- Konu Sahibi fataldanger
Benim bir arkadaşım var. Kimse insana değer vermezken o verirdi, kimse dinlemezken o dinlerdi, kimse bakmazken o bakardı. Arkadaşım sonra hayatında aksilikler ve güçlükler yaşadı. Ben de yanında olmaya çalıştım. Ne zaman arasa yanına gittim. Okuduğum bir kitapta insanlara değer vermek, özel olduklarını söylemekle ilgili bir şeyler vardı. Ve benim aklıma birden bu arkadaşım geldi: " Tuğba sen özel bir insansın." diye mesaj attım. Sonradan da kendisinin sinir bozucu huylarını görmeye başladım, sonra bu mesajı attığıma pişman oldum. Hani öyle denmesini haketmemiş gibi bir his sardı beni, bu mesajı attığım için pişman oldum. Ne zaman karşılaşsak bu mesaj geliyor aklıma, onun zihninde ona hayran, onu değişik bulan biri imajındaymışım ve bu onun egosunu tatmin ediyormuş gibi, beni kendisinden aşağıda görüyormuş gibi bir düşünce kaplıyor beni ve bununla baş edemiyorum. Bu kadar küçük bir mesele benim için baş belası bir hal alabiliyor, bu anlattığım aşağılık kompleksinden kurtulamıyorum. Böyle "özel bir insansın" deyince kendisini toplumun genelinden farklı, seçilmiş biri gibi hissettiğini düşünerek söylediklerime pişman oluyorum. Bu meseleyle nasıl baş edeceğimi bilmiyorum. Biliyorum içinizden beni yadırgayanlar çıkacak elbette fakat önemli olan şu; bu benim elimde değil. kurtulamıyorum.