Çok pişmanım

Bunca olan şeyden sonra nasıl kendimi sevip saygı duyucam karşıma çıktıkça geçmişi hatırlatçak bana bunları nasıl aşıcam yaşayanınız varsa bana yardımcı olabilir mi

Abla nasıl görmezden gelicem ben karşılaşsam mahvolurum gibi geliyor

Ablacım öyle insanlar var mı yaşadıklarımı ileride anlatmak istemiyorum anlatmazsam bilmez ama vicdan azabı çekmek istemiyorum benim inancıma göre tövbemi ediyorum elimden başka bişey gelmiyor
Merak etme kuzum inancıma göre tövbe ediyorum dediğin için yazıyorum. Rabbim affedicidir. İçten gelerek yapılan tövbeler herzaman kabul olur.

Mutlu ol önüne bak. Seni üzen o pislik seni görürse de bir daha inanma ona. Yaşın çok küçük bunları düşünüp hayatını mahvetme. Sen çok değerlisin. Pişman olacağın şeyler de yapma birdaha.

Üniversiteye bir başla inşallah hepsi geçecek.

İnşallah ablacım dediklerin çok iyi geldi :)

Ablacım öyle insanlar var mı yaşadıklarımı ileride anlatmak istemiyorum anlatmazsam bilmez ama vicdan azabı çekmek istemiyorum benim inancıma göre tövbemi ediyorum elimden başka bişey gelmiyor

karşına eline kız eli değmemiş biri çıkarsa vicdan azabı çekebilirsin çok istiyorsan hobi olarak.
inanç sadece kadınlara indirilmedi.

Tövbe istiğfar ettikten sonra Allah ile senin aranda, geçmişini sorgulayan biriyle de mutlu olamazsın kardeşim.

Onun yüzünden hayatıma birisinin girmesine de izin veremiyorum güvenim o kadar sarsıldı ki nasıl toparlayacağım bilmiyorum
Hayatına biri girmek zorunda değil hemen birşeyler olması da doğru değil bence biraz kendine odaklan

Allah tövbe edenlerin ve o günahı tekrar etmeyenlerin tövbesini kabul eder.. O kişiyle tekrar bir araya gelmeyin, olur yeniden deneyelim falan der sakın kabul etmeyin.. Ileride evleneceğiniz kişiye de bu durumlardan bahsetmeyin tabii ki, bahsetmek zorunda değilsiniz.. Çoğu kişi gençlik cahillik zamanında hatalar yapmıştır.. Samimi bir tövbe ile tertemiz olursunuz..

Bana verebileceğiniz tavsiyeler varsa lütfen yazın
Hatalar insanlar icinir, örnek değil ama millet göz göre göre ne haltlar yiyor ama sorsan herkesden daha saf daha temizler.Bir hata yapmış pişman olmuşsunuz bu artık ALLAH la sizin aranızda dillendirmeye gizli saklı bu olayı açığa çıkarmak artık size düşmez.Zaten arkadaşların dediği gibi bunu soran adamdan da hayır gelmez.Bundsn sonra hata yapmayın,beni her türlü kabul ediyor diye eski ,yeni adamlarin iki tatlı sözüne kanıp daha beteri duruma düşmeyin.Okulunuzu okuyun, kendinize yatırım yapın,en iyi yerlere gelmeye bakın,çevre değiştikçe ,geliştikçe hem bakış açınız değişir hemde adam kalitesi.Onunla geçen gunleri bir çuvala atın onuda dipsiz kuyuya , ağzınıda kapatın, adamı sineklendirip , başınıza sardırmayin....

kimseye anlatmak zorunda değilsin pişmansın zaten insan cidden saçma sapan hatalar yapıyor önemli olan pişman olup tövbe etmek ve bir daha yapmamak için çabalamak bu süreçte de kendini affetmeyi ve kendine iyi davranmayı unutma

Henüz çok gençsin. Önemli olan aranızda cinsel bir yakınlaşma olduğu için mi pişmansın yoksa bunu ayrıldığın kişiyle yaptığın için mi pişmansın? Eğer ilki ise kültürümüzde evlilik dışı cinsel ilişki, cinsel yakınlaşma kabul edilmese de bunu istemek doğamızın, biyolojimizin gereği. Şu an kendini suçlamanın nedeni toplumun bu konu hakkındaki düşünceleri. Örnek veriyorum Avrupa'da doğmuş olsaydın bu ilişki senin için çok sıradan bir şey olacaktı belki de. Bu toplumdan kendini soyutlayamazsın sen de bu toplumun bir parçasısın. Ama öncelik kendi düşüncelerin olsun. Kendin istediğin için yaptın kimse seni zorlamadı. Kendi tercihlerin sonucu bir hata yaptığını düşünüyorsan da dünyanın sonu değil.
İkinci ise gecmis olsun yapıcak bir sey yok :d

Daha çok küçüksün. Evet yanlışlar yapmışsın. Onu kendine sakla. Zaten tövbeni etmişsin. Madem inançlısın tövbeni devam ettir ve tekrar aynı hataya düşme. Bu sana ders olsun, bu yaşta kimseye güvenme.

Bende böyle düşünüyorum sadece aynı okulda olmak korkutucu geliyor ama üniversite kocaman yer çok karşılaşmayız inşallah bölümler farklı

Doğru söylüyorsunuz ama büyük ihtimal sık olmasa da karşılaşacağız bununla nasıl baş edicem

Doğru söylüyorsunuz ama büyük ihtimal sık olmasa da karşılaşacağız bununla nasıl baş edicem
İlk zaman zor olur,ama süre uzadıkça dersler , sınavlar, sosyalleşme durumları derken bir bakmışsınız yanınızdan geçse fark etmeyecek duruma gelmişsiniz.Tek yapmanız gereken ona tekrar kapılıp daha büyük hatalar yapmamak.Kendinize duyduğunuz saygıyı yitirmemek.
Adamı gördükçe ishal bir durumda tuvalette sı..........ya da burnunu karıştırıp sağa sola sürdüğünü ,onu gördükçe hayal edin ,travmayı atlatır onu normallestirirsiniz

Hiç kötü hissetme onlar neler yaşıyor bir bilsen. Dini açıdan da imtihan dünyasındayız insan beşer şaşar dört dörtlük bir insan göster bana var mı ? Herkesin bir hikayesi var kendinde gizli olan. Düşünüp kendini yıpratma çok küçüksün daha neler yaşayacak kimleri seveceksin. Eğer bir şeyler yaşayacaksan şunu bil ki bunu sadece ben istiyor muyum diye kendine sorarak yap. İstemediğin, karşındakini mutlu etmek için yapacaksan sakın yapma. İşte o zaman çok mutsuz olursun. Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…