Tm'de zorlandığını çok çalışılması gerektiğini söylemişsin.
Sözel derslerle aran olmadığı için mi?
Peki sayısal derslerin nasıldı lise1'de?
Gerçekten yapabileceğini düşünüosan neden olmasın çok çok sıkı bi çalışmayla başarabilirsin.
Moral bozmak istemem ama tıp kazanmak 3 yıl sayısal okuyan öğrenciler için bile çok zor.
Yani dersane öğretmenlerin haklı bence.
Temelini oturtabilmen zaten 1 yılını alır + soru tiplerini görmek için bir sürü soru çözmen lazım çok sıkı bi çalışma programına girmen lazım ayrıca sadece tıp istiosun anladığım kadarıyla eğer tıp olmazsa bu sefer unuttuğun tm derslerine tekrar çalışıp psikoloji yazarsın çok uzun zaman ister bütün bunlar.
Ama şöyle de bişey var ben burada sözelcilerin sayısala geçmek istediklerini bile okudum yani asla olmaz diyemem.
Dediğim gibi çok iyi bi çalışmayla olabilir sıkılmayacağını pes etmeyeceğini düşünüosan ve sene kaybetmeyi göze alıosan başarabilirsin...
yok edebiyat, tarih, coğrafya gerçekten iyi ve kendime güvendiğim konular. hele edebiyatta hep çok iyiyim bütün sınavlarda. full ya da 1 soru kaçırıyorum. demek istediğim ben tm seçerken daha kolay yoldan bi' yerlere geleceğimi düşündüm, oysa ki bir klinik psikolog için yine bi 10 yıl okumayı göze almam gerekecek.. ah işte. hayatımda ilk defa keşke diyorum.. :/
Anladım.
Ben de tm mezunuyum ve senin gibi yanlış seçim mağduruyum.
Yabancı dil seçmem gerekiodu ama tm'de ısrar edince zorlandım şimdi keşke dil seçseydim diyorum.
Eğer sayısalda temelin varsa dersane desteğiyle istediğin yere girebilirsin ben bu sene de kazanamazsam 1 sene dil çalışıp dilden girmeyi planlıyorum...
dile yeteneğin varsa yürütebilirsin aslında o ikisini beraber canım ya :)
bana da çok baskı yaptılar dil konusunda ama seçmedim dil hocalarına pek güven olmuyo o konuda, hangi bölüm istiyorsun tm'de?
Yürütürüm ama matematiğin yüzünü bile görmek istemiyorum benden uzak olsun bu sene kazanamazsam.
Marmara ing.sosyoloji ilk tercihim olacak odtü felsefe de çok istiyorum genel olarak sosyoloji ya da felsefe istiyorum...
umarım istediğin yerlere ulaşırsın.. çünkü seneye 9dan beri fragtal vs. dir tarzı değişik metodlarla geometri öğrenimi gören bi' nesil sınava girecek, yani işimiz çok zor kalırsak bir sene daha..
felsefe bilemiyorum da sosyoloji gerçekten ilginç olabilir. biz bu sene göreceğiz daha.
ingilizce okuman da faydalı olur zaten yeteneğine :)
ben matematik seviyorum aslında (taşlamayın beni:))
peki ikinci kez bu sınava girmek seni yıpratmadı mı? yani bi' sene daha geçirmek aynı tempoda yormuyor mu yıldırmıyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?