Çok sinirliyim çok!!

ben bir deyim kullanmıştım sadece. ama siz o kadar gerginsiniz ki.. yine de şu cevabınızdan kötü niyetli olmadığınızı düşünerek yorum yapmaya devam ediyorum. siz hiçbir şey olmamış gibi gidin kardeşinize destek olun madem öyle, bir kek yapın ya da alın neyse, gidin bir çay demliyin onunla muhabbet edin. rahatsız olduğunuz bir şeyler olursa da içinize atın kardeşinizin olayları sağlıklı düşünemeyeceği bir dönemde olduğunu en iyi bilecek kişi yine siz olmalısınız. yaşamışsınız sonuçta. ben kayınpederimle kayınvalideme surat yapmışım, eşim öyle diyor. oysa sadece lohusa hüznü içindeydim, nasılsın diye sorana, iyiyim derken bile ağlayasım geliyordu.

yaaaa bide bu var dimi kayınvalide falan üzgün olabilir hasta olabilir ama sen hasta olsan üzgün olsan surat yapıo oluo adın çünkü sen robotsun her daim gülümsemen gerekio :S

Bu deyimi bir kaç kişi daha kulandı o yuzden ters konusmus olabilirim..Annem yanında oldugu için bir nebze rahatım.Şimdi oraya gitsem içime atamam doluyum ufak bir muhabbette gerginlik olur.O yuzden simdilik beklemedeyim..Belki bi kaç sonra kek cay muhabbet iyi fikir..

Zoruma gidiyor ama o kadar cok yanında olmak isterken uzakta kalmak..Her şeye aglarken biraz olsun rahatlatmak isterdim ama baskaları ilgileniyor malesef..İyi olsunlar da insallah..

Haklı iken haksız olmuşsunuz. kuru mendille silince, istersen ıslatalım diyebilirdiniz. seremoniye gerek yok. çekil be demeler pamuğu fırlatmalar filan. inanın görümce sizi takmaz ama kardeşiniz yıllar sonra "teyzesi yavrumun poposunu tahrişten kurtardı" demeyecek "kardeşim lohusayken bana stres yaşattı" diyecek. madem sizi yanında istemiş, onun ve yeğeninizin yanında olun ama asabileşmeden, ortamı germeden, lohusa iken iki aile arasındaki gerginliği hissetmek çok zor oluyor çünkü. tecrübe ile sabit.

ahahaha ayyy kıyamam yaaaa öyle demek istemedim pardonnnnn

Kuru mendille silerken pamuk su getirdim gerginligi cıkaran görümceydi..bende bi kaç kere söyledim baktım dinlemiyor cekil dedim resmen ittircekti beni kadın yumrugumu sıktım o derece delirtti sacma tavırları..

Acıklamam ne olursa olsun kardesimin canı sıkılması konusu degiştirilemez bir gercek.Uzak durmaktan baska cözüm bulamadım.Telefonla idare ediyorum annemden alıyorum haberlerini..

Aileye yeni bebek gelince herkes ilk günlerde sahiplenir nedense .
En güzel popo temizliği popoyu yıkayarak yazılır bunu da belirtmeden geçemeyeceğim .
Alacaksınız bebeği tutacaksınız lavaboya ya da onun küvetine suyla sabunla yıkayacaksınız .
Altını da azcık açık tutup havalandıracaksınız ara ara .

Bakın burda bile her kafadan bir ses çıkıyor .
Kadının yanına teker teker gidin dönüşümlü gidin .
Başka türlü hiç bir faydanız olmaz .

Hatırlatacağımdan emin olabilirsiniz :)

Bas bas bagıran bir ufaklıga bunu yapmak zor..ama dogru yöntem..Görümce kalıcı degil..Gidecek diye cirkefliği heralde aklıma geldikce sinirlerim tavan yapıyor.

Bas bas bagıran bir ufaklıga bunu yapmak zor..ama dogru yöntem..Görümce kalıcı degil..Gidecek diye cirkefliği heralde aklıma geldikce sinirlerim tavan yapıyor.
nasıl olsa bağırıyorlar ilk günlerde .
Siz böyle iseniz anne ne yapsın .
Çok stresli zamanlar umarım atlatırsınız tez zamanda .

ayyyyy rahat bırakın lohusaları benim kardeşimde doğum yaptı. kardeşim çok kilo almıştı,kayınvalidesi kıza yok tipinden utan ufak doğurdun,yok emmiyo bu büyümücek ağladı bile ben yetersizmiyim diye, 10 günlük bebeğe bak bu şımarık olcak falan demeler kardeşimin sinirlerini bozdular ne zaman gitsem geriliyordum bende ,bir de kaynana gelin görümce elti her gün kardeşimdelerdi,yemek yap,pişir,kaldır yıka kardeşime yük bile oldular bide o kaynanası ikide birde uyuz eltisini övdü kardeşime yok o çabuk kalkınmış yok doğumdan 2 gün sonra temizlik yaparmış,eltiside kıh kıh gülmeler kıskanmalar kardeşim doğum yapmadan hamile kaldı 7 yaşında çocuğu vardı niye bekledin o kadar 2. çocuğa,kardeşimi beklmiş ,şimdi hep kardeşimin çocuğuyla kendi çocuğunu kıyaslıyor .Uyuz oluyorum onlara

Ben de kardeşimin görümcelerinden çok haz etmem o yüzden çok objektif yorum yazamayacağım sanırım Ben ilk gün bebişi ve kardeşimi görmeye giderim, çok dolanmam ortalarda.. Nasıl olsa onlar gittikten sonra minik bana kalacak :)

siz de boşverin, ben olsam hiç karışmazdım.. Bildiği gibi yapsın neticede siz onun teyzesi, o da onun halası.. canınızı sıktığınıza değmez :)

benim dusundugum tek bisey oldu, kardesin size tas getirebilecek kadar ayaklandiysa neden bebegin altini siz degistiriyorsunuzki. birakin herseyiyle anne ilgilensiz ki bi alt degistirmek cokda yormaz lohusa kadini. gerginlik olmasi dahda yormus gibi zaten.

Oncelikle su sidik yarisi mevzudu midemi bulandirdi.Yaninda yatılı kalmicaktim sabah git akşam don..yanında olmamı istedi olamadım sınırın nedeni bu..kim ne derse desin şuan çocukla hakkıyla ilgilenebilcek biri varsa o da benim.diğerleri sürekli kulaktan dolma kardesimde memnun sayılmaz...benim derdim sağlıklı huzurlu olmaları..bunun için uğraştım karışımdaki insan insan olduğunu unutursa tavrim fevri olur elden bsey gelmez..dusunmesem şuan evimde oturuyor olmazdim..[/QUOTE]

bebekle hakkiyla ilgilenecek tek kisi annesi, siz anca ona yemek yaparsiniz evini toplarsiniz, camasirini yikarsiniz misafiri gelirse onu agirlarsiniz. lutfen bebege karismayin kucagindan bile almayin bence. ki digerlerine aynisini yapsin sadece siz degil.

bebekle hakkiyla ilgilenecek tek kisi annesi, siz anca ona yemek yaparsiniz evini toplarsiniz, camasirini yikarsiniz misafiri gelirse onu agirlarsiniz. lutfen bebege karismayin kucagindan bile almayin bence. ki digerlerine aynisini yapsin sadece siz degil.[/QUOTE]

Ya işte şunu bi anlasalar zaten.. Ne hala ne teyze ne anne ne kayınvalide kimse kimseye karışmayacak tatsızlık çıkmayacak.. Bebeğe bakması gereken tek kişi varsa o da bebeğin annesidir,geriye kalanlar bebekle anne arası bağ kurulasiya rutini ogremesiye yemek-temizlik yapsalar (ellerinden gelirse,gelmezse onu da yapmasinlat) lohusa kadın da rahat edecek böyle aglamayacakti..
Bebek kaka yaptıysa annesi ilgilensin artık işi o zaten

kardesınızın ıyılıgı ve bebısı dusundugunuz ıcın cok sınırlenmıssınız fakat keske gerılmeden tatlı tatlı halletseydınız . kardesınız lohusa ve gerılmıs . ayrıca sut gelmeme mevzusunda da bırakın sız deıl kardesınız cevap versın .
kendısı bu konuyu hazmedıyosa sız kotu olmayın . yanı o kulak asmıyorsa sızde kulak asmayın.
ayrıca bencede sız hazır yanındayken bırakın anne ılgılensın antreman yapsın sız gıttıgınızde ve bebekle bas basa kaldıgında cok daha zorlanır . tabı ılk bebegıyse bu bahsettıgım .

cok bılmısın bırı yuzunden bebekten ve kardesınızden mahrum bırakmayın kendınızı yahu..

Annesi yanı benim canım kardeşim ilgilenebilcek durumda olsa böyle bseye kalkışmaz yada musade etmezdim..daha doğumdan önce söylemeye başladım herseyi yle sen ilgilenen kimseye bırakma diye..ama durum yardımı gerektiriyor en fazla bi hafta..

Karar verdim zaten yarın gidicem...Cesaret edip konuşabileceğini sanmiyorum cunku yüzüne dahi bakmam..Zaten hazmetmiyordum bahane oldu iyi oldu..Kimse de bana neden diyemez.

Eklemeden gecemicem süt durumuna kardeşim ileri derece rahatsız konuşulmasından,emzirirken yanında olunmasından ama birşey demiyor.söyleyemediğinden değil ama kimseyi kırmaz yapısı çok narin o yüzden kiyamiyorum..içine atıp gerilsin istemiyorum.keske biraz sert olsaydi da ben sadece dur oyle deme yanlis anladin fln deseydim.ezilsin istemiyorum.onun gozunde iyilik benm gozumde eziklik.farkındayım gereğinden fazla müdahale ediyormuş gibi bir izlenim verdim ama durcagim yeri ayarlamaya çalışıyorum kendimi tutmasam dediğimi dusundugumu saniyesinde yapardım.Elimde değil işte kendi bebeğim gibi hissediyorum koruma ihtiyacı hissediyorum.kardeşim iyilesmis yeni hayatına alışmış olsa ne altni değiştiririm ne yol gosteririm.çünkü anne bebek birbirine bir şekilde uyar anlar..on cocukta buyutsem ben bir bebeğin ihtiyacını annesi gibi anlayamam..o yüzden bir an once iyileşmesi alışması ve etrafındakilerin dağılması için dua ediyorum.benimde aklım kalmasın..teyze gibi gidip goreyim öpüp kokliyim evime doneyim..Budur yani..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…