- 11 Kasım 2014
- 14
- 9
- 18
- Konu Sahibi Luiciluici
-
Psikoloğumuzla arkadaşlık ilişkimiz olduğundan hemen konuşabildim... Aileme söylemememi ama evde daha sıcak ve ona karşı ilgili bir ortam oluşturmaya telkin etmemi söyledi. Hormonal olarak bu aşk meşk duygusunun 2 yıllık gibi bir süresi var dedi. Bu süreçte kardeşine yanında olduğunu ve onu sevdiğini hep belli et. Ama iş yerine giderek o adamın gözlerine de dik dik bak ki kendini diken üzerinde hissetsin.
Ailene anlatman demek, babanın kendine engel olamayıp o adamın yakasına yapışması demek. Bu durumda kardeşin dik başlılık ederek size cephe alabilir dedi...
Arkadaşlar... Durumun rezilliğinin farkındayım. İçim yanıyor, çok utanıyorum kardeşim adına. Kandırıldı ya da isteyerek bu durumun içinde ne olursa olsun. Önemli olan çözmek. Zihinsel gelişim fizyolojik olduğu kadar da psikolojik. Arkadaş ortamı şu bu vs. etkili olmuş olabilir. Hafifletici nedenler olmasa da bir abla olarak elimden başka türlüsü gelmiyor.
Bir rezillik çıktığında o adamın eşi, ailesi ve çocukları da zarar görecek. Ama alttan alta kardeşimi ondan uaklaştırmayı başarabilirsem ki bu yola baş koydum; en azından benim salak kardeşim de yaptığı haltın farkına varır ve dersini alır. Diğer yandan o masum çocuklar ve anneleri toplum nazarında farklı sorgulamalara maruz kalmazlar...
Burada o bilmemkaç yaşındaki adam kadar kardeşime de kızgınım. Yine de en doğrusunu yapmaya çalışıyorum.
Bu beraberliği adam boşanıp gelse dahi benim ve ailemin onaylaması mümkün değil.
Hem buraya çaresizce fikir almak için yazdım... Kendinizi benim yerime koyun ve öyle düşünmeye çalışın... Birçoğunuz hemen yargılayarak konuyu açan arkadaşın üzerine gitmişsiniz. Bunu sorun olarak görmesek burada ne işimiz var?
Toplumun genel yaklaşımı da sizinki gibi olacak biliyorum. O yüzden korkuyorum. İş buraya kadar varmadan çözmek için elimden geleni yapacağım...
Sözleriyle destek olanlar sağ olsun... Hoşçakalın...
Siz ne yapsaniz haklı ve masumsunuz . çünkü bir kere bu işi kardesinizi ve o adamın karısını incitmeden yapmak istiyorsunuz ne de olsa birisi canin kanın kardeşin diğeri ise masum biri . ama gerçekten bu sitede kizdigim tek şey şu ki bazı uyeler empati yapmıyor ve karşısındakine nasıl incitmeden cevap verilir bilmiyor ve aşırı önyargılı davraniliyor . genel değil bu söylediklerim böyle olanlar üzerine alınsın .Psikoloğumuzla arkadaşlık ilişkimiz olduğundan hemen konuşabildim... Aileme söylemememi ama evde daha sıcak ve ona karşı ilgili bir ortam oluşturmaya telkin etmemi söyledi. Hormonal olarak bu aşk meşk duygusunun 2 yıllık gibi bir süresi var dedi. Bu süreçte kardeşine yanında olduğunu ve onu sevdiğini hep belli et. Ama iş yerine giderek o adamın gözlerine de dik dik bak ki kendini diken üzerinde hissetsin.
Ailene anlatman demek, babanın kendine engel olamayıp o adamın yakasına yapışması demek. Bu durumda kardeşin dik başlılık ederek size cephe alabilir dedi...
Arkadaşlar... Durumun rezilliğinin farkındayım. İçim yanıyor, çok utanıyorum kardeşim adına. Kandırıldı ya da isteyerek bu durumun içinde ne olursa olsun. Önemli olan çözmek. Zihinsel gelişim fizyolojik olduğu kadar da psikolojik. Arkadaş ortamı şu bu vs. etkili olmuş olabilir. Hafifletici nedenler olmasa da bir abla olarak elimden başka türlüsü gelmiyor.
Bir rezillik çıktığında o adamın eşi, ailesi ve çocukları da zarar görecek. Ama alttan alta kardeşimi ondan uaklaştırmayı başarabilirsem ki bu yola baş koydum; en azından benim salak kardeşim de yaptığı haltın farkına varır ve dersini alır. Diğer yandan o masum çocuklar ve anneleri toplum nazarında farklı sorgulamalara maruz kalmazlar...
Burada o bilmemkaç yaşındaki adam kadar kardeşime de kızgınım. Yine de en doğrusunu yapmaya çalışıyorum.
Bu beraberliği adam boşanıp gelse dahi benim ve ailemin onaylaması mümkün değil.
Hem buraya çaresizce fikir almak için yazdım... Kendinizi benim yerime koyun ve öyle düşünmeye çalışın... Birçoğunuz hemen yargılayarak konuyu açan arkadaşın üzerine gitmişsiniz. Bunu sorun olarak görmesek burada ne işimiz var?
Toplumun genel yaklaşımı da sizinki gibi olacak biliyorum. O yüzden korkuyorum. İş buraya kadar varmadan çözmek için elimden geleni yapacağım...
Sözleriyle destek olanlar sağ olsun... Hoşçakalın...
Siz ne yapsaniz haklı ve masumsunuz . çünkü bir kere bu işi kardesinizi ve o adamın karısını incitmeden yapmak istiyorsunuz ne de olsa birisi canin kanın kardeşin diğeri ise masum biri . ama gerçekten bu sitede kizdigim tek şey şu ki bazı uyeler empati yapmıyor ve karşısındakine nasıl incitmeden cevap verilir bilmiyor ve aşırı önyargılı davraniliyor . genel değil bu söylediklerim böyle olanlar üzerine alınsın .
İşte bu on yargıdır konu sahibi ne yapabilir bu durumda o zaman dışlayalim konu sahibini ezikleyip atalım aramızdan hor görelim " siz hata yaptınız aramızda yeriniz yok" diye her insan hata yapar önemli olan tevbe etmektir . Affedici tek Allahdir . her insan hata yapar her insan çaresiz kalır . Bana bir ogretmenimin hiç sevmediği sözünü hatirlattiniz " Düşene de bir tekme ben vururum . " Siz kusursuz ve dört dörtlüksünüz herhalde hiç hata yapmadiniz hiç bir zaman sırtınizi dayadiginiz birinden yardim istemediniz dimikusura bakmayın hiçde konu sahibi ve kızkardeşi için empati mempati yapılacak bir durum yok doğru 1 dir yanlış yanlıştır kızkardeşi ve konu sahibi gerçekten baştan beri EMPATİ yapsalardı 1yuvanın yıkılmasını önlerlerdi ...ayrıca bu konuda en suçlu taraf evli çoçuklu olan adamda buluyorum sonuçta yuvasını azgın nefsine için yıktığının farkına varamamış yazıklar olsun !
İşte bu on yargıdır konu sahibi ne yapabilir bu durumda o zaman dışlayalim konu sahibini ezikleyip atalım aramızdan hor görelim " siz hata yaptınız aramızda yeriniz yok" diye her insan hata yapar önemli olan tevbe etmektir . Affedici tek Allahdir . her insan hata yapar her insan çaresiz kalır . Bana bir ogretmenimin hiç sevmediği sözünü hatirlattiniz " Düşene de bir tekme ben vururum . " Siz kusursuz ve dört dörtlüksünüz herhalde hiç hata yapmadiniz hiç bir zaman sırtınizi dayadiginiz birinden yardim istemediniz dimi
Doğrusun canım yorumunda, lakin doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış ... kovsalarda netice değişmez onları haklıda göstermez!Ya zaten konu sahibinin kardeside Adam zengin diye ona metreslik yapiyor yoksa zugurt bir adam olsaydi yakasina yapismazdi
Neymis karisi para icin bosanmiyormus ya karisi degilmi isterdigini yapar
Sanki senin Kardesin' niye adama yamandi diye sorarlar parasi Var tabi
Sen benim yazdiklarimi okudun mu ? Okumamis gibi gorunuyorsun " bir yandan canın ın kardesin bir yandan da tanimadigin masum biri " ben ni yanlis yazdim kadin kardesiyle o adamin karisi arasinda kalmis bizden bu isi hem kardesi hemde o kadini incitmeden yapmamizi istiyor sonucta kimse kardesini atmaz ama hic sucu olmayan birininin kardesi tarafindan zarar gormesini istemez bir cozum istiyor ki konuyu toparlayamamis belliki . benimde ablam var lisede sevgilim oldugunda gozunun kestirmedigiyle yada hakkinda kotu duyumlar almissa hemen arami bozardi katı bir ablam var. Yani oteritesini koyardi beni hep ne hata yaparsam yapayim kollardi. Neden cunku cahil insan hata yapar . konu sahibinin kardeside cahil o zaman o adamin esine soylesin kardesiyle o kadin bir birini katlesin. Sonu boyle mi olacak tabi empati yapmalisiniz kimse kardesini atmaz ama kardesinin hatasi ile baskasinin yuvasi dagilsin istemez . burda magdur 2 taraf var bir o adamin karisi oteki ise konu sahibi 2 suclu var ve o adamla kardes . konu sahibinin amaci ise hem o kadina hemde kardesine yansitmadan bu isi bitirmek . oyle kolay degil bayan kimse kardesini atmaz ama bu durumn mantigini kullanarak onune gecmesi lazim . cunku o yuvasi dagilan kadin ne olacak . konu hassas bir konu anladiniz mihatasız kul olmaz hatasını düzeltsin diye çok uğraşmış zaten konu sahibi sonuçta kızkardeşi olunca 2 ci kadına empati yapalım istiyor bazı arkadaşlar ee oldu empati yapalım bakalım koca çıtır 23 lik kız ile günü gün yapsın çoluk çocuk baba hasreti çeksin hiç önemi yok, onların hatasını görmezden gelelim yazık konu sahibi ve kızkardeşine Empati yapalım çok ayıp neden adamın karısı meydanı 2 kadına bırakmıyor ? çocugunu alıp gitmiyor boşanmak istemiyor çok ayıp sevgililer hasret çekiyor empati yapalım ? 1 kerede zavallı anneyi o yavruları düşünün ya sizin başınıza gelse siz 2 kadına yazık empati yapam diyebilme cesaretin olacakmı Allahım yuva yıkan insanları nasıl biliyorsa öylede yapsın amin
Sen benim yazdiklarimi okudun mu ? Okumamis gibi gorunuyorsun " bir yandan canın ın kardesin bir yandan da tanimadigin masum biri " ben ni yanlis yazdim kadin kardesiyle o adamin karisi arasinda kalmis bizden bir cozyhatasız kul olmaz hatasını düzeltsin diye çok uğraşmış zaten konu sahibi sonuçta kızkardeşi olunca 2 ci kadına empati yapalım istiyor bazı arkadaşlar ee oldu empati yapalım bakalım koca çıtır 23 lik kız ile günü gün yapsın çoluk çocuk baba hasreti çeksin hiç önemi yok, onların hatasını görmezden gelelim yazık konu sahibi ve kızkardeşine Empati yapalım çok ayıp neden adamın karısı meydanı 2 kadına bırakmıyor ? çocugunu alıp gitmiyor boşanmak istemiyor çok ayıp sevgililer hasret çekiyor empati yapalım ? 1 kerede zavallı anneyi o yavruları düşünün ya sizin başınıza gelse siz 2 kadına yazık empati yapam diyebilme cesaretin olacakmı Allahım yuva yıkan insanları nasıl biliyorsa öylede yapsın amin
Sen benim yazdiklarimi okudun mu ? Okumamis gibi gorunuyorsun " bir yandan canın ın kardesin bir yandan da tanimadigin masum biri " ben ni yanlis yazdim kadin kardesiyle o adamin karisi arasinda kalmis bizden bu isi hem kardesi hemde o kadini incitmeden yapmamizi istiyor sonucta kimse kardesini atmaz ama hic sucu olmayan birininin kardesi tarafindan zarar gormesini istemez bir cozum istiyor ki konuyu toparlayamamis belliki . benimde ablam var lisede sevgilim oldugunda gozunun kestirmedigiyle yada hakkinda kotu duyumlar almissa hemen arami bozardi katı bir ablam var. Yani oteritesini koyardi beni hep ne hata yaparsam yapayim kollardi. Neden cunku cahil insan hata yapar . konu sahibinin kardeside cahil o zaman o adamin esine soylesin kardesiyle o kadin bir birini katlesin. Sonu boyle mi olacak tabi empati yapmalisiniz kimse kardesini atmaz ama kardesinin hatasi ile baskasinin yuvasi dagilsin istemez . burda magdur 2 taraf var bir o adamin karisi oteki ise konu sahibi 2 suclu var ve o adamla kardes . konu sahibinin amaci ise hem o kadina hemde kardesine yansitmadan bu isi bitirmek . oyle kolay degil bayan kimse kardesini atmaz ama bu durumn mantigini kullanarak onune gecmesi lazim . cunku o yuvasi dagilan kadin ne olacak . konu hassas bir konu anladiniz mi
Konu sahibin kardeşi cahil değil
Yeter artık şu konunun başından beri o "kadını" aklamak için yazılmayan kalmadı
Biri koca kadına ergen dedi. Her ergen evli erkeklerin koynunda cirit atıyormuş gibi
Biri tuttu karısı para için boşanmıyor dedi
Şimdi de masum göstermek için cahil deniyor.
Zengin bir adamla sevgili olup karısına iftira atan bir "kadın" siZce cahil olabilir mi ? Ben bile zenginlik için böyle planlar yapamam akıl edemem. Adam zengin ve kızdan büyük. Aşk olduğuna inanmıyorum geriye başka bişi kalıyor ama yazmayacağım. Bu konuda g.te g.t denir misali bu ikinci kadına gerçek sıfatıyla hitap ettim diye yeterince banlandım zaten
Konuşmanızı çok beğendim gerçekten. Kırıcı değil en azından hasas bi konu çünkü. Ben abla olarak napıcağmı bilmiyorum. Başına gelmeyrn bilemez. Adam çok çok varlıklı, eşiylede arası kötü ve boşanmak istiyor. Eşi maddi açıdan ona bağlandı ve bırakmak istemiyor(
Kardesiniz 2.kadinligi(tdk'da metres diye geciyor) birakti mi?Arkadaşlar hepinizin yorumlarını okudum. Kimi çok peşin hükümlü kimisi de çok başına buyruktu.
Bu konuyu, kendi sıkıntımla alakalı "yardım, çare" ararken buldum. O yüzden bazı hakaretleri ve yargılamaları çok insafsızca buluyorum.
23 yaşında bir kız kardeşim var. Böyle bir durum yaşadığını dün öğrendim. Asla ama asla kabul etmeyeceğim bir durum. Adam eşinden boşanıp gelse dahi onaylamayacağım bir şey. Başta bunu belirteyim.
Durumu gece öğrendim. Evin içinde kardeşimi takip ettim, dinledim. Şüphelenmiştim çünkü. Ve telefon görüşmesinde her şeyi duydum. O an ne hissettiğimi anlatamam. Kimse gözünden sakındığı bir varlığın böyle aptalca, adice bir durumun içine girmesini istemez. Kardeşim 30 yaşında kadın olsaydı, açıkça konuşur ve yaptığın adilik, şerefsizlik derdim.
Odasına daldım, yatağında konuşmasını bitirmeden yorganını açıp kimle konuştuğunu gördüm. O an kendimi tutamadım ve "sen evli bir adamla mı berabersin, bunu nasıl yaparsın!" deyiverdim. Hemen savunmaya geçti, yanlış anlamışım, yokmuş öyle bir şey, onu nasıl itham edermişim...
Kendi odama döndüm. Annecim ve babacım uyuyorlardı... Onlara anlatsam fevri davranırlar mıydı? Zaten belli bir yaştalar, duruma üzülüp herhangi bir sağlık sorunu yaşarlar mıydı? Bu durumu tek başıma çözebilir miydim? Aklımda deli sorular... Erkek arkadaşım var. Çok iyi biridir. Ama bunu ona bile açamadım.
Çünkü utanç verici bir durum.
Yeniden odasına gidip uyuyamadığımı söyledim. Bana her şeyi anlatabileceğini... Aramızda kalacağını ve bir çözüm bulabileceğimizi... Yanına yatıp ona sarıldığımda ağlamaya başladı... O anda sağlam durmanız çok zor ama kendimi bırakacak an değildi. Adam ondan 15 yaş büyük. Benden bile büyük. Evli 2 çocuğu var. Kardeşimin patronu. Ona anlattığına göre çok genç yaşta evlenmiş ve aşkı hiç tatmamış(mış). Çok zorluklar çekmiş(miş). Aralarındaki yakınlık 1 senedir varmış ve ben bunu yeni öğreniyorum. Sevdiklerinize konduramıyorsunuz... Adamın eşini (sözde) kimse sevmiyor. Bir nedenden ötürü 2 sene bekleyecekmiş boşanmak için...
Bunlar %100 doğru olsa bile, bir kadının aldatılmasına gönlüm razı değil. Kimsenin gözyaşının sebebi olmak istemem. Kardeşimin de aynı şekilde... Kaldı ki durumun adiliği ortada. Kardeşim reşit olabilir. Annelerimiz o yaşta bizleri doğurmuşlar, haklısınız. Ama "sorunlu çocukluk", "geç ergenlik" diye bazı durumlar da var...
Kardeşim odasını bile toplamaz, el bebek gül bebek. Kendini akıllı sanır ama saftır. Özünde iyi olan sert bir babamız vardı.(Şimdilerde yumuşamış olsa da). Belki de ondan göremediği ilgiyi bu adamda buldu. Bunları öğreneceğim...
Hakkı dayak demişsiniz... Ah keşke öyle hallolsa... "Kimseden korkum yok. Kendi canımdan korkmuyorum. Sadece sizin üzülmenizi hiç istemiyorum" diyen ve bu davranışlarıyla bizi kahrettiğini idrak edemeyen bir reşitten bahsediyoruz.
Sert davransam, güvenmeyecek, anlatmayacak, hepten kaybedeceğim onu... Mesela az önce aradı... Anlatabildiği için rahatlamıştı, seni seviyorum dedi bana...
Ya arkadaşlar... Titriyorum öfkeden. Ama sakin kalmak zorundayım! Evli iki çocuk babası bir herif... Benim gözümde şu an resmen kullanıyor kardeşimi... Diyormuş ki sen gencecik bir kızsın... BU çok yanlış ama ben seni bırakamam, sen beni birak!?
Oyunlara bakın....
Planım şu... Hemen randevu aldım pazartesi günü psikoloğa gidiyorum. Ondan da öğreneceklerim vardır diye umuyorum. Onun dışında kardeşime hep sevgiyle yaklaşacağım. Bundan ailemin de haberi olması gerektiğine inanıyorum. Ancak öncesinde kardeşimi teyzemlere vs göndermek istiyorum. O birkaç gün uzaktayken, aileme durumu bildirip yapmamız gerekenleri konuşabilmemiz için... Bu adamla yüzleşmek en doğrusu olabilir... Kardeşimi kendinden soğutmasına ve uzaklaştırmasına ikna etmek...
Bu esnada ben de kardeşimi farklı ortamlara (ruhunu besleyecek) sokmaya çalışacağım. Umudum kendiliğinden vazgeçmesi...
Yoksa asla ama asla bunu kabul edemem. Bir çiftin aralarında sevgi kalmamış olsa dahi, boşanmadan önce bir başka kadının gündeme gelmesi onur kırıcıdır...
Kardeşimin bu hatadan dönmesi için her şeyi yapacağım... Dualarınızı eksik etmeyin nolur...
Konu acilali aylar olmus. Yorumlar in bir kismini okudum da aman allahim. Nasil da masum gostermisler kizi ya. Nerdeyse adamin karisini suclayacak bazilari.
Konu sahibi yorumumu okursan sunu bil kardesin evli adamin nesi oluyor bunun adi ne
Adamla kadinin ortak parasiyla giyinip kusanip geziyor sen ve annen kizmaktan ote gitmiyor musunuz?
Hayatta bazi dogrular nettir kisiden kisiye degismez. Misal evli adamin sevgilisi olmak misal adam oldurmek hirsizlik yapmak
Bunlarin belli bedelli var ve olmali
Sirf yapan kisi yakinimiz diye yanli davranirsak adalet nerde kaldi. Sizin adaletiniz sasmis o belli de. Adaletin sasmayacagi bir yer var ve sizde bu cirkinlige göz yumarak onlarin suçuna ortak oluyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?