Hanımlar herkese merhaba, Benim sorunum yeni tasindigim apartmanındaki komşumla.
Yavrucagimin kronik rahatsızlığı sebebiyle havası temiz olan bir yer seçmemiz gerekiyordu biz de bundan yaklaşık 9 ay önce kredi çekip havasi temiz bir yerden çok guzel bir ev aldik.
Eve taşındıktan sonra apartmanda bir konsum daha selam vermeden 'Komsum cok pahalıya aldiniz evi, kredi de çekmişsiniz kredi çekmek de günah, günaha girmenize değer ınsallah flan' dedi. Bana acır acır bakarak. Ben de'ben çocuğumun sağlığı için geldim, ev hoşuma gitti üç beş fazla vermişiz onemli degil.' Dedim. Karsidakine saf gibi hesap veriyorum sanki...
Sonra başka bir zaman benim çocuğumun hastaligi dolayisiyla kullandigi hava makinasının olduğunu öğrendi kullandığı cümle şu ' sen hava makinası almışsın çocuğunu hava makinasına bağımlı kılmışsın. Cocugun o yuzden iyilesmiyor. Benim oğlumda senin çocuğunun hastalığından vardi. Doktor bana da makina önerdi. Ben makina almadim benim oğlum iyileşti. Doktorlar ilaca bağımlı yapmaya çalışıyor sen o ilaçları kullandıkça çocuğun daha kotu olacak' dedi.
Bu lafinin Üstünden 1 hafta gecti gecmedi ben iyilestirdim senelerdir hastalanmaz dedigi cocugu hastalandı gunde 5 kere ( gece saat 3 de dahil) benden hava makinasını istedi. Benim cocugum da o zaman hastaydi ona ragmen onun çocuğuna dayanamadigim için her seferinde makinayı verdim. Hava makinasını o hafta üst üste bir o kullandı bir ben kullandım. En sonunda makina bu kadar üst üste kullanıma dayanamadı ve bozuldu. Kadına hiç bir şey söylemedim. Zaten makinayı değiştirmeyi düşünüyordum.
Beni yaralayan şey sanki ben çocuğumun iyiliğini düşünmüyormuşum da kolayıma geldiği için gidip hemen ilaca başvuruyormuşum gibi konuşması oldu.
Kadın hep böyle. Sürekli akıl vermeye çalışıyor, sürekli kendi doğruları var ondan bahsediyor. Kadını görünce yolumu değiştirmeye çalışıyorum. Degistiremediysem yarim saat lafa tutuyor.
Bir de ben çalışıyorum çocuklarıma kayinvalidem bakıyor. Sürekli çalışan annelerin çocukları şöyle perişan, çalışan annelerin çocukları şundan mahrum kalıyor, benimde elimde mesleğim var ama çocuklarım için evde duruyorum diyip bana vicdan yaptirmaya çalışıyor.
Kadına açık açık ben komşuluk yapmaktan pek hoşlanmam, zaten çalışıyorum, vicik vicik komşuluk ilişkileri hoşuma gitmez dedim buna rağmen evde olduğum zamanlarda sürekli kahveye çağırıyor. Abla ben dışarıyla temas halindeyim korona olma ihtimalim var diyorum. Ben korkmuyorum diyor. Ama ben korkuyorum diyorum o zaman da boyle giderse psikolojik sorunlarımın olacagindan bahsediyor saatlerce.
Ben bu kadının kalbini kırmadan kendimden nasıl uzaklastirabilirim.
Çok uzun oldu kusura bakmayın.