• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok samimi olmak isteyen komşu

Hanımlar herkese merhaba, Benim sorunum yeni tasindigim apartmanındaki komşumla.
Yavrucagimin kronik rahatsızlığı sebebiyle havası temiz olan bir yer seçmemiz gerekiyordu biz de bundan yaklaşık 9 ay önce kredi çekip havasi temiz bir yerden çok guzel bir ev aldik.
Eve taşındıktan sonra apartmanda bir konsum daha selam vermeden 'Komsum cok pahalıya aldiniz evi, kredi de çekmişsiniz kredi çekmek de günah, günaha girmenize değer ınsallah flan' dedi. Bana acır acır bakarak. Ben de'ben çocuğumun sağlığı için geldim, ev hoşuma gitti üç beş fazla vermişiz onemli degil.' Dedim. Karsidakine saf gibi hesap veriyorum sanki...

Sonra başka bir zaman benim çocuğumun hastaligi dolayisiyla kullandigi hava makinasının olduğunu öğrendi kullandığı cümle şu ' sen hava makinası almışsın çocuğunu hava makinasına bağımlı kılmışsın. Cocugun o yuzden iyilesmiyor. Benim oğlumda senin çocuğunun hastalığından vardi. Doktor bana da makina önerdi. Ben makina almadim benim oğlum iyileşti. Doktorlar ilaca bağımlı yapmaya çalışıyor sen o ilaçları kullandıkça çocuğun daha kotu olacak' dedi.

Bu lafinin Üstünden 1 hafta gecti gecmedi ben iyilestirdim senelerdir hastalanmaz dedigi cocugu hastalandı gunde 5 kere ( gece saat 3 de dahil) benden hava makinasını istedi. Benim cocugum da o zaman hastaydi ona ragmen onun çocuğuna dayanamadigim için her seferinde makinayı verdim. Hava makinasını o hafta üst üste bir o kullandı bir ben kullandım. En sonunda makina bu kadar üst üste kullanıma dayanamadı ve bozuldu. Kadına hiç bir şey söylemedim. Zaten makinayı değiştirmeyi düşünüyordum.
Beni yaralayan şey sanki ben çocuğumun iyiliğini düşünmüyormuşum da kolayıma geldiği için gidip hemen ilaca başvuruyormuşum gibi konuşması oldu.

Kadın hep böyle. Sürekli akıl vermeye çalışıyor, sürekli kendi doğruları var ondan bahsediyor. Kadını görünce yolumu değiştirmeye çalışıyorum. Degistiremediysem yarim saat lafa tutuyor.
Bir de ben çalışıyorum çocuklarıma kayinvalidem bakıyor. Sürekli çalışan annelerin çocukları şöyle perişan, çalışan annelerin çocukları şundan mahrum kalıyor, benimde elimde mesleğim var ama çocuklarım için evde duruyorum diyip bana vicdan yaptirmaya çalışıyor.
Kadına açık açık ben komşuluk yapmaktan pek hoşlanmam, zaten çalışıyorum, vicik vicik komşuluk ilişkileri hoşuma gitmez dedim buna rağmen evde olduğum zamanlarda sürekli kahveye çağırıyor. Abla ben dışarıyla temas halindeyim korona olma ihtimalim var diyorum. Ben korkmuyorum diyor. Ama ben korkuyorum diyorum o zaman da boyle giderse psikolojik sorunlarımın olacagindan bahsediyor saatlerce.
Ben bu kadının kalbini kırmadan kendimden nasıl uzaklastirabilirim.
Çok uzun oldu kusura bakmayın.
Şu dönemde mecbur uzak durmak zorundasın babanın çocuğu değil söyle açık açık

bana da cocuk hastanesınde hemsırelık yapan bır komsum cocugun senın yuzunden hasta oluyor cok dıkkat edıyorsun bıraz sal sokakta cocuklar sumuklerı aka aka yalınayak gezıyor bırsey olmuyor korkma bırsey olmaz demıstı

kızımda 5 aylıkdı dustan yenı cıkmıs mutfakta yemek yedırıyordum geldı kızımın yanında sıgara ıcecek kapıyı da actı kar kış kıyamet soguk . hem kapıyı acıp ıcerıyı sogutmayalım hem de bızım evde sıgara ıcılmıyor dıkkat edıyoruz dedım dıye ısıttım bu lafı :KK70: ondan sonra naptım her kapıma geldıgınde musaıt degılım dedım kurtuldum
Yaz da olabilirdi. Bir bebegın yanında kapı actıgın ıcın koruduğunu sanarak sıgara ıcemezsın eger normal bir insansan.
Lutfen bana gorusmuyorum suan onunla de 😂

Yaz da olabilirdi. Bir bebegın yanında kapı actıgın ıcın koruduğunu sanarak sıgara ıcemezsın eger normal bir insansan.
Lutfen bana gorusmuyorum suan onunla de 😂
yok gorusmuyorum ondan sonra cok geldı kapıyı calardı ben actıgım an ıcerı gırerdı o olaydan sonra arkadan zincırle aralık actım ıcerı gıremesın dıye :D aradan musaıt degılım dedım ona ragmen 6-7 kere geldı

sonra telefondan aradı whatsaapdan yazdı nasılsın dıye neymıs kızı cocugumu gelsın alsın evlerıne gotursunmus cocugumu sevsınlermıs :D
bız cocugumuzu oyle evlere gonderemıyoruz kusura bakmayın dedım
ya ne olacak dedı bırde :D kızı uzulmusmus :D

numarasını engelledım sonra da ordan tasındık zaten

o apartmanımda komsular bır tuhaftı karsı komsumla da sorun yasamıstım :D korku fılmı gıbı apartmandı

yok gorusmuyorum ondan sonra cok geldı kapıyı calardı ben actıgım an ıcerı gırerdı o olaydan sonra arkadan zincırle aralık actım ıcerı gıremesın dıye :KK70: aradan musaıt degılım dedım ona ragmen 6-7 kere geldı

sonra telefondan aradı whatsaapdan yazdı nasılsın dıye neymıs kızı cocugumu gelsın alsın evlerıne gotursunmus cocugumu sevsınlermıs :KK70:
ya ne olacak dedı bırde :KK70: kızı uzulmusmus :KK70:

o apartmanımda komsular bır tuhaftı karsı komsumla da sorun yasamıstım :KK70: korku fılmı gıbı apartmandı
Senın cocuk sankı lahana bebek kizi uzulmesın dıye gonderıcen evlerine Hahahahaha kafaya bak 😂 Allah nasip etmesin ya, bırıne gıdıcem ve zincirle acacak kapıyı. Bıdaha olecegımı bilsem o kapıya gitmem, buna ragmen gene gelmıs aramis. Pes.

O guzel yeni evin bu insanların ıcınde degıl demek cok sevındım oyleyse 😂

Kendı yapmadıgı seylerı sen yapınca ıcındekı duyguları bastırmak ıcın senıde aynı seylerı yapmaya ıtmıs ama olmamıs. Bu ınsanlar nıye ıyı nıyetten anlamaz acaba kalp kırmak ıstemeyene ısrarla kırdırtırlar. Kalbını kırmak farz olmus bunun konusmaların cok gereksız bız senınle mubabbet edemıyoruz de ayrıl yanından

Kendı yapmadıgı seylerı sen yapınca ıcındekı duyguları bastırmak ıcın senıde aynı seylerı yapmaya ıtmıs ama olmamıs. Bu ınsanlar nıye ıyı nıyetten anlamaz acaba kalp kırmak ıstemeyene ısrarla kırdırtırlar. Kalbını kırmak farz olmus bunun konusmaların cok gereksız bız senınle mubabbet edemıyoruz de ayrıl yanından
Ilk geldiğimde anladım ben bunu. Kadın biz daha yeni tanismisiz, ne kadar maaş aldığımı, ne kadar kredi odedogimizi her şeyi sordu. Krediyi çok yüksek ödüyoruz miktarını bildiğim halde bilmiyorum eşim biliyor dedim. Maaşıma varana kadar sordu. Ama değişik bir enerjisi var kadının onunla konuşunca bütün enerjim tükeniyor. Eşime söyledim kafana çok takıyorsun umursama diyor. Kiracı olsam ev değiştirirdim herhalde.

yok gorusmuyorum ondan sonra cok geldı kapıyı calardı ben actıgım an ıcerı gırerdı o olaydan sonra arkadan zincırle aralık actım ıcerı gıremesın dıye :KK70: aradan musaıt degılım dedım ona ragmen 6-7 kere geldı

sonra telefondan aradı whatsaapdan yazdı nasılsın dıye neymıs kızı cocugumu gelsın alsın evlerıne gotursunmus cocugumu sevsınlermıs :KK70:
ya ne olacak dedı bırde :KK70: kızı uzulmusmus :KK70:

o apartmanımda komsular bır tuhaftı karsı komsumla da sorun yasamıstım :KK70: korku fılmı gıbı apartmandı
Ben apartmandakikeri tam olarak tanımıyorum ama aşağıdaki komsum da tuhaf.
O da sürekli eşimin arabasını takip ediyor. Yani şöyleki esim isi dolayisiyla bazi zamanlqr il disina cikar, ek is yapar flan kadin esimin olmadigini hemen anlıyor. arabanız uzun zamandır yok eşin bir yere mi gitti, kaynanla aran nasıl.... sorar da sorar.
o da sürekli laf almaya çalışıyor. Ama o corona olmaktan korktugu icin kapima gelmez. Apartman gerçekten dedikoducu mahalle karılarının mekanı gibi. Yaşlari var diye sesimi çıkarmıyorum ama onlar böyle saçma sorular sordukca ruhum daralıyor. Evimi con seviyorum icimeöyle sindiki buna rağmen borcu bitse de satsam diye düşünüyorum.

kalbini kirmadan olmuyorsa, kirarak da uzaklastirabilirsiniz bana gore. 2 gunluk insanin hayatim hakkinda bu kadar yorum yapmasina izin veremem.
Kadına abla dediğime bakma annemden biraz kucuklerdir yaşı büyük diye saygısızlık yapmak istemedim. O da beni küçük gördü galiba yaş olarak. Kendisi lise mezunu abileri ablaları okumuş sürekli onların mesleklerinden, çalıştıkları yerden bahsediyor. Hatta bir keresinde kiz kardesim bizdeydi. Ben kadin hakkinda hic bir sey soylememistim ona daha o zaman kiz kardesim bana dedi ki Abla bu kadin bir tuhaf 2 lafindan birinde benim ablam muhendis, benim abim avukat deyip duruyor dedi.

Ben de acaba kendimi mi ovsem sürekli. Çivi, çiviyi söker belki.

Aman kır gitsin ya tersle sürekli. Ne boş konuşan bi insan. Nefret ederim öyle tiplerden 😒

bende dün ilk defa karşı komşum davet etti bir kahveye geçtim
konuyu açan o sandım :KK70::KK70:

neyse muhabbet hiç uyuşmuyor :KK71:

allah yardımcın olsun bu kadınla işin zor

İlk cümlesinden gıcık oldum kadına. Insanların hayatına bu kadar karisilmamali. Ne saçmalık. Kırın kalbini yorum da yapmasın ne olacak. İyi niyetli insanların üstüne çok geliyorlar.

Hanımlar herkese merhaba, Benim sorunum yeni tasindigim apartmanındaki komşumla.
Yavrucagimin kronik rahatsızlığı sebebiyle havası temiz olan bir yer seçmemiz gerekiyordu biz de bundan yaklaşık 9 ay önce kredi çekip havasi temiz bir yerden çok guzel bir ev aldik.
Eve taşındıktan sonra apartmanda bir konsum daha selam vermeden 'Komsum cok pahalıya aldiniz evi, kredi de çekmişsiniz kredi çekmek de günah, günaha girmenize değer ınsallah flan' dedi. Bana acır acır bakarak. Ben de'ben çocuğumun sağlığı için geldim, ev hoşuma gitti üç beş fazla vermişiz onemli degil.' Dedim. Karsidakine saf gibi hesap veriyorum sanki...

Sonra başka bir zaman benim çocuğumun hastaligi dolayisiyla kullandigi hava makinasının olduğunu öğrendi kullandığı cümle şu ' sen hava makinası almışsın çocuğunu hava makinasına bağımlı kılmışsın. Cocugun o yuzden iyilesmiyor. Benim oğlumda senin çocuğunun hastalığından vardi. Doktor bana da makina önerdi. Ben makina almadim benim oğlum iyileşti. Doktorlar ilaca bağımlı yapmaya çalışıyor sen o ilaçları kullandıkça çocuğun daha kotu olacak' dedi.

Bu lafinin Üstünden 1 hafta gecti gecmedi ben iyilestirdim senelerdir hastalanmaz dedigi cocugu hastalandı gunde 5 kere ( gece saat 3 de dahil) benden hava makinasını istedi. Benim cocugum da o zaman hastaydi ona ragmen onun çocuğuna dayanamadigim için her seferinde makinayı verdim. Hava makinasını o hafta üst üste bir o kullandı bir ben kullandım. En sonunda makina bu kadar üst üste kullanıma dayanamadı ve bozuldu. Kadına hiç bir şey söylemedim. Zaten makinayı değiştirmeyi düşünüyordum.
Beni yaralayan şey sanki ben çocuğumun iyiliğini düşünmüyormuşum da kolayıma geldiği için gidip hemen ilaca başvuruyormuşum gibi konuşması oldu.

Kadın hep böyle. Sürekli akıl vermeye çalışıyor, sürekli kendi doğruları var ondan bahsediyor. Kadını görünce yolumu değiştirmeye çalışıyorum. Degistiremediysem yarim saat lafa tutuyor.
Bir de ben çalışıyorum çocuklarıma kayinvalidem bakıyor. Sürekli çalışan annelerin çocukları şöyle perişan, çalışan annelerin çocukları şundan mahrum kalıyor, benimde elimde mesleğim var ama çocuklarım için evde duruyorum diyip bana vicdan yaptirmaya çalışıyor.
Kadına açık açık ben komşuluk yapmaktan pek hoşlanmam, zaten çalışıyorum, vicik vicik komşuluk ilişkileri hoşuma gitmez dedim buna rağmen evde olduğum zamanlarda sürekli kahveye çağırıyor. Abla ben dışarıyla temas halindeyim korona olma ihtimalim var diyorum. Ben korkmuyorum diyor. Ama ben korkuyorum diyorum o zaman da boyle giderse psikolojik sorunlarımın olacagindan bahsediyor saatlerce.
Neyse ki komşunuz. Ya akraba olsan off off.
Virüs zamanı makinayı vermezdim

Sosyallesesi varmış teyzemizin .. cevap vermeyin her dediğine bilgileri nereden alıyor kayinvalidenize sorun oda söylemesin evinizdeki halleri konusacak konu olmaz böylece

Onu görünce telefonlâ konuşuyor gibi yap bişey derse acelem var iyi günler deyin,gulumsemeden ve suratta asmadan. Soğuk olun .
Kapıyı çalarsa da evde yok gibi davranin yada ses olursa sorduğunda kulaklikla şarkı dinliyorum, wc yada dustaydim deyin ama her seferinde. Bir müddet sonra bikacaktır. Benimde komşum covid ortalıkta bana gelmek istedi hamileydim bi tanede çocuğum var. Dusununki telim bile yok sosyal medyadan mesaj atıyor. Dedim" ben evde olmuyorum şu aralar yoğunum başka zamanlar da "dedim yüz vermedim. Hiç sevmem mesaj atıp pat size geleyim diye o gün bana gelicekmis musaitmisin de yok evdeysen sana geleyim diyor.
Bu millet işini gücünü bitiriyor,ne dışarıdan ne komşudan geri kalmıyor şaşıyorum .

Herkes çocuğunun iyiliğini ister ben anlayamıyorum başka anneleri elestirenleri ayıp birsey fikrini kendine sakla değilmi.. Mesela kredili ev bende almam zamanında aldım .. Şuan almam ama alana da fikrimi sormassa durup dururken alma haram bilmem ne demek yerine hayirli olsun güle güle otur derim .. komsunuzdan uzak durun bence de vicik vicik ilişkiler guZEL değil.

komsunuz cahil bırı :) ve evet kımsenın komsuluk yapmak ısteyecegı de bırı degıl

konusmak ıstedıgınde musaıt degılım dersınız cok resmı konusursunuz sorun cozulur

bırde su hesap verme huyunuz :) cok tatlısınız ama ınanın yıpranırsınız o kımkı ona acıklama yapıyorsunuz boyle seyler soyledıgınde hıc cevap vermeyıp duymamazlıktan gelmek lazım haddını asan sorgulamalarda hesap soran konusmalarda da ne munasebet ? dersınız :)

bence fazla samımı bıle olmussunuz
Kadının yaşı benden büyük diye saygısızlık yapmak istemedim ama haklisiniz galiba. Net olmalıydım. Bazı insanlar ima edince anlamaz. Bazen kapıya geliyor içeriden sesimizi duymuş olsa bile açmıyorum kapıyı ama yine geliyor yine geliyor. Kaçmak yerine kapiyi acip müsait değilim demek lazimmis.

hayatta çocuğum kullandığı şahsi bir makineyi vermezdim.

Back
X