Cok sıkıldım bu konudan!

Suregelen bi problem oldugu icin yazdim. Gecen ay da yatmamisti mesela kart. Kokten cozmek istiyorum

Ama işte para yok

Kökten çözümün yok bu nedenle

Ada'mın eline aylık 10000 geçip de seni 10 liraya muhtaç etmiyor ki

Kartları kapatın ne kadar kalıyorsa aylık onu harcayın

Ben ay sonunda kartı ödeyemesem bir dahaki ay karttan harcama yapılmayacak şekilde yaşarım

Çocuğunuz da yok bir ay tek kuruş harcamadan evdekiler ile yaşanır ya da ne bileyim 50 tl ile yaşanır sağlıklı bir beslenme olmaz ama geçicidir sıkar dişini yaşarsın

Bence sen eşini eşin seni anlayamıyor

Ya böyle uzlaştırmacı abla abi arkadaş konumunda birini bulun ya da ikimiz de olmasını istediklerinizi ve olmamasını istediklerinizi yazıp değiş tokuş edip birbirinizi çözün

Tüketim toplum bizi mahvetti kimse elinde olan kadar ile yaşamıyor ve huzursuzluk da buradan çıkıyor

Borçlar ödenince kaç lira kalıyor eşinin elinde kk ödemek ve geçinmek için

nedir bu kredi kart sevdası. paranız varsa nakit alin yoksada almayın. ondan sonra bir ton borc oluyor...

O kadar mantikli ki öneriniz. Daha birkaç gun önce bunu teklif ettim. Ben karta gidip ivir zivir almıyorum ki ihtiyaclarimizi aliyorum diyor. O kadar onyargıyla yaklasti ki bu düşünceme hemen yukseldi. Kartların toplam limitleri maastan yüksek bu cazip geliyor. Maasi alinca kartları yatiriyor kira aidat ivir zivir derken kalmadığını söylüyor ben bilmiyorum. Diyorum ya sorunca yükseliyor diye. Sigarasi bitince falan ailemden alıyorum diyor

Ben esimden bir sey isteyince ve diretince onyargiyla yaklaşıyor. En son dedim ki tamam sen de benden bir sey istediginde aynisini yapicam hosgorusuz olcam sana dedim henuz yapmadim.
Dertlerimizi kimseye anlatmiyoruz akil alacagimiz kimse yok Evlilik genel anlamda karşılıklı emek, hoşgörü, anlayış olmadan yürür mu ki? Istese yapabileceği seyleri erteliyor. Dun markete gitcez bi yere yetişmesi gerekiyordu. Markete gidelim mi oncesinde hemen dedim. Yukseldi ben yetismeye çalışıyorum sen market diyorsun soyleseydin isten gelirken alirdim falan. Altimizda da araba var en fazla 10 dk gecikecek düşünün. Tamam gitmeyelim dedim hic ısrar etmedim kusmeyeyim diye götürdü.

İşte iletişim sıkıntınız var

Ada'm gidecek geç kalmamayı düşünüyor siz market diyorsunuz Bu sizin hatanız

Olmaz diye çemkiriyor bu onun hatası

Yine de gidiyor markete bu da onun hatası

İletişimi aşın acilen evliliğe alışmak böyle bir şey

Ne alıyor gerekli mesela kart ile

Yani gereklilik kavramı değişir

Ya da o gerekli olanın 30 tl olanı varken 90 tl olanı alınmaz durum sıkışık iken

10 dk gec kalacakti sadece. Ama dedigim gibi genel anlamda böyle yapabilecegi seyleri erteliyor. Ben sorunca niye diye açıklamasi mantıklı gelmiyor çünkü istese yapabilir bu sefer tekrar soruyorum niye nasil dedi yükseliyor sonra. Kiyafet taksitleri, eve aldigimiz ufak ivir zivirlarin taksitleri, hayvan maması vs aliyor karta. Para yok diyor sigara iciyor gunde bir paket

almayın artık kıyafet mesela

ben burada bunaldım sizin evdeki para sıkıntısından hala kıyafet mi alıyor

ya da hayvanlara mama da almasın yani

kalan yemekleri koyun ya da hiç bir şey koymayın ama evde para yok diye kavga çıkarken mama almak bana ters geliyor

ya da eve alınanlar alınmıştır hala yeni bir şey almayın

yani borcum borç da bundan sonra karta ekleme yapmayın demek istiyorum

sigara mesela

bir çok marka var

ben onu içemem demesin gerekirse en kötüsünden alsın hem azaltır böylece de

bu arada 10 dk ya da 20 dakika

hiçbir yee bilerek geç kalmayı sevmem

hem de acil değil markete gittik diye

adam gelirken söyleseydin ya demiş esasen içerikte bir şey yok ama tavır sıkıntılı sizde

ayrıca markete siz gidin onu niye bekliyorsunuz ki

zaten gün boyu evdesiniz yazdım ki hatırladım zira kart adamda

o zaman birlikte çıkalım sen gideceğin yere git ben de markete gideyim diyecek ve kartı da isteyecektiniz

o markette ne ile ödeyecekse size de onu verecekti işte

O sigara en kalitelisinden alınıyor mesela. Esime desem hayir der direk. Kıyafet almıyor. Köpek en iyi mamayla besleniyor yoksa hastlaniyor. Eve yeni hicbir sey alamiyoruz zaten eksikler var. Esime bir şey demeye çekiniyorum çünkü hemen yükseliyor ben de boş veriyorum.

Dün ben esime aksam hicbir isi olmadan da markete gidelim deseydim isten geldim yoruldum aksam niye soylemedin derdi o kadar eminim ki. Sorunumuz bu zaten soyledigim seyin acelesi yoksa erteliyor da erteliyor. Ben gidiyorum desem vakit geç olmuş herkes evine çekilmişti. Zaten o da istemez o saatte cikmami bu sefer bi de ondan tartisirdik

eşin seni önemsemiyor mu acaba daha önceki konularından da biliyorum

ben köpeği sokak köpeği sandım bir köpek ise o ailenini bireyi ondan kısılmaz tabii

işte öyle deseydim böyle olurdu diyorsun ya ikiniz de bunları öğrenecek ve ona göre hareket edeceksiniz

madem öyle diyor sen de ona sabah çıkarken kartı ver markete gideyim diyeceksin ya da arayıp şunu bunu al diyeceksin

başka bir yöntem yok ki

karşılıklı huyları öğrenim kırmızı çizgileri belirleyip ona göre idare etme sanatıdır evlilik

iki taraf da şöyle yaparsam böyle olur u ilk yıllarda demeyerek öğrenir ilerleyen yıllarda ısrarcı olmaz

ama herkes dediğinde ısrarcı olmaya esnememeye kararlı olursa evlilik de sona doğru gider

sen ısrar etmemişsin o da küsersin diye düşünüp götürmüş

yavaş yavaş tanıyorsunuz işte birbirinizi bir dahakine sen demezsin bir sonrakinde o tartışmanın sonunda da götüreceğim en iyisi ilk dediğinde götüreyim der vs vs

Teşekkür ederim istedim verdi karti

Her konuma ayni yorumu yapiyorsunuz :)
Net olarak onemsemiyor diyemem iyi hallerimizi yazmıyorum buraya dogal olarak iletişim problemimiz var ve inat beni gozardi ediyor
her konunuza değil bu ikinci oluyor bu ve bundan önceki konunuza yaptım yorumumu çünkü dayanamadım eşinizin sizi bu denli üzmesine umursamamasına vs vs

"yükseliyor" kelimesi yalnızca bana mı tuhaf geldi

Teşekkür ederim istedim verdi karti
İsteyince vermiş bak :) Sizin daha önceki konularınıza denk gelmiştim. Yaşınız kaç bilmiyorum ama bu tür triplerle evlilik yürümez. Net değilsiniz bir çok konuda. Sürekli eşinin açığını arayan biri gibi geliyorsunuz bana.

Tespitiniz doğru özeleştiri yapınca kendim de farkediyorum uslubum hatali hep o anlasin diye bekliyorum. 22 yaşındayım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…