Abla nasıl görmezden gelicem ben karşılaşsam mahvolurum gibi geliyorBu kadar büyütülecek bir durum yok. Ve çok normal kendini bu kadar uzmene değmez ayrıca belki de ilerde karşına çıkacak insan da muhtemelen özel şeyler yaşamış olacak. Vicdan gerektiren bir durum da yok hesap vermen gereken biri de geçmişin onu ilgilendirmiyor ki hem. Sorarsa tabi ki erkek arkadaşım oldu yakınlaşmam normal değil mi dersin?
Lütfen keko gibi adamları bulma.
Sen yoluna devam et şartlama kendini böyle negatifliğe. İnsanlar her koşul da evleniyor seviyorsa ve bilinçli insansa.
Başarılar sana eğitim hayatın da exinle karşılaşsan ne olur ki çevirirsin kafanı geçer.
Abla nasıl görmezden gelicem ben karşılaşsam mahvolurum gibi geliyor
Merak etme kuzum inancıma göre tövbe ediyorum dediğin için yazıyorum. Rabbim affedicidir. İçten gelerek yapılan tövbeler herzaman kabul olur.Ablacım öyle insanlar var mı yaşadıklarımı ileride anlatmak istemiyorum anlatmazsam bilmez ama vicdan azabı çekmek istemiyorum benim inancıma göre tövbemi ediyorum elimden başka bişey gelmiyor
İnşallah ablacım dediklerin çok iyi geldi :)Merak etme kuzum inancıma göre tövbe ediyorum dediğin için yazıyorum. Rabbim affedicidir. İçten gelerek yapılan tövbeler herzaman kabul olur.
Mutlu ol önüne bak. Seni üzen o pislik seni görürse de bir daha inanma ona. Yaşın çok küçük bunları düşünüp hayatını mahvetme. Sen çok değerlisin. Pişman olacağın şeyler de yapma birdaha.
Üniversiteye bir başla inşallah hepsi geçecek.
Ablacım öyle insanlar var mı yaşadıklarımı ileride anlatmak istemiyorum anlatmazsam bilmez ama vicdan azabı çekmek istemiyorum benim inancıma göre tövbemi ediyorum elimden başka bişey gelmiyor
Peki sorarlarsa ne dicem
Senin bilmen gereken bişey yok demem yeterli mi
Niye imkanı olsa harem kuracak bir cinse zar borçlu hissediyorsun ki kendini?Peki sorarlarsa ne dicem
Senin bilmen gereken bişey yok demem yeterli mi
Tövbe istiğfar ettikten sonra Allah ile senin aranda, geçmişini sorgulayan biriyle de mutlu olamazsın kardeşim.ben 18 yaşındayım 1 yıl süren ilişkim bitti öncelikle şunu belirtmek isterim ki inançlı bi insanım çok aşık olmuştum güvenmiştim ve iki kez aynı insan tarafından zor zamanımda terk edildim aramızda bazı şeyler yaşandı yapmamam gereken şeyler yaptım ilişkide ileri gittik bakireyim ama bi çok şey yaşandı ve ben çok pişman oldum ilişkimiz gittiğinden beri tövbe ediyorum sırf bu aramızda geçenlerden dolayı ileride evlenmemeyi bile düşünüyorum çünkü karşımdaki insan bana sorarsa söylemeli miyim nasıl cevap vermeliyim bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz ve o sevgilimin gittiği üniversiteyi kazandım kampüsler farklı ama karşılaşma ihtimalinden çok korkuyorum hayatıma yeni bi başlangıç yapmak istiyorum ama aramızda geçenler geçmişe takıntılı kalmama sebep oluyor sizce hayatıma biri girerse bunları anlatmalı mıyım sorarsa ne dicem her gün Allah’a dua ediyorum ve tövbe ediyorum vicdanım rahatsız
Hayatına biri girmek zorunda değil hemen birşeyler olması da doğru değil bence biraz kendine odaklanOnun yüzünden hayatıma birisinin girmesine de izin veremiyorum güvenim o kadar sarsıldı ki nasıl toparlayacağım bilmiyorum
Allah tövbe edenlerin ve o günahı tekrar etmeyenlerin tövbesini kabul eder.. O kişiyle tekrar bir araya gelmeyin, olur yeniden deneyelim falan der sakın kabul etmeyin.. Ileride evleneceğiniz kişiye de bu durumlardan bahsetmeyin tabii ki, bahsetmek zorunda değilsiniz.. Çoğu kişi gençlik cahillik zamanında hatalar yapmıştır.. Samimi bir tövbe ile tertemiz olursunuz..ben 18 yaşındayım 1 yıl süren ilişkim bitti öncelikle şunu belirtmek isterim ki inançlı bi insanım çok aşık olmuştum güvenmiştim ve iki kez aynı insan tarafından zor zamanımda terk edildim aramızda bazı şeyler yaşandı yapmamam gereken şeyler yaptım ilişkide ileri gittik bakireyim ama bi çok şey yaşandı ve ben çok pişman oldum ilişkimiz gittiğinden beri tövbe ediyorum sırf bu aramızda geçenlerden dolayı ileride evlenmemeyi bile düşünüyorum çünkü karşımdaki insan bana sorarsa söylemeli miyim nasıl cevap vermeliyim bilmiyorum bana yardımcı olur musunuz ve o sevgilimin gittiği üniversiteyi kazandım kampüsler farklı ama karşılaşma ihtimalinden çok korkuyorum hayatıma yeni bi başlangıç yapmak istiyorum ama aramızda geçenler geçmişe takıntılı kalmama sebep oluyor sizce hayatıma biri girerse bunları anlatmalı mıyım sorarsa ne dicem her gün Allah’a dua ediyorum ve tövbe ediyorum vicdanım rahatsız
Hatalar insanlar icinir, örnek değil ama millet göz göre göre ne haltlar yiyor ama sorsan herkesden daha saf daha temizler.Bir hata yapmış pişman olmuşsunuz bu artık ALLAH la sizin aranızda dillendirmeye gizli saklı bu olayı açığa çıkarmak artık size düşmez.Zaten arkadaşların dediği gibi bunu soran adamdan da hayır gelmez.Bundsn sonra hata yapmayın,beni her türlü kabul ediyor diye eski ,yeni adamlarin iki tatlı sözüne kanıp daha beteri duruma düşmeyin.Okulunuzu okuyun, kendinize yatırım yapın,en iyi yerlere gelmeye bakın,çevre değiştikçe ,geliştikçe hem bakış açınız değişir hemde adam kalitesi.Onunla geçen gunleri bir çuvala atın onuda dipsiz kuyuya , ağzınıda kapatın, adamı sineklendirip , başınıza sardırmayin....Bana verebileceğiniz tavsiyeler varsa lütfen yazın
Bende böyle düşünüyorum sadece aynı okulda olmak korkutucu geliyor ama üniversite kocaman yer çok karşılaşmayız inşallah bölümler farklıAllah tövbe edenlerin ve o günahı tekrar etmeyenlerin tövbesini kabul eder.. O kişiyle tekrar bir araya gelmeyin, olur yeniden deneyelim falan der sakın kabul etmeyin.. Ileride evleneceğiniz kişiye de bu durumlardan bahsetmeyin tabii ki, bahsetmek zorunda değilsiniz.. Çoğu kişi gençlik cahillik zamanında hatalar yapmıştır.. Samimi bir tövbe ile tertemiz olursunuz..
Doğru söylüyorsunuz ama büyük ihtimal sık olmasa da karşılaşacağız bununla nasıl baş edicemHatalar insanlar icinir, örnek değil ama millet göz göre göre ne haltlar yiyor ama sorsan herkesden daha saf daha temizler.Bir hata yapmış pişman olmuşsunuz bu artık ALLAH la sizin aranızda dillendirmeye gizli saklı bu olayı açığa çıkarmak artık size düşmez.Zaten arkadaşların dediği gibi bunu soran adamdan da hayır gelmez.Bundsn sonra hata yapmayın,beni her türlü kabul ediyor diye eski ,yeni adamlarin iki tatlı sözüne kanıp daha beteri duruma düşmeyin.Okulunuzu okuyun, kendinize yatırım yapın,en iyi yerlere gelmeye bakın,çevre değiştikçe ,geliştikçe hem bakış açınız değişir hemde adam kalitesi.Onunla geçen gunleri bir çuvala atın onuda dipsiz kuyuya , ağzınıda kapatın, adamı sineklendirip , başınıza sardırmayin....
İlk zaman zor olur,ama süre uzadıkça dersler , sınavlar, sosyalleşme durumları derken bir bakmışsınız yanınızdan geçse fark etmeyecek duruma gelmişsiniz.Tek yapmanız gereken ona tekrar kapılıp daha büyük hatalar yapmamak.Kendinize duyduğunuz saygıyı yitirmemek.Doğru söylüyorsunuz ama büyük ihtimal sık olmasa da karşılaşacağız bununla nasıl baş edicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?