ÇOK ÖNRMLİ YARDIM EDİN LÜTFEN- KIZ KARDEŞİM EVLİ BİR ADAMLA BERABER

Peki ben size kendi çevremden bir örnek vereyim. Kuzenimden. Kuzenim erkek, sevdiği bir kız vardı, bir de yakın ortak bir arkadaşları. Çocuk kızı deli divane seviyor, kız Doğulu, kızın ailesi kızı döve döve amcaoğluyla evlendirdi, kuzenimi istemediler. Kız kuzenime kaçmaya çalıştı, babası kalp krizi geçirdi, vicdanı el vermedi, döndü baba evine, kuzenime ben anamın babamın vebalini çekemem, dedi gitti ağlaya ağlaya öz kuzeniyle evlendi.
Kuzenim yıkıldı tabii. Çocuğu toparlamayadık, kullanmadığı ilaç kalmadı. Bir gece sarhoşken başta dediğim yakın arkadaşıyla yatmış. Kız da hamileyim dedi, elbette sektirmeden. Evlendiler.
Buraya kadar, bütün aile, çocuk değilsin, yaptığının bedelini öde, kimi sevdiğin önemli değil, o kıza karşı sorumlusun dedik. Hepimiz aksini düşünsek de.
Sonuçta evlendiler, kadın da hamile falan değildi zaten.
Oğlan bunu öğrenince boşanacam dedi. Kız boşanmam dedi. Kavga gürültü mahkemelik. Kız hakime kocamı seviyorum hakim bey dedi, hakim bey daha 1 yıllık bile evli olmadıkları için gidin bir deneyin dedi. Çocuk evden içeri girmiyor ama.
Kuzenimin sevgilisinin babası öldü, kız baba ölünce kocayı boşadı. Bunu duyan kuzenimi tutmak ne mümkün. Yalan söyledin evlendik, seni sevmiyorum, gel boşanılım, nafakaysa nafaka, evi arabayı vereyim, boşanalım, ne istersen dedi. Kadın nuh diyor peygamber demiyor.
Kız başta uzak durdu ama sonra beraber yaşamaya başladılar. Sonuç olarak 2 yıl sonunda çocuk boşanmayı başardı.
Şimdi diğer kızla evli. Bu hikayedeki kız da 2. kadın.
Kimsenin namusuna dil uzatmam ama karakter olarak diğerinden daha sağlam bir kadın olduğundan da eminim.
Bakın size basit bir örnek verdim, bizzat yaşanmış.
Demiyorum ki bütün 2. kadınlar böyledir.
Hayır, bu gayet istisnai bir olay ve bu konuda da durum bu değil zaten.
Konudaki kız gayet ne yaptığının farkında olan biri kader kurbanı falan da değil yani. Demeye çalıştığım, 2. kadınları sevin, onlar da insan demek de değil.
Sadece hayat siyah ve beyazdan ibaret değil. Arada seyrek de olsa griler var.

Bakın ben demedim ki kız suçlu değil. 21 yaşında yetişkin bir genç kadın. Elbet bedel ödeyecek, o da. Sadece dün akşamdan beri küfürler havada uçuyor. Kötü de olsa, konu sahibinin kardeşi. İnsan adam öldürmüş kardeşine laf söylenince içi acıyor.
Bu kız gerizekalıca bir karar aldı diye, konu sahibi kardeşine küfredilmesini sineye çekmek zorunda değil. Evli kadına empati yapıldığı kadar konu sahibine de yapılmalı. Hakaret edenler belki kendileri yapmazlar ama yarın öbür gün canım dedikleri insanın benzer bir durumda olduğunu görebilirler, o zaman benzer laflar onların canını yakmayacak mı?
Dış kapının mandalı değil bu kız, belki aynı odada uyuduğu, belki korkunca koynunda yatırdığı küçük kardeşi.
Benim de ablam var ve evli erkekle birlikte olsa, ben ne kadar kızsam da ona şerefsiz diyecek insanı paralarım, söyleyeyim. Ablam o benim. Ben döverim de severim de ama kimseye de laf ettirmem.

Evli kadına gelince.
Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Hepimiz aldatabiliriz, aldatılabiliriz. Başımıza her şey gelebilir. Aldatılmak elbette kadının suçu değil.
Ortada iki fail var, büyük fail adam, küçük fail konu sahibinin kardeşi.

Ben "nasılsa tapusu bende gitsin yatsın istediği o....la" diyen 1. kadın da tanıyorum yani. İş yerimdeydi. Adamın kendi iş yerinde yatmadığı stajyer kalmamıştı. Biz apayrı bir iş kolundaydık ama bize kadar gelirdi adamın maceraları. Kadın da düzenli olarak adamın sevgililerini arar "o... kal..k " diye söverdi kızlara, kocayı da boşamazdı ama.
E şimdi ben bu kadına neden ve hangi sebeple saygı duyayım.
Tamam bu adam ahlaksız. Tamam o adamla evli olduğunu bile bile yatan kadın da ha keza da ama bu kadın da masum değil ki?
Bence aldatılmayı gayet de hak ediyor. Bir kere kadının kendisine saygısı yok, bu kadına kocası neden saygı duysun, metres niye saygı duysun?
Eşim başkasına mı aşık oldu, geçsin karşıma, onu seviyorum, seninle olmuyor desin.
Tamam gururum kırılır, tamam kendimi istenmemiş hissederim. Ama en azından aptal yerine konmuş hissetmem. Onlar da onurluca yollarına devam ederler.
Ama çoğunlukla kadınların yanlış erkekleri tercih ettiği bir toplumdayız.
Bu erkekler cidden evlenmeden önce sinyal veriyor. Yani burada konu açan hanımların eski konularına bakıyorum, adamlar çoğunlukla zaten saygı duymamış, adamdan sürekli yakınmışlar. Zaten mutsuzlarmış.
Zaten olmamış bir evlilik varmış çoğunlukla ortada.
Haaa karaktersizliğini katmerleyip kadını ayakta uyutan erkek yok mu, o da var da. Onlar zor rastlanan zeki ahlaksızlardan.

Agapi ye verdiğin örnekte kendi iradeleri dışında yaşanan zorunlu ayrılık söz konusu.
Yani kuzeninin ve sevdiği kızın hayatına müdahele var.
Üstelik üzücü biçim de.
Keşke aşklarının arkasında güçlü dursalardı diyesi geliyor insanın.
Yani kuzenin kandırılmış,
Sevdiği kız zorla evlendirilmiş.
Bir şekilde tekrar bir araya gelmişler, güzel de olmuş.
Eminim okuyan herkes bu şekilde düşünmüştür.

Bana verdiğin cevaba istinaden de şunu söyleyebilirim.
*Aynı şeyi söylüyoruz.

Sadece şunu söylicem.
Konu sahibi kızkardeşine kızıyor gibi ama bir yan danda eşin maddi sebeplerle ayrılmamasına dil uzatıyor.
Yani ayrılsa da kardeşim de bu durumdan sıyrılsa modun da.
Bu etik değil.
Tepkilerin sebebi de bu.
Kardeşine o laf söyletmeyebilir, üzülebilir..
Kırılabilir ama bu gerçegi değiştirmez.
Biz dışardan bakan gözler olarak kardeşin masumiyetinden bahsedilmesine gülebiliriz.

Çözüm kimsede değil,
buradan verilecek tavsiyeler de hiç değil.
Kardeş halinden memnunsa, bu birlikteliğe devam etmek istiyorsa eder.
Ahlaksızca yaşanılan bir birlikteliğin tarafı olmaktan öteye geçemez.

Son düzenleme:
21 yaşında ailesi ile yaşayan bir kızdan bahsediyoruz
Konuyu anne biliyor, abla biliyor
İyi davranmak sökmüyor, aleni olarak yapıyor yapacağını
Kardeşim olsa ne yapardım ?
Kemiklerini kırıp kapıya atardım, o adam onu alamadığında içeri almak içinde kapı eşiğini öptürürdüm ona
Adamın hali vakti iyi olsa da öyle ben geldim diyeni ev açıp almak kolay iş değil, kıvıracaktır yüzde yüz
Ortada kaldığı zaman anlar ne halt yediğini, hiç de acımam
Psikoloji de bir yere kadar, iyilikle olmadıysa kötekle çözerim, alemin itine hazır eğlencelik kadın servisi mi yapıcaz, bir dakika tahammül etmem, 21 yaş ne demektir ya
Bu arada bu konuda çok da tartışacak bir şey yok
2. kadın meselelerinden ayrı bir şey bu bence
21 yaşında sömürülen bir çocuk var ortada, her ne kadar yetişkinse de dense tecrube sıfır, belli ki eğitimde sıfır, bu konu aile açısından tartışılabilir , yoksa 2. kadın kötü müdür, haklı sebep var mıdır falan değil konumuz. Ailenin yapacağı tek şey de bastırmak, hem kızı hem de adamı. Konu sahibi yerinde olsam o it herife huzur vermem, kardeşimi oyuncak eden adamı bende rahat oturtmam

marilyn monroe mesaj uzun diye alıntı yapmadım.

Konu sahibinin kardeşine hakaret etmedim, kınamadım da. Çünkü benim de 16 yaşında bir kız kardeşim var. Aslında daha empati yaparak yazacaktım, ama şu mesaj beni çileden çıkardı: Karısı para için boşamıyor

Yahu sen dış kapının dış mandalı bile değilsin. Nereden biliyorsun para için boşanmadığını? O mesajdan sonra insanlar kızmaya başladı. Böyle diyene o zaman gidin ailecek sömürün zaten adam zenginmiş demek düşer

Kardeşim yapsa çok kızarım, belki döverim belki yüzüne bile bakmam belki de destek olur kurtarmaya çalışırım. Ama adamın karısını suçlayıp o suçlu diye oraya buraya mesaj yazmak metreslikle aynı namussuzluk düzeyindedir benim için. Kardeşime hiçbbir zaman ay haklısın karısı para düşkünü ne kötü bir kadııın diye gaz vermem sanıyorum

Kuzeninizin olayına gelince
Tamamen saptırma amaçlı yazıldığını düşünüyorum
Konu sahibi bize şöyle deseydi: adam hamile olduğunu söyleyen kız tarafından kandırıldı ve evlendiler. (Bu arada doktora gitmeden nasıl inanır koca sülale kimse mi doktora gidindemez?) kızın yalanı ortaya çıktı. Şimdi kardeşimle tekrar beraber.

O zaman ben dahil herkes eminim destek verirdi
Ama bu konuda ak belli kara belli.
Bu konuyla kuzeninizin konusu bir mi?
Aramızda şöyle bir fark var: ben hem adamı hem de metresi suçluyorum. Siz her ne kadar bizleri kadın düşmanı görseniz de tek kadını suçladığımız yok. Ama siz genel anlamda adam suçlu metreslere özgürlük havasındasınız

O yüzden anlaşamıyoruz

Ailenin tam olarak da yapması gereken bu
Ama abla bile "Adamın karısı para için boşanmak istemiyor" dedi. Daha ne diyelim

Yahu niye saptırayım. Siz yazdığımı uzun diye alıntılamamışsınız ama okumamışsınız da belli oldu. Ben orada zaten o olayın bununla alakası yok, dememiş miyim? Kız hamilelik testini bizimkinin suratına dayamış, nereden bulduysa, bizimki de korunmadan seviştiği için kızın hamile olabileceğini düşündü, evlendi.
Burada elli tane sürünen metres örneği verildi, kimseye kalkıp saptırıyorsun demedik.

Bunun dışında zaten size hakaret ediyorsunuz, demedim. Ediliyor dedim.
Parası için boşanmıyor kısmında zaten konu sahibi ilk yazdığında da dedim, karısını sevgilisine kötülemeyen bir tane evli erkek görmedim, o konudaki bilgiler hiç güvenli bir kaynaktan gelmiyor.

Ben evli adamla birlikte olan kadın suçsuz demediğim için son yazdığınız kısmı üzerime alınmıyorum, eğer yazdıklarımı dikkatli okursanız, anlaşmamız daha kolay olur.

Ailenin tam olarak da yapması gereken bu
Ama abla bile "Adamın karısı para için boşanmak istemiyor" dedi. Daha ne diyelim

Konu sahibinin anlattığı durum bana ters geliyor
Tamam konuyu öğrendiniz, iyilikle uyardınız, anlattınız
Ama sonrası nedir yani
Aynı evin içinde gözünüzün önünde cereyan ediyor olay, bundan sonra ki tahammül bence bu işi meşrulaştırmaktır
Çocuğa kabul edilebilir imajı veriliyor, biraz sızlansalarda sonunda alışacaklar gibi bir durum oluşuyor
Bu da bence teşvik etmek, şiddet normalde savunduğum bir şey değil ama bu şekilde evlat ziyan olacaksa biraz hırpalansın bir şey olmaz görüşündeyim, sert tedbir lazım

Çok dikkatli okudum emin olabilirsiniz
Sadece bu forumda çok sık konu açılır oldu, çoğunda da metresleri aklayıp paklayıp rahatladık. Bu durum biraz garibime gidiyor artık

Gerçeği değiştirmeyebilir ama yine de yetişkin koca koca kadınların küfrederken laflarının gideceği yerin ötesini berisini düşünmeleri gerektiğine inanıyorum.
Eğer adamın karısı kızı arayıp küfretse tamam, kandırılan o, yuvası yıkılan o, ihanete uğrayan o da, burada insanlar, bir başkasının bir yakınına küfrederken bir durak durak bilmeli.
Para iması bence de hoş değil. Ki kadın para için de kocasıyla birlikte olabilir. Bu da etik bir sorundur mesela ama bu da bize o kadına hakaret etme hakkı vermez.
Dediğim gibi o kardeş de yaptığı hatanın bedelini ödeyecek. En temelde şimdi ya parası için birlikte olduğu ya da gerçekten kendisini sevdiğini düşündüğü adam karısından boşanmayıp onunla yeterince gönül eğlendirdikten sonra terk edince, etraftaki bakışları görünce, arkadaşları onu bir bir terk edip, kendisi sap gibi ortada kaldığında bu bedeli ödemeye başlayacak.
Çözüm basit de konu sahibinin çözebileceği bir mevzu değil bu. Yoksa çözüm kolay, evli erkekle birlikte olmamak, evli olduğunu öğrendiğin erkekten ayrılmak.

Maalesef ki onlardan ben de görüyorum. Hem de beraber çalışıyoruz. " benim haberim olmasın da ne yaparsa yapsın. "

" iki çocuk verdim tapusu bende"

" amaaan gönlünü eylesin küçük o..su ile, boşamaya kalkarsa donunu bile alamaz evden."

Ve gercekten evlilik kurumunu bitirenler bunlar. Adamın sevgilisi yüzünden, adamdan şiddet görüyor ve gene de boşanmam diyor. Herşey bir inat, bir hırs uğruna aslında.. Çocuklarını da telef ediyor. O çocuklar büyüdüklerinde annelerinde de nefret ediyor haliyle.. Ya da her haltı yemesine rağmen pohpohlanan, rağbet gören babalarını güçlü taraf olarak görüp onların izinden gidiyor erkek çocukları.. Bu zararlar yazma ile bitmez.

Ben burda kimsenin ikinci kadınları sevelim, bağrımıza basalım dediğini okumadım. Ama bırakın uğraşmayın asıl düşman yatağınızsa dendiğinde böyle anlaşılıyor nedense..
Çözemediğim bu..
Hele ki çocuklu bir evlilikte ; ihanet karşısında ister evliliğe devam edilme kararı alınsın/ister boşanma öyle çok sorun var ki çözülmesi gereken, dışarıdaki kişiyle uğraşmak bana göre emek ve kaynak sarfiyatından öte değildir.

Çünkü şu da bir gerçek ki dışarıdaki insanla uğraşmak öyle kolay değil. İşin sonunda olayın erkek kavgasına dönüşmediğini görmedim ben ki bu benim hiç tarzım değil.

Bunların yanında;

Ben çok güçlüyüm ; çocuğumu da üzmem/ rezil etmem, boşanmanın/ihanetin travmasını da hemen atlatırım. Yeni düzene de alışırım. Özsaygımı da korurum diyen buyursun uğraşsın dışarıdaki ile tutan yok.

Benim o kadarına gücüm olmaz şahsen.

Çok dikkatli okudum emin olabilirsiniz
Sadece bu forumda çok sık konu açılır oldu, çoğunda da metresleri aklayıp paklayıp rahatladık. Bu durum biraz garibime gidiyor artık
Eğer geçen günlerdeki konudan bahsediyorsanız, ahlaki açıdan evli bir erkekle olmayı doğru bulmasam da (hem kendim için hem de genel anlamda) evet evliliğin iki kişilik olduğuna ve evliliğe karşı sorumlu olanın eşler olduğuna inanırım. Sevgililer hesaba dahil değildir.
Kadın birine sövecekse o kişi kocası olmalıdır. Erkek de birine sövecekse o kişi karısı olmalıdır.
Ben böyle düşünüyorum, bir başkası başka bir fikre sahip olabilir.

İşte sorun burada. Başıma gelse o kadını arayıp "kocamı rahat bırak yelloz" diyeceğimi hiç sanmıyorum. Kendimi tanıyorum, ne öyle bir adamla ne de o adamın aşığım, seviyorum dediği kadınla muhatap olmayı kendime yakıştırmam. Kadın doğrudan beni arayıp benimle muhatap olmadığı sürece kadını muhatap almam. Benim davam kendi yatağıma, kendi evime soktuğum yılanla olur.
O kadının bana bir sadakat borcu yok. Ama kocam dediğim adamın var. Ortada bir sadakatsizlik varsa da hesabı onunla görürüm.
Erkekleri ya da evliliği bir zafer madalyası olarak görmediğimden "amannn tapusu bende" kafasını anlamam mümkün değil.
Ha buna ek olarak
"o beni seviyor, isterse bir ömür onunla evli olsun" kafasını anlamam da mümkün değil tabii.
Sokaklar erkek dolu yahu. Orktan az hallice adamlar için saç baş birbirine girip adamların hastalıklı egolarını iyice tavana vurduruyorlar.

Yine bir klasiğin..
Gercekten yapılması gereken bence bu. Adamın ipliğini pazara çıkarmak..

Ablanın yerinde olsam dedektif gibi dolanırım o Adamın peşinde.. Eşiyle ilişkisini kardeşime afişe ederim.

Çok büyük bir hatanın içinde dahi olsa, ahmaklık da ediyor olsa kardeş bu.. Uçurumdan yuvarlamak yerine, sarsmak, kendine getirmek lazım..

o paylaşılamayan adamlar için genelde bu mudur yani oluyorsun zaten..

Zaten Adamda da Bi yetersizlik hissi olmasa herşey yolunda gidiyorken dışarıda mutluluk aramaz. ( aşık olan, saygı çerçevesinde boşananları kadın/erkek tenzih ederim)
Evet genelde tip olarak albenisi olmayan, alım gücü düşük ailelerden gelip sonradan kariyer, maddi güç elde edebilmiş, iki kelam edilecek genel kültürü olmayan,aşağılık kompleksli tipler oluyor bunlar..
21 yasındaki kızı o yaştayken belki de rüyasında göremeyecekti . Para,mevki sahibi olunca hak gördü kendine..

Ve eminimki ki eşlerden zerre tırsmayıp ifşa olduklarında ortalıkta yapılan münakaşa ile ego masturbasyonu yapıyorlar zevkten dört köse olarak..

İşte erkeklere bu denli prim vermek niye ? Kocaysa koca yahu.. Bu Adamla evlenerek yapmışım bir hata der, yanlışımdan dönmenin/ paçayı kurtarmanın yoluna bakarım en temiz yoldan hem de... beni aldatan Adam benden daha mı değerli ?

+1

Konunun rahatsiz edici tamamen bu zaten.
Kız kardeş o kadar masum ki, ailesi kıyamıyor nerdeyse.
21 yaşında ki kız evlere kapatılıyor.
Anne biliyor, abla biliyor.. Maddi olarak erkek zaten yağdırıyor, buna da ses çıkarılmıyor.
Ama benim kardeşim çok minik, çok masum..
Karısı da erkekten boşanmıyor. Maddi sebeplerle!
Bari ayrılsa da bu şu durumdan kurtulsak.

Yani oluru var da işte, şu karısı ahh bir boşansa.

Bu tiplerin genelde çevresinde kendileri gibi hayali skor meraklısı tipler olduğundan "vayyy Mahmut abimize bak ya nasıl vurdurdu karıları birbirine" laflarını duyuyorlar.
Heriflerin rezil olduğu falan yok yani. Ancak aklı başında, edepli, ahlaklı insanlar ayıplıyor onlar da "Bırak allasen ya şu tipi" falan oluyor.
O yüzden böyle bir adam görünce uzaklaşmak lazım, ister sevgili, ister koca.

Konu sahibi arkadaşım kardeşin 21 yaşında ve adamın evli olduğunu biliyor.
bildiği halde -kendin de yazmışssın-karşılıklı menfaatler nedeniyle bu ilişkiyi sürdürüyor.
bunda kardeşine acınacak ah vah deyip temize çekecek bi durum yok.
bile isteye yapıyor ne yapıyorsa.
21 yaş çocuk değildir.
adama dencek hiççç söz yok zaten.aşağılık insan türü.başka bişey değil.
bu tür gayrimeşru ilişkilerde her iki tarafı da suçlu görürüm.
hiiç uğraşmaya gerek yok olayın taraflarını masumlaştırmak için.
burada konu sizin kardeşiniz olduğu için onun üzerinden cevaplanıyor haliyle durumunuz.
yardım ne olabilir,tam okuyamadım neler yaptınız vazgeçirmek için.
ne sertlikte davrandınız vs.
ailenin tutumu nedir.
aile olarak çoook sert tepkiler verdiniz mi.verdinizsse de buna rağmen mi sürüyor bu ilişki.
burada görev ailenin,anne babanın.yapacak bişey yok.kısmen zorlamayla da olsa kardeşinizi koparacaksınız bu adamdan.
ha bu arada bu erkek müsveddelerinin bu aleni yalanlarına hala ve hala inanılıyor mu yahu?
madde 1:zorla evlendirildim.
madde2:eşimle ilişkim yok,ayrı yaşıyoruz,
madde3:boşanma aşamasındayım ama eşim yakamı bırakmıyor.
madde4:eşimi sevmiyorum, çocuklar için bi araya geliyoruz.
vs. vs.
çoğunlukla inanmaya hazır olunuyor nedense bu yalanlara..
siz bari düşmeyin bu hataya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…