• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok sıkıldım bunaldım eşim yüzünden erken doğum yapmak istiyorum artık bana akıl verin...

Bunu her baba soyluyordur bence.
Ben de erken hazirlamak isteyenlerdenim beklenmedik bir sey olursa diye. Carsafa sarar getiririz diyordu eşim, herhalde bunu kimse geçemez:KK70:
Biz beşiğini falan çocuk doğduktan sonra aldık. Erkekler ya bir şey olursa falan. Diye işleri son ana kadar bekletiyor. Esimde hiç öyle büyük bir heyecan görmemiştim. Hamile olduğum haberini de o kadar olağan karşılamıştı ki sanki ilk değil de yirminci çocuğumuz:KK70:

Konularda gexme sebebim kafa dağıtmaktı o an ne halde oldugumu bilmeden şuan boş yorumda bulunmuşsunuz belli.
Haklısınız çocuğundan tiksinen birini anlayamıyorum anlayamayacağımda. Hormonlar da bir yere kadar yani her erkeklerin tabiatında var bu kadını çok harcıyor gibi görmek nedense. Siz bunu fazla umursayıp evladınızdan çıkartıyorsunuz hırsınızı . Erken doğum kolay birşeymiş gibi cahilce konuşuyorsun bir an önce tövbe etmen lazım.

Agzini hayra ac derler ya lutfen sizde öyle yapin dua edin esiniz icin ama gerçekten agzinizi hayra açın

Yeri geliyor bebeğimden tiksiniyorum ne demek?
insan eşinden tiksinir kendinden tiksinir de.. doğmamış bebekten bunalınca nasıl tiksinir?

Deli gibi bebek isteyen biri olarak şunu diyebilirim.. aç ellerini Allah'a dua et ki sağlıkla kucağına alabil. Saçma sapan cümleler kurarak bebeğini de etkileme.
Eşine kızıp bebekten çıkarma

konu sahibi daha genç resmen ergen yani bunu kötü olarak söylemiyorum kızcağız daha ergenlikte ergenlik 21-22 yaşına kadar sürebiliyor bide gencecik yasında hamile stresli ondan sacma sapan laflar edebiliyor bence linç etmeyin kızı boşuna. sende sabırlı ol dogum yap bebeginle ilgilenirsn kendinde olgunlaşırsın zamanla. erkeklerde düz mantık emin ol biz kadınlar detaylı düşünüp plan yaparız erkekler son dakika yumurta kapıya dayandımı hareket ederler doğumdan sonra eksiklikleri görüp o zamanda alırısn

Maaş yönünden sıkıntı yok bir memur kadar maaşı var hatta mesailer de dahil dahada fazla. Ama bu cimrilik çok kötü birşey

Memur maaşi yetmiyor ki. Yani 3000-4000 aliyordur. Euro ve dollar olmuş kaç. Cimri olmasini istemiyorsan o zaman sende çalişçaktin. Hem yemeğim hem pastam dursun olmuyor işte.

Bilseydim böyle yapıcagını hamile filam kalmazdım masrafları kaldıramıyor beyefendi
Ama çok açık değil mi.. bebek rahme düştüğü an masraflar kapıdadır. Bekarken para biriktirmeye alışan bir kafadaysa o sizin evde oturmanıza bile bozuluyordur. Bence asıl sorun size “para yedirdiğini” düşünmesi. Ah eski zamanlar. Bu kadar okur yazar çalışan kadın yoktu belki ama vicdan vardı. Artık erkekler bi tuhaflaştı, kendi karılarına bile yiyici olarak bakıyorlar. Ama daha kötüsü bunu bildiği halde çalışmak yerine hamile kalan kadınlar. Suç tek kişide değil. Neden hemen çocuk yapmak istiyorsunuz neden yani cidden anlamıyorum. Bu adam bu halinin sinyallerini eminim uzun zamandır veriyordu. Sizin yerinizde olsam işe girer, o yalvarana kadar hamile kalmazdım. Burnundan getirirdim bebek diye ağlardı. Öyle olunca babalığın değerini biliyorlar.

Toplasan 2.000 tl lik alışveriş yapmamışımdır 1.200 filan oda sadece bebeğe değil pazar ve market alışverişi hastane masrafı vs . Ama gözü görmüyor bazı şeyleri. Parayı ben sadece kemdime harcıyormuşum gibi davranıyor.
Mesele sadece kendinize harcamak değil ki. Para yoksa yoktur. Sizede lazım olsa bebeğede olsa, olmayan para eşinizi strese sokar. Ertelenecek yada daha az masraf yapılacak her şeye dikkat edin. Bebekler 4-5 zıbın ve 1-2 takımla da büyür. Dahada var doğumunuza.

Sürekli anlatıyorum ama anlamıyor kaç farklı şekilde anlattıysam yine tekrarlıyor gerçekten usandım beni alışveriş manyagı gibi görüyor oysaki her istedigimi alan bir insan değilim çocuğuma bile sadece 6 tane takım aldım başka birşey almadım .
Ne demeye çocuk yapmış o zaman ? 6tane takımı mı başına kakıyo hiç bişey almazsanız ne giyecek bu çocuk doğduğunda bi sorun bakalım.

Ceennet Ceennet
besik dolap vs bunlar nasilsa hallolur bi sekilde mecbur aliacaklar.
senin oncelikle bebeginin sagligini dusunmen gerek.
Allah sana bu bebegi nasip etmis sana emanet etmis annesi sen olacaksin demis senin emanete iyi bakman lazim.hamilelerin dualari kabul olur dualarini hayra cevir.bebegin zamaninda gelsin sen de hayirli bi anne ol insallah.
bebeginin odasi besigi mi onemli sagligi mi onemli ?
dogum yaptiktan sonra elin kolun bos eve donmek ne kadar zor olurdu hayal et.hadi bebegin kuvezde ya enfeksiyon kapma riski beyinin hasar gormesi vs.sorunlar bunlari dusunmek bile istemezsin heralde.
Rabbim insallah bebeginin zamaninda dogmasini nasip eder sana da akil fikir verir.erkekler babaligi anlayamaz kucagina alinca anlar.bi dolar yukseldi strese girdi belki kendince konusur konusur susar sen al yine alacagini.besik falan da alin tabiki.hastane cantani da hazirlaki durumun ciddiyetini anlasin esjn.heralde daha var diye de boyle rahat ama belli olmaz cidden
hormonlarina yenik fusme bebeginin tekmelerini sev bebeginle konus bebeginden soguma gibi bi luksun yok bunu aklina sok.cunku Allah sana o bebegi layik gormus bakmakla sevmekle yukumlusun mecbursun..

Okumayın, çalışmayın. 16-17 yaşında evlenin. Sırtımı yaslayim ohh bana baksın. Öyle bir dünya olmadığını öğrendiniz, bakalım bu ömür nasıl geçecek. Çalışın denecek burada ona da bahaneleriniz vardır zaten.

merhaba sağlıkla gelsin bebeğiniz inşallah ama dua yerine geçer diye ağzınızdan çıkmadan sözcükleri güzel seçin. kızım ilk bebeğimdi sadece eşim çalışmasına yeni ev kredimiz olmasına rağmen annemin ve abimin de gayretiyle kızıma ne ciciler aldım 7 sene önce. gününde doğmasına rağmen doğuştan bir rahatsızlık nedeniyle 1 ay kuvözde kaldı kızım o zamanki hastane yoğun bakım politikası gereği dışarıdan hiç bir şey kabul etmedi hastane ve kızım 10 günlük olup ilk kıyafetlerini giydiğinde hastanenin eski püskü kocaman ve asla takım olmayan sterilize edilmiş kıyafetlerini giydirdiler ya yaşama tutunduğu için gözümde en güzel kıyafet oydu hatta hastaneden rica ettik o eski kıyafetleri versinler hatıra kalsın diye ama dışarı çıkmıyormuş kıyafetler. kızım şimdi 7 yaşında ama o çok büyük markalardan alınan ya da hediye gelen yenidoğan takımlarını hiç giyemedi. sonra bir daha hamile kaldım 37. haftanın ortasında eşimle çarşıya çıktım ve alışveriş yaptım eşim beni almaya geldi arabaya şöyle kasım kasım kasılarak bindim. eşime dedim ki: her bir şeyler tastamam oğlumun herşeyi içime sine sine aldım artık doğsa da olur dedim. o gece oğlum doğdu ne o kıyafetleri ne de başka bir kıyafeti giyemeden kefen giydi toprak örttüler üstüne. doğarsa doğsun demiştim 37. haftaya güvenerek. diyeceğim şu ne siz eşinizi ne de eşiniz sizi üzmesin. bebek sağ salim gelsin de çul çuval da olsa öyle yakışıyor ki başka bir şey görmüyor gözünüz. akşam akşam ağlattınız beni Rabbim sizi güldürsün

Bir musibet bin nasihatten yeğdir derler ya hani
İnşaAllah siz musibet gelmeden aklınızı başınıza toplarsınız

Erkekler anlamaz diyorsunuz da o hepsi için geçerli değil işte kimileri o an üstüne giyeceğinden ziyade daha ileriyi düşünüyordur eğitimi,sağlığı vs... yani daha önemli ihtiyaçlar gibi

Bende çocuklarıma hep markalı değişik şeyler giydirmek ister eşimin söylenmelerine rağmen alırdım.çocuğun yediği helal giydiği haram derdi de resmen onu sorumsuzlukla suçlardım

Şimdi büyüdüler okula başladılar hafta da 3 farklı özel hoca tutunca anladım onun için neyin daha önemli olduğunu

Belki eşinizde geleceğini düşündüğü için parayı temkinli kullanmak istiyordur anlamaya çalışın diyeceğimde

Karnında taşıdığı yavrusunun erken doğmasını isteyen birinden bu anlayışı beklemek zor

Allah cc bebeğinize sağlık size de onu iyi yetiştirebilecek kabiliyet versin

Herkes okul okumak zorunda değil isteyen istediği yaşta kendini hazır hissedince yuva kurabilir bunu kimse yargılayamaz nice insanlar var atalarımızda dahil okul okumamış ama birçok konuda bilgi sahibi sizin gibi bazı insanlar köylü halkın efendisidir sözünü unutmuş olmalı. Çalışmaya gelince çok istedim ama eşim izin vermedi ve şöyle dedi üç kuruş para için milletin kölesi olamazsın ben fazlasıyla çalışırım dedi ve çalışıyorda sorun sadece birikim yapamaya alışması .
Okumayın, çalışmayın. 16-17 yaşında evlenin. Sırtımı yaslayim ohh bana baksın. Öyle bir dünya olmadığını öğrendiniz, bakalım bu ömür nasıl geçecek. Çalışın denecek burada ona da bahaneleriniz vardır zaten.

Back
X