arkadaşlar ilgileriniz için gerçekten çok teşekkür ederim..
ve dediğiniz gibi istersem biliyorum yapabilirim çünkü bi' zamanlar deli gibi fizik biyoloji yapardım kimya sevmezdim pek ama halledilmicek şey değil o zaten tek başına..
belki de haklısınız o şekilde hani umudumu kırdı hoca biraz ama işletmedir psikolojidir bunlar da iyi yerlerden mezun olunduğunda çok tutuyor.
artık öyle hayal mesleği falan kalmadı dedi. başarılı oldu mu para kazandı mı her işi seversin övgü toplayınca dedi işte ben de kararsızlığa düştüm
sayısallarla 12ye başlıcam eğer tıpta ısrar edersem ve başlangıçta anlamıcam onlar gibi kötü sınıfa düşücem belki, kafamı o kadar çok kurcalıyo ki başka şeylere odaklanamıyorum bu sıralar..
khjws önlük olayı gerçekten çok özeniyorum beyaz önlük giyip de bütün o anatomiyi, hastalıkları çözmüş bilen insanlara.. kendini o şekilde hayal etmeyi anlatmak istedim :)
yok edebiyat, tarih, coğrafya gerçekten iyi ve kendime güvendiğim konular. hele edebiyatta hep çok iyiyim bütün sınavlarda. full ya da 1 soru kaçırıyorum. matematik tahmin ediceğiniz gibi çalışınca oluyo çalışmayınca arkadan vuruyo :) geometriye değinmiyorum, felaketle eh arasında bi yerdeler.. demek istediğim ben tm seçerken daha kolay yoldan fazla çalışmadan bi' yerlere geleceğimi düşündüm, oysa ki bir klinik psikolog olmak için yine bi 10 yıl okumayı göze almam gerekecek hele iyi bi yer için yine kafamı kaldırmadan 1 yıl çalışmalıyım.. hani 1 yıl neyse de 3 yıl dedi adam.. 2 yıl girip kazanamamak var onu, o yenilgi hissini yaşayıp baştan hırslanmak var. hırslıyım yine çok şükür ama ah işte.. hayatımda ilk defa keşke diyorum.. :/
kolaylık derken temelim olduğu için daha kolay zaten, yoksa insanların akıl sağlıkları, ruhlarının emanet edileceği ile ilgili bir eğitim ne kadar kolay olabilir?
belki çok erken bu kadarını düşünmek ama okul falan değil hayalim bir klinikte, mutlaka sağlık sektörüne yakın bir yerde çalışmak eğer TMden vazgeçmez isem, insanlara yardımcı olmak. pdrciler zaten okulları dolduroy çoğunlukla..
2 sene sonunda geri dönüşüm de olmayacak çünkü bu sefer TM derslerim körelmiş olacak, dediğin gibi de bir yılda olacak iş değil zaten, bunu kabullenmek gerekiyor benim zorlandığım nokta da bu zaten..
sen şu an sayısalda mısın ki yoksa?
rasyonalist olarak bakarsak psikoloji en mantıklısı ama benim gocunduğum nokta şu halkın çoğu olaya şu şekilde yaklaşıyor: psikologta somut bir olgu yok konuşuyor, para kıvırıyor en azından psikiyatrist ilaç yazıyor, doktor gibi. bunları çok duyuyorum çevremde ve çok üzücü ikisinin de olmasının faydasının bilinmemesi. yeni yasayla da iki grup arasında bi' ayrılık oluştu ve iki taraf da savunuyor şimdi gerekçelerini biliyorsun.. kendi başlarına büro açma hakları ellerinden alındı ya da psikoterapiyi dahi psikiyatrist denetiminde gerçekleştirmek zorundalar gibi eksiler getirdiler. halbu ki o kadar yıl okuyorsun ve buna rağmen senin eline verilen haklar çok az değil mi? keşke çalışanlarla konuşabilme imkanım olsa ama şu ana kadar rastlamadım, forumda da dahil psikoloji öğrencileri falan görmedim :/ iş imkanları da geniş mi sence bu bölümün? tatmin edici olur mu yani meraklı ve araştırmacı birisi için?
çok memnun olurum canım onu bana atarsan eğer çok merak ettim beni de soğutup vazgeçirse keşke solsa bu hayalim
işte bilinçlenmesi gerekiyor ki halkın aradaki farkı görsün, ikisinin de kıymetini bilsin. zaten tıpa geçseydim eğer psikiyatri yazmazdım, o kadar okuyunca onu yazmak istemezdim.. Nöroloji isterdim kesinlikle.
10 yıl okumam diyorsun ama master ve doktora yapmadan da almıyorlar kliniklere falan biliyorsun değil mi? Ki böylece biz de 10 yıl okumak durumunda kalıyoruz :)
çok memnun olurum canım onu bana atarsan eğer çok merak ettim beni de soğutup vazgeçirse keşke solsa bu hayalim
işte bilinçlenmesi gerekiyor ki halkın aradaki farkı görsün, ikisinin de kıymetini bilsin. zaten tıpa geçseydim eğer psikiyatri yazmazdım, o kadar okuyunca onu yazmak istemezdim.. Nöroloji isterdim kesinlikle.
10 yıl okumam diyorsun ama master ve doktora yapmadan da almıyorlar kliniklere falan biliyorsun değil mi? Ki böylece biz de 10 yıl okumak durumunda kalıyoruz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?