Çok pişmanım

minnosxx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2023
58
16
3
20
ben 18 yaşındayım 1 yıl süren ilişkim bitti öncelikle şunu belirtmek isterim ki inançlı bi insanım çok aşık olmuştum güvenmiştim ve iki kez aynı insan tarafından zor zamanımda terk edildim aramızda bazı şeyler yaşandı yapmamam gereken şeyler yaptım ilişkide ileri gittik bakireyim ama bi çok şey yaşandı ve ben çok pişman oldum ilişkimiz gittiğinden beri tövbe ediyorum sırf bu aramızda geçenlerden dolayı ileride evlenmemeyi bile düşünüyorum çünkü karşımdaki insan bana sorarsa söylemeli miyim nasıl cevap vermeliyim bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz ve o sevgilimin gittiği üniversiteyi kazandım kampüsler farklı ama karşılaşma ihtimalinden çok korkuyorum hayatıma yeni bi başlangıç yapmak istiyorum ama aramızda geçenler geçmişe takıntılı kalmama sebep oluyor sizce hayatıma biri girerse bunları anlatmalı mıyım sorarsa ne dicem her gün Allah’a dua ediyorum ve tövbe ediyorum vicdanım rahatsız

Ah canım daha yaşın çok genç bence bunları hiç düşünme sana geçmişini soracak olan adamlada evlenme sana abla tavsiyesi anın tadını çıkarmak için keşke diyecegin şeyler yapma, yaptı isen o zaman onun içinde yaptım mutluyum de geç gitsin. Önümde kocaman temiz bir hayat yolu var. Hayatına seni sorgulayacak araştıracak adamları alma.

ileride evlenmemeyi bile düşünüyorum çünkü karşımdaki insan bana sorarsa söylemeli miyim nasıl cevap vermeliyim bilmiyorum
Böyle biriyle karşılaşırsanız eğer o doğru kişi değil aksine hayatınızın en büyük yanlışı olur. Bi kadını bakire olduğu için seçenden hayır gelmez. O karşılaşacağınız kişiye siz soracak mısınız? Alacağınız cevap '' yaptık zamanında bir şeyler yedik bi haltlar '' olur. O zaman olmaz ben bakire erkek isterim diyecek misiniz? Lütfen çıkın bu kafadan. Pişman olmanızı anlayabiliyorum sizi kırmış, hayal kırıklığına uğratmıştır ancak erkeklerin pazardan limon seçer gibi sizi bakire olarak seçmesine izin vermeyin.

Bence destek alın gerisi hal olacaktır zaten

Sen kötü bir şey yapmadın, daha çok gençsin.Öncelikle derslerine odaklan, tabi ki hayatına giren insanlar olacak ve bu yaşadıklarını atlatacaksın.Ne olursa olsun karşındski insana dürüst ol ama öncelikle kafandaki bu düşünceden sıyrılman gerekiyor.

Ablacım ben zaten o kafada değilim ben kimsenin geçmişini sorgulamam ama maalesef günümüzde bunu kadınlara yapıyorlar insanlara olan güvenim kırıldı çok inanıyordum o kişiye hep gelecek vaad ediyordu

Şahane bir yorum bence bu hayat mottosu olmalı ağzınıza sağlık

Ablacım öyle insanlar var mı yaşadıklarımı ileride anlatmak istemiyorum anlatmazsam bilmez ama vicdan azabı çekmek istemiyorum benim inancıma göre tövbemi ediyorum elimden başka bişey gelmiyor

Ablacım ben zaten o kafada değilim ben kimsenin geçmişini sorgulamam ama maalesef günümüzde bunu kadınlara yapıyorlar insanlara olan güvenim kırıldı çok inanıyordum o kişiye hep gelecek vaad ediyordu
İşte bu sorgulamayı yapan kadın veya erkek kimse hepsini uzaklaştırın kendinizden. Bak benim çevremde yok cesaret bile edemezler böyle konuşmaya o zihniyetle işim olmaz. O yüzden için rahat olsun sen kötü bir şey yapmadın çevrendekilerin baskısı altında kalırsan eğer, uzun süre evlenemiyor olman, sevgilinin olması, iş sahibi olman bile o bahsettiğin zihniyeti emin ol rahatsız eder. Çünkü kadının yapacaklarının bir sınırı, yaşamının bir kısıtlaması var onların dünyasında. Erkekleri evlilikte hep tatmin edecek olan, hizmetçisi olarak görürler. Ben niye bu insanların düşüncelerini umursayıp hayatımı zehir edeyim ki? Taciz, sapık biri olmasın buna çok dikkat et seni zorlamasın önemli olan bu. Karşılaştığın kişiye tabi ki dürüst ol ama bu yüzden seni istemezse de öyle pişman olup, kendini kahretme. O adamın yaptıkları, yedikleri halt normalde senin ki mi yanlış?

Bu kadar büyütülecek bir durum yok. Ve çok normal kendini bu kadar uzmene değmez ayrıca belki de ilerde karşına çıkacak insan da muhtemelen özel şeyler yaşamış olacak. Vicdan gerektiren bir durum da yok hesap vermen gereken biri de geçmişin onu ilgilendirmiyor ki hem. Sorarsa tabi ki erkek arkadaşım oldu yakınlaşmam normal değil mi dersin?
Lütfen keko gibi adamları bulma.
Sen yoluna devam et şartlama kendini böyle negatifliğe. İnsanlar her koşul da evleniyor seviyorsa ve bilinçli insansa.
Başarılar sana eğitim hayatın da exinle karşılaşsan ne olur ki çevirirsin kafanı geçer.

Daha çok gençsin. İleride kimseye bişey anlatmak ya da ispat etmek zorunda değilsin. Fakat madem ki yaşadıklarının sorumluluğunu alamayacak düzeydesin birdaha pişman olacağın birşey yapma bence. Daha neler çıkacak önüne nelerle karşılaşacaksın. Unutursun geçer gider sen yoluna bak daha yolun en başındasın. Hayat güzellikler getirsin sana dilerim.

Haklısın ama ben yemede bahsetmek istemiyorum burda adımı açık etmiyorum ama dinen bunun tövbesini yaptıysan günahını açık etmemen gerektiği söyleniyor buna uymak istiyorum ama kötü hissediyorum kendimi

Teşekkür ederim

Ablacım öyle insanlar var mı yaşadıklarımı ileride anlatmak istemiyorum anlatmazsam bilmez ama vicdan azabı çekmek istemiyorum benim inancıma göre tövbemi ediyorum elimden başka bişey gelmiyor
Elbette var ki zaten sana anlatmanı isteyen insanlar ile aynı ortamda dahi olmamalısın. Yaşadıkça tecrübe edeceksin. Bunun vicdanını yapmamalısın annenden babandan da saklıyorsun bu durumu dimi anlatman olmaz onun gibi düşün ? Yani hayatına giren adam senin daha önce ne tür nasıl bir ilişki yaşadığını bilmemeli…Diyorum ya sana böyle insanlarla evlenmemeli herhangi bir ilişki durumu yaşamamalısın. Böyle insanlar hayatın boyunca seni yargılar bazı şeyler gizli ve özel kalmalıdır. Bence düşünmen gereken o güzel üni yılların olmalı şuan.

Ya haklısın okulu kazandığıma bile sevinemedim tüm yıl çalıştım çabaladım beraber gidicez sanıyordum çok seviyordum ama kazık yedim toparlanmaya çalışıyorum

Kimseye bişey anlatmak zorunda değilsin kardeşim..fakat yaşadıklarından ders al ömür uzun onun gibi milyonlarca adam cikicak karşına kendinden başka kimseye güvenme..sevgiler
Onun yüzünden hayatıma birisinin girmesine de izin veremiyorum güvenim o kadar sarsıldı ki nasıl toparlayacağım bilmiyorum

Ya haklısın okulu kazandığıma bile sevinemedim tüm yıl çalıştım çabaladım beraber gidicez sanıyordum çok seviyordum ama kazık yedim toparlanmaya çalışıyorum
Daha çok küçüksün bir erkek için ne kadar güvenirsen güven geleceğini, kariyerini, eğitim hayatını değiştirme. Sen gerçekten nereye gitmek istiyorsun? hangi okulda okumak istiyorsun? Önce bu cevabı ver kendine. Sevgilim bunu istiyor diyip karar değiştirme bence. Ben üniversiteye başladığımda bir kızla tanışmıştım sevgilim için geldim demişti. Ve tabi tahmin ettiğim gibi ayrıldılar üstüne kız okulu bitirmeye yakın bırakıp gitti. O yaşadığı acı ve hayal kırıklığı ile hiçbir şeyi önemsemedi. Bence bu çok daha kötü hissettirir. Kendine değer verdikten sonra bu söylediklerimi zamanla daha iyi anlayacaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…