- 27 Haziran 2018
- 2.537
- 2.396
- 133
- 27
- Konu Sahibi 777mutluluk
-
Değiştirmek istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum.Düzgün bir ilişkin bile olsa sürekli sevgi ilgi beklentisi, sürekli bir sevgi ispatını beklemen en düzgün ilişkiyi bile bozar. Sürekli beni seviyor musun? Seven insan bunu yapmaz kafası darlar insanı. Yani bunu değiştirmeden asla mutlu olamazsın
Çok güzel bir aşk,inşallah böyle bir aşk yaşamak bana da nasip olur.Fedakarlık,emek,ilgi ve değer görmek bunlar çok güzel şeyler.Umarım güzel sevmek ve sevilmek isteyen herkese nasip olur.
ama iste dedigim gibi. böyle seyler karsilikli emekle ve gecirilen kaliteli zamanla olur. sizde o yok.Sıradan bir kadın olmak yerine,unutulmayan bir kadın olmak istiyorum.Yanındakiyle yaşlanır,aklındakiyle ölürsün sözündeki akıldaki kadın olmak istiyorum.Bunun bana faydası egomun okşanması ve unutulmamanın verdiği haz olabilir.Böyle sevilmek istiyorum.İçinde tutku,şefvet ve merhametin olduğu.
Ben sizin anlattıklarınızda karşılıklı bir emek göremedim,sürekli çabalayan siz olmuşsunuz.Her planı siz yapmışsınız,adam da ayak uydurmuş.Ben zaten sizinki gibi bir ilişki istemiyorum, karşımdakinin çaba gostermesi benim için önemli.Bir plan yaptıysam ikinci planı da onun yapmasını beklerim.Sürekli benim çabamla ilerleyecek bir ilişki sadece benden götürür.Plan yaptığım zamanda hem ben zevk alırım hem de karşımdakinin zevk almasını sağlarım bunda problem yok.Ayrıca sırf atandım diye beni gelini olarak görecek birine ihtiyacım yok,kimsenin para kaynağı değilim olmaya da niyetim yok.Siz beni sırf evleneyim diye biri hayatımda olsun istiyorum sandınız galiba,konumda evlilik değil sevilme isteğimden bahsetmiştim.Gerçek anlamda önemsenerek,değer ve ilgi görerek sevilme ihtiyacımdan bahsettim.ama iste dedigim gibi. böyle seyler karsilikli emekle ve gecirilen kaliteli zamanla olur. sizde o yok.
en basiti kendi iliskimi düşünüyorum. sevgilimle tanistigim gün o sapikmis gibi davransam, ondan çekinsem, gergin gergin otursam ikinci gün yine bulusmazdik. ya da sadece parkta, kafede takilip hava kararinca ayrilsam turkiyede tanistigi yerel biri olurdum, diğer tatilinde kendine baska bir plan yapardi.
biz de tanistigimiz gün yol ustunde tarihi bir parka gitmistik dinlenmek icin. yorgun görünüyordu, dizime yatirip "sen bir aysin" ninnisini söylemiştim (ki artik ezberledi o söylüyor). oradan vapura binmistik, üşüdüm diye sokulmustum,kiz kulesini izlemeye gitmistik bir cesaret beni öpmüştü (ben de "aaa pis sapik, seven insan dokunmaya kıyamaz" dememistim eski konundaki gibi) karsilik vermiştim, romantik ilk öpücük olmustu. sonraki gunler icin kano gibi , mezat gibi ilginc aktiviteler bulmustum o burada misafir diye vs.
haliyle adam ulkesine geri döndüğünde, basini yastığa koydugunda beni düşündü çünkü istanbulda nese, sefkat ve cinsel cekimle dolu, ona sadece mutluluk veren gunler gecirmisti. ve haliyle yeni tatil planlarken benim yanima gelmek istedi.
ya da iki bucuk ay sonraki bulusmamiz icin ikimizin de bilmedigi bir ulke sectik, türlü türlü maceralar yasadik,problemler çözdük,uzun geceler boyu sohbet ettik, birbirimizi tanidik, ayni yatağa girdik vs vs. aramizda cok daha guclu bir bag oluştu.
bir sonraki tatilinde benle bulusmak yerine ev arkadasiyla asyanin bir ormaninda şamanlarla, medeniyetten uzak bir tatil planlamis. uzun zamandir hayalini kurdugu ve pandemi nedeniyle gidemediği bir geziydi ama orada kendisini eksik hissetmiş. uzandigi nehir kenarında bir taş bulup onu kirpa kirpa bana hediye yapmış:) son iki tatilinde yasadigi o heyecan, o hisler, o aşırı mutluluk hissi olmadigi icin gittigi tatil ona "istanbula gitsem daha iyi olurdu" hissi vermis (ki zaten ucaginin sabah 5.30dan 9a kadar istanbul aktarmasi vardi. mesajlasmadan gecen 2 hafta sonunda bunu benimle paylasinca "biz simdi neyiz ki? neden yazmadin ki? yazmadin da simdi isin dusunce mi yazdin?" diye trip atmadim (sadece takiliyorduk) hemen plan yaptim, sabahin kör saatinde havabüs'ten onu alip hızlandırılmis bir istanbul plani yaptım, kocaman sarilip zor ayrilip pasaport kontrol noktasina bıraktim).
böyle böyle böyle zamanla adamda bagimlilik yaptim:) uyusturucu batagi gibi, bir doz almayinca eksik hissettiren bir sey haline geldim, her ay - izni yoksa bir bucuk gunlugune bile gelir oldu. ki nihayetinde de buradan is buldu.
ben de hic bir gelisinde "iyi gelsin, avmde tatli yeriz" modunda olmadim, her gelisini özel kılacak etkinlikler buldum, yakin şehirlere götürdüm, icimdeki hisleri sansürsüz paylaştım, neyi seviyorsa ona kafa yordum ve masraflarina ortak oldum.
zamanla zamanla, karsilikli emek ve sevgiyle uc yilda bu hale geldik.
yoksa "ilk gün gördü, guzelligim karşısında vuruldu, 'o olmadan ben yasayamam' dedi, cok cok cok sevdi" gibi bir hikaye söz konusu olamaz
sen dini ya da kulturel sebeplerle bir adamla cinsel yakinlasmak istemiyor, beraber tatile gitmek istemiyor olabilirsin. tabii ki buna saygi duyulur. ama;
* senin icin uzaklardan gelen adama (gerçi ayni ulke icinde birkac saat benim icin uzak degil ama neyse) heyecanini gostermezsen, "gelsin tabii isi ne" modunda olursan, tüm gününü - ya da ayirabilecegin maksimum zamani ona ayirip onu degerli hissettirmek yerine eski konundaki gibi "2-3 saat dururum,seven insan bes dakkaligina da gelir" şimarikliginda olursan,
*uc aylik konusmadan sonra seni gormek icin geldiginde iyi davranmayi geç elini tutmak istedi diye dövmekten beter edersen
*hosuna gitmeyen bir halini görünce kendini iletisime kapatip telefonlarına cikmamayi naz sanıp trip atip durursan
*buluşmalarda ona guvenmedigini gözüne sokup telefon kurcalarsan
*daha aranizda bag kurulmamisken "beni seviyor musun/ yok sen sevmiyorsun" tribi atarsan
* adama sapik gibi davranirsan, belini kavrama istegine bile "demek ki sevmiyorsun, sevsen kiyamazdin" diyorsan,
*öpüşmek gibi en romantik seyi bile spontane degil kavgayla ve pazarlikla yapiyorsan
*en ufak yakinlasma icin bile "beni arzuluyorsa sevmiyordur, sevse dokunmaya kiyamazdi" seklinde frijit bir yaklaşimin varsa
*adama verdigin neredeyse hic bir sey yokken, seninle ilişkini zevk boyutuna tasimasi icin 5 sene de olsa 10 sene de olsa beklemesini normal karsiliyorsan,
*sacma bir insan oldugunu, istemedigin seylere seni zorladigini bile bin defa ayrilip buyuk laflar edip sonra yine onunla devam ediyorsan...
adam neyini hatirlasin ki şu ilişki sandigin seyin?
arzu kelimesinden bile nefret edip konu açmişsin, şehvet tutku istiyorsun.
istedigin seyler ve yasadigin hayat bambaska seyler.
sana en iyi tavsiyem, hep diyorum; esine dostuna yay, seni sana denk - evlenme niyeti olan birileriyle taniştırsinlar.
kendinden memnun degilsin belki ama turk erkek ailelerinin aradigi en onemli sey sende var; atanmis bir ogretmensin.
nice kaynananin hayalini süslüyorsun. Yusuf'u bile tonla red flagiyla sevdiysen evlilik niyetiyle tanistigin adami da seversin.
her 4 haftada bir baska ulkeye gitmek ve nihayetinde refah icinde,euro kazandigin ülkeyi birakip tl kazanacagin bir ise girmek bence emek göstergesi. ya da sevgilinin dilini ogrenmek vs.Ben sizin anlattıklarınızda karşılıklı bir emek göremedim,sürekli çabalayan siz olmuşsunuz.Her planı siz yapmışsınız,adam da ayak uydurmuş.Ben zaten sizinki gibi bir ilişki istemiyorum, karşımdakinin çaba gostermesi benim için önemli.Bir plan yaptıysam ikinci planı da onun yapmasını beklerim.Sürekli benim çabamla ilerleyecek bir ilişki sadece benden götürür.Plan yaptığım zamanda hem ben zevk alırım hem de karşımdakinin zevk almasını sağlarım bunda problem yok.Ayrıca sırf atandım diye beni gelini olarak görecek birine ihtiyacım yok,kimsenin para kaynağı değilim olmaya da niyetim yok.Siz beni sırf evleneyim diye biri hayatımda olsun istiyorum sandınız galiba,konumda evlilik değil sevilme isteğimden bahsetmiştim.Gerçek anlamda önemsenerek,değer ve ilgi görerek sevilme ihtiyacımdan bahsettim.Muhteşem ilişkiniz sizin olsun,sürekli benim çabaladığım bir ilişki içinde olmayı istemiyorum.
Escobar kusura bakma da tam olarak hangi özelliğin için birisi sana Yengencin ilişkisinden daha fazla ilgi göstersin? Bir kere kendin kalkıp adamın yanına gittin mi mesela? Bak onun sevgilisi kalkıp ülke değiştirmiş onu bile yetersiz görüyorsun. O kız bu kadar çaba gösterip ilgilenmese adam manyak mı ki peşinden koşsun? Sen bir erkeğe ne sunuyorsun tam olarak?Ben sizin anlattıklarınızda karşılıklı bir emek göremedim,sürekli çabalayan siz olmuşsunuz.Her planı siz yapmışsınız,adam da ayak uydurmuş.Ben zaten sizinki gibi bir ilişki istemiyorum, karşımdakinin çaba gostermesi benim için önemli.Bir plan yaptıysam ikinci planı da onun yapmasını beklerim.Sürekli benim çabamla ilerleyecek bir ilişki sadece benden götürür.Plan yaptığım zamanda hem ben zevk alırım hem de karşımdakinin zevk almasını sağlarım bunda problem yok.Ayrıca sırf atandım diye beni gelini olarak görecek birine ihtiyacım yok,kimsenin para kaynağı değilim olmaya da niyetim yok.Siz beni sırf evleneyim diye biri hayatımda olsun istiyorum sandınız galiba,konumda evlilik değil sevilme isteğimden bahsetmiştim.Gerçek anlamda önemsenerek,değer ve ilgi görerek sevilme ihtiyacımdan bahsettim.Muhteşem ilişkiniz sizin olsun,sürekli benim çabaladığım bir ilişki içinde olmayı istemiyorum.
İlgimi,merhametimi,şefkatimi,anlayışımı,gençliğimi,zamanımı sunuyorum.Beni ne kadar tanıyorsunuz da yargılama hakkını kendinizde buluyorsunuz,bunu anlayamıyorum.Sürekli bir tarafın aşırı fedakarlığı saçmalık,sonra yapmasaydın şeklinde karşılık alsaydı üzülürdü.O kadar çabaya rağmen zaten adam gelmeseydi işte o zaman manyak olurdu.Karşınızda sizin için aşırı çaba gösteren biri varsa zaten sizde birkac adım atarsınız.Escobar kusura bakma da tam olarak hangi özelliğin için birisi sana Yengencin ilişkisinden daha fazla ilgi göstersin? Bir kere kendin kalkıp adamın yanına gittin mi mesela? Bak onun sevgilisi kalkıp ülke değiştirmiş onu bile yetersiz görüyorsun. O kız bu kadar çaba gösterip ilgilenmese adam manyak mı ki peşinden koşsun? Sen bir erkeğe ne sunuyorsun tam olarak?
Merhaba,hayatıma sıfırdan başlamak istiyorum.27 yaşındayım,bu yaşıma kadar bazı saçmalıklar yaptım ve kendimi dipte hissediyorum.Üniversite zamanımda kendimi çirkin,değersiz hissettiğim için hep sanal ilişkiler yaşadım.Hiç görmedigim,sesini duymadığım adamlara büyük sevgiler besleyip arkalarından ağladım.Hep çok sevilen,unutulmayan bir kadın olmayı hayal ettim,ediyorum.Öyle çok sevileyim istiyorum ki.Beni alıp hayatının merkezine koysun,beni hiç unutamasın istiyorum.Bu öyle bir sevilme ihtiyacı ki.26 yaşında ilk kez sevgilim oldu,onunla C2 adlı programda tanıştık.Bazen beni sevdiğini düşünüyorum,bazense sadece cinsellik için birlikte olduğunu.Çok çok sevilmek istiyorum,öyle çok sevileyim ki görenler "Allah'ım bize de böyle sevilmeyi nasip et."desinler.Böyle sevilenler hayatınızda nasıl yenilikler yaptınız ?
ilk mesajimda adamin emeklerinden bahsetmisim ; "cok guzel bir ask, herkese nasip olsun" demis.Escobar kusura bakma da tam olarak hangi özelliğin için birisi sana Yengencin ilişkisinden daha fazla ilgi göstersin? Bir kere kendin kalkıp adamın yanına gittin mi mesela? Bak onun sevgilisi kalkıp ülke değiştirmiş onu bile yetersiz görüyorsun. O kız bu kadar çaba gösterip ilgilenmese adam manyak mı ki peşinden koşsun? Sen bir erkeğe ne sunuyorsun tam olarak?
Yengenc'i tanıyoruz, öyle üzüm üzüm üzülecek manyak olacak biri değil. Sizin çok çok aşırı fedakarlık olarak gördüğünüz şeyler onun için zevk meselesi diyebiliriz. En azından yarısını bütün arkadaşlarına yapmıştır. Vah emeklerim diye ağlayacak biri hiç değil, yaşandı bitti deyip geçer.İlgimi,merhametimi,şefkatimi,anlayışımı,gençliğimi,zamanımı sunuyorum.Beni ne kadar tanıyorsunuz da yargılama hakkını kendinizde buluyorsunuz,bunu anlayamıyorum.Sürekli bir tarafın aşırı fedakarlığı saçmalık,sonra yapmasaydın şeklinde karşılık alsaydı üzülürdü.O kadar çabaya rağmen zaten adam gelmeseydi işte o zaman manyak olurdu.Karşınızda sizin için aşırı çaba gösteren biri varsa zaten sizde birkac adım atarsınız.
Size söylediklerim neden bu kadar imkansız geliyor anlamıyorum.Dediğim şey el üstünde tutulduğum,sevildiğim,saygı gördüğüm,içinde hem masumiyetin hem tutkunun bulunduğu bir aşk.Zor zamanlarımda yanı başımda olan,en iyi arkadaşım,hem beraber dedikodu yaptığım hem beraber ağladığım,beni tüm etiketlerin dışında sadece ben olduğum için seven biri.Böyle seven erkeklerde var,böyle birinin bana nasip olması da mümkün.her 4 haftada bir baska ulkeye gitmek ve nihayetinde refah icinde,euro kazandigin ülkeyi birakip tl kazanacagin bir ise girmek bence emek göstergesi. ya da sevgilinin dilini ogrenmek vs.
karsi tarafin yaptiklarindansa kendi verdigim emekten bahsetmek istedim aslinda mesajimda. cunku dedigim gibi iyi bir iliski karşılıklılık emek ve gecirilen kaliteli zamanla oluyor. "ben prensesim her seyin en iyisine layigim" modu kimseye yaramaz. insan karşısındaki kisinin sevgisini hissettikce kendisi de daha cok seviyor. bu yuzden sadece karsidan beklemek degil, gostermek de onemli.
siz istiyorsunuz ki;
ben sadece durayım, hic emek vermeyeyim. o benim icin daglari delsin, sirf gülen bir yüzümü görmek icin saatlerce yol gelsin "oh her seye degdi" desin, iki saat sonra gec olmadan evime gideyim. ben ona mesafeli yaklasayim, ama o daha ilk andan bana cok asik olsun, yaptigi en ufak kotu seyde "demek ki beni sevmiyor" diye trip atayim, ama ben sevgimi hemen gostermeyeyim - once ondan emin olayim, ona hic bir sey vermeyeyim, o önüme dunyalari sersin. sadece gozlerime bakıp pastanede tavuk gogsu yemek ona yetsin, asla bana dokunmasin, beni öpmesin, benle cinsel imali konuşmasın, barbie ve ken gibi organsiz takılalim. ama sonra evlenelim bir anda ölmüş libidosu canlansin, daha sevgiliyken beni arzulamayan adam şaha kalksin, harika bir cinsel hayatimiz olsun...
sence bu isteklerin mantikli mi?
istedigin hayat ve yasam tarzin cok farkli.
27 yasindasin. Bu saatten sonra hic elleşilmeyen, "evlenilen" bir ilişki istiyorsan sartlari evlenmeye musait, kendini - ekonomisini toparlamis bir adam bul ki bir sene kadar bekleyebilin. 6 ay tanisma, anlasma, 6 ay da aileler nisan düğün sureci.
istediğin bir evlilik yapabilirsin oncesinde temas olmadan.
ama internetten buldugun, evlenmeye hic hazir olmayan, bugun niyet etsen birkac sene daha bu isin olmayacagi bir adamla su istedigin sey yurumez. 18 yasinda olsaydin, 22 yasinda olsaydin tabii ki yürürdü, lisede olsaydin olmasi gereken senin yaptığın olurdu. ama malesef artik aradığın yas araligi 27+ erkekler. bu istedigin sevgililik o yas grubuna "cok beklemeden vuslat varsa/ yakında evlilik varsa" cazip gelebilir.
oyle evlenmeye hazir adamlar da internetten bulunmaz. ya kendin kendi cazibenle bulursun ya da es dost onerir hayatini kurmus - evlilige hazir bir insanı.
(her sey zamaninda güzel, keske lisede- üninin ilk yillarinda yaşasaydin pastane aşkini, cocuksu romantizmleri. o zaman belki yirmilerin son ceyregindeyken onlarin son ceyregindeki romantizme ozenmezdin)
Tanımak iki sorun yazarak oluyorsa burada herkes birbirini tanıyor demektir.Yengenc'i tanıyoruz, öyle üzüm üzüm üzülecek manyak olacak biri değil. Sizin çok çok aşırı fedakarlık olarak gördüğünüz şeyler onun için zevk meselesi diyebiliriz. En azından yarısını bütün arkadaşlarına yapmıştır. Vah emeklerim diye ağlayacak biri hiç değil, yaşandı bitti deyip geçer.
Birkaç adım dediğiniz de ultra gelişmiş güvenli ülkesinden gelip, düzenini eurolarını bırakıp İstanbul'da bizimle sürünmek bu arada.
Hayır,öyle değil.Erkek sevdiği ve istediği kadın için çaba gösterir diyorum. Önce o belirli bir emek ortaya koyacak,sonrasında ben zaten elimden geleni yaparım diyorum.ilk mesajimda adamin emeklerinden bahsetmisim ; "cok guzel bir ask, herkese nasip olsun" demis.
ikinci mesajimda kendi emeklerimden bahsetmisim; "istemez, kalsin" demis
cok sagliksiz bir bakis açısı var. istiyor ki o oyle dursun, her sey onun istedigi sekilde ilerlesin, kendi bir sey vermesin ama karsi taraf yağdırsın, karsi taraf tum fedakarliklari yapsin , nazını çeksin, ilk adimi hep atsin, o emin olana kadar hislerinden bahsetmesin ama cocuk saadece online konuştukları donemde bile "seviyorsa gelsin, iki saat görsün gitsin".
ne anladim bu isten:)
ilişkide denge olmali. sen vermelisin, sen almalisin. eger tek tarafin çabaladığı bir iliski varsa da o sey bitsin, yenisi baslasin
Yıllardır burda okuyoruz. Uzun uzun yazdığı için hayatından çok detay görüyoruz.Tanımak iki sorun yazarak oluyorsa burada herkes birbirini tanıyor demektir.
Kadının bunca çabasına rağmen adamın böyle bir adım atması gayet normal.Ülkesine geri dönebilir,geride bıraktığı hayatına devam edebilir.
Allah'tan böyle düşünüyorsunuz yoksa koşa koşa gidecekmişiniz Yusuf'a demek ki. Karşındaki insana göre de değişir mesela arkadaş Yusuf gibi biri için poposunu kaldırmaz.Hayır,öyle değil.Erkek sevdiği ve istediği kadın için çaba gösterir diyorum. Önce o belirli bir emek ortaya koyacak,sonrasında ben zaten elimden geleni yaparım diyorum.
Terapi. Ben bir psikolog değilim lakin psikoloji bilimi ile çok ilgiliyim. Kendinizi sevmekle ilgili boşluklarınız var gibi şema terapisi iyi bir başlangıç olabilir.Değiştirmek istiyorum ama nereden başlayacağımı bilmiyorum.
Tam da neler neler yaptığı için kalıyor.Siz kendiniz demeniz mi,Yengenc bunları yapmasaydı adam manyak mı peşinden koşsun diye?Yıllardır burda okuyoruz. Uzun uzun yazdığı için hayatından çok detay görüyoruz.
Gitsin etsin hayatına devam? Onun için o kadar kolay bir şey ki. Elalem gelinliğine kadar kendi alıyor da bi bitli herifi yanında tutamıyor. Adam Yengenç neler neler yaptı diye kalmıyor ki.
Poposunu kaldırmaktan fazlasını yapardı çünkü .Allah'tan böyle düşünüyorsunuz yoksa koşa koşa gidecekmişiniz Yusuf'a demek ki. Karşındaki insana göre de değişir mesela arkadaş Yusuf gibi biri için poposunu kaldırmaz.
Kıskançlık huyum değildir ama taşı gediğine koyup iyi laf sokmak huyumdur.Ah canım kıskanmış ya.
Aşkım şu saatten sonra kimseye inandıramazsın boşver gitsin. Taşı gediğine koydum dediğin de Yusuf için daha fazlasını yapar dedin. Nasıl gözünde büyüdüyse artık Allahan bitlisi.Kıskançlık huyum değildir ama taşı gediğine koyup iyi laf sokmak huyumdur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?