Çok perişanım, ne olur fikir verin..

evet nihayet anladım
güzelim sen kullanılmışsın..dükkan senin ,seni de gayriresmi ortak yapıp ,kontratta da kirayı düşük göstertmişler ,şimdide sana tekmeyi basmışlar..şimdi adam sana kira ödese bile 150 tl falan ödeyecek...sen ister bu işyerinde ollllllllll ister olmaaaaaaaaaaa ödenecek para 150 tl....ahhhhhhhhh güzelim ahhhhhhhhhhh.madem ortak oluyorsunuz ,ortaklık sözleşmesi imzalayın..madem imzalamıyorsunuz eee o zaman neden bu kadını yanınıza alıyorsunuz...
avukata danış , mutlaka oranın kirası için bir bedel belirlenir..bu bedel ,belirlensin ve bundan sonrada ,o bedel üzerinden kira ödesinler..yada şöyle olabilir ,çıkartılmalarını istersiniz

haa bu arada ,ben şu işide anlamadım....
güzelim aranızda ortaklık anlaşması yok..dükkan senin...açıkcası sizin ,aranızda kira kontratı da imzalamanız bana saçma geldi..prosedürü çok bilmiyorum ama böyle bir durumda kira kontratı imzalamak bana saçma geliyor,mantıksız geliyor.........yani siz gayriresmi ortaksınız ve dükkan birinizin üstüne...gereksiz bişi....çok iyi niyetlisinizzzzz çokkkkkkkkk..............bu kontratın bir nüshası sizde varsa ,gidin hemen avukata danışın...belki de geçersizdir ........

bu devirde insan kendi akrabalarına bile güvenemiyorken hiç tanımadığınız biriyle ortaklığa girmek cesaret ister.. umarım hakkınızda hayırlısı olur...

aminn haklısın ama diyorumya ben insanlara güvenmiyodum hiç güvenmiyorum öle vatler verdilerki evime ilkgünden arabalarla bırakmalar bi ilgi bi ilgi biz kocamla sevgi doluyuz insanlarıda öle sandık ne bilim eşim karısına mutlu olacağı işiş kurmaktı başka amacı yoktu:a015::a015::a015:

bu devirde insan kendi akrabalarına bile güvenemiyorken hiç tanımadığınız biriyle ortaklığa girmek cesaret ister.. umarım hakkınızda hayırlısı olur...

eşiniz ne kadar ıyılık severmıskaydirigubbakcemile2 neden bıkac ay kira vermeden kalsınlar dıorkıkaydirigubbakcemile2 keşke benım ev sahıbımde bu sekılde dusunse bıkac ay kira almasa bızden hihoyyyt

:roflol::roflol::roflol:

sen eşek olduktan sonra sırtına binen çok olur..( affedersiniz)

valla bişi diyimmi ,böyle bir durumda ,çok çok ihtiyacım yoksa birisi ile çalışmazdım..çalışısam da bu iyi bildiğim birisi olurdu ama yanımda işçi misali çalışırdı...

şimdi dükkan senin
bunlarla iş antlaşması imzalamamışsınız ama gayri resmi olarak iş ortağınısınız.
gayriresmi iş ortağı olduğunuz içinde senin adına ,bankaya kira yatırılıyor ,çünkü fazla kazanmak istiyorsunuz..ama işler umduğun gibi gitmedi bunlar sana tekmeyi bastı ,şimdide 150 tl lik kira yatırıyorlar ,işlerini yapıyorlar..ben çıkarsam kira 500 olur diyorsun da ,eee güzelim arada resmi bir belge yokki..nasıl sen çıkarsan kira 500 oluyor..ha sen işi yürütmüşsün ha yürütmemişsin..aranızda resmi bir ortaklık anlaşması yokki..ha resmi ortaklık anlaşması olur,sen ayrılırsın ve onlar 500 kira öder ,bak bu olabilir..ama kesin değil...
siz hem çok pasif davranıyorsunuz hemde bu işi bilmiyorsunuz..güzelim avukata danışırsanız lütfen bu işi doğru dürüst anlatın..[/QUOTE]

bu iş çok güzel kazandırıyodu ben onları daha fazla kaldıramadım ben kafamı rahatlatmak için bu işi yapıyodum bebek özlemimi kafamdan atayım die ama dedimya en güsel para yatırıldı kazanılacak zamn ben ayrıldım bıkktım yani adam parayı vermezse ben ortaklığı devam etcem ee oda karısını bırakmak istemiyo hem kendide ofis gibi kullanmak istiyo yani çok şey istiyo

Şimdi belki bana kızacaksınız ama atanamayışınıza hiç ama hiç şaşırmadım....
Eğer atsandım öğretmenim deseydiniz şaşırır ve dahi üzülürdüm... Türkçe 2 çift laf edemeyen anlatmak istediği birşeyi bu kadar cümleye rağmen anlatamayan bir öğretmen düşünemiyorum bile....

Bu başka bir knu...
Bu problemi başınıza siz açmışsınız.. Kadınla siz tanışmaışsınız, beraber iş yapmaya karar vermişsiniz.. Her önünüze gelen kağıdı imzalamadan neden imzalıyorsunuz ki.. Kira ontratı imzalamışsınız ama ne için imzaladığınızı kaç yıllık imzaladığınızı bilmeden imzalıyorsunuz....Kira kontratında malsahibi sizsiniz kiracı muhteelen adamın sahip olduğu şirket... 3 yıllık da kontrat imzalamışsınız....
O şirkete resmi olarak ortak olmadığınız için siz işe devam etseniz de etmeseniz de kontrataki rakam devam eder.. yani ben işten çıkarsam 500 istiyorum deme lüksünüz yok zira zaten resmi olarak o işyerinde ortak değilsiniz ki çıkasınız....

Anlattığınız onca şeyden sadece bunları anlayabildim....
Arıca tarihi binayı 15 mlyar komisyonla neden akraba sattırıyor onu da anlamadım... Sizin (siz ve kocanız)aklınız fikriniz yok mu??? Değerinin altında sattısanız nie sattınız, değirinde sattıysanız ne için şikayet ediyorsunuz 15 milyar neyin komisyonu.....
Kısacası hiç bişey anlamadım.....

valla bişi diyimmi ,böyle bir durumda ,çok çok ihtiyacım yoksa birisi ile çalışmazdım..çalışısam da bu iyi bildiğim birisi olurdu ama yanımda işçi misali çalışırdı...

ne diiöm yerden göğe kadr haklısın bu iş fikri kısdan çıkması ve benimde yeteneğim ve yerimin sayesinde büyümesi ayrıca ii para kaznılması bunlardan dolayı ayrımak istemiyolar bide bütün işleri kötü gitmiş elaleme rezil olmamak için ayrılmıyolar biz fazla para veriyoruz yok yok ayrılmıyolar eşime diyorum ya oparayı versinler ya ben devam edeyim yada çıksınlar eşimde arkadaşlarına danışıyo işte hayrlısı

.evet bazı konulardada haklısın ama beni anlamıyosun ben atanmak istemiyorumki sınava bile girmedim ha iki kelime neden yanlış yazılır bu senin başına gelse aynısını yaparsın ben zaten resim yapıyor ve sergiler açıyorum ben türkçe öğretmeni değilim ha haklısın kolay pes ediyoruz insanların bizim uğraştğımız gibi uğraşmıyoruz 100 milyar zararla satttık tarihi yerimizi ve benim belki bu üzüntülerden çocuğum olmuyo hiç bi probleemim yokken eşim bana bıraksa ben donuna kadar alırım ama bazen erkeklerin işine karılmıyo benim eşim zaten bi depresyon yaşamış bende üstüne gitmek iştemiyorum ama 2 gündr özellikle ne çektğimi bi ben bi allah bilir bu arada bu eşimin bilgisayarı yeni ondan olabilir dedim yazım yanlışları ama sen okumamışsın ashemezcimm

Son düzenleme:
zorda olsa anladım açıkçası iyiniyetinizin kurbanı olmuşsunuz
malesef bu devir artık başka devir
umarım çok az hasarla bu işten sıyrılırsınız
zararın neresinden dönerseniz kardır

15 milyar bu iş yerini almadan önceki saatığıımız tarhi yerin komüsyonu akrabamız bize sattrmıştı ve komisyonunu aldı diyorumya bizi kimsesiz buluyolar eşim kimseyi karıştrmadığı için

güzelim işin kısası
bunlar az kira verecekleri yada hiç kira vermeyecekleri bir yer arıyorlardı ,seni gözüne kestirmişler
hemen avukata git,kira kontratını da götür (aslında bunun imzalanmışolması bile saçma ya neyse..çok saçmalık var zaten ) avukata sor..çıkartılmalarını ister,yada kira bedeli ne olur diye araştırılabiliniyormuymuş diye sor..ama bence bunu bile araştırtma ,çıkartabilğiyorsan hemen çıkar
ya aslında ben olsam bu kadar bile uğraşmazdım..eşkiyamısın diyeceksiniz ama gider ,eşyası varsa kapının önüne koyardım ,k,lidide değiştirirdim..gelmesi,n gitsin...avukata verirsede versin..valla içim daraldı

bütün arkadaşlar gibi konuyu bende tam anlayamadım

sizin yapacağınız olayları yaşayan siz olduğunuz için

bütün belgelerinizi bilgileri ve tanıkları alarak bir avukata danışmaktır en güzel ve doğru çözüm bu olacaktır

yazarken siz yaşadıklarınızı bildiğiniz için doğru anlattığınızı düşünüyor ve parça parça anlatıyorsunuz

biz birleştirmeye çalışarak anlamaya çalışıyoruz bu yüzdende net bir cevap yazamıyoruz

eşinız işine karısılmasını neden ıstemıyorkı,sonucta sız onun eşisiniz bırlıkte karar verıp basınıza gelen bu olayı bırlıkte çözum bulmanız lazım:uhm:sizi madem bu olaya karıstırmak ıstemıyorsa ozaman bu işin içinde baska bı ısmı var :uhm: esınızın sızden kortugu bişimi var CADIARZU

kira kontratta düşük ama eşim ocaktan sonra 5oo istemişti dedğin gibi 150 görünürse onıu verir ama eşim çok sakıindr ama o dükkanı yakar bilirim

yok ya yani bu iş benle başladı am o son noktayı koymak istiyo ha daha öncekinin bi hata olduğunun farkında ama bencew eşim herşeyin geçici olduğunu bildği için fazla değer vermez kıymetini bilmez kısacası

anladığım kadarıyla ki zor oldu, hala tam anladım mı orası da meçhul,

1- dükkan sizin
2- ortaklık anlaşmanız yok
3- bunlarla sadece 3 yıllık kira sözlemeniz var

ortaklık anlaşmanız yok madem, onlara sıradan kiracı muamelesi yapıp dükkandan kanunen attırmanın yoluna bakın. sözleşmenizde hangi koşullarda bu sözleşmeyi fesih edebileceğiniz yazıyor? böyle bir madde yoksa bir avukata sorun, sözleşmede yazmasa bile fesih hakkı veren durumlar var, bunları öğrenin. artık yaptığınız zararı da başınızın gözünüzün sadakası olarak düşünüp hibe edeceksiniz..

3 yıl dolana kadar beklenir mi hiç...

ya tek problemde buya ben kurayım o safasını sürsün eşimde dioki tamam otrsunlar bana kiramı ödesinler dio ama ben her şekilde istemiyorum eşimede diorum bana bunların yaptıklarına karşın oturmasınlar diorum ama o kantrat bitince kapının önüne koycam dio bilmiyorum oda ne yapcak ama araştırıyo adamsa onu arıyo hadi gel konuşalım bende eşime kızıyorum neden hemen bütün anahtarlar teslim ediyoz die ama oda nolcak bişi olmaz dio bu gün kara verilcek sanırım arkadaşalrıda alalım paranı dövüp atalım diomuş

kanuna karsı hileye basvurmak her zmaan ayagınıza dolanır ordan vermek istemedıgınız vergı ıcın bakın basınıza neler gelıyor
neyse sızın yapabılcegınız artık ortaklık konusunu hıc acmadan ortak olmadıgınız varsaymak
meskenınızı kıraya verdınız cıkarmak ıstıosunuz ama haklı nedenınız varsa fesh edebılırsnız kıra beelını odemıyorlarsa mesela yada oraya cok acıl ıvedı bıcımde sızın ıhtıyacınız oldugunu ispatlayabılırsenız ..
dava acılır ve kontratta zaten 150 tlye anlastıgınız gorulecek ollursa itibardan zedelenır sızın davanız ..noterden bır ıhtar cktırebılırısnız korkutma amaclı yanı 5 dava var bı de sızınkını almazla baslarına umarım 5 davanın avukatına nasıl para yetıstırmıs bu adamlar ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…