- 25 Aralık 2014
- 8.180
- 27.757
- 748
Onun yüzünden hayatıma birisinin girmesine de izin veremiyorum güvenim o kadar sarsıldı ki nasıl toparlayacağım bilmiyorum
Ablacım ben diş kazandım gidebileceğim en iyi okul da onun okuluydu zaten o okulda okutmayı tabiki herkes ister ve ben kazandım karşılaşma ihtimalimiz var ama bunu göze alarak yazdım kariyerim için sadece güvenim ve o tüm yıl hayal ederek çalıştığım emeklerim hayal kırıklığı olarak kaldı bende :/Daha çok küçüksün bir erkek için ne kadar güvenirsen güven geleceğini, kariyerini, eğitim hayatını değiştirme. Sen gerçekten nereye gitmek istiyorsun? hangi okulda okumak istiyorsun? Önce bu cevabı ver kendine. Sevgilim bunu istiyor diyip karar değiştirme bence. Ben üniversiteye başladığımda bir kızla tanışmıştım sevgilim için geldim demişti. Ve tabi tahmin ettiğim gibi ayrıldılar üstüne kız okulu bitirmeye yakın bırakıp gitti. O yaşadığı acı ve hayal kırıklığı ile hiçbir şeyi önemsemedi. Bence bu çok daha kötü hissettirir. Kendine değer verdikten sonra bu söylediklerimi zamanla daha iyi anlayacaksın.
UmarımGirmesin zaten bir süre kafanı topla derslerine odaklan. Hobiler edin. Geçmiş negatifliğinden kurtulursun.
Yavrucum hayat daha yeni başlıyor senin için. Gençsin tabi ki sevip hoşlanacaksın. Kazık yiye yiye pişeceksin tecrübe edineceksin. Kimseye hesap vermeyi düşünme bile. Ailenden ayrılıp bağımsız bir hayata başlayacaksın. Derslerin öğretmenlerin sosyal klüpler okul aktiviteleri... git bunları araştır.Ablacım öyle insanlar var mı yaşadıklarımı ileride anlatmak istemiyorum anlatmazsam bilmez ama vicdan azabı çekmek istemiyorum benim inancıma göre tövbemi ediyorum elimden başka bişey gelmiyor
Ya teşekkür ederim iyiki yazmışım başta tereddüt ettim ama 1 aydır kendimi yiyip bitirdim bissürü kilo verdim kimseye de anlatamadım tekrardan teşekkürler tavsiyelerinize ve tecrübelerinize uyacağımYavrucum hayat daha yeni başlıyor senin için. Gençsin tabi ki sevip hoşlanacaksın. Kazık yiye yiye pişeceksin tecrübe edineceksin. Kimseye hesap vermeyi düşünme bile. Ailenden ayrılıp bağımsız bir hayata başlayacaksın. Derslerin öğretmenlerin sosyal klüpler okul aktiviteleri... git bunları araştır.
Kaç yaşında olursan ol muhakkak böylelerine denk geleceksin. Önemli olan kendini koruyabilmen. Bu barzoyla aynı okulda olmak rahatsız etmesin seni. Görmezden gel geç git yanından sakın saklanma. İnancına göre tövbe etmişsin işte daha ne dert ediyorsun kendine.
Bak sana burada herkes aynı tavsiyeyi verecektir. Geçmişini ve ilişkilerini, bekaretini soran erkek asla doğru erkek değildir. Arkana bakmadan koşarak kaçman gereken biridir, aşkından ölsen de asla ama asla böyle biriyle bir hayat düşünme.
Geçmişinizle ilgili kimseye hesap vermek zorunda değilsiniz.ben 18 yaşındayım 1 yıl süren ilişkim bitti öncelikle şunu belirtmek isterim ki inançlı bi insanım çok aşık olmuştum güvenmiştim ve iki kez aynı insan tarafından zor zamanımda terk edildim aramızda bazı şeyler yaşandı yapmamam gereken şeyler yaptım ilişkide ileri gittik bakireyim ama bi çok şey yaşandı ve ben çok pişman oldum ilişkimiz gittiğinden beri tövbe ediyorum sırf bu aramızda geçenlerden dolayı ileride evlenmemeyi bile düşünüyorum çünkü karşımdaki insan bana sorarsa söylemeli miyim nasıl cevap vermeliyim bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz ve o sevgilimin gittiği üniversiteyi kazandım kampüsler farklı ama karşılaşma ihtimalinden çok korkuyorum hayatıma yeni bi başlangıç yapmak istiyorum ama aramızda geçenler geçmişe takıntılı kalmama sebep oluyor sizce hayatıma biri girerse bunları anlatmalı mıyım sorarsa ne dicem her gün Allah’a dua ediyorum ve tövbe ediyorum vicdanım rahatsız
Tabi ki anlatmayın. Öyle bir sorunlulugunuz yok . Ne dinen ne başka bi sebeple.ben 18 yaşındayım 1 yıl süren ilişkim bitti öncelikle şunu belirtmek isterim ki inançlı bi insanım çok aşık olmuştum güvenmiştim ve iki kez aynı insan tarafından zor zamanımda terk edildim aramızda bazı şeyler yaşandı yapmamam gereken şeyler yaptım ilişkide ileri gittik bakireyim ama bi çok şey yaşandı ve ben çok pişman oldum ilişkimiz gittiğinden beri tövbe ediyorum sırf bu aramızda geçenlerden dolayı ileride evlenmemeyi bile düşünüyorum çünkü karşımdaki insan bana sorarsa söylemeli miyim nasıl cevap vermeliyim bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz ve o sevgilimin gittiği üniversiteyi kazandım kampüsler farklı ama karşılaşma ihtimalinden çok korkuyorum hayatıma yeni bi başlangıç yapmak istiyorum ama aramızda geçenler geçmişe takıntılı kalmama sebep oluyor sizce hayatıma biri girerse bunları anlatmalı mıyım sorarsa ne dicem her gün Allah’a dua ediyorum ve tövbe ediyorum vicdanım rahatsız
Kimseye birşey anlatmak zorunda değilsin. Ve hayatına girecek adama kesinlikle anlatma en modern olanı da denk gelse bu konuda yobaz olabiliyorlar, biraz şans işi.ben 18 yaşındayım 1 yıl süren ilişkim bitti öncelikle şunu belirtmek isterim ki inançlı bi insanım çok aşık olmuştum güvenmiştim ve iki kez aynı insan tarafından zor zamanımda terk edildim aramızda bazı şeyler yaşandı yapmamam gereken şeyler yaptım ilişkide ileri gittik bakireyim ama bi çok şey yaşandı ve ben çok pişman oldum ilişkimiz gittiğinden beri tövbe ediyorum sırf bu aramızda geçenlerden dolayı ileride evlenmemeyi bile düşünüyorum çünkü karşımdaki insan bana sorarsa söylemeli miyim nasıl cevap vermeliyim bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz ve o sevgilimin gittiği üniversiteyi kazandım kampüsler farklı ama karşılaşma ihtimalinden çok korkuyorum hayatıma yeni bi başlangıç yapmak istiyorum ama aramızda geçenler geçmişe takıntılı kalmama sebep oluyor sizce hayatıma biri girerse bunları anlatmalı mıyım sorarsa ne dicem her gün Allah’a dua ediyorum ve tövbe ediyorum vicdanım rahatsız
Ah güzel evlat, tövbeni et sürekli ve sakın kimseye anlatma. Hakiki tövbe ettiğinde hiç yapmamış gibi olursun Allah'ın izniyleben 18 yaşındayım 1 yıl süren ilişkim bitti öncelikle şunu belirtmek isterim ki inançlı bi insanım çok aşık olmuştum güvenmiştim ve iki kez aynı insan tarafından zor zamanımda terk edildim aramızda bazı şeyler yaşandı yapmamam gereken şeyler yaptım ilişkide ileri gittik bakireyim ama bi çok şey yaşandı ve ben çok pişman oldum ilişkimiz gittiğinden beri tövbe ediyorum sırf bu aramızda geçenlerden dolayı ileride evlenmemeyi bile düşünüyorum çünkü karşımdaki insan bana sorarsa söylemeli miyim nasıl cevap vermeliyim bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz ve o sevgilimin gittiği üniversiteyi kazandım kampüsler farklı ama karşılaşma ihtimalinden çok korkuyorum hayatıma yeni bi başlangıç yapmak istiyorum ama aramızda geçenler geçmişe takıntılı kalmama sebep oluyor sizce hayatıma biri girerse bunları anlatmalı mıyım sorarsa ne dicem her gün Allah’a dua ediyorum ve tövbe ediyorum vicdanım rahatsız
Haklısınız Tabikş bunlar benim düşüncem değil ama belki de yaşım küçük olduğu için özel şeyler yaşadığım insanla gelecek istiyordum şimdi kötü hissediyorum bu yüzdenŞöyle düşün: Eski erkek arkadaşın şu an senin yaptığın gibi "Eyvah, elim kız eline değdi, şimdi ben ileride karım olacak kişiye bunları nasıl anlatacağım?" diye karalar bağlıyor mudur? Nr kadar saçma değil mi? O seninle ne kadar şey yaşadıysa sen de o kadar sey yaşadın. Ayrıca kimseye hesap vermek zorunda değilsin. Bu düşünceler seni kendinden daha düşük erkeklere razı olmaya iter. Bu kadar basit düşünme, bunlar çok ama çok basit şeyler. Bilimle uğraş, sanatla ilgilen, spor yap. Bu ne?
Peki sorarlarsa ne dicemAh güzel evlat, tövbeni et sürekli ve sakın kimseye anlatma. Hakiki tövbe ettiğinde hiç yapmamış gibi olursun Allah'ın izniyle
Geçmişe takılı kalmak sana çok zarar verir. Ve geçmişi kurcalamak ta kimseye fayda vermez.
MaşaAllah bak üniversite kazanmışsın, Allah yolunu açık eylesin
ben 18 yaşındayım 1 yıl süren ilişkim bitti öncelikle şunu belirtmek isterim ki inançlı bi insanım çok aşık olmuştum güvenmiştim ve iki kez aynı insan tarafından zor zamanımda terk edildim aramızda bazı şeyler yaşandı yapmamam gereken şeyler yaptım ilişkide ileri gittik bakireyim ama bi çok şey yaşandı ve ben çok pişman oldum ilişkimiz gittiğinden beri tövbe ediyorum sırf bu aramızda geçenlerden dolayı ileride evlenmemeyi bile düşünüyorum çünkü karşımdaki insan bana sorarsa söylemeli miyim nasıl cevap vermeliyim bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz ve o sevgilimin gittiği üniversiteyi kazandım kampüsler farklı ama karşılaşma ihtimalinden çok korkuyorum hayatıma yeni bi başlangıç yapmak istiyorum ama aramızda geçenler geçmişe takıntılı kalmama sebep oluyor sizce hayatıma biri girerse bunları anlatmalı mıyım sorarsa ne dicem her gün Allah’a dua ediyorum ve tövbe ediyorum vicdanım rahatsız
İçten bir şekilde tövbe etmişsin Allah kabul etsin. Ancak gelecekteki kocan sana kimlerle öpüştün, ne kadar ileriye gittin diye soracağını sanmıyorum. Her sevgilinin yaptığını der geçersin kimseye geçmiş hakkında hesap vermek zorunda değilsin. Sen bundan rahatsız olmuşsun ve vicdanını rahatlat tövbe ettin bundan sonra seni vicdanen rahatsız edecek davranışlarda bulunma yeterli ve bunu fazla dillendirme kimseye anlatma içinde yaşa ve yok et.ben 18 yaşındayım 1 yıl süren ilişkim bitti öncelikle şunu belirtmek isterim ki inançlı bi insanım çok aşık olmuştum güvenmiştim ve iki kez aynı insan tarafından zor zamanımda terk edildim aramızda bazı şeyler yaşandı yapmamam gereken şeyler yaptım ilişkide ileri gittik bakireyim ama bi çok şey yaşandı ve ben çok pişman oldum ilişkimiz gittiğinden beri tövbe ediyorum sırf bu aramızda geçenlerden dolayı ileride evlenmemeyi bile düşünüyorum çünkü karşımdaki insan bana sorarsa söylemeli miyim nasıl cevap vermeliyim bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz ve o sevgilimin gittiği üniversiteyi kazandım kampüsler farklı ama karşılaşma ihtimalinden çok korkuyorum hayatıma yeni bi başlangıç yapmak istiyorum ama aramızda geçenler geçmişe takıntılı kalmama sebep oluyor sizce hayatıma biri girerse bunları anlatmalı mıyım sorarsa ne dicem her gün Allah’a dua ediyorum ve tövbe ediyorum vicdanım rahatsız
Karşındaki insana bu soruyu sorma rahatlığını vermePeki sorarlarsa ne dicem
Senin bilmen gereken bişey yok demem yeterli mi
Kimseye anlatmıyorum zaten sadece en yakın arkadaşım biliyor o da ilk zamanın şokuyla anlattım benim korktuğum şey aynı okula gidicez karşılaşmakİçten bir şekilde tövbe etmişsin Allah kabul etsin. Ancak gelecekteki kocan sana kimlerle öpüştün, ne kadar ileriye gittin diye soracağını sanmıyorum. Her sevgilinin yaptığını der geçersin kimseye geçmiş hakkında hesap vermek zorunda değilsin. Sen bundan rahatsız olmuşsun ve vicdanını rahatlat tövbe ettin bundan sonra seni vicdanen rahatsız edecek davranışlarda bulunma yeterli ve bunu fazla dillendirme kimseye anlatma içinde yaşa ve yok et.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?