• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok samimi olmak isteyen komşu

Kırın gitsin ya. Ne patavatsız insanlar var. Anneliğinize, günahlarınıza kadar sorgularken düşünmemiş. Sanki sorgu meleği. Siz neden onu düşünüyorsunuz? Kahveye çağırınca işim var diyin. Yolda görünce işim var diyin. Yüz vermeyin.

kalbini kirmadan olmuyorsa, kirarak da uzaklastirabilirsiniz bana gore. 2 gunluk insanin hayatim hakkinda bu kadar yorum yapmasina izin veremem.
Hayır demeyi net Bi şekilde öğrenin... Üzerinizde hakkı yok puhu baykuş yorumlarıyla aldığı günahları var.... Ben bunlara çarıklı diyorum... Şu manada bu sizle oturur arkanızdan dedikodunuzu yapar bundan ne yaren ne komşu olmaz.. Delirdim artık yeter konulu forum açmak istemiyorsanız net olarak son verin bana bunları söyleyemezdi ben net kırarım zararlı insanları... Bakın sizin ve onun anladığı dil farklı... Kalp kırmayayım diye ermiş derviş tadında yaşanacak bir dünya değil burası... Şimdi siz onun kalbini kırmayın yarın o attığı laflarla kafanızı kırar.... Gerek varmı hanımefendi... Komşu böyle komşunun külüne muhtaç olmaz... Evinizi yakar bu tarz insanlar... Mecazi fikrim bu 🙏

İşim var değil seninle konuşmak istemiyorum işine bak.... Bu cümleyi söyleyin.... Yoksa onun tatminsiz hayatını bak ben daha iyi anneyim daha çok şey biliyorum tavrını çekmeye devam edip susun... Bu tarz insan kendi ne olduğunu da bilir sizin görüşmek istemediğinizi de bilir.... Lakin işine gelmez... Bakın zaten etrafda onu çözmüş uzak duran çok insan vardır... Hem negatif enerji sizi hasta eder... Çok küçük detay değil bunlar... Bana güvenin.... Enerji alanımızda blokaj nazar istemiyorsanız Bi şekilde net olarak uzaklaştırın... Hiç iyi şeyler hissetmedim...... Problem yakın.... Bu dediğimi yazın Bi yere

Allah kolaylık versin, gerçekten işiniz zor. Ben sizi biraz yumuşak yüzlü buldum. Hava makinasını özellikle vermemeniz gerekirdi. Farklı ucu vardır biliyorum ben de kullanıyorum kızıma ama bunu kullanmamakla övünen birine acıyıp vermem. Yeni makinanızı vermeyin kesinlikle. Hiç muhattap olmayın çünkü böyle insanlar enerjinizi alıp götürür. Kendinize yazık

İşim var değil seninle konuşmak istemiyorum işine bak.... Bu cümleyi söyleyin.... Yoksa onun tatminsiz hayatını bak ben daha iyi anneyim daha çok şey biliyorum tavrını çekmeye devam edip susun... Bu tarz insan kendi ne olduğunu da bilir sizin görüşmek istemediğinizi de bilir.... Lakin işine gelmez... Bakın zaten etrafda onu çözmüş uzak duran çok insan vardır... Hem negatif enerji sizi hasta eder... Çok küçük detay değil bunlar... Bana güvenin.... Enerji alanımızda blokaj nazar istemiyorsanız Bi şekilde net olarak uzaklaştırın... Hiç iyi şeyler hissetmedim...... Problem yakın.... Bu dediğimi yazın Bi yere
Heh iste tam sizin dediğiniz gibi ben daha çok şey biliyorum modunda sürekli sürekli akıl veriyor karşıdakini dinlemiyor kesintisiz konuşuyor. Sizin tavsiyeleriniz benim bu kadından kurtulmam için kesinlikle yapmam gerken bir şey. Başka türlü kurtulamam, ama saçma bir huyum var bir konuda rahatsız oluyorsam bunu karşıdaki insna söylerken zorlaniyorum. kendimi bu konuda nasıl değiştirebilirim bilmiyorum. Degisim dedigimiz şey bir anda olur mu onu da bilmiyorum. Insanların benim hakkımda ne düşündüğü çok umrumda değil sadece karşıdaki insani kırmak istemiyorum. Ama bazen kırmadan olmuyor.

Allah kolaylık versin, gerçekten işiniz zor. Ben sizi biraz yumuşak yüzlü buldum. Hava makinasını özellikle vermemeniz gerekirdi. Farklı ucu vardır biliyorum ben de kullanıyorum kızıma ama bunu kullanmamakla övünen birine acıyıp vermem. Yeni makinanızı vermeyin kesinlikle. Hiç muhattap olmayın çünkü böyle insanlar enerjinizi alıp götürür. Kendinize yazık
Burada yazılanlar bana cesaret verdi. Bundan sonra daha sert bir tavır takınacağım. Çocuğuna kiyamadigim için vermiştim ama benden önce o düşünmeliydi çocuğunu.

Yemin ederim o bayanın kıskanç kötü niyetli birisi olduğunu düşünmesem, gerçekten maddi durumu olmadığı için makina alamadığını düşünsem hem kendime hem ona makina alırdım.
Benim yavrumun hastalığı çok ağır. Bir kaç kez entube olarak hastanede kaldı.
Yavrucagimin kotu zamanlari geldi aklima öyle verdim. Kadının kapıma dadanmasi da ondan sonra arttı zaten.

• Beğen
Reactions: GCA
Kesinlikle benim görüşmek istemediğimi biliyor. Kayinvalideme demiş ki gelinin beni tanısa çok sevecek🤦‍♀️

Burada yazılanlar bana cesaret verdi. Bundan sonra daha sert bir tavır takınacağım. Çocuğuna kiyamadigim için vermiştim ama benden önce o düşünmeliydi çocuğunu.

Yemin ederim o bayanın kıskanç kötü niyetli birisi olduğunu düşünmesem, gerçekten maddi durumu olmadığı için makina alamadığını düşünsem hem kendime hem ona makina alırdım.
Benim yavrumun hastalığı çok ağır. Bir kaç kez entube olarak hastanede kaldı.
Yavrucagimin kotu zamanlari geldi aklima öyle verdim. Kadının kapıma dadanmasi da ondan sonra arttı zaten.

çok çok geçmiş olsun, yeni eviniz yavrunuza şifa olsun. Kendi sağlığınızı korumak için asla görüşmeyin. Dediğiniz gibi muhtaç olsa makina vermek önemli değil ama anlattığınıza göre ihtiyaç sahibi değil o yüzden merhametinizi harcamayın. İsterse aldığınız yeri söyleyin

Kadına açık açık ben komşuluk yapmaktan pek hoşlanmam, zaten çalışıyorum, vicik vicik komşuluk ilişkileri hoşuma gitmez dedim buna rağmen evde olduğum zamanlarda sürekli kahveye çağırıyor. Abla ben dışarıyla temas halindeyim korona olma ihtimalim var diyorum. Ben korkmuyorum diyor. Ama ben korkuyorum diyorum o zaman da boyle giderse psikolojik sorunlarımın olacagindan bahsediyor saatlerce.
Ben bu kadının kalbini kırmadan kendimden nasıl uzaklastirabilirim.
Çok uzun oldu kusura bakmayın.
Her kahveye çağırdığında boldladığım kısmı tekrar edip siz laftan anlamıyor musunuz abla, ben komşu sevmiyorum deyin, bir şey isterse de vermeyin, hele de çocuğunuzun kullandığı makineyi.
Onu görünce yolunuzu değiştirmek yerine de bir karış suratla yanından geçip gidin, bazı insanlar kırmadan geri çekilmeyi bilmiyor çünkü.

Hanımlar herkese merhaba, Benim sorunum yeni tasindigim apartmanındaki komşumla.
Yavrucagimin kronik rahatsızlığı sebebiyle havası temiz olan bir yer seçmemiz gerekiyordu biz de bundan yaklaşık 9 ay önce kredi çekip havasi temiz bir yerden çok guzel bir ev aldik.
Eve taşındıktan sonra apartmanda bir konsum daha selam vermeden 'Komsum cok pahalıya aldiniz evi, kredi de çekmişsiniz kredi çekmek de günah, günaha girmenize değer ınsallah flan' dedi. Bana acır acır bakarak. Ben de'ben çocuğumun sağlığı için geldim, ev hoşuma gitti üç beş fazla vermişiz onemli degil.' Dedim. Karsidakine saf gibi hesap veriyorum sanki...

Sonra başka bir zaman benim çocuğumun hastaligi dolayisiyla kullandigi hava makinasının olduğunu öğrendi kullandığı cümle şu ' sen hava makinası almışsın çocuğunu hava makinasına bağımlı kılmışsın. Cocugun o yuzden iyilesmiyor. Benim oğlumda senin çocuğunun hastalığından vardi. Doktor bana da makina önerdi. Ben makina almadim benim oğlum iyileşti. Doktorlar ilaca bağımlı yapmaya çalışıyor sen o ilaçları kullandıkça çocuğun daha kotu olacak' dedi.

Bu lafinin Üstünden 1 hafta gecti gecmedi ben iyilestirdim senelerdir hastalanmaz dedigi cocugu hastalandı gunde 5 kere ( gece saat 3 de dahil) benden hava makinasını istedi. Benim cocugum da o zaman hastaydi ona ragmen onun çocuğuna dayanamadigim için her seferinde makinayı verdim. Hava makinasını o hafta üst üste bir o kullandı bir ben kullandım. En sonunda makina bu kadar üst üste kullanıma dayanamadı ve bozuldu. Kadına hiç bir şey söylemedim. Zaten makinayı değiştirmeyi düşünüyordum.
Beni yaralayan şey sanki ben çocuğumun iyiliğini düşünmüyormuşum da kolayıma geldiği için gidip hemen ilaca başvuruyormuşum gibi konuşması oldu.

Kadın hep böyle. Sürekli akıl vermeye çalışıyor, sürekli kendi doğruları var ondan bahsediyor. Kadını görünce yolumu değiştirmeye çalışıyorum. Degistiremediysem yarim saat lafa tutuyor.
Bir de ben çalışıyorum çocuklarıma kayinvalidem bakıyor. Sürekli çalışan annelerin çocukları şöyle perişan, çalışan annelerin çocukları şundan mahrum kalıyor, benimde elimde mesleğim var ama çocuklarım için evde duruyorum diyip bana vicdan yaptirmaya çalışıyor.
Kadına açık açık ben komşuluk yapmaktan pek hoşlanmam, zaten çalışıyorum, vicik vicik komşuluk ilişkileri hoşuma gitmez dedim buna rağmen evde olduğum zamanlarda sürekli kahveye çağırıyor. Abla ben dışarıyla temas halindeyim korona olma ihtimalim var diyorum. Ben korkmuyorum diyor. Ama ben korkuyorum diyorum o zaman da boyle giderse psikolojik sorunlarımın olacagindan bahsediyor saatlerce.
Ben bu kadının kalbini kırmadan kendimden nasıl uzaklastirabilirim.
Çok uzun oldu kusura bakmayın.
Kalbini kirin, ne ugrasiyorsunuz? Boyle insanlara tahammulum yok, haddini bilmeyen insan kirilmis mi kirilmamis mi umrum olmaz.

Super fikirler. Cok tesekkur ediyorum. Eleştirdiğim zaman kesin arkamdan beni çekemedi, kıskanç, haset diyecek...
Çünkü apartmanda çoğu kişinin onu cekemediginden, ona nazar ettiklerinden bahsediyor isim vererek ya da vermeyerek. Bana o kadar guvenmiski arkasından konuştuğu kadına gidip anlatırım diye de korkmuyor. Kafa sallayıp hi hi hi hi bile dememem lâzımdı. Tecrübesizlik ettim.
Nazarmı🤣

Neden kalbini kırmıyorsun, kır. Sadece komşun için değil, mesafe koymadığın ya da sınır belirlemediğin tüm ilişkiler eninde sonunda sana zarar vermeye başlıyor. Rahatsız olduğu her konuyu sonlandırmalı insan, bu da senin sınavın.:)

Benimde seneler önce öyle bir komşum vardi hemen giriş katta. Ben öğleden sonra işten gelince, bisikletimi bodrum kata indirirken, hemen kapısını açar, bir daha kadının cenesi durmadi, dan Dan dan, anlat bakalım anlat. O kadar bıkmıştım ki kadından. Sonra ben kızımla bir anlaşma yaptım, biz hemen o kadının üstündeki katta kalıyordu ve biz konuşurken, kızım duyardı bizi. Hemen kapıyı açıp yukarıdan kızım bağırdı, Anne çabuk gel, anneannem telefonda, ya da çabuk gel, şefin telefonda, yani ille birisi vardı telefonda, bunu bir hafta yaptık, sonra kadının kapısı kapalı kaldı da kurtuldum. Öyle insanların yaşamı çok monoton, hiçbir şey olmuyor yaşamlarında, zamanları var. Ozaman çalışan insanların kafasını yoruyorlar.

Zarar göre göre hayır ve net olmayı öğrenebilir insanlar konu sahibi sen büyük olayı gözden kaçırıyorsun.... Bi kere bu kadın patavatsız değil.... Senin çalıştığın için iyi bir anne olmadığını çocuğuna yeterince vakit ayırmadığını söylemiş... Ha ima etmiş... Direktmi söyleyecek... Okusana satır aralarını.... Art niyet kötü niyet bunun adı...... Birde bak arkandan burnu büyük diye konuşmazsa ben neyim.... Eskidendi o komşuculuk iyi insanlar yok artık fazla.... Kimsede aynı apartmanda oturuyor diye kafasının uymadığı insanlarla görüşmek zorunda değil merhaba merhaba yeter... Ha kafa uyuyordur çok iyi anlaşılıyordur buna lafım yok.... Lakin Bi insan Bi insanın kendisiyle görüşmek istemediğini anladığı halde hala ısrar ediyorsa orda iyi niyet aramayın..... Ne biliyorsunuz başınıza bin türlü iş gelebilir.... Ben insanların günahına girmem birşey arka arkaya yazdırıyor bunları ister net olun isterseniz sorun yaşayın... Sadece bu kadının evine giderseniz kendinize çocuğunuza çok dikkat edin hepsi bu başkada birşey söylemek istemiyorum lakin bekleyin yakındır bakın o sizin kalbinizi nasıl kırıp canınızı sıkacak 🙏

Of bıktım böyle insanlardan banada karşı komşum ilk defa evime geldi, neden bu kadar pahalı koltuklar aldın, neden bu avizeyi kullanıyorsun,( neden halıların açık renk, perdelerin hoşuma gitti ama ) kiracısın dedi.
Eşimin işi dolayısı ile oturuyorum. Bu sebepten 3 yıldır buradayız.
Bu kadar sığ bı kadın olacağıni hiç tahmin etmedim.
Ürün satıyor arkadaşım, katalog bu bak istediğini al kargo sana ait beğendin mı tarzı durumlara maruz kaldım.
En son evimi sirke ile temizlemek gerektiğini söyleyince. Ki ben sirkey ara ara kullanirim temizlikte.
Tepem attı.
Ben seninle arkadaş olmak istemiyorum aramıza mesafe koyalım dedim.
O gün bu gündür kafam rahat.

Back
X