- 3 Nisan 2014
- 6.862
- 4.434
- 178
Kızlar kardeşim doğum yaptı bugün eve çıktı.büyük görümcesi ilk günden beri yıldızımız barışmadi zaten benden yaşça büyük.o da geldi..her neyse çocuğumu iyi yetstirdigimi düşünüyorum.çok özenli çok araştırarak büyüttüm buyutuyorum sukur.ufak ayrıntılara bile dikkat etmisimdir.çok tecrubeliyim bir numarayım diyemem ama bu konuda bilgim yok da diyemem..uzat miyim bebisimiz kaka yaptı bu kadın aldı kuru mendil cart cart siliyor kase ilik su
getrdim ay olmaz onla yemek yeniyo dedi bnde sacmalama kaka batrmicaz içine pamuk batrcaz dedim gtmis çeşmeden ıslak mendil mi pecetemi yıkamış getirmiş devam ediyor kaka dolu krem sürecek birde pamugu islattim cekil ya dedim hasta olacak çocuk..çekil der gibi hareket yaptı iki çocuk büyüttüm dedi pamugu frlattim bnde büyüttüm dedim baktm elimde kalacak kardeşimde gerildi çıktım dışarı gydim ustumu kardeşimin yanına gttim kadın yine dibinde kardeşim ağlıyor nedenini biliyorum bide kadına açıklama yapıyor resmen..neyse optum yalnız kalınca ararsın umarım çabuk iyileşir bebeğinin bütün ihtiyaçlarıyla sen ilgilenirsin dedim.kadna bakmadim bile.yemin ederim içim sisti..vurmamak için zor tuttum kendimi...ya bu bilmislik bu sahiplenme nedir kızın sütü hakkında bi yorum herşeye muhalefet..bu olaylar esnasında annmde yanımdaydı kardeşinde.hiç bsey demediler saf saf kadına bakıyorlar.nedir bu eziklik..çıkarken dedim anneme eline bırakmayın diye..hala inanılmaz sinirliyim.kadın defolup gidene kadar yeğenimi gormeye gidemicem çünkü kavga çıkar çok kinlendim..ve hepsine kizginim ya birinzde agzinizi açın DMİ beni taniyonuz boş konusmadigimi biliyoruz ama yok kimseyle kötü olmayalım diye yanlışa dur denemek diyememek niye..
Valla ben sizi haklı buldum. Zaten demişsiniz baştan beri pek anlaşamayız diye. Nazik nazik anlatacak sabır kalmamış belli ki söz konusu olan ufacık bebek olunca. Ben de öyleyimdir, bazı insanlara tamammülüm sıfırdır. Ama bundan sonraki olaylarda kardeşinizin iyiliği içim ılımlı olmaya çalışsanız iyi olur. Görümce abiye şikayet edecek, abi kardeşinize patlayacak olan ona olur yani. Allah analı babalı, sağlıklı büyütsün bu arada
Tavrınızı doğru buldum ben haklısınız.
Daha yeni doğmuş bir bebek ve nazik olunması gereken davranışlar. Hassasiyet olması gerekir. Sizde kendi canınızın parçası olduğu için daha bi hassas davranmışsınz ve terslik olunca da sinirlenmişsiniz.
Ha tabi biraz kontrol edebilseydiniz belki daha iyi olurdu ama en azından bebek konusunda tavrınızı göstermişsiniz görümceye.
Annemi isterim
Ama kardeşim de görümceme git diyemez
Eşit mesafedeler
Görümcem bana dünyanın en kötü insanı da olsa bebeğimin halası
Teyze neyse hala da o
Teyzelik vasfını "ama anne yarısı yeaa" diye kutsallaştırıp halalığı itin bitarafına sokmayın
İkiside aynı. İkisi de eşit
Baba arkada kalıo die görümce de mi kalacak.
Bence hasta birine en iyi annesi ablası bakar diye bir sey yok. Bazilari bu konuda daha yetenekli oluyor. Daha eli yatkin ,ilimli , sevecen vs... Ister kendi annesi olsun ister kv. Kim daha iyi bakiyorsa o kalmali.
Ayni anda iki aile kalmamali bence de. Buna katiliyorum.
Teyze anne yarısıdır sonuçta!ama yine de olan kardeşinize olmuş...keşke anneniz müdahale etseydi bir büyük olarak.
ben yeni doğum yapmışken başımda böyle bir itiş kakış olsa, çok üzülürdüm herhalde. lohusayken bir de kalp kırmamaya çalışmak ne zor. sizin canınız kardeşiniz doğum yapmış, onun psikolojisi her şeyden önemli. yaptığınız afra tafra onu daha çok germiştir.
İkinizi de hatalı buldum.
Sizin zaten önceden sevmediğiniz için o kişiyi gereksiz yere kişisel öfkeye dönüştürerek fevri davranmışsınız.
Kendimi kardeşinizin yerine koydum da sanırım ikinize de bağırıp ,ağlardım.
İşi inada bindirmek ve çekip gitmek ne demek.
O görümcesi varken de kardeşimin yanına gidemiyorum ne demek!
Kardeşim aynısını yapsa bir daha hiç gelme derdim. Belki ihtiyacı var ama siz loğusa kadını daha da strese sokmuşsunuz.
O zaten anneliğe-bebeğe adapte ve çevredeki bilgiçlerle mücadele halinde.. Bir de öz kardeşi ve görümcesi de böyle yaparsa.El ne yapmaz !
çocuğunuz kaka yaptıysa sizin temizlemeniz daha uygun olurdu yani onun atlaması saçma olmuş, ama sizin getirdiğiniz kap eğer yemek yenen kapsa o konuda haklı, biraz daha sabırlı olabilirsiniz kardeşiniz için bu konularda daha yeni bebeği olmuş sonuçta ve onun psikolojisi de farklıdır büyük ihtimalle
siz mutfak kasesini illa kaka değmior die kullanmakla hata etmişiniz oda kuru peçeteyle bebişin poposunu tahriş etmekle hata etmiş eğer kalkabiliosa bu tarz işlemleri kardeşiniz yapsın siz çekişeceksiniz die kardeşinizi arada bırakmayın görümcede sizde. sizinle yıldızı barışmamış olabilir ama o eşinin ablasını silip atamaz ömür boyu hayatında kalacak siz görüşmesenizde olur. farklı zamanlardada gidebilirsiniz kardeşinize
bakın hala geriliosunuz böyle devam ederseniz görümceyle değil sizle araya mesafe koyacak haberiniz olsun bu kadar hırslanmayın kaç yaşında kardeş? kendi karakteri aklı gözü fikri yokmu ?Hata yaptıgımı kabul etmiyorum.Benim cocugumun alt degiştirme zamanında iki kasem vardı ayırdıgım.Alt degiştirme malzemelerinin yanında durur elde yıkanırdı..Yani sabah alt degiştirip aksam cerez ikram etmedik..Kardesimden istedim o da nasıl yaptıgımı bildigi için uygun bir kase verdi dönüşümsüz olarak..Görümcesine laf düsüyor mu..İsterse tencereyi gözden cıkarır kime ne...Kötü olmasını bende istemem ama tepesine cıkarmanın manası yok..Cıvık muhabbetleri var..Mesafe koyamazsa bir yerden patlak vercek cünkü kadın da o potansiyel fazlasıyla var.
Gercekten inanılmaz sinirliyim suan ne desem bos..Kardesimin yanında o kadın var bende el gibi uzaktayım..Kardesim de arama ihtiyacı duymadıgına göre gitmenin manası yok..Zaten evlendikten sonra herseyi kocası oldu ne yapalım..Kocasının hatrına görümcesini ön planda tutuyorsa bende umursamam herkes büyütsün cocugunu..
siz sidik yarışına girmişsiniz, niye ben yokum da o var derdindesiniz. kardeşinize kızmanızdan belli. valla ben lohusayken kimseyi aradığımı hatırlamıyorum. anneniz yanındaysa siz neden orda olacaksınız onu da anlamadım? bebeğe bir ordu mu bakacak? annem yanımda 10-12 gün kaldı sanırım. sadece evi derledi topladı, bize yemek yaptı. bana su ve komposto getirdi sürekli. geceleri beni kontrol etti, ihtiyacım var mı diye. bir de canım çok yandığı için emzirme arasını uzatmıyım diye, bebeğimi sık sık kucağıma verdi "hadi annecim, geçecek bu acılar emzir"dedi. yenidoğanın ihtiyacı ne ki? bezle, doyur uyut.. bunu kardeşiniz yapabilir ve yapmalı da zaten.Gercekten inanılmaz sinirliyim suan ne desem bos..Kardesimin yanında o kadın var bende el gibi uzaktayım..Kardesim de arama ihtiyacı duymadıgına göre gitmenin manası yok..Zaten evlendikten sonra herseyi kocası oldu ne yapalım..Kocasının hatrına görümcesini ön planda tutuyorsa bende umursamam herkes büyütsün cocugunu..
biz de kaka mutfak tası kaka pamuk çerez muhabbeti okuduk sayenizde.
ya bi sakin olun bi durun bi kahve için bi nefes alın bi sakin kardeş size bişey dememişki sizin görümceniz varmı gıcık olduğunuz huyu varmı eşinizin hatrına ön planda tutmak değil hayatından çıkaramıycağınaza göre tahammül ettiğinz oldumu ?
evlendikten sonra herşeyi kocası olacak tabi lütfen bi durun sakince bi düşünün kendini toparlayınca arar sizde o sırada bi nefeslenin lütfen
ha şöyle ya nefret ettiğmiiz tahammül edemediğimiz onlarca insan var şu hayatta bizim yapmamız gerekn tek şey uygun manevralarla hayatı sevdiklerimize ve kendimize zehretmemek :)Esimin hatrına eyvAllah dedigim insanlar var ama yine de mesafemi korumayı biliyorum sükür..Herseyi kocası olacak tabi dogru ama kıskanıyorum galiba yeri gelince..
Haklısın olmamıs gibi davranmam lazım..Ve kadınla aynı ortama gelip kardesimi üzmemem lazım..Cok özledim ama bebişi dayanabilirsem (=
ha şöyle ya nefret ettiğmiiz tahammül edemediğimiz onlarca insan var şu hayatta bizim yapmamız gerekn tek şey uygun manevralarla hayatı sevdiklerimize ve kendimize zehretmemek :)
içtinmi kahveni :)
bebişi görmeyede o yokken git orası senin kardeşinin evi oda yeğenin tabiki gideceksin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?