Çok sıkıldım!

Meral Ak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2016
2.111
2.022
63
karı koca gelirimiz çevremize göre epey iyi durumda ama çok borcumuz var. Birde çalışan bir insan olduğum ve evin maddi konularda idaresi bende olduğundan ve birazda sevdiğimden hesap kitap çok yaparım. Yalnız ailemden asla para esirgemedim, abim aileme beş kuruş vermezken ben evlerini döşedim, tüm mobilyalarını kendim aldım. Kimin neyi olsa elim dolu giderim. Ama nedense aile içinde muhabbet dönerken bana cimrisin falan diye takılıyorlar, dün yine eşimin yanında bu yapılınca çok sinirlendim ve tepki gösterdim, herkes sustu, birazda iş stresinden gergindim ama artık cidden zoruma gidiyor, kimsenin yapmadığı şeyleri yapıyorum ve sonra nasıl ben cimri oluyorum anlamıyorum, Belkide kazandığımız para onlara çok geliyor ve diyorlar ki bizde olsa daha fazlasını yaparız hiç düşünmeyiz yeriz içeriz. Ama herkesin gelirine göre gideri var, yani benim aileme yeğenlerime yaptıklarımı saysam İnanin orta sınıf bir arabam daha olurdu, şimdi hamileyim çocuğumuz olacak, ee borcumuz da çok, haliyle hesap kitap yapıyorum, bunun nesi kötü? Tüm parayı saçmam mı lazım? Gerçekten çok sinirliyim, bunca yaptıklarıma rağmen dışarıdan neden böyle görünüyorum anlamıyorum.

Hesabını bilmekle cimri olmayı daha ayırt edemiyoruz
Ne derim bu konuya ağzı olan konuşur siz gene hesabınızı bilin bence

Hesabını bilmekle cimri olmayı daha ayırt edemiyoruz
Ne derim bu konuya ağzı olan konuşur siz gene hesabınızı bilin bence

Artık rencide oluyorum nasıl böyle bir şey diyebiliyorlar, gerçekten anlamıyorum. Üstelik benim bunca yaptığım şeyi nasıl görmüyorlar? Daha nasıl davranmam lazım ki cimri görünmeyeyim veya neden görünüyorum İnanin anlayamıyorum.

Birilerine maddi olarak bir şeyler yapmanız cimri değilsiniz demek değildir.
Ya da hesap yapıyorsanız diye cimrisiniz denemez.
Benim cimri kavramım şu dur; dışarıda yemeğe gittiğinde menüye bakıp sadece ucuzunu şipariş isteyen ya da içeceğiyle kuruşuna kadar kendine düşeni hesaplayan adam cimridir.
İsterse bana ev almış olsun, içilen iki çayın hesabını yapıyorsa gözümde cimridir yani değişmez.

Artık rencide oluyorum nasıl böyle bir şey diyebiliyorlar, gerçekten anlamıyorum. Üstelik benim bunca yaptığım şeyi nasıl görmüyorlar? Daha nasıl davranmam lazım ki cimri görünmeyeyim veya neden görünüyorum İnanin anlayamıyorum.
Çok dostum var benim, yeter ki işIeri düşsün:)
Duruma uygun güzel bir söz
Hiç canınızı sıkmayın

karı koca gelirimiz çevremize göre epey iyi durumda ama çok borcumuz var. Birde çalışan bir insan olduğum ve evin maddi konularda idaresi bende olduğundan ve birazda sevdiğimden hesap kitap çok yaparım. Yalnız ailemden asla para esirgemedim, abim aileme beş kuruş vermezken ben evlerini döşedim, tüm mobilyalarını kendim aldım. Kimin neyi olsa elim dolu giderim. Ama nedense aile içinde muhabbet dönerken bana cimrisin falan diye takılıyorlar, dün yine eşimin yanında bu yapılınca çok sinirlendim ve tepki gösterdim, herkes sustu, birazda iş stresinden gergindim ama artık cidden zoruma gidiyor, kimsenin yapmadığı şeyleri yapıyorum ve sonra nasıl ben cimri oluyorum anlamıyorum, Belkide kazandığımız para onlara çok geliyor ve diyorlar ki bizde olsa daha fazlasını yaparız hiç düşünmeyiz yeriz içeriz. Ama herkesin gelirine göre gideri var, yani benim aileme yeğenlerime yaptıklarımı saysam İnanin orta sınıf bir arabam daha olurdu, şimdi hamileyim çocuğumuz olacak, ee borcumuz da çok, haliyle hesap kitap yapıyorum, bunun nesi kötü? Tüm parayı saçmam mı lazım? Gerçekten çok sinirliyim, bunca yaptıklarıma rağmen dışarıdan neden böyle görünüyorum anlamıyorum.

Hic takmayin bencee

Yapılacak şey çok basit. Bundan sonra hiçbir yardımda bulunmuyorsunuz eliniz çekiyorsunuz ki verdiklerinizi görmeye başlasınlar. Madem bir kıymeti olmamış çöpe attığınız o yatırımla da borclarinizı kapatır bebisinize güzel bir gelecek hazırlamaya başlarsınız. Hiç üzmeyin kendinizi bu halde, nankörlük etmişler.

Yapılacak şey çok basit. Bundan sonra hiçbir yardımda bulunmuyorsunuz eliniz çekiyorsunuz ki verdiklerinizi görmeye başlasınlar. Madem bir kıymeti olmamış çöpe attığınız o yatırımla da borclarinizı kapatır bebisinize güzel bir gelecek hazırlamaya başlarsınız. Hiç üzmeyin kendinizi bu halde, nankörlük etmişler.

Aynen size katılıyorum, aynı muameleyi maalesef bende gördüm yedirdim icirdim en eli bol ben iken en cimri dediler. Dediğiniz gibi yaptım ve birde bu sefer ben başladım siz cimrisiniz para harcamaya korkuyorsunuz vs bir süre sonra sustular

Muslukları kapatın .
Cimri nasıl olunurmuş öğretin.

Evet artık öyle yapacağım ve dahası birde alıngan oldum, şaka yapılmış ne çok büyütmüşüm! Kendimden şüphe ediyorum ben mi alınganın diye.

Iste siz yaptıgınız icin cimri oluyorsunuz iyiliginizi bilmiyorlar öyle olur zaten yapana yapmadın deyip nakörluk ederler yapmayanıda el üstünde tutarlar klasik türk halkı

alınganlık değil de biraz saygıya ihtiyacınız var bence ve birikimden dolayı bi yerden patlak vermesi gayet doğal...

çok paranız varsa size var siz hora geçmiyorsanız artık hiç yapmayın ne saçmalık ya teyzem de aynı sizin anneniz babanız gibi kuzenim teyzeme istediği fırını almadı diye baktığı torunu bıraktı

Merhaba
Sizi o kadar iyi anliyorum ki. Bize, özellikle eşimede bir kaç kişi o gözle bakıyor. Neden, hesabini bildigi icin. Resmem sen cimrisin yapmaz yaptirmazsin diyor. Dolu sofranin önünde bide. O kadar öfkelenmiştim ki, erkek akrabamin hatrina sustum. Önüne bak ibret al dicektim ama neyse.

Ne zaman gelseler en iyi sekilde agirlar, onlara gidince eger kiyas yapmak gerekirse ayni özenmeyi göremeyip bide eli boş gitmeyiz,eşim sevmez. (Bununla ilgili en son konu acmistim iftar masasi mevzusu ama maalesef beni herkes ac gözlü beklentili belledi ve konumu kapattirdim).

Ama biz insanlari böyle kabul ediyoruz ok diyip geciyoruz.
Başkalarinin yaninda hesap kitap fiyattan bahsedince oluyor bunlar bence. Esime de dedim.
Akrabalari samimi buluyorsun diye bu konulara girme, sen isini biliyorsun o bilmiyor diye karalamaya calisiyor belkide dedim.

Valla üç kuruş kazanacağız diye dışarıda bilmem kaç kişinin kahrını çekiyoruz. Kolay mı para kazanmak.
Tabi ki harcarken de düşünerek harcamak lazım. Bunun adı cimrilik değildir.
Madem makbule geçmiyorsunuz " cimrilik öyle olmaz, böyle olur" deyip yaptığınız yardımları kesin.

Back
X