• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok sıkıldım bunaldım eşim yüzünden erken doğum yapmak istiyorum artık bana akıl verin...

merhaba sağlıkla gelsin bebeğiniz inşallah ama dua yerine geçer diye ağzınızdan çıkmadan sözcükleri güzel seçin. kızım ilk bebeğimdi sadece eşim çalışmasına yeni ev kredimiz olmasına rağmen annemin ve abimin de gayretiyle kızıma ne ciciler aldım 7 sene önce. gününde doğmasına rağmen doğuştan bir rahatsızlık nedeniyle 1 ay kuvözde kaldı kızım o zamanki hastane yoğun bakım politikası gereği dışarıdan hiç bir şey kabul etmedi hastane ve kızım 10 günlük olup ilk kıyafetlerini giydiğinde hastanenin eski püskü kocaman ve asla takım olmayan sterilize edilmiş kıyafetlerini giydirdiler ya yaşama tutunduğu için gözümde en güzel kıyafet oydu hatta hastaneden rica ettik o eski kıyafetleri versinler hatıra kalsın diye ama dışarı çıkmıyormuş kıyafetler. kızım şimdi 7 yaşında ama o çok büyük markalardan alınan ya da hediye gelen yenidoğan takımlarını hiç giyemedi. sonra bir daha hamile kaldım 37. haftanın ortasında eşimle çarşıya çıktım ve alışveriş yaptım eşim beni almaya geldi arabaya şöyle kasım kasım kasılarak bindim. eşime dedim ki: her bir şeyler tastamam oğlumun herşeyi içime sine sine aldım artık doğsa da olur dedim. o gece oğlum doğdu ne o kıyafetleri ne de başka bir kıyafeti giyemeden kefen giydi toprak örttüler üstüne. doğarsa doğsun demiştim 37. haftaya güvenerek. diyeceğim şu ne siz eşinizi ne de eşiniz sizi üzmesin. bebek sağ salim gelsin de çul çuval da olsa öyle yakışıyor ki başka bir şey görmüyor gözünüz. akşam akşam ağlattınız beni Rabbim sizi güldürsün
Haklısınız saglıgı herşeyden önemli

merhaba sağlıkla gelsin bebeğiniz inşallah ama dua yerine geçer diye ağzınızdan çıkmadan sözcükleri güzel seçin. kızım ilk bebeğimdi sadece eşim çalışmasına yeni ev kredimiz olmasına rağmen annemin ve abimin de gayretiyle kızıma ne ciciler aldım 7 sene önce. gününde doğmasına rağmen doğuştan bir rahatsızlık nedeniyle 1 ay kuvözde kaldı kızım o zamanki hastane yoğun bakım politikası gereği dışarıdan hiç bir şey kabul etmedi hastane ve kızım 10 günlük olup ilk kıyafetlerini giydiğinde hastanenin eski püskü kocaman ve asla takım olmayan sterilize edilmiş kıyafetlerini giydirdiler ya yaşama tutunduğu için gözümde en güzel kıyafet oydu hatta hastaneden rica ettik o eski kıyafetleri versinler hatıra kalsın diye ama dışarı çıkmıyormuş kıyafetler. kızım şimdi 7 yaşında ama o çok büyük markalardan alınan ya da hediye gelen yenidoğan takımlarını hiç giyemedi. sonra bir daha hamile kaldım 37. haftanın ortasında eşimle çarşıya çıktım ve alışveriş yaptım eşim beni almaya geldi arabaya şöyle kasım kasım kasılarak bindim. eşime dedim ki: her bir şeyler tastamam oğlumun herşeyi içime sine sine aldım artık doğsa da olur dedim. o gece oğlum doğdu ne o kıyafetleri ne de başka bir kıyafeti giyemeden kefen giydi toprak örttüler üstüne. doğarsa doğsun demiştim 37. haftaya güvenerek. diyeceğim şu ne siz eşinizi ne de eşiniz sizi üzmesin. bebek sağ salim gelsin de çul çuval da olsa öyle yakışıyor ki başka bir şey görmüyor gözünüz. akşam akşam ağlattınız beni Rabbim sizi güldürsün
Sizde beni ağlattıbız Rabbim sabır versin inşallah.

İzin vermedi birçokkez istedim ama insanların kölesi olamazsın ben fazlasıyla çalışırım yeterde artar dedi hep.
Memur maaşi yetmiyor ki. Yani 3000-4000 aliyordur. Euro ve dollar olmuş kaç. Cimri olmasini istemiyorsan o zaman sende çalişçaktin. Hem yemeğim hem pastam dursun olmuyor işte.

Biz beşiğini falan çocuk doğduktan sonra aldık. Erkekler ya bir şey olursa falan. Diye işleri son ana kadar bekletiyor. Esimde hiç öyle büyük bir heyecan görmemiştim. Hamile olduğum haberini de o kadar olağan karşılamıştı ki sanki ilk değil de yirminci çocuğumuz:KK70:
Bizimkindede ilk zamanlar o heyecanı pek göremedim fakat kıpırtıları başlayınca oda bnmle birlikte heycanlanıyor

Başınız sagolsun çok uzuldum yorumunuzu okuyunca. Acinizi hatırlatmak istemiyorum ama merak ettim extra bi problem mi olmustu 37. Hafta erken sayilmaz cunku.

bebeğe yazık ya. çözüm bu mu. erken doğan bebeklerde sağlık sorunları daha fazla oluyor. o zaman bebeğin canından sağlığından gözünüz ne para görür ne birbirinizi.

İlk hamileliğim bebeğimin ihtiyaçlarını biran önce tamamlamaya ugraşıyorum hamileliğim ağırlaşır ise yapamam diye fakat sıkıldım artık eşim sürekli bişeler alıyorsun diyor ben nasıl doğum yapıcam diye düşünüyorum adam kalkmış sürekli bişeler alıyorsun vs. Vs. Triplerine giriyor azarlıyor bazen bana çocukmuşum gibi bagırıyor bıktım artık ben burda canımın derdiyle ugraşıyorum adam kalkmış neleri dert ediyor çok savurgan biriside değilim oysaki bebeğime bebek odasını bırakın beşik bile almadım çok pahalı diye yeter adtık erken doğum yapmak istiyorum bitsin bu çilem yeri geliyor bebeğimden bile tiksiniyorum onun yüzünden şaştım kaldım ne yapmam gerek bana yardım edin ☹ :KK43: :KK43: :'(
ERken doğum yapan biri olarak sakın böyle dua etme erkekler hep böyledir gül geç,ben 6,5 aylıkken doğum yaptım 45 gün küvez de kaldılar göz problemleri çıktı biz şanslıydık pek sorun çıkmadı ama prematüre bebkler de doğum anomalisi muhakkak çıkıyor.Doğru dua etmeni tavsiye ederim.Allah vermesin ,tam zamanında doğsun inşallah.Eşin müsrifsin çok harcıyorsun diye öyle şey istenmez.Ben o kadar şey aldım giydirememiştim bile boşver doğunca alırsın birazını da ,eşini de bunaltma, zamanı gelince o almak ister zaten.Bence iyi geçin hamileliğin tadını 2 çaputa değişme derim

Ciger gelisimi 34. Haftada disarda nefes alcak hale gelir. Oyuzden sordum baska bir sknti mi vardi diye.
He cigerlerinin gelismeyecegini bile bile erken doğum mu istiyosun.. ah ah..
Benim oğlum 35 haftalık doğdu nerdeyse. Cigerleri gelişmemişti 37 de doğurup gelişmeyen bebek duymustum. Bebeğine göre değişiyor .Allah sabır versin

İzin vermedi birçokkez istedim ama insanların kölesi olamazsın ben fazlasıyla çalışırım yeterde artar dedi hep.

Çok isteseydin, çalişirdin. Boşuna suçu eşine atma. Isteseydin okula gidip çalişip öyle evlenirdin. Çalişmak istemediğinden dolayi evlendin. O halde sonuçlarina katlanacaksin

Bebek masrafi tek maasin yapacagi sey degil benim dogumum agustosta oldu mayista basladim alisverise tabi ben calisiyordum ufak ufak ama her maasta 400 tl ayirarark agustosa kadar bitirdim esinizede birsey diyemiyorum hayat cok zor artik evde oturmayip kadinlarda calissin

Başınız sagolsun çok uzuldum yorumunuzu okuyunca. Acinizi hatırlatmak istemiyorum ama merak ettim extra bi problem mi olmustu 37. Hafta erken sayilmaz cunku.
teşekkürler ben kızımda da sancıyı hissetmedim kızımın da kalbi durmuştu ama çok şükür döndürdüler. oğlum da geç kalmışım malesef cennet kuşu oldu..

dogunca kuurtulacakmisin nasil olacak o is..
Mecbur alinacak sen laf geciremiyorsan kocana kocanin annesi babasis varsa onlars soyle mudahale etsin ilk bebek olacak babalik ne bilmiyor yetiremiyor yavas yavs harcamalarini ona gore ayarlar ama sen bebek dogsun nolursa olsun tiksiniyorum diyosun senden anne olmaz..evlat canindan candir tiksinmek nedir ya neyse daha fazla yazamicam kotu olacak

Ben hiçbirzaman aileme yük olmadım evlenmek zorundada değildim kimse zorlamadı herkesin kendi rızası iradesi var senin gibi düşünen insanlar çok madem öyle sen okur sun çocuklarınıda okutur öyle evlenir evlendirir sin tm şimdi konumdan çık. Gereksiz yorumlarına tahammül edemiyorum saçma sapan geri kafalı düşünceler.
Çok isteseydin, çalişirdin. Boşuna suçu eşine atma. Isteseydin okula gidip çalişip öyle evlenirdin. Çalişmak istemediğinden dolayi evlendin. O halde sonuçlarina katlanacaksin

dogunca kuurtulacakmisin nasil olacak o is..
Mecbur alinacak sen laf geciremiyorsan kocana kocanin annesi babasis varsa onlars soyle mudahale etsin ilk bebek olacak babalik ne bilmiyor yetiremiyor yavas yavs harcamalarini ona gore ayarlar ama sen bebek dogsun nolursa olsun tiksiniyorum diyosun senden anne olmaz..evlat canindan candir tiksinmek nedir ya neyse daha fazla yazamicam kotu olacak
Beni yada ailesini dinlese dört dörtlük olurdu ama malesef benden almıyor başkalarından hiç almıyor. Yeri geliyor iyi kötü bazı şeyleri kabullendirebiliyorum. Açık konuşmak gerekirse Ailesi onuda yapamıyor .

Beni yada ailesini dinlese dört dörtlük olurdu ama malesef benden almıyor başkalarından hiç almıyor. Yeri geliyor iyi kötü bazı şeyleri kabullendirebiliyorum. Açık konuşmak gerekirse Ailesi onuda yapamıyor .
Cimri o zman ama bunda cocugunun sucu yok ona bunu yapma ve hersey olur saglik olsun sabret dua et

Back
X