Suregelen bi problem oldugu icin yazdim. Gecen ay da yatmamisti mesela kart. Kokten cozmek istiyorum
nedir bu kredi kart sevdası. paranız varsa nakit alin yoksada almayın. ondan sonra bir ton borc oluyor...Esimin kredi karti bendeydi onu kullanıyordum. Bi kredi kartimiz daha var o da esimde. Gecen karti verir misin dedi bendekini aldi. Sormadım da niye diye. Bi isi vardi muhtemelen. Para var mi kartta diyorum birkaç seferdir bu karti ver demektir dimi. Bilmiyorum ki diyor. Genel anlamda da hesabiyla ilgili bir sey sorunca yukselir yalan mi söylüyorum borç harc ödüyorum diye. Kart bendeyken rahat oluyorum hesap vermiyorum ufak seyler icin sormaz da hic. Sıkıldım bu konulardan. Is bulana kadar nasıl kökten çözüm getirebilirim bu para mevzularina? Kendine her ay bi limit belirle diyebilirsiniz esim nakit taşımıyor oyle alışmış senelerdir. Ve borclardan pek nakit te kalmıyor
O kadar mantikli ki öneriniz. Daha birkaç gun önce bunu teklif ettim. Ben karta gidip ivir zivir almıyorum ki ihtiyaclarimizi aliyorum diyor. O kadar onyargıyla yaklasti ki bu düşünceme hemen yukseldi. Kartların toplam limitleri maastan yüksek bu cazip geliyor. Maasi alinca kartları yatiriyor kira aidat ivir zivir derken kalmadığını söylüyor ben bilmiyorum. Diyorum ya sorunca yükseliyor diye. Sigarasi bitince falan ailemden alıyorum diyorAma işte para yok
Kökten çözümün yok bu nedenle
Ada'mın eline aylık 10000 geçip de seni 10 liraya muhtaç etmiyor ki
Kartları kapatın ne kadar kalıyorsa aylık onu harcayın
Ben ay sonunda kartı ödeyemesem bir dahaki ay karttan harcama yapılmayacak şekilde yaşarım
Çocuğunuz da yok bir ay tek kuruş harcamadan evdekiler ile yaşanır ya da ne bileyim 50 tl ile yaşanır sağlıklı bir beslenme olmaz ama geçicidir sıkar dişini yaşarsın
Bence sen eşini eşin seni anlayamıyor
Ya böyle uzlaştırmacı abla abi arkadaş konumunda birini bulun ya da ikimiz de olmasını istediklerinizi ve olmamasını istediklerinizi yazıp değiş tokuş edip birbirinizi çözün
Tüketim toplum bizi mahvetti kimse elinde olan kadar ile yaşamıyor ve huzursuzluk da buradan çıkıyor
Borçlar ödenince kaç lira kalıyor eşinin elinde kk ödemek ve geçinmek için
10 dk gec kalacakti sadece. Ama dedigim gibi genel anlamda böyle yapabilecegi seyleri erteliyor. Ben sorunca niye diye açıklamasi mantıklı gelmiyor çünkü istese yapabilir bu sefer tekrar soruyorum niye nasil dedi yükseliyor sonra. Kiyafet taksitleri, eve aldigimiz ufak ivir zivirlarin taksitleri, hayvan maması vs aliyor karta. Para yok diyor sigara iciyor gunde bir paketİşte iletişim sıkıntınız var
Ada'm gidecek geç kalmamayı düşünüyor siz market diyorsunuz Bu sizin hatanız
Olmaz diye çemkiriyor bu onun hatası
Yine de gidiyor markete bu da onun hatası
İletişimi aşın acilen evliliğe alışmak böyle bir şey
Ne alıyor gerekli mesela kart ile
Yani gereklilik kavramı değişir
Ya da o gerekli olanın 30 tl olanı varken 90 tl olanı alınmaz durum sıkışık iken
+1Siz de uzak dovuscusunuz anlasilan. Kisaca "karti geri alabilir miyim" demeyip karti vermiyor diye konu acmak ilginc olmus.
10 dk gec kalacakti sadece. Ama dedigim gibi genel anlamda böyle yapabilecegi seyleri erteliyor. Ben sorunca niye diye açıklamasi mantıklı gelmiyor çünkü istese yapabilir bu sefer tekrar soruyorum niye nasil dedi yükseliyor sonra. Kiyafet taksitleri, eve aldigimiz ufak ivir zivirlarin taksitleri, hayvan maması vs aliyor karta. Para yok diyor sigara iciyor gunde bir paket
10 dk gec kalacakti sadece. Ama dedigim gibi genel anlamda böyle yapabilecegi seyleri erteliyor. Ben sorunca niye diye açıklamasi mantıklı gelmiyor çünkü istese yapabilir bu sefer tekrar soruyorum niye nasil dedi yükseliyor sonra. Kiyafet taksitleri, eve aldigimiz ufak ivir zivirlarin taksitleri, hayvan maması vs aliyor karta. Para yok diyor sigara iciyor gunde bir paket
O sigara en kalitelisinden alınıyor mesela. Esime desem hayir der direk. Kıyafet almıyor. Köpek en iyi mamayla besleniyor yoksa hastlaniyor. Eve yeni hicbir sey alamiyoruz zaten eksikler var. Esime bir şey demeye çekiniyorum çünkü hemen yükseliyor ben de boş veriyorum.almayın artık kıyafet mesela
ben burada bunaldım sizin evdeki para sıkıntısından hala kıyafet mi alıyor
ya da hayvanlara mama da almasın yani
kalan yemekleri koyun ya da hiç bir şey koymayın ama evde para yok diye kavga çıkarken mama almak bana ters geliyor
ya da eve alınanlar alınmıştır hala yeni bir şey almayın
yani borcum borç da bundan sonra karta ekleme yapmayın demek istiyorum
sigara mesela
bir çok marka var
ben onu içemem demesin gerekirse en kötüsünden alsın hem azaltır böylece de
O sigara en kalitelisinden alınıyor mesela. Esime desem hayir der direk. Kıyafet almıyor. Köpek en iyi mamayla besleniyor yoksa hastlaniyor. Eve yeni hicbir sey alamiyoruz zaten eksikler var. Esime bir şey demeye çekiniyorum çünkü hemen yükseliyor ben de boş veriyorum.
Dün ben esime aksam hicbir isi olmadan da markete gidelim deseydim isten geldim yoruldum aksam niye soylemedin derdi o kadar eminim ki. Sorunumuz bu zaten soyledigim seyin acelesi yoksa erteliyor da erteliyor. Ben gidiyorum desem vakit geç olmuş herkes evine çekilmişti. Zaten o da istemez o saatte cikmami bu sefer bi de ondan tartisirdik
Her konuma ayni yorumu yapiyorsunuz :)eşin seni önemsemiyor mu acaba daha önceki konularından da biliyorum
Teşekkür ederim istedim verdi kartiben köpeği sokak köpeği sandım bir köpek ise o ailenini bireyi ondan kısılmaz tabii
işte öyle deseydim böyle olurdu diyorsun ya ikiniz de bunları öğrenecek ve ona göre hareket edeceksiniz
madem öyle diyor sen de ona sabah çıkarken kartı ver markete gideyim diyeceksin ya da arayıp şunu bunu al diyeceksin
başka bir yöntem yok ki
karşılıklı huyları öğrenim kırmızı çizgileri belirleyip ona göre idare etme sanatıdır evlilik
iki taraf da şöyle yaparsam böyle olur u ilk yıllarda demeyerek öğrenir ilerleyen yıllarda ısrarcı olmaz
ama herkes dediğinde ısrarcı olmaya esnememeye kararlı olursa evlilik de sona doğru gider
sen ısrar etmemişsin o da küsersin diye düşünüp götürmüş
yavaş yavaş tanıyorsunuz işte birbirinizi bir dahakine sen demezsin bir sonrakinde o tartışmanın sonunda da götüreceğim en iyisi ilk dediğinde götüreyim der vs vs
her konunuza değil bu ikinci oluyor bu ve bundan önceki konunuza yaptım yorumumu çünkü dayanamadım eşinizin sizi bu denli üzmesine umursamamasına vs vsHer konuma ayni yorumu yapiyorsunuz :)
Net olarak onemsemiyor diyemem iyi hallerimizi yazmıyorum buraya dogal olarak iletişim problemimiz var ve inat beni gozardi ediyor
Evet pardon. Bakalım alisma donemi diyorlar sabrediyoruzher konunuza değil bu ikinci oluyor bu ve bundan önceki konunuza yaptım yorumumu çünkü dayanamadım eşinizin sizi bu denli üzmesine umursamamasına vs vs
Teşekkür ederim istedim verdi karti
İsteyince vermiş bak :) Sizin daha önceki konularınıza denk gelmiştim. Yaşınız kaç bilmiyorum ama bu tür triplerle evlilik yürümez. Net değilsiniz bir çok konuda. Sürekli eşinin açığını arayan biri gibi geliyorsunuz bana.Teşekkür ederim istedim verdi karti
Tespitiniz doğru özeleştiri yapınca kendim de farkediyorum uslubum hatali hep o anlasin diye bekliyorum. 22 yaşındayım.İsteyince vermiş bak :) Sizin daha önceki konularınıza denk gelmiştim. Yaşınız kaç bilmiyorum ama bu tür triplerle evlilik yürümez. Net değilsiniz bir çok konuda. Sürekli eşinin açığını arayan biri gibi geliyorsunuz bana.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?