Çok saf mıyım?

Kendmi sorguda hissettim zaten

ya o saflıktan değil bir anlık boşluktan oluyor o sıra aniden insana bişey sorulunca cvp veriyor,bazen apartmandan çıkarken tanımadığım insanlarla gözgöze gelince günaydın yada mrb dediğim oluyor sonra anaaaa tanımadığım insana niye slm verdimki diyorum,geçen markette adamın biri hapşırdı dalgınlığıma gelmiş çok yaşa dedim,o da sizde görün dedi neyi göreceksem, bi saçmalığın içine düştükolur öyle şeyler

Gerçekten çok boşluğuma denk geldi

bu dertten ben de muzdaribim. gerçekten çocukluktan gelen ebeveynler tarafından onaylanma ihtiyacından kaynaklanıyor. 'nezaketen', 'aman ayıp olmasın' gibi şeyler kaplıyor insanın içini. kahve ve instagram kısmına kadar bunu fark etmemiş olması normal çünkü özel alana girildiğini anlamıyor insan. sonradan geliyor gerçekten kafası kendimden biliyorum. sırf bu yüzden iş yerinde, özel hayatımda, okul hayatımda çok zorluklar yaşadım. bi süre sonra azaldı bunlar şuan evliyim ve hayat standartlarım değişti o yüzden daha net cevaplar verebilecek raddeye geldim ama konu sahibinin biraz daha yolu var gibi duruyor. ciddi bi terapi sebebi ki konu sahibi de bu yüzden zaten tedavi görüyormuş.

İnsanları memnun etme takıntısı genelde çocukluktan geliyor ve temelinde ebeveynin onayını kazanmak yatıyor diye okumuştum zamanında. Çok da hırpalamayın kendinizi. Olmuş bitmiş.

tamamen doğru diye düşünüyorum. bende mükemmelliyetçi bir anneye sahibim. çocukluğum beni beğenmemesiyle geçti. beni hiç doğru düzgün onaylamadığı için kimseye hayır diyemeyen herkesi memnun etmeye çalışan yoksa sevilmeyecek birisine dönüşeceğime dair inanç geliştirmiştim 25 yaşındayım daha yeni yeni aşıyorum bu durumu

Saflıkla alakası ne? Çok Kezban turnusolu bir konu bu. Nezaketen gelmiş, konusmus sorular sormuş. Yani istese instagramınızı da bulup oradan yazabilirdi ama gelip konuşmayı uygun görmüş real hayat muhteşem bir şey.

Ben son hızda koşarken yanıma beğenmediğim bi çocuk geldi tanıştı elini uzatarak hem koştum hem konuştuk birbirimize sorular sorduk.

Biliyor musunuz terapistim gibi konuştunuz. Ben anksiyete bozukluğu yaşıyorum. Sürekli onay alma ihtiyacı, hata yaptım korkusu, suçluluk duyguları. Gerçekten özel alanıma girildiği halde nezaketen cevap verdim. Ben de bu sebepten hayatımın her alanında sorun yaşıyorum. Anlık değil sonradan dank ediyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…