- 2 Eylül 2014
- 642
- 342
- 123
ben bir deyim kullanmıştım sadece. ama siz o kadar gerginsiniz ki.. yine de şu cevabınızdan kötü niyetli olmadığınızı düşünerek yorum yapmaya devam ediyorum. siz hiçbir şey olmamış gibi gidin kardeşinize destek olun madem öyle, bir kek yapın ya da alın neyse, gidin bir çay demliyin onunla muhabbet edin. rahatsız olduğunuz bir şeyler olursa da içinize atın kardeşinizin olayları sağlıklı düşünemeyeceği bir dönemde olduğunu en iyi bilecek kişi yine siz olmalısınız. yaşamışsınız sonuçta. ben kayınpederimle kayınvalideme surat yapmışım, eşim öyle diyor. oysa sadece lohusa hüznü içindeydim, nasılsın diye sorana, iyiyim derken bile ağlayasım geliyordu.Esimin hatrına eyvAllah dedigim insanlar var ama yine de mesafemi korumayı biliyorum sükür..Herseyi kocası olacak tabi dogru ama kıskanıyorum galiba yeri gelince..
Haklısın olmamıs gibi davranmam lazım..Ve kadınla aynı ortama gelip kardesimi üzmemem lazım..Cok özledim ama bebişi dayanabilirsem (=
yaaaa bide bu var dimi kayınvalide falan üzgün olabilir hasta olabilir ama sen hasta olsan üzgün olsan surat yapıo oluo adın çünkü sen robotsun her daim gülümsemen gerekio :Sben bir deyim kullanmıştım sadece. ama siz o kadar gerginsiniz ki.. yine de şu cevabınızdan kötü niyetli olmadığınızı düşünerek yorum yapmaya devam ediyorum. siz hiçbir şey olmamış gibi gidin kardeşinize destek olun madem öyle, bir kek yapın ya da alın neyse, gidin bir çay demliyin onunla muhabbet edin. rahatsız olduğunuz bir şeyler olursa da içinize atın kardeşinizin olayları sağlıklı düşünemeyeceği bir dönemde olduğunu en iyi bilecek kişi yine siz olmalısınız. yaşamışsınız sonuçta. ben kayınpederimle kayınvalideme surat yapmışım, eşim öyle diyor. oysa sadece lohusa hüznü içindeydim, nasılsın diye sorana, iyiyim derken bile ağlayasım geliyordu.
ben bir deyim kullanmıştım sadece. ama siz o kadar gerginsiniz ki.. yine de şu cevabınızdan kötü niyetli olmadığınızı düşünerek yorum yapmaya devam ediyorum. siz hiçbir şey olmamış gibi gidin kardeşinize destek olun madem öyle, bir kek yapın ya da alın neyse, gidin bir çay demliyin onunla muhabbet edin. rahatsız olduğunuz bir şeyler olursa da içinize atın kardeşinizin olayları sağlıklı düşünemeyeceği bir dönemde olduğunu en iyi bilecek kişi yine siz olmalısınız. yaşamışsınız sonuçta. ben kayınpederimle kayınvalideme surat yapmışım, eşim öyle diyor. oysa sadece lohusa hüznü içindeydim, nasılsın diye sorana, iyiyim derken bile ağlayasım geliyordu.
ii hadi naş konunu kapat bence
ahahaha ayyy kıyamam yaaaa öyle demek istemedim pardonnnnnBurdan bari cekip gitmiyim bacım
ahahaha ayyy kıyamam yaaaa öyle demek istemedim pardonnnnn
Haklı iken haksız olmuşsunuz. kuru mendille silince, istersen ıslatalım diyebilirdiniz. seremoniye gerek yok. çekil be demeler pamuğu fırlatmalar filan. inanın görümce sizi takmaz ama kardeşiniz yıllar sonra "teyzesi yavrumun poposunu tahrişten kurtardı" demeyecek "kardeşim lohusayken bana stres yaşattı" diyecek. madem sizi yanında istemiş, onun ve yeğeninizin yanında olun ama asabileşmeden, ortamı germeden, lohusa iken iki aile arasındaki gerginliği hissetmek çok zor oluyor çünkü. tecrübe ile sabit.
Kısır döngü..kadının gitmesini bekliyorum her zaman ki gibi huzur bozulmasın diye alttan alıyorum sonra sinirli biri olup cıkıyorum..Amin cnm sagolasın (=
Sorma valla kendi cocugum gibi hissediyorum..Ben kendi bebegimde kimsenin karısmasına izin vermedim,emzirirken herkesi dısarı cıkardım ama kardesimin böyle pasif kalmasını sindiremiyorum.Ablam yapsın diyemez miydi mesela?? Hamileyken sen yaparsın dmi diyodu bende anası var ben mi ugrascam diye takılıyordum..Düzgün baksalar amenna..hepsine kızgınım ne yalan söyliyim..Tavrımı koysam ne olur suan görümcesi var basında..Sanki el kızıyım ben kardesime yaklasamıyorum zoruma gidiyor ne sacmalık ya..
Bu sözlerini unutma zamanı gelince kendine hatırlat lazım olur..
Aileye yeni bebek gelince herkes ilk günlerde sahiplenir nedense .
En güzel popo temizliği popoyu yıkayarak yazılır bunu da belirtmeden geçemeyeceğim .
Alacaksınız bebeği tutacaksınız lavaboya ya da onun küvetine suyla sabunla yıkayacaksınız .
Altını da azcık açık tutup havalandıracaksınız ara ara .
Bakın burda bile her kafadan bir ses çıkıyor .
Kadının yanına teker teker gidin dönüşümlü gidin .
Başka türlü hiç bir faydanız olmaz .
nasıl olsa bağırıyorlar ilk günlerde .Bas bas bagıran bir ufaklıga bunu yapmak zor..ama dogru yöntem..Görümce kalıcı degil..Gidecek diye cirkefliği heralde aklıma geldikce sinirlerim tavan yapıyor.
nasıl olsa bağırıyorlar ilk günlerde .
Siz böyle iseniz anne ne yapsın .
Çok stresli zamanlar umarım atlatırsınız tez zamanda .
Kardeşim kadına kızdığı için ağladı.yemek taşı değil tası kardeşimden istedim o da uygun kucuk bi kase verdi.bundan sonra kullanılmicak.kızım doğduğunda iki küçük çam kase ayirdim tuvalet işi bitince de çöpe..bizde kor cahil değiliz nedir bu havası onu anlamadım.ayrıca uzamasın diye çıktım evime geldim daha ne yapayim
[saraykedisi, post: 42032722, member: 293432"]siz sidik yarışına girmişsiniz, niye ben yokum da o var derdindesiniz. kardeşinize kızmanızdan belli. valla ben lohusayken kimseyi aradığımı hatırlamıyorum. anneniz yanındaysa siz neden orda olacaksınız onu da anlamadım? bebeğe bir ordu mu bakacak? annem yanımda 10-12 gün kaldı sanırım. sadece evi derledi topladı, bize yemek yaptı. bana su ve komposto getirdi sürekli. geceleri beni kontrol etti, ihtiyacım var mı diye. bir de canım çok yandığı için emzirme arasını uzatmıyım diye, bebeğimi sık sık kucağıma verdi "hadi annecim, geçecek bu acılar emzir"dedi. yenidoğanın ihtiyacı ne ki? bezle, doyur uyut.. bunu kardeşiniz yapabilir ve yapmalı da zaten.
açıkçası ben yanımda böyle gergin bir abla istemezdim. ikinci çocuğumda annem kızım uyum sağlayana kadar birkaç gün kalsa yeter benimle diye düşünüyorum şimdi.
Oncelikle su sidik yarisi mevzudu midemi bulandirdi.Yaninda yatılı kalmicaktim sabah git akşam don..yanında olmamı istedi olamadım sınırın nedeni bu..kim ne derse desin şuan çocukla hakkıyla ilgilenebilcek biri varsa o da benim.diğerleri sürekli kulaktan dolma kardesimde memnun sayılmaz...benim derdim sağlıklı huzurlu olmaları..bunun için uğraştım karışımdaki insan insan olduğunu unutursa tavrim fevri olur elden bsey gelmez..dusunmesem şuan evimde oturuyor olmazdim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?