ÇOK ÖNRMLİ YARDIM EDİN LÜTFEN- KIZ KARDEŞİM EVLİ BİR ADAMLA BERABER

konu sahibi gitmiş ama yazayım bişeyler. ben olsam olayı anne babasına anlatırdım. bu durumu uzaktan izleyip aklı başına gelsin diye beklemek olmaz.(belki kız kardeş aşık olmuştur kandırılmıştır diye yazıyorum niyeti kötüyse yapılabilecek hiçbirşey yok)

Allah yardımcınız olsun zor bir durum .. hem.kardeşiniz için hemde o adamın eşi için . Eğer yaşı küçükse aldanmistir siz vazgecirmeye çalışın ve ablası olarak her durumda yanında olun. Kimse kimseyi küçümseyip hakaret etmesin lütfen herkes hata yapabiliyor önemli olan hatadan vazgeçmek kötü sonuçlar dogurmadan

Kardeşinizin hakkı temiz bir dayak.
Ben sırf kan bağı var diye yapılan yanlışlara yumuşak yaklaşmayı ters buluyorum..
Çok şiddetli tepkiler vermelisiniz. Babanıza söyleyin gerekirse. Eski rahatlığı alınsın elinden.
Canım cicim gülüm balımla başlayan nasihatler kar etmez.
eşinin falan da haberi olmalı. Adam bu kadar rahat görüşememeli. Kardeşiniz de sizin tarafınızdan baskılanırsa rahat at oynatamazlar.
Adamın karısına da üzüldüm.
Size de. Allah yardımcınız olsun. Zor. Atsan atılmaz, satsan satılmaz...

seviyorsa neden vazgecsin ki .dikkatli olmasini soyleyin fazlasina hakkiniz yok bu onun hayati

seviyorsa neden vazgecsin ki .dikkatli olmasini soyleyin fazlasina hakkiniz yok bu onun hayati
Evli bir erkekle birlikte olmak ahlaksızlık olarak görülür. Hani mezhep genişliği falan. Dikkatli olması uyarınız da galiba karısı saçını başını yolmasın diye

Ne bicim insansiniz utanmali bence o kardes ayrilmatan cifti zorla ayicaksiniz kahrolur be o kadin vicdanlari yok olmus ole insanlarin bekar erkek mi kalmadi dünyada amaa yok artik evli erkeklerle beraber olmak genc kizlari tatmin ediyo sanirim tabi kandirilanda var zorla sürünende yazik yazik cocuklari vardir belki yuvanin bozulmasina sebeb olmayin empati yapin en basta aldatilmak kadinin eksikliginden degil adamin karaktersizligindendir Allah şeytana uydurmasin

Benim ablam kesin doverdi hiç acimazdi hem de.
Bazen sert olmak iyidir anlayışlı olunacak birsey değil bu bence. şiddete başvurun demiyorum da aile de korktuğu birisine ilet konuyu seni ciddiye almiyorsa.
Allah ıslah etsin.

Arkadaşlar hepinizin yorumlarını okudum. Kimi çok peşin hükümlü kimisi de çok başına buyruktu.

Bu konuyu, kendi sıkıntımla alakalı "yardım, çare" ararken buldum. O yüzden bazı hakaretleri ve yargılamaları çok insafsızca buluyorum.

23 yaşında bir kız kardeşim var. Böyle bir durum yaşadığını dün öğrendim. Asla ama asla kabul etmeyeceğim bir durum. Adam eşinden boşanıp gelse dahi onaylamayacağım bir şey. Başta bunu belirteyim.

Durumu gece öğrendim. Evin içinde kardeşimi takip ettim, dinledim. Şüphelenmiştim çünkü. Ve telefon görüşmesinde her şeyi duydum. O an ne hissettiğimi anlatamam. Kimse gözünden sakındığı bir varlığın böyle aptalca, adice bir durumun içine girmesini istemez. Kardeşim 30 yaşında kadın olsaydı, açıkça konuşur ve yaptığın adilik, şerefsizlik derdim.

Odasına daldım, yatağında konuşmasını bitirmeden yorganını açıp kimle konuştuğunu gördüm. O an kendimi tutamadım ve "sen evli bir adamla mı berabersin, bunu nasıl yaparsın!" deyiverdim. Hemen savunmaya geçti, yanlış anlamışım, yokmuş öyle bir şey, onu nasıl itham edermişim...

Kendi odama döndüm. Annecim ve babacım uyuyorlardı... Onlara anlatsam fevri davranırlar mıydı? Zaten belli bir yaştalar, duruma üzülüp herhangi bir sağlık sorunu yaşarlar mıydı? Bu durumu tek başıma çözebilir miydim? Aklımda deli sorular... Erkek arkadaşım var. Çok iyi biridir. Ama bunu ona bile açamadım.

Çünkü utanç verici bir durum.

Yeniden odasına gidip uyuyamadığımı söyledim. Bana her şeyi anlatabileceğini... Aramızda kalacağını ve bir çözüm bulabileceğimizi... Yanına yatıp ona sarıldığımda ağlamaya başladı... O anda sağlam durmanız çok zor ama kendimi bırakacak an değildi. Adam ondan 15 yaş büyük. Benden bile büyük. Evli 2 çocuğu var. Kardeşimin patronu. Ona anlattığına göre çok genç yaşta evlenmiş ve aşkı hiç tatmamış(mış). Çok zorluklar çekmiş(miş). Aralarındaki yakınlık 1 senedir varmış ve ben bunu yeni öğreniyorum. Sevdiklerinize konduramıyorsunuz... Adamın eşini (sözde) kimse sevmiyor. Bir nedenden ötürü 2 sene bekleyecekmiş boşanmak için...

Bunlar %100 doğru olsa bile, bir kadının aldatılmasına gönlüm razı değil. Kimsenin gözyaşının sebebi olmak istemem. Kardeşimin de aynı şekilde... Kaldı ki durumun adiliği ortada. Kardeşim reşit olabilir. Annelerimiz o yaşta bizleri doğurmuşlar, haklısınız. Ama "sorunlu çocukluk", "geç ergenlik" diye bazı durumlar da var...

Kardeşim odasını bile toplamaz, el bebek gül bebek. Kendini akıllı sanır ama saftır. Özünde iyi olan sert bir babamız vardı.(Şimdilerde yumuşamış olsa da). Belki de ondan göremediği ilgiyi bu adamda buldu. Bunları öğreneceğim...

Hakkı dayak demişsiniz... Ah keşke öyle hallolsa... "Kimseden korkum yok. Kendi canımdan korkmuyorum. Sadece sizin üzülmenizi hiç istemiyorum" diyen ve bu davranışlarıyla bizi kahrettiğini idrak edemeyen bir reşitten bahsediyoruz.

Sert davransam, güvenmeyecek, anlatmayacak, hepten kaybedeceğim onu... Mesela az önce aradı... Anlatabildiği için rahatlamıştı, seni seviyorum dedi bana...

Ya arkadaşlar... Titriyorum öfkeden. Ama sakin kalmak zorundayım! Evli iki çocuk babası bir herif... Benim gözümde şu an resmen kullanıyor kardeşimi... Diyormuş ki sen gencecik bir kızsın... BU çok yanlış ama ben seni bırakamam, sen beni birak!?

Oyunlara bakın....

Planım şu... Hemen randevu aldım pazartesi günü psikoloğa gidiyorum. Ondan da öğreneceklerim vardır diye umuyorum. Onun dışında kardeşime hep sevgiyle yaklaşacağım. Bundan ailemin de haberi olması gerektiğine inanıyorum. Ancak öncesinde kardeşimi teyzemlere vs göndermek istiyorum. O birkaç gün uzaktayken, aileme durumu bildirip yapmamız gerekenleri konuşabilmemiz için... Bu adamla yüzleşmek en doğrusu olabilir... Kardeşimi kendinden soğutmasına ve uzaklaştırmasına ikna etmek...

Bu esnada ben de kardeşimi farklı ortamlara (ruhunu besleyecek) sokmaya çalışacağım. Umudum kendiliğinden vazgeçmesi...

Yoksa asla ama asla bunu kabul edemem. Bir çiftin aralarında sevgi kalmamış olsa dahi, boşanmadan önce bir başka kadının gündeme gelmesi onur kırıcıdır...

Kardeşimin bu hatadan dönmesi için her şeyi yapacağım... Dualarınızı eksik etmeyin nolur...

planım şu... Hemen randevu aldım pazartesi günü psikoloğa gidiyorum. Ondan da öğreneceklerim vardır diye umuyorum. Onun dışında kardeşime hep sevgiyle yaklaşacağım. Bundan ailemin de haberi olması gerektiğine inanıyorum. Ancak öncesinde kardeşimi teyzemlere vs göndermek istiyorum. O birkaç gün uzaktayken, aileme durumu bildirip yapmamız gerekenleri konuşabilmemiz için... Bu adamla yüzleşmek en doğrusu olabilir... Kardeşimi kendinden soğutmasına ve uzaklaştırmasına ikna etmek...

çok doğru bir karar. Allah yardımcınız olsun şimdiden..

sizinde bu duyguyu tatmanızı çok isterim. Öyle kolay değil o laflar.
Eşini çoluk çocuğu düşünmeyen, tek kendi zevki sefasını düşünen insanlara Allahım'dan dileğim ,yuva yıkanın yuvası olmasın ! amin

Son düzenleme:
Yuva yıkanın yuvası olmaz . bence bu durumu kardesinize dini boyutu ile anlatmaya çalışın . Allah korkusu ve sevgisi aşılamaya çalışın belki vicdan azabı cekebilir . yuva yiktiginin farkına varabilir Allah tövbe kapılarını kapatmaz

Kardeşiniz adamdan yaş olarak baya küçükse Adam beni genç kızlar beğeniyor diye kıza bir çok yalan sallamıştır önemli olan kardeşini vaz geçirmek ama şimdilik zor gibi adam La konuşup vaz geçirmek için uğraş kısaca kardeşini onun eline bırakma gerekirse adama huzur verme

Benim bir arkadasim var tipki kardesiniz gibi bir iliski icerisinde 8 senedir. Adam karisindan bosandi bir de coxugu vardi karisindan. Ama hala arkadasimla evlenemediler hep bir problem hep bir engel cikiyor. Yuva yikanin yuvasi olmaz lafi cok dogru tecrube ile sabit. Esler birbirlerinden nefret dahi etseler evlilik kurumu kutsaldir bu yuzden bu tarz iliskileri ben onaylamiyotum arkadasimada bunu defalarca anlatmaya calistim ama bildigini okuyor. Kimsenn kimseyi kandirmaya enayi yerine koymaya ve aldatmaya hakki yok. Sorumluluk sahibi bir insan gider adam gibi bosanma davasi acar karisiyla tum iliskisini bitirir sonra hayatina devam eder. Bu gun senn icin karisini terkeden adam yarinda baskasi icin seni terkeder nasil guveniyorlar anlamiyorum. Allah yasatmasin ne diyelim kinamiyorum ama dogru bulmuyorum.

Çok zor bi durum ama şok içinde okudum yorumları. Reşitse dokunmayın ne demek yahu.
Kimseye sorumlu hissetmiyorsa bile o adamın çocuklarının zamanından rızkından çalıyor kardeşiniz. Kardeşiniz yüzünden babasız sevgisiz büyüyecek çocuklar var.
Aklını başına alsın.
Bence çözümü adamla konuşmakta görüyorum. Kardeşinizin haberi olmadan tabi yüzyüze konuşun gerekirse tehdit edin. Ailenize söylemek iyi olmayabilir o kısmı bilemedim ama adamla konuşmak etkili olacaktır diye düşünüyorum. Adamın eşiyle de kardeşim kocanızla beraber diye değilde eşiniz sizi aldatıyor vs diye gizli bir hesaptan konuşabilirsiniz. Kadın yaygarayı basınca adam kuyruğunu sıkıştırıp evine mecbur dönecektir...

İnşallahh herşey gönlünüzce olur. Ben o yazılanları umursamıyorum okumuyorum bile konuşmamın başından belli sonunu getirmiyorum bile. İnşallah derdimize derman buluruz

Gerçek manada yapabileceğin hiçbir şey yok.Çünkü ahlak,namus,vicdan,empati yapabilmek gibi hasletler kişinin kendinde yoksa dışarıdan dikte edilerek oluşturulamaz.

Kardeşiniz çocuk falan da değil kendi iradesi ile bu işe girişmiş bulunuyor.Onu bu işten vazgeçirecek tek şey egosunun sarsılması.Herkes aşık olabilir bizi diğer canlılardan ayıran temel özellik irademiz ve aklımız.

Hata diyebilmemiz için yaptığı şey dolayısıyla kız kardeşinizin bu durumdan içten içe rahatsız olması gerekir.Bir senedir de
rahatsız olmadığına göre...Tecrübe ederek öğrenecek.

Gelecek toplumumuz için ise ileride çocuğunuz olduğunda ona insanların ilişkilerine saygı duyup salça olmaması gerektiğini,ahlaklı olmayı,empati yaparak kendisine yapılmasını istemediği davranışları başkasına yapmaması gerektiğini öğretebilirsiniz.

Size tavsiyem erkek arkadaşınıza anlatmayın.Hem kız kardeşinize hem ailenize bakış açısı değişecektir.

23 yaşında bir kadının "geç ergen" olduğunu mu düşünüyorsunuz gerçekten?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…