• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok samimi olmak isteyen komşu

yok gorusmuyorum ondan sonra cok geldı kapıyı calardı ben actıgım an ıcerı gırerdı o olaydan sonra arkadan zincırle aralık actım ıcerı gıremesın dıye :KK70: aradan musaıt degılım dedım ona ragmen 6-7 kere geldı

sonra telefondan aradı whatsaapdan yazdı nasılsın dıye neymıs kızı cocugumu gelsın alsın evlerıne gotursunmus cocugumu sevsınlermıs :KK70:
bız cocugumuzu oyle evlere gonderemıyoruz kusura bakmayın dedım
ya ne olacak dedı bırde :KK70: kızı uzulmusmus :KK70:

numarasını engelledım sonra da ordan tasındık zaten

o apartmanımda komsular bır tuhaftı karsı komsumla da sorun yasamıstım :KK70: korku fılmı gıbı apartmandı
Sal 5 aylık çocuğu sokağa demiş ya, saldım merdivenlere birazdan sizde olur deseydin :D
Ne kıt zeka insanlar var ya.

Konu sahibi, yolda apartmanda denk mi geliyorsunuz, baktın saçma sapan konuşuyor yine. Ufak bir gülümse lafı bitince, sonra hiç yorum yapmadan iyi akşamlar de evine geç. Her geldiğinde de müsait olma. Anlamazsa cidden kafadan sıkıntılı bir bireydir.

Bence o makineyi alacak parası yok ya da eşi izin vermiyor. Sizden defalarca istediğine göre kendi de alabilirmiş. Ücreti nedir bilmiyorum ama öyle düşündüm. Pandemi dönemi keşke vermeseydiniz yine de.

İkincisi sizin çalışmanıza, çocuğa başkasının bakmasına yaptığı eleştiriler de tamamen kendinin çalışmıyor olmasıyla ilgili. Gönüllü olarak evde kalmadığını, eşinin zorladığını ya da iş bulamadığını düşünüyorum. Siz de çalışmasanız şartlar eşitlenecek ve kıskanmayacak.

Muhatap almamak en doğrusu. Baştan keşke izin vermeseydiniz didiklemesine.

iğneleye iğneleye kendinizden uzaklaştırın
sen öyle böyle yapıyorsun dediğinde uzman ne derse onu yapıyorum
kaç yıl okul okuyor hekimler onlardan daha mı iyi bileceğiz vs gibi tıkayın lafı ağzına

Hanımlar herkese merhaba, Benim sorunum yeni tasindigim apartmanındaki komşumla.
Yavrucagimin kronik rahatsızlığı sebebiyle havası temiz olan bir yer seçmemiz gerekiyordu biz de bundan yaklaşık 9 ay önce kredi çekip havasi temiz bir yerden çok guzel bir ev aldik.
Eve taşındıktan sonra apartmanda bir konsum daha selam vermeden 'Komsum cok pahalıya aldiniz evi, kredi de çekmişsiniz kredi çekmek de günah, günaha girmenize değer ınsallah flan' dedi. Bana acır acır bakarak. Ben de'ben çocuğumun sağlığı için geldim, ev hoşuma gitti üç beş fazla vermişiz onemli degil.' Dedim. Karsidakine saf gibi hesap veriyorum sanki...

Sonra başka bir zaman benim çocuğumun hastaligi dolayisiyla kullandigi hava makinasının olduğunu öğrendi kullandığı cümle şu ' sen hava makinası almışsın çocuğunu hava makinasına bağımlı kılmışsın. Cocugun o yuzden iyilesmiyor. Benim oğlumda senin çocuğunun hastalığından vardi. Doktor bana da makina önerdi. Ben makina almadim benim oğlum iyileşti. Doktorlar ilaca bağımlı yapmaya çalışıyor sen o ilaçları kullandıkça çocuğun daha kotu olacak' dedi.

Bu lafinin Üstünden 1 hafta gecti gecmedi ben iyilestirdim senelerdir hastalanmaz dedigi cocugu hastalandı gunde 5 kere ( gece saat 3 de dahil) benden hava makinasını istedi. Benim cocugum da o zaman hastaydi ona ragmen onun çocuğuna dayanamadigim için her seferinde makinayı verdim. Hava makinasını o hafta üst üste bir o kullandı bir ben kullandım. En sonunda makina bu kadar üst üste kullanıma dayanamadı ve bozuldu. Kadına hiç bir şey söylemedim. Zaten makinayı değiştirmeyi düşünüyordum.
Beni yaralayan şey sanki ben çocuğumun iyiliğini düşünmüyormuşum da kolayıma geldiği için gidip hemen ilaca başvuruyormuşum gibi konuşması oldu.

Kadın hep böyle. Sürekli akıl vermeye çalışıyor, sürekli kendi doğruları var ondan bahsediyor. Kadını görünce yolumu değiştirmeye çalışıyorum. Degistiremediysem yarim saat lafa tutuyor.
Bir de ben çalışıyorum çocuklarıma kayinvalidem bakıyor. Sürekli çalışan annelerin çocukları şöyle perişan, çalışan annelerin çocukları şundan mahrum kalıyor, benimde elimde mesleğim var ama çocuklarım için evde duruyorum diyip bana vicdan yaptirmaya çalışıyor.
Kadına açık açık ben komşuluk yapmaktan pek hoşlanmam, zaten çalışıyorum, vicik vicik komşuluk ilişkileri hoşuma gitmez dedim buna rağmen evde olduğum zamanlarda sürekli kahveye çağırıyor. Abla ben dışarıyla temas halindeyim korona olma ihtimalim var diyorum. Ben korkmuyorum diyor. Ama ben korkuyorum diyorum o zaman da boyle giderse psikolojik sorunlarımın olacagindan bahsediyor saatlerce.
Ben bu kadının kalbini kırmadan kendimden nasıl uzaklastirabilirim.
Çok uzun oldu kusura bakmayın.
Kadında bi çekememezlik var sürekli moral bozmaya çalışıyor

Böyle tipler kapımı çalınca, özellikle açmadığımı anlayıp geri dönsün diye bilerek ses yapıp kapıyı açmıyorum :D Asla telefonlarına da geri dönmüyorum. Hiç umrumda değil kırılmaları. Herkes durması gerektiği yeri bilip ona göre davransa böyle şeylere gerek kalmaz zaten. Hiç kırılır diye düşünmeyin yoksa başınızı daha çok ağrıtır bu cahil kadın

Neyse ki komşunuz. Ya akraba olsan off off.
Virüs zamanı makinayı vermezdim
Ben de vermek istemedim, ama çocuğuna kıyamadım. Maskenin ön aparatını al mis medikalciden dayandı kapıma.

Kaynanam da ' kızım yazık günah gelince dezenfektan ile silersin hastaneye gidip corona olsa çocuk' flan dedi. Kendimi onun yerine koydum.
Belki imkanı yoktur makina anlamıyordur diye üzüldüm . Hatta kayinvalidem 'sen zaten makinayı değiştiregim diyip duruyorsun bu makinayı ona ver kendine yenisini al sevaptır.' dedi.

Şunu farkettim kayinvalideme eşinin sürekli işinin olmadığından, çoğu zaman işsiz olduğundan falan bahsetmiş. Bana da sürekli ben şu mağazadan giyerim, ben şu ürünü kullanıyorum diye bir şeylerin havasını atmaya çalışıyor.
Kadında çok değişik bir enerji var. Ben ilk defa böyle bir insanla karşılaştım.

Böyle tipler kapımı çalınca, özellikle açmadığımı anlayıp geri dönsün diye bilerek ses yapıp kapıyı açmıyorum :KK70: Asla telefonlarına da geri dönmüyorum. Hiç umrumda değil kırılmaları. Herkes durması gerektiği yeri bilip ona göre davransa böyle şeylere gerek kalmaz zaten. Hiç kırılır diye düşünmeyin yoksa başınızı daha çok ağrıtır bu cahil kadın
Ben de bir kere kapıyı açmadım içeriden çocukların sesini de duydu eminim. Ama sonra yine geldi yine geldi. Kaynanama beni tanısa çok sever demiş. Neden bu kadar ilgileniyor. Ben komşuluk yapmayı sevmem diye açık açık söyledim kadının huyunu anlayınca.

Yapışkan komşu her mahallede var bunlardan. Hayır diyerek kurtulursunuz. Kırmazsanız tepenize çıkar. İlk olarak ne isterse İstesin yok demelisiniz . Çocuğun kişisel eşyası veremem diyin, hem ilaca alıştırmayın sizinki alışık değilmiş böyle şeylere bağımlı olmasın diyin. Ve bu tipler eleştirilmekten nefret eder. Bürgün gördüğünüzde aaa çok mutsuz görünüyorsun diyin birgün gördüğünüzde hasta görünüyorsun diyin. Diğer gün kilomu aldın vsvsvs bu tip sinir bozucu yorumlardan sonra size yanaşmaz.

Hanımlar herkese merhaba, Benim sorunum yeni tasindigim apartmanındaki komşumla.
Yavrucagimin kronik rahatsızlığı sebebiyle havası temiz olan bir yer seçmemiz gerekiyordu biz de bundan yaklaşık 9 ay önce kredi çekip havasi temiz bir yerden çok guzel bir ev aldik.
Eve taşındıktan sonra apartmanda bir konsum daha selam vermeden 'Komsum cok pahalıya aldiniz evi, kredi de çekmişsiniz kredi çekmek de günah, günaha girmenize değer ınsallah flan' dedi. Bana acır acır bakarak. Ben de'ben çocuğumun sağlığı için geldim, ev hoşuma gitti üç beş fazla vermişiz onemli degil.' Dedim. Karsidakine saf gibi hesap veriyorum sanki...

Sonra başka bir zaman benim çocuğumun hastaligi dolayisiyla kullandigi hava makinasının olduğunu öğrendi kullandığı cümle şu ' sen hava makinası almışsın çocuğunu hava makinasına bağımlı kılmışsın. Cocugun o yuzden iyilesmiyor. Benim oğlumda senin çocuğunun hastalığından vardi. Doktor bana da makina önerdi. Ben makina almadim benim oğlum iyileşti. Doktorlar ilaca bağımlı yapmaya çalışıyor sen o ilaçları kullandıkça çocuğun daha kotu olacak' dedi.

Bu lafinin Üstünden 1 hafta gecti gecmedi ben iyilestirdim senelerdir hastalanmaz dedigi cocugu hastalandı gunde 5 kere ( gece saat 3 de dahil) benden hava makinasını istedi. Benim cocugum da o zaman hastaydi ona ragmen onun çocuğuna dayanamadigim için her seferinde makinayı verdim. Hava makinasını o hafta üst üste bir o kullandı bir ben kullandım. En sonunda makina bu kadar üst üste kullanıma dayanamadı ve bozuldu. Kadına hiç bir şey söylemedim. Zaten makinayı değiştirmeyi düşünüyordum.
Beni yaralayan şey sanki ben çocuğumun iyiliğini düşünmüyormuşum da kolayıma geldiği için gidip hemen ilaca başvuruyormuşum gibi konuşması oldu.

Kadın hep böyle. Sürekli akıl vermeye çalışıyor, sürekli kendi doğruları var ondan bahsediyor. Kadını görünce yolumu değiştirmeye çalışıyorum. Degistiremediysem yarim saat lafa tutuyor.
Bir de ben çalışıyorum çocuklarıma kayinvalidem bakıyor. Sürekli çalışan annelerin çocukları şöyle perişan, çalışan annelerin çocukları şundan mahrum kalıyor, benimde elimde mesleğim var ama çocuklarım için evde duruyorum diyip bana vicdan yaptirmaya çalışıyor.
Kadına açık açık ben komşuluk yapmaktan pek hoşlanmam, zaten çalışıyorum, vicik vicik komşuluk ilişkileri hoşuma gitmez dedim buna rağmen evde olduğum zamanlarda sürekli kahveye çağırıyor. Abla ben dışarıyla temas halindeyim korona olma ihtimalim var diyorum. Ben korkmuyorum diyor. Ama ben korkuyorum diyorum o zaman da boyle giderse psikolojik sorunlarımın olacagindan bahsediyor saatlerce.
Ne kadar zarifsiniz. Ama karşısınızdaki anlamamazlığa veriyorsa tavrınızı net koymak zorundasınız. Direkt ben sizinle görüşmek istemiyorum hanımefendi deyin bitsin

Sosyallesesi varmış teyzemizin .. cevap vermeyin her dediğine bilgileri nereden alıyor kayinvalidenize sorun oda söylemesin evinizdeki halleri konusacak konu olmaz böylece
Kayinvalidemi özellikle uyardım. Ben hiç bir şey söylemem kızım dedi.
Evime hali yikama makinası aldım, çocuklara kv me özellikle söyledim aman ağzınızdan kaçırmayın kesin istemeye gelir diye.

Yani ben onun samimiyetine güvensem kesinlikle gelsin neyi lazımsa iştesin eşyamı asla esirgemem ama ben samimi olmak istemiyorum.
Bana da sürekli evinde bir şeylerin eksik olur biter dara düşersen her zaman kapımı çalabilirsin diyor. Ben de yok abla sağ ol ben her seyimi toptan alırım, bitmeden alırım. Başkalarının kapısını çalmak gibi huyum yoktur dedim.

Yapışkan komşu her mahallede var bunlardan. Hayır diyerek kurtulursunuz. Kırmazsanız tepenize çıkar. İlk olarak ne isterse İstesin yok demelisiniz . Çocuğun kişisel eşyası veremem diyin, hem ilaca alıştırmayın sizinki alışık değilmiş böyle şeylere bağımlı olmasın diyin. Ve bu tipler eleştirilmekten nefret eder. Bürgün gördüğünüzde aaa çok mutsuz görünüyorsun diyin birgün gördüğünüzde hasta görünüyorsun diyin. Diğer gün kilomu aldın vsvsvs bu tip sinir bozucu yorumlardan sonra size yanaşmaz.
Super fikirler. Cok tesekkur ediyorum. Eleştirdiğim zaman kesin arkamdan beni çekemedi, kıskanç, haset diyecek...
Çünkü apartmanda çoğu kişinin onu cekemediginden, ona nazar ettiklerinden bahsediyor isim vererek ya da vermeyerek. Bana o kadar guvenmiski arkasından konuştuğu kadına gidip anlatırım diye de korkmuyor. Kafa sallayıp hi hi hi hi bile dememem lâzımdı. Tecrübesizlik ettim.

Ben de vermek istemedim, ama çocuğuna kıyamadım. Maskenin ön aparatını al mis medikalciden dayandı kapıma.

Kaynanam da ' kızım yazık günah gelince dezenfektan ile silersin hastaneye gidip corona olsa çocuk' flan dedi. Kendimi onun yerine koydum.
Belki imkanı yoktur makina anlamıyordur diye üzüldüm . Hatta kayinvalidem 'sen zaten makinayı değiştiregim diyip duruyorsun bu makinayı ona ver kendine yenisini al sevaptır.' dedi.

Şunu farkettim kayinvalideme eşinin sürekli işinin olmadığından, çoğu zaman işsiz olduğundan falan bahsetmiş. Bana da sürekli ben şu mağazadan giyerim, ben şu ürünü kullanıyorum diye bir şeylerin havasını atmaya çalışıyor.
Kadında çok değişik bir enerji var. Ben ilk defa böyle bir insanla karşılaştım.
Allah uzak etsin

Bence o makineyi alacak parası yok ya da eşi izin vermiyor. Sizden defalarca istediğine göre kendi de alabilirmiş. Ücreti nedir bilmiyorum ama öyle düşündüm. Pandemi dönemi keşke vermeseydiniz yine de.

İkincisi sizin çalışmanıza, çocuğa başkasının bakmasına yaptığı eleştiriler de tamamen kendinin çalışmıyor olmasıyla ilgili. Gönüllü olarak evde kalmadığını, eşinin zorladığını ya da iş bulamadığını düşünüyorum. Siz de çalışmasanız şartlar eşitlenecek ve kıskanmayacak.

Muhatap almamak en doğrusu. Baştan keşke izin vermeseydiniz didiklemesine.
Tecrubesizligime denk geldi. Ben hayatımda ilk defa böyle bir insan gördüm. Cekememezligin, kıskançlığın başka türlerine şahit oldum da bunu ilk defa gördüm

Ilk geldiğimde anladım ben bunu. Kadın biz daha yeni tanismisiz, ne kadar maaş aldığımı, ne kadar kredi odedogimizi her şeyi sordu. Krediyi çok yüksek ödüyoruz miktarını bildiğim halde bilmiyorum eşim biliyor dedim. Maaşıma varana kadar sordu. Ama değişik bir enerjisi var kadının onunla konuşunca bütün enerjim tükeniyor. Eşime söyledim kafana çok takıyorsun umursama diyor. Kiracı olsam ev değiştirirdim herhalde.
Bencede umursama dırek soyle gorusmek konusmak slm bıle vermek ıstemedıgını yenı evınde keyfıne bak

Seni çok iyi anlıyorum . Benim oğlum da aynı bahsettiğiniz hastalık bronşit benzeri heralde. Benim kendi ailem dahi çok ilaç veriyorsun çocuğu düzgün giydirmiyorsun , hep doktora götürüyorsun gibi laflar duyuyorum. Inan hiç birini takmiyorum ben oğluma ne iyi geliyorsa onu yapıyorum elimden geldiğince .

Back
X