Çok öfkeliyim

Kv sinin 3 yıldır yüzünü değil sesini dahi duymayan biriyim.Haklı olabilirsiniz herkes yaşadığını bilir yalnız keskin sirke küpüne zarar.Siz böyle yaptıkça sadece kendinize zarar vereceksiniz.ona istediğiniz kadar hakaret etsenizde içiniz soğumayacak.ben 14 yıllık evliyim unutmadım yaptıklarını ama kin tutmuyorum.önceleri çok tuttum mahvoldum .Akışına bırakmak lazım birazda.hayatımda önceliklerim değişti .ha eğer yakın olsak eminim yine sıkıntılı geçer mesela bende yakın zamanda bir konu açmayı planlıyorum farklı görüş almak için.

Şuda var ; 2 gündür felaket gribim.yattığım zaman oğlum üstüme battaniye getirdi,başıma masaj falan yaptı kıyamadım.biz bunla değerlendirirsek yanlış olur.o daha benim himayemde .evlense bana böyle yapsa tedirgin olurum.tabiki azarlamasını terslemesini istemem ama ben bana baksın nazlasın diye doğurmadım.ben ancak eşime naz yaparım onun bana bakmasını beklerim.

Oovv sakin ol bacım bu ne öfke böyle kendi kendini hasta edeceksin bende sevmem kvyi ama bu kadarda takmam az sakin kalmaya çalış valla okurken ne olmuş aralarında acaba diye acayip merak ettim

madem sık görusmuyorsunuz ıdare edıverın derım. ewınızın huzuru ıcın...

Siz de mesela bir zamanlar gelindiniz. Kayınvalideniz sürekli kocanızı sıkıştırsa bozulmaz mısınız? Empati lütfen ya...
Benim kayınvalidem de biraz vıcık vıcık ilişki sever. Allahım utanmasa kucağına çıkacak poposuna saplaklar, mıncık mıncık etmeler sinir kalmıyordu bende. Ben nasıl başkasının yanında kocam diye mıncıklamıyorsam annesi de kendine hakim olacak yani. Kızınızı kocanız yani babası mıncıklasa herkes nasıl rahatsız olursa annelikte de bu böyle.
Hiç hoş olmuyor.
Bizim ailede belli bir yaştan sonra kimse bebek gibi mıncıklanmaz yani sarılınır öpülür bitilir illa her santimetrekaresinde ıslaklık kalmasına gerek yok yani.
En son kayınvalidem bana geldiğinde kocamı sıkıştırmış köşeye şap şup öpüyordu ben sahipsiz gibi kenarda kalmıştım. Aynısını benim annem yapsa kızarsınız oğlum niye garip gibi kalsın diye değil mi aynı hislerdeydim. Ben de o gece uyardım eşimi ve rahatsız olduğumu empati yapmasını söyledim. Kocam da makuldür hak verdi ve artık annesine izin vermiyor. Annesi de adabıyla sevmeye başladı. Otuz yaşında adam çocuk gibi mıncıklanmaz yani her şeyi de abartmamak lazım.
İki erkek annesi olarak bence siz de çocuğunuzun sevdiği kadına ve yuvasına saygı duymalısınız. O yuva yıkıldığında sadece annesiyle kalması bir şey ifade etmiyor. El kızı gider demek ne kadar yanlış. O da ailesi o da yuvası, siz bir gün gittiğiniz de o kadına emanet ediyorsunuz. Ona da saygı duymak ve o varken sinirlendirmemek gönlünü kırmamak gerektiğini de düşünmelisiniz.

Ay bana neyi hatirlattiniz
Kv bizde kalıyordu ben duşa gittim bunlari ayrı koltuklarda birakmistim
Banyodan bir çıktım halıya yatmislar kumrular gibi ana oğul o_O
Baya bi şaşırdım kıskandım da biraz yalan yok:63:

Sildim derken hic mi gorusmuyorsun? Benim gordukçe ters bisey desinde tartissam diye resmen bakiyorum. O kadar cok gicik oluyorum ki

Aslında iyi bir şey bu tavrın. Üzülme ne güzel ona karşı hep tetiktesin, yaptığı en ufak bir şeyde hemen cevabını verirsin. Obur türlü olsan yani sevmeyip ama böyle hissetmesen yanında. Dilediği gibi davranabiliyordm. Şimdi ayağını denk alıyordur. Fazla görüşme, görüştüğünde de böyle ol. Sen zaten böyle gergin takılır san yanında zaman içinde görüşmeleriniz de azalır.

Siz de mesela bir zamanlar gelindiniz. Kayınvalideniz sürekli kocanızı sıkıştırsa bozulmaz mısınız? Empati lütfen ya...
Benim kayınvalidem de biraz vıcık vıcık ilişki sever. Allahım utanmasa kucağına çıkacak poposuna saplaklar, mıncık mıncık etmeler sinir kalmıyordu bende. Ben nasıl başkasının yanında kocam diye mıncıklamıyorsam annesi de kendine hakim olacak yani. Kızınızı kocanız yani babası mıncıklasa herkes nasıl rahatsız olursa annelikte de bu böyle.
Hiç hoş olmuyor.
Bizim ailede belli bir yaştan sonra kimse bebek gibi mıncıklanmaz yani sarılınır öpülür bitilir illa her santimetrekaresinde ıslaklık kalmasına gerek yok yani.
En son kayınvalidem bana geldiğinde kocamı sıkıştırmış köşeye şap şup öpüyordu ben sahipsiz gibi kenarda kalmıştım. Aynısını benim annem yapsa kızarsınız oğlum niye garip gibi kalsın diye değil mi aynı hislerdeydim. Ben de o gece uyardım eşimi ve rahatsız olduğumu empati yapmasını söyledim. Kocam da makuldür hak verdi ve artık annesine izin vermiyor. Annesi de adabıyla sevmeye başladı. Otuz yaşında adam çocuk gibi mıncıklanmaz yani her şeyi de abartmamak lazım.
İki erkek annesi olarak bence siz de çocuğunuzun sevdiği kadına ve yuvasına saygı duymalısınız. O yuva yıkıldığında sadece annesiyle kalması bir şey ifade etmiyor. El kızı gider demek ne kadar yanlış. O da ailesi o da yuvası, siz bir gün gittiğiniz de o kadına emanet ediyorsunuz. Ona da saygı duymak ve o varken sinirlendirmemek gönlünü kırmamak gerektiğini de düşünmelisiniz.
Ekleyeyim bende; yarin öbür gün göçüp gittiginizde oglunuz gelininize kalacak ve sizin yaptiklariniz oglunuza bumerang olarak dönecek. Yakin çevremde çok var örneği. Adam karisini annesine hep ezdirdi. Annesi vefat etti adam bagirsak kanseri; ne çocukları ne karısı isteyerek bakıyor. Çünkü kadın cok çekti ve adama bakmak istemiyor. Sebebi adam ve annesi. Bir de böyle bumerang gibi donenler var. Unutmayın, artık o adamin karısı o adamın ailesi. Ileride karısı ona destek olacak siz değil. Ogullar annesine bağlı olabilir o zaman evlenmeyecekler. Bu kadar. Hem kendileri rahat eder hem kimsenin gunahina girmemis olurlar.

Cidden şuradaki yorumları okudukça hayret ettim. Yok yatalak olursa altını temizlermiş de bilmem ne!?! Yok artık yani. O kıymetli oğluşlarınız yıkasın altlarınızı hayatta da yıkamam. Siz çocukları yaşlılığınıza güvence diye yapıyorsunuz heralde, tam bencillik. Bu kadar olmaz ya.
Oğlan analığında var bu herhalde, annem ve anneannem Allah kimsenin eline düşürmesin insan eti ağırdır der, benim kayınvalidemde ileride bana bakarsınız "şakasını" yapıyor. Ben de aynen söylüyorum. Kusura bakmayın ben yalan söyleyemem kimseye de bakamam, aynı evde de yaşayamam. Bizim çevremizde bu tip durumlarda iyi bir bakıcı kadın tutulur dedim, ciddiyim de.
Beni annem el bebek gül bebek büyütsün elin sorunlu anneleriyle uğraşıyım diye değil.
Annem eşimin yanında beni öyle mıncıklamazken nedense kayınvalidem koca dana oğlunu mıncık mıncık mıncıklıyor. En son eşime de bundan rahatsızlığımı belirttim hak verdi sağolsun artık annesine kendini mıncıklatmıyor.
Annelik bana gelin bakacak ben oğlumu öperim de severim de demek değil bana göre, evinde yuvasında huzurunu olmasıdır. E kayınvalide gelinini mutsuz ettiğinde emin olun evde de oğlu mutsuz oluyor.
Kız anneleri ondan daha seviliyor, anneanneler ondan daha seviliyor ciddiyim kendinize çeki düzen vermeniz lazım ya.
Benim anneannem mesela oğlu görevlendirmeyle bir yıl yurtdışında kaldığında da döndüğünde mıncıklamadı oğluşum demedi, karısını çocuğunu özlemiştir yarın gelsin dedi. Artık oğlunun yeni ailesini kabul etmişti. Ne vıcık vıcık öper gelini sinir ederdi ne de gelin bana bakacak derdi. Ondan da ama gelini çok sevdi anneannemi.
Gelinler de manyak değil yani kayınvalideyle geçinemeyelim demiyor, niye huzurumu kaçırayım.
Valla inşallah benim gibi geline denk gelmezsiniz. Kayınvalidem oğlum türlü sever türlü pişir mi diyor, anne kusura bakmayın lütfen ama benim de düzenim benim de sevdiğim yemekler var. Dolayısıyla istediğimiz zaman pişiriyoruz lütfen diyorum. Benim evime geldiğinde oğluşum sever ben pişiriyim mi diyor size geldiğimizde yapın lütfen burası benim düzenim karıştırılmasını sevmem diyorum. Şimdi alıştı o da mesafeli davranıyor annem gibi. Benim annem nasıl ayarını yerini zamanını biliyor ona göre davranıyorsa o da öğrenecek.
Eskidendi o gelin aldım bakar eder. Benim annem de el bebek gül bebek büyüttü, uykusuz kaldı okuttu, yok öyle kız anası erkek anası ayrımı. Erkek anaları da bunu kabul edecek
Amaann bosver Elvan ya. Kendisi istediği gibi silsin paklasin kvsini. Yarın evlenince konu açar buraya; uhuuuuunhee şeyi yaptım yaranamadim diye.

Cidden şuradaki yorumları okudukça hayret ettim. Yok yatalak olursa altını temizlermiş de bilmem ne!?! Yok artık yani. O kıymetli oğluşlarınız yıkasın altlarınızı hayatta da yıkamam. Siz çocukları yaşlılığınıza güvence diye yapıyorsunuz heralde, tam bencillik. Bu kadar olmaz ya.
Oğlan analığında var bu herhalde, annem ve anneannem Allah kimsenin eline düşürmesin insan eti ağırdır der, benim kayınvalidemde ileride bana bakarsınız "şakasını" yapıyor. Ben de aynen söylüyorum. Kusura bakmayın ben yalan söyleyemem kimseye de bakamam, aynı evde de yaşayamam. Bizim çevremizde bu tip durumlarda iyi bir bakıcı kadın tutulur dedim, ciddiyim de.
Beni annem el bebek gül bebek büyütsün elin sorunlu anneleriyle uğraşıyım diye değil.
Annem eşimin yanında beni öyle mıncıklamazken nedense kayınvalidem koca dana oğlunu mıncık mıncık mıncıklıyor. En son eşime de bundan rahatsızlığımı belirttim hak verdi sağolsun artık annesine kendini mıncıklatmıyor.
Annelik bana gelin bakacak ben oğlumu öperim de severim de demek değil bana göre, evinde yuvasında huzurunu olmasıdır. E kayınvalide gelinini mutsuz ettiğinde emin olun evde de oğlu mutsuz oluyor.
Kız anneleri ondan daha seviliyor, anneanneler ondan daha seviliyor ciddiyim kendinize çeki düzen vermeniz lazım ya.
Benim anneannem mesela oğlu görevlendirmeyle bir yıl yurtdışında kaldığında da döndüğünde mıncıklamadı oğluşum demedi, karısını çocuğunu özlemiştir yarın gelsin dedi. Artık oğlunun yeni ailesini kabul etmişti. Ne vıcık vıcık öper gelini sinir ederdi ne de gelin bana bakacak derdi. Ondan da ama gelini çok sevdi anneannemi.
Gelinler de manyak değil yani kayınvalideyle geçinemeyelim demiyor, niye huzurumu kaçırayım.
Valla inşallah benim gibi geline denk gelmezsiniz. Kayınvalidem oğlum türlü sever türlü pişir mi diyor, anne kusura bakmayın lütfen ama benim de düzenim benim de sevdiğim yemekler var. Dolayısıyla istediğimiz zaman pişiriyoruz lütfen diyorum. Benim evime geldiğinde oğluşum sever ben pişiriyim mi diyor size geldiğimizde yapın lütfen burası benim düzenim karıştırılmasını sevmem diyorum. Şimdi alıştı o da mesafeli davranıyor annem gibi. Benim annem nasıl ayarını yerini zamanını biliyor ona göre davranıyorsa o da öğrenecek.
Eskidendi o gelin aldım bakar eder. Benim annem de el bebek gül bebek büyüttü, uykusuz kaldı okuttu, yok öyle kız anası erkek anası ayrımı. Erkek anaları da bunu kabul edecek
Haklılık payın çok,doğru söylediklerin.
Ama öyle herşeyi pat pat söylemek de ayıp ya.. Nasıl söylüyorsunuz:)Söyleyince ne diyor?Sonraki tutumları nasıl oluyor?
Bazen nazlamak ,çok önemli şeylerde pat söylemek lazım..İşyerinde de milleti nazlamıyor muyuz..

ben konu sahibini haklı buldum. kimse kimseyi çekmek zorunda değil. konu sahibi nadir görüşüyomuşsunuz ya daha da nadirleştirin. aman ya herkes yerinde mutlu olsun. bayılıyolar gelinin evini işgal etmeyi

ben konu sahibini haklı buldum. kimse kimseyi çekmek zorunda değil. konu sahibi nadir görüşüyomuşsunuz ya daha da nadirleştirin. aman ya herkes yerinde mutlu olsun. bayılıyolar gelinin evini işgal etmeyi]
Aaaa olur mu??? Nerede bi taraflarını devirip laf sokacaklar sonra. Aslinda çok zavallilar. Iki kelimeyi bir araya getirmezler, okumak hak getire, eğitim zaten yok. Haliyle değer görmüyorlar. Akillarinca tatmin edecekler kendilerini. Neden? Oglusssssssss doğurmuslar çünkü; başka da bir işe yaramamislar.

offf aynen ya. tek başarısı oğlan doğurmak. zamanında demişlerdi cahil aile zordur diye ne önemli lafmış. bayılıyolar gelinin evini yönetsin insanların huzurunu kaçırsınlar

offf aynen ya. tek başarısı oğlan doğurmak. zamanında demişlerdi cahil aile zordur diye ne önemli lafmış. bayılıyolar gelinin evini yönetsin insanların huzurunu kaçırsınlar

Birey olmayı başarabilmis bir kadinin oğluyla evlenmek lazim kesinlikle. Ben zaten başka türlü o kadina saygı duyamam çünkü o kadin en başta kendine saygı duymuyor bence. Birey olmayı basaramamis kadin ogluna nasıl birey olmayı ogretecek ki? Ama ben yeni nesilden bu konuda ümitliyim. :-)

Birey olmayı başarabilmis bir kadinin oğluyla evlenmek lazim kesinlikle. Ben zaten başka türlü o kadina saygı duyamam çünkü o kadin en başta kendine saygı duymuyor bence. Birey olmayı basaramamis kadin ogluna nasıl birey olmayı ogretecek ki? Ama ben yeni nesilden bu konuda ümitliyim. :-)
kesinlikle haklısın bak. hani zaten hayatında bişeyleri yoluna koyabilse kendi işine gücüne bakar kendi hobileriyle ilgi alanlarıyla uğraşır. ama bunları başaramayan biri tek eğlencesi olan oğluna sarıyo. yatak odasına girmek, ev eşyalarını değiştirmek, değişik planlar içine girmek. e böyle yapınca hiçbi gelin saygı duymaz. herkes durması gereken yeri bilmeli. yok anam cahillik baki kaldıkça ülkedeki bu sistem devam eder. bu arada eşin kadın erkek farketmez, evlenince anne demeye de ayrı bi gıcığım :KK70:

kesinlikle haklısın bak. hani zaten hayatında bişeyleri yoluna koyabilse kendi işine gücüne bakar kendi hobileriyle ilgi alanlarıyla uğraşır. ama bunları başaramayan biri tek eğlencesi olan oğluna sarıyo. yatak odasına girmek, ev eşyalarını değiştirmek, değişik planlar içine girmek. e böyle yapınca hiçbi gelin saygı duymaz. herkes durması gereken yeri bilmeli. yok anam cahillik baki kaldıkça ülkedeki bu sistem devam eder. bu arada eşin kadın erkek farketmez, evlenince anne demeye de ayrı bi gıcığım :KK70:
Isimle anne diyor benim birçok arkadasim. Mesela Yildiz anne gibi.

Haklılık payın çok,doğru söylediklerin.
Ama öyle herşeyi pat pat söylemek de ayıp ya.. Nasıl söylüyorsunuz:)Söyleyince ne diyor?Sonraki tutumları nasıl oluyor?
Bazen nazlamak ,çok önemli şeylerde pat söylemek lazım..İşyerinde de milleti nazlamıyor muyuz..

Mıncıklama diyemedim tabii bu ikisinin arasında gibi görünen bir konuydu eşimle konuştum ve rahatsızım dedim ama nazlanmadan gayet net ve ciddiydim. Ama evime düzenime karışırsa, oğluşumu şunla besle bunu pişir diye sen hizmetçisin o benim kıymetlimi bana hissettirirse aynen söylüyorum kibar ama ciddi mesafeli bir tavırla. Annemden de çekinir benden de çekinir, eşimin yanında bana imalı şaka yapsa eşim de sert uyarır ondan bana diş geçiremez. Biliyor ve ne dersem diyeyim peki diyor geçiniyoruz öyle.

Ay bana neyi hatirlattiniz
Kv bizde kalıyordu ben duşa gittim bunlari ayrı koltuklarda birakmistim
Banyodan bir çıktım halıya yatmislar kumrular gibi ana oğul o_O
Baya bi şaşırdım kıskandım da biraz yalan yok:63:

Zaten ben hiç bir erkeğin kızın anne ve babasından rahatsızlık duyduğunu görmedim duymadım. Kızın ailesi aman yuvasında mutlu olsun der minnoş kalır, erkeğin annesi bir tripler bir kıskançlıklar, kazık kadar adamın duruşunu bile ezecek bir mıncıklama hiç yakışmıyor insanın kocasına saygı duyası gelmez. Bizim kuşak annelerin bunu anlaması lazım ama nerede..
Burada bile erkek anneleri çoğunlukla hemen altına yazıyor yok hastalandı baktım bezini değiştirdim. E herkes yapıyor bunu çocuk yapmayacaksın sonrasında bunu söyleyeceksen ve beklentin olacaksa.
İleride oğlum olursa da kendi annem gibi kendi hayatımı devam ettirmek istiyorum ben. Yani ne geline ne oğluma yapışayım, onlar yeni yuvalarında huzurla yaşasınlar ben de kendi hayatımı yaşayayım yani. Vıcık vıcıklığa hiç lüzum yok.
Size tavsiyem kocanız biraz laftan anlayan mantıklı bir adamsa uyarın rahatsız olduğunuzu söyleyin. Ben eşime babam beni böyle bebek gibi sevse ne hissederdin dedim kaldı. Hak verdi.

Back
X