Bisküvi - Kurabiye Tarifi ÇOK PRATİK KREM ŞANTİLİ KURABİYE(resimli)

• Konu Sahibi Konu Sahibi nex
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

canım unu az koymuş olabilirisin..
ben 4 su bardağından fazla koydum..
birde ufak yaptım toplarını çok sık yerleştirmedim tepsiye..

vee ben de sonunda dün akşam yaptım.
sonuç mu?
Mükemmel!!!
ayy herkes bayıldı, kurabiye sevmeyen abim bile 2 tane yedi!
yuppiii!
çok teşekkürler kızlar!!!

tarifte süt yok canım toz krem şantiyi yağ ile çırpıp un ekliyorsun...

evet dün korka korka yaptım ama çoookkk güzel oldu artık her gelene yaparım çok pratik 1 saate pişmiş ve servise hazırdı kocamda sen üşenirsin kurabiye yapmaya kesin hazır almışsındır dedi zor inandırdım bu arada şunuda farketmiş oldum kocamın üstündeki bu kötü imajı silmem gerek acilennn

canım tepsiyi çok yağladıysan ondan yayılmışlardır

tatlım yayılmaması için elinde yuvarlayıp seyrekçe tepsiye koymak gerekiyor ve bastırmamak lazım ozati yağlıya kendini bırakıyor.ben birde k.tozu katttım hamura sert olmasın diye süper oldu.

aynen ben de çok merak ediyorum bunu birgün yapacam mutlaka ama bana da sanki çok yağlı olurmuş gibi geliyor krem şantiden dolayı.
ama tabi bu kadar kişi beğendiğine göre demek ki var birşey :)

3 su bardağı ile yaptığımda biraz yağ tadı almıştım bu yüzden 3.5 sb kullanıyorum artık..şekli de köfte sıkar gibi yapın sonra hafifçe yuvarlayın pişerken birbirini tutuyor zaten

3 su bardağı ile yaptığımda biraz yağ tadı almıştım bu yüzden 3.5 sb kullanıyorum artık..şekli de köfte sıkar gibi yapın sonra hafifçe yuvarlayın pişerken birbirini tutuyor zaten

tarifi dün okudum ve akşam iftardan sonra yaptım.mikserimin baş kısmı kayınvalidemde kalmış.o yüzden elimde çırptım.su gibi bişi oldu.krem şanti gibi kabarmadı ve top yapamadım ben.köfte gibi elimde sıkıp sonrada bastıra bastıra şekil vermeye çalıştım.tadı süper oldu ama 1 tabak çıktı sadece....mikserle çırpmadığım için mi az oldu dersiniz?

canım zaten mikserle çırpılmıyor ki..
krem şantiyi dök üstünede yağı koy sadece kaşıkla karıştır birbirlerine köpürmesini bekleme sonra un koy 3-4 bardak olur o zaman...

evet benimki de az oldu baya demek ki bu yarım tertip kalabalık olunca 2 poşet şantiyle 1 tertip yaparız kızlar, kafanızı yormayın çare bitmez!

Gerçekten çok pratikmiş. Aklımda bulunsun, denerim bi ara...

canım unu az koymuş olabilirisin..
ben 4 su bardağından fazla koydum..
birde ufak yaptım toplarını çok sık yerleştirmedim tepsiye..

canım tepsiyi çok yağladıysan ondan yayılmışlardır

tatlım yayılmaması için elinde yuvarlayıp seyrekçe tepsiye koymak gerekiyor ve bastırmamak lazım ozati yağlıya kendini bırakıyor.ben birde k.tozu katttım hamura sert olmasın diye süper oldu.

teşekkür ederim hepinize... artık önerilerini dikkate alarak yaparım

Bendeşimdi denedim bu tarifi.Fırına koydum az önce pişince fikirlerimi paylaşacağım:))

çok kolay pratik ve eminim çok lezzetlidir.

un kurabiyesi gibi oluyor çok lezzetli ve çok kolay bir tarif.
tarifi veren arkadaşa çok teşekkürler.

Bende dün yaptım.Ölçülere ve tarife birebir uydum bence çok çok güzel oldu.Normalde kurabiyelerle hiç aram yok ama bu un kurabiyesi gibi hemen ağızda dağılıyor.Bugün tadı daha güzeldi.Yani misafirin geleceği günden birgün önce kurabiyeleri pişirmek daha iyi olacak.Bu arada benim kurabilerimde 16 adet anca çıktı ikişerli yense 8 kişiye yeter.Zaten fazla yememek lazım Cumartesi kızımın yaşgünü var ogün içinde tekrar yapacağım , asıl görüşleri tekrar yazarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…