• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok önemli acayip bi derdim var yardım edin lütfen(özelliklede psikkolog olanlar)

bence başını çok ciddi belaya sokabilirsin, bu yüzden hemen pazartesi harekete geç, bi üni hastanesine gidip detaylıca kontrollerini yaptır, sonradan pişman olup ah vah deme, tabii ah vah diyebilecek bilince sahip kalabilirsen

Korkma cnm, nörolojik bir durumdan bahsediyorsun. Hemen doktora git, vakit kaybetme.
Geçmiş olsun..

Psikolojik bir rahatsizlik var ortada. Bahsettigin gibi davranip su an bu sekilde saglikli yorumlar yapamazsin. Acilen tedavi olman sart!

bendede az biraz oluyo dedğin ama senınkı kadar değil! ben vjeteryanım vitamın eksıklıgınden unutkalık var ve dee kafam cok oldugunda o an neyle ugrasıyosam naptgımı bılmıyrm yada atıyrm tuvalete gıdecegıme mutfaga gıdıyrm gbii

sabah kalkınca nerde uyanacağın belli değil başını ciddi belaya sokarsın Bulana kadar hastane yollarını arşınlamaya devam et

Seneler önce bir kitap okumuştum adı '' Sybil''

Sybil adında kadınlı, erkekli çoğul kişilik bozukluğu olan bir kadını anlatıyordu.

Çok etkilenmiştim..

Araştırmanı, okumanı tavsiye ederim.

Ama önce kesinlikle psikiyatristle görüşmelisin.

Kitapla ilgili biraz bilgi de vereyim.

Sybil, kitabın baş karakteri.
Sürekli psikiyatristiyle görüşmeler yapıyor çünkü Sybil'in 17 karakteri var kendi içinde...
Evet anlayacağınız Sybil'de "çoğul kişilik bozukluğu" var.

Nedir Çoğul Kişilik Bozukluğu?

Çoğunlukla travmatik bir olay bu bozukluğun başlamasına neden olur.
Örneğin; çocukluk dönemi fiziksel veya cinsel istismar gibi.
Çoğul kişilik bozukluğu olan kişiler iki veya daha fazla farklı kişiliğe sahiptir ve her birinin tutum ve davranışları dominant kişilik tarafından belirlenir. Kişi, bu kisiliklerin etkisi altinda oldugu anlarda da yaptiklarindan habersizdir.

17 farklı kişiliği olan Sybil'in, psikiyatristiyle görüşmeleri, içinde saklanan her bir kişinin ne zaman ortaya çıktığı, birbirleriyle olan ilişkileri anlatılıyor.. Çok sürükleyici bir kitaptı.:34:

Bu arada geçmiş olsun konu sahibi. Umarım ciddi değildir durumun ve erkenden çözüme kavuşur.

arasttırım resmen aynısıyım ama yani olmayadabilir ben hala yalan atıyolar gibi geliyo ya böyle bişiy yoktur umarım en azından ufak tefekte olsa birşeyler hatırlamam gerekmiyormu. senin arkadaşında böyle benim gibimiydi ne yapıyodu.

Hatırlamazsın canım.. Yorumlarını okudum.
Bahsettiğim kitaptaki bayan da senin gibi anlatıyordu. Ne ara dışarı çıktım oluyordu mesela.
Saat, mekan kavramı karışıyordu devamlı. Hatırlamıyordu yani.

O kitap gerçek bir hikaye olduğu için ilgimi çekmişti.

Bir sorunum yok diyorsun ya hani..
Şimdilik yok belki ama çok küçükken yaşanılan şeyler seni derinden etkilemiş olabilir.

İhmal etme sakın, yalan atıyorlar diye düşünüp..

İngilizcen iyiyse, youtube'da "Multiple Personality Disorder" diye aratıp, çıkan belgesellerden ve vlog'lardan (bu rahatsızlığa sahip insanların video günlükleri) bir kaç tanesini izlemeni tavsiye ederim. Çoklu kişilik bozukluğu öyle şakaya alınacak bir şey değil.

İsim unutmak,söylediği sözü unutmak filan belki b12 eksikliğine bağlanabilir ama...Nerede olduğunu,yaptığı tartışmayı unutmak farklı şeyler.
Dissosiyatif bozukluk tanımında,senin durumuna uyan noktalar var.Yalnız netten kendi kendine teşhis koyma,en kısa zamanda doktora git.
Benden sana tavsiye,akıllı telefonun varsa ailen takip programı yüklesin.Hatta teşhisin ve tedavin olmadan,yalnız çıkmamaya çalış.

Psikoloğu aşan bir durum bu. Direk psikiyatriye gidin en kısa zamanda. Ciddi gözüküyor durumunuz sakına ihmal etmeyin.

DİSSOSİYATİF KİMLİK BOZUKLUĞU gibi geldin bana

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Canım, senin için baktım ama belgeselin Türkçe alt yazılı versiyonunu bulamadım. Ancak, bir televizyon programında uzmanlar çoklu kişilik bozukluğunu uzunca tartışmışlar. İzlemeni tavsiye ediyorum. Linki aşağıda bulabilirsin.

Çoğul kişilik bozukluğu

beyznın kadınlarını izledim biraz önce bana cok ilginc geldi o kadında benim gibi yaptıklarını hatırlamıyor ama bende bayılma gibi bişey olmuyo birden değişiyorum yüzümde öyle olmuyo onun dısında hersey aynı

cok uzun zamandir oluyo mesela bisey yapiyorum ama onu unutuyorum hayir ben demedim yapmadim diyorum çevremdekilerin soyledigine gore boyle mesela dun en yakin arkadaşıma kotu davranmisim itmisim vurmusum soyledigine gore ve benle konusmuyo ama ben bunu yapmadigima eminim . surekli dengesiz degisken oldugumu soyluyolar baska biri gibisin diyolar ha bide mesela uyuyorum gece sabah uyandigimi hatirlamiyorum kendimi birden disarda buluyorum ne ara disari ciktim diyorum falan

Merhaba acil psikiyatriste gidin
sanırım sizde bipolar var ama emin olmak için doktora gitmeniz şart zaten her halükarda ilaç kullanmanız şart gibi görünüyor.
Allah yardımcını olsun inşallah yeniden normale döner her şey
Zaten ilaçlarınızı kullandıkça iyi de olacaksınızdır.
Lütfen psikiyatriste gidin...

Back
X