- 11 Aralık 2014
- 1.072
- 764
- 108
Hadi şimdi düşünmek yerine kalk ve işe koyul lütfen. Sadece bugün dene bak. Hatta bi duş al istersen rahatla öncesinde. İşe yaramazsa birdaha yapmazsın. Demekki esine anlatmanla sorun cozulmuyor. Bugün farklı birşey yap. Inan bana ona da sana da iyi gelecek. Hani anneler sabah çocuklarını uyandırmak için derler ya hadi yavrum kalk bi gayret diye :) hadi leyyal kalk bi gayret :)çok teşekkür ederim çok güzel şeyler yazmışsın bunların hepsini yapmak istiyorum ama üzerimde karabasan gibi bir şey var sanki ve bana engel oluyor tek başıma hiçbir şey yapamayacakmışım gibi geliyor
ne güzel anlatmışsın aslında aklıma bu da gelmedi değil huzur islamda derler ya kuran okuyup namaz kılıp yalnızlığıma bu şekilde devam etmeyi bile düşündümDepresyondasın. Eşinin ilgisizliği de iyice dibe vurmanı sağlamış. Kendine öz güvenini kaybetmişsin. Psikiyatriste gitmelisin ama onlar da ilaç verecekler. ilaç kullanmak istemiyorsan özüne inmelisin, yeniden kendini bulmalısın. Kendini sevmeyi unutmuşsun. Sen kendini sevmezsen kimse seni sevmez. Aynalara küsmüşsün.
Böyle bir dönem yaşadım ben de. Epey boşlukta yaşadım. Yataktan kalkmadan. Hatta bir çekmecenin içinde yatayım da ara sıra birilerinin aklına çekmeceyi açmak gelse de bir iki lokma bir şeyler atsa dediğim çok oldu. O dönem nedense kimse de anlamaz seni. Ben çareyi özüme inmekte buldum. Yalnızlığı sevmeye başladım sonra ve en sonunda da aslnda yalnız olmadığımı anladım. Bir süre Kuran'ın Türkçe'sini okudum (mealini), bana çok iyi geldi, rahatlattı. Sonra da mesnevi okudum. Dua ettim. Biraz vakit aldı ama yeniden kendimi buldum. Bazen yukarı çıkmak için dibe inmek gerekiyormuş onu anladım.
Ben kendimi bulmak için okudum. Sadece okudum. Roman gibi. İnanmayacaksın ama o gün hangi sayfayı okuduysam sanki ne yapmam gerektiğini yazıyordu. Çok rahatlıyordum. Çok faydasını gördüm. Bir de Uğur Koşar'ın "Allah de ötesini bırak" kitabı var. O da epey rahatlatıyor, tavsiye ederim.ne güzel anlatmışsın aslında aklıma bu da gelmedi değil huzur islamda derler ya kuran okuyup namaz kılıp yalnızlığıma bu şekilde devam etmeyi bile düşündüm
depresyon belirtileri. bunu atlatmak için bir yol bul. mesela spor salonuna üye ol. arada tek başına sinemaya git. bul bişeyler. yoksa hastalanırsın maazallah.hiçkimseyle görüşmek istemiyorum evde hiçbir iş yapmak istemiyorum sürekli uyumak istiyorum uyanmak ölüm gibi geliyor hep yalnız başıma kalıp uzanmak istiyorum zaten eşimle de aramızdaki o eski muhabbetimiz kalmadı sanırım bunalımdayım hiçbir şeyden zevk alamıyorum bu durumda olup da kurtulan var mı uzman desteği mi gerekiyor ne yapmalıyım o bile zor geliyor
bebeğime çok iyi bakıyorum sürekli onunla ilgileniyorum konuşuyorum oyunlar oynuyorum benim bebeğimle ilgili bir sorunum yok sorunum kendimle ve eşimle çok şükür bebeğime yetiyorum çok hareketli ve neşeli bir bebeğim varE bu nereye kadar boyle surecek..bu mutsuzluga daha ne kadar dayanacaksin..kimseye faydan yokki senin su durumda,o kucucuk bebege bile.annelik sadece yedirmek,icirmek,uyutmak degil ki.cocuk hisseder mutsuzlugunu huzursuz olur..madem esin ilgisiz davraniyor,eski halinize donmek icin cabalamiyor,sen cabalayacaksin.cocugun icin en azindan.dogumdan sonra olabiliyor bu tur sorunnlar,pes etme,kendini birakirsan daha dibe inersin
çok haklısın bunları deneyeceğimSürekli hayatında aynı şeyleri yapıyorsan, monotonlaşmışsan da böyle olabiliyor. biraz kendinle uğraşmaya başla. Kendine bak, alışveriş yap, yürüyüşler yap, görmediğin arkadaşlarını ziyaret et. Başka şeylerle de oyalanmayı dene.
bebekle bunları yapmak çok zor amadepresyon belirtileri. bunu atlatmak için bir yol bul. mesela spor salonuna üye ol. arada tek başına sinemaya git. bul bişeyler. yoksa hastalanırsın maazallah.
o zaman başka bir çözüm bulalım. once şunu Kabul et. bu süreç geçici. ve her anne bu sıkıntıları aşağı yukarı yaşıyor.özellikle ilk bebekte baba olan koca burumla baş edemiyor. sen ilgi bekliyorsun emin ol oda ilgi bekliyor. senin mutsuz halin onuda mutsuz yapabiliyor. senden uzaklaşması, sana iligi göstermemesi çok normal. çünkü erkekler bu durumu hiç anlayamıyor. sen minik bir bebeğe bakmak zorundasın, bir taraftan eski halin gibi olmak istiyorsun. tüm çelişkileri aynı anda yaşıyorsun. ama bu süreç geçici. ben ilk bebekte yaşadığım ağır depresyon halimi arada hatırlayınca bile bir kasvet çöküyor. ben doğuma gittim annem kemoterapiden yeni çıkıp eve gelmişti. evde ikimize bakacak kimse yoktu. eşim Sabah çıkıp akşam geliyordu. ankarada doğum yapmıştım. annemin yanındayken. kızkardeşim bildiği kadarıyla yemek yapmıştı. oturup beraber yemişitk annemle. babamda üstüne beni aç bıraktılar diye sızlanıyordu. kızkardeşim küçük, annem kanser, bende dikişli doğum yapmıştım. ve bu halde bile erkek olan cins hala bizden hizmet bekliyordu. alayına sövesim var. 'sen iyi olmak istiyorsun. mutlu olmak istiyorsun. bunun için beynine komut yükle. iyi olacağım mutlu olacağım. herşey düzelecek'diye. kendini bu konuda ikna et. ilgi beklemek yerine kendini o evin hakimi gör. eşin, çocuğun sana muhtaç aslında. eskiden Hanım Beyler varmış. bu eski türk toplumlarında kadının sözü son sözmüş. hürrem sultanlar, kösem sultanlar da kadındı. kadınlığın içinde devasa bir dünya saklı. o dünyayı keşfedip ortaya çıkarmak lazım. kendini koyuverme. güçlü ol. valide sultan ol. herşeyi sen yönet. bunu yaparken eşini ezme. içindeki gücü keşfet tatlım. bir kadın da tüm dünyayı değiştirecek güç var. o gücü ortaya çıkar. acze düşme, kendini zayıf görme. sen dünyaya bir bebek getirmişsin. bunun anlamını iyi düşün. bir çocuk yeşerttin. sana bu gücü veren Allah sana pek çok işi yoluna koyma gücü de vermiştir emin ol. istersen arada konuşuruz.bebekle bunları yapmak çok zor ama
beni anlatmışsın çok teşekkürler sanırım bazı şeyleri çok da ciddiye almamak gerekiyor yani çevremde böyle olanlar her şeye gülüp geçenler çok mutlu ve eşleri onlara çok değer veriyor. valide sultan olmak kafama yattı :)o zaman başka bir çözüm bulalım. once şunu Kabul et. bu süreç geçici. ve her anne bu sıkıntıları aşağı yukarı yaşıyor.özellikle ilk bebekte baba olan koca burumla baş edemiyor. sen ilgi bekliyorsun emin ol oda ilgi bekliyor. senin mutsuz halin onuda mutsuz yapabiliyor. senden uzaklaşması, sana iligi göstermemesi çok normal. çünkü erkekler bu durumu hiç anlayamıyor. sen minik bir bebeğe bakmak zorundasın, bir taraftan eski halin gibi olmak istiyorsun. tüm çelişkileri aynı anda yaşıyorsun. ama bu süreç geçici. ben ilk bebekte yaşadığım ağır depresyon halimi arada hatırlayınca bile bir kasvet çöküyor. ben doğuma gittim annem kemoterapiden yeni çıkıp eve gelmişti. evde ikimize bakacak kimse yoktu. eşim Sabah çıkıp akşam geliyordu. ankarada doğum yapmıştım. annemin yanındayken. kızkardeşim bildiği kadarıyla yemek yapmıştı. oturup beraber yemişitk annemle. babamda üstüne beni aç bıraktılar diye sızlanıyordu. kızkardeşim küçük, annem kanser, bende dikişli doğum yapmıştım. ve bu halde bile erkek olan cins hala bizden hizmet bekliyordu. alayına sövesim var. 'sen iyi olmak istiyorsun. mutlu olmak istiyorsun. bunun için beynine komut yükle. iyi olacağım mutlu olacağım. herşey düzelecek'diye. kendini bu konuda ikna et. ilgi beklemek yerine kendini o evin hakimi gör. eşin, çocuğun sana muhtaç aslında. eskiden Hanım Beyler varmış. bu eski türk toplumlarında kadının sözü son sözmüş. hürrem sultanlar, kösem sultanlar da kadındı. kadınlığın içinde devasa bir dünya saklı. o dünyayı keşfedip ortaya çıkarmak lazım. kendini koyuverme. güçlü ol. valide sultan ol. herşeyi sen yönet. bunu yaparken eşini ezme. içindeki gücü keşfet tatlım. bir kadın da tüm dünyayı değiştirecek güç var. o gücü ortaya çıkar. acze düşme, kendini zayıf görme. sen dünyaya bir bebek getirmişsin. bunun anlamını iyi düşün. bir çocuk yeşerttin. sana bu gücü veren Allah sana pek çok işi yoluna koyma gücü de vermiştir emin ol. istersen arada konuşuruz.
evet aynen bebek için güçlü olmaya çalışıyorum o olmasaydı çoktan pes ederdim. yalnız değilim zannedersemoo bana iki haftada bir böyle afakanlar basmazsa yadırgarım bu durumu.
banada çok oluyor böyle yattığımda yerde kalakalmak hiçbirşey yapmamak ve karamsarlığa boğulmak gibi durumlar,alıştım artık bu hislere :)
diceğim o ki her insana dönem dönem olan şeyler bunlar sen her daim moralini yüksek tutmaya gayret et minicik bi bebişin varmış onunda eşininde sana çok ihtiyacı var eminim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?