,taktik gibi oldu bu da,kötü hissettim şimdi ama eşimin de huyu öyle biraz,erkeklerin çoğu böyleymiş gibi geliyor bana ama..
Bi de şey belki çocuklar büyüyünce daha farklı olur,belki o da streslidir şimdi,çocuklar büyüyünce düzen iyice oturunca belki o da kendine gelir,evde durumlar zordur şimdi 3 küçük çocuk,belki baş başa kalmayı falan özlemiştir,erkekler pek strese gürültüye gelemiyo malesef,bu çocuklar ne olcak falan diye düşünüyodur,belki maddi meseleleri düşünüyordur,bence şu anda çok takılmayın,ona da bu süreci atlatması için biraz zaman verelim,ondan memnunmuş gibi davranabilirseniz eğer o zaman belki kendini güçlü hisseder,ben bi kere işte benimle ilgilenmiyosun falan muhabbetlerine girdiğimde zAnka zaten herşeyim eksik şu hayatta bari senin yanında tam hissediyim kendimi eksik hissetmiyim demişti,çok dokunmuştu bana :44:
bilmiyorum ki böyle uzaktan uzağa da işte fazla yardımcı olamıyoruz ama işte öyle :26:
kusura bakmada inanmak çok zor
hem spiral hem doğum kontrol hapı ve hamile kalıyorsun
ben 4 yıldır sadece doğum kontrol hapı kullanuyorum ve hiç böyle birşey başıma gelmedi..
inanmak zorunda değilsiniz, inandırmak zorunda da değilim ben sadece dertleşiyorum hepsi bu...
hangi doğum kontrol haplarından kullandınız?
en azından hiç bir zaman almiyim ondan
ALLAH kolaylık versin canım
sonunda beni anlayan biri, çok teşekkür ederim arkadaşım, işte bütün sıkıntım bu sevgimizi ayakta tutmak
ve eşinizle iletişiminiz yok bunu bile bile 3çocuk..
ben çocuğuma hamile kaldığımda evliliğimin 4 ayıydı.. ve sorun yoktu..
sorunlar çıktığı an(kaynanamla yaşadıklarım) asla! 2 yapmam dedim bu aileye bu sülaleye 2. çocuk ve evime karışılıyodu sürekli eşim istediği halde asla! dedim.
7. senem bitti hala yapmam sorunlarda çözüldüü
o 3 çocuk için oturup çekeceksiniz kusura bakmayın
O hapla hamilelik felannn geçiniz efendimm geçinizzz düzensiz kullanmışsınızdırr..
Oturup çocuklarınızı büyütünn
sen nasıl bir insansın yaa bu ne gaddarlık,bu kin bu öfke niye
arkadaşlar özellikle anlama kıtlıgı yaşayanlar konu sahibi akıl danışmak için,destek aradıgı için,bir nebze de olsa içindeki sıkıntıları paylaşmak için buraya yazmış...
Sizin eleştiri yapmanız ona ne gibi yardımcı olacak.
Bencede siz 2. çocugu yapmayınn gelecekde sizin gibi düşünen insanlar ne kadar az olursa o kadar iyi olur.
Sipreal le hamile kalanda var hapla hamile kalanda var
3 tane evlat dogurmuş bunu gögüsleye bilecek güçte demek ki.
Allah hiç bir kuluna kaldıramayacağı yük vermezmiş
Rica ederim tatlım....
Biz bayanlar o aşkı ayakta tutmak için her yolu denıyoruz tabiri caizse saçımızı süpürge ediyoruz ama adamlar öyle deil.
İşleri,arkadaşları bizden önce geliyor.
Onlara göre evlilik yatakta sadece.
Ben çalıştıgım halde bunalıyorum başbaşa çıkıp gezmek istiyorum ama yokk anacıgım erkek milletine iyilik yapmıcan kötü kadın olcan peşinde koşturcan ki kıymet bilsin
valla umursama tatlımm bu saatten sonra eskısı gibi olurmuyuz diye düşünme bile çünkü olmuyolarr onlar elde ettiler edeceklerini
biz bu kadar kafamıza takıyoruz peki onlar ????
evliliklerde çocuklar çok büyük bir sorumluluk veriyor anne babalara..
siz 3 çocuk doğurmuşsunuz,onların gece gündüzü olmuşsunuz ,
bir anne için bu yorgunluğun kolay birşey olmadığını çocuğu olmayanlar bile tahmin edebilir..
ben bir de eşiniz açısından düşünmeye çalışacağım..
o da bu yuvanın geçimini üstlenen,çocuklarıyla babalık şefkatini evlatlarına gösteren ve bunu
yaşayan bir eş anlattığınız kadarıyla..
yani onun için de, sizin için de yorgun yılların ,evliliğinizde birbirinize karşı eski
heyecanı yaşayamamanızda payı var diye düşünüyorum..4 çocuklu bir ailede büyüyen
biri olarak söyleyebiliyorum bunu...
belki de gelip geçici bir durumdur eşinizin bu ilgisizlik durumu
belki de sizde ona eskisi gibi ilgi gösteremiyorsunuzdur..Annelik çok meşakkatli zira..
öncelikler değişebiliyor galiba hayat akarken evliliklerde..hem kadın açısından hem erkek açısından..
erkek ve kadın duygusallığı çok farklı ,biz kadınların ilgi anlayışı ile onlarınki aynı değil
bu hususları da gözardı etmemek lazım..
eşinize ders verip,blörf yapmak yerine onunla doğrudan iletişim kurmanızı tavsiye ederim..
bu gerek konuşma yoluyla gerekse davranışlarınızla mümkün olabilir..
sizin güler yüzünüz belki onunda size olan davranışlarını, daha da itinalı yapabilir,
ihmal ettiği durumların farkına varabilir..bunu denemekte fayda var..
Allah evlatlarınızla birlikte güzel günler yaşamanızı nasip etsin
sevgiler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?