Çok sinirliyim... Lütfen yardım edin suç bende mi???

O değil de anlamadan , hatta ısrarla güzelce anlatmama rağmen kabul olup olmadığı hakkında çok net yorumlar yapılıyor. Çok ilginç.
Cnm kabul olup olmadığını burda ki hiç kimse değil sadece yaradan bilir bırak millet allah adına konuşup şirke düşsün günahını alsın. Hiç kafana takma

Cnm kabul olup olmadığını burda ki hiç kimse değil sadece yaradan bilir bırak millet allah adına konuşup şirke düşsün günahını alsın. Hiç kafana takma
Sağolasın cnm düşünse keske yazanlar. Böyle böyle birbirimizi kırıyoruz işte.

senin bir suçun yok tabi bilsen onların dağıtmayacağını bir çözüm bulurdun ama onlar neden dağıtmadı acaba kendilerine daha fazla mı kalsın istediler birde et neden hemem yeşilleniyor buzluğa koymadınızmı normal dolaba mı koydunuz kanlı olarak koyduysanız ozaman etin rengi değişebiliyor ama o bozulmuş olmuyor tam bu kurban işini yerine getiremediysen bence bu iş yarım yamalak olmaz gerekirse kendine ayırdığın paydan dağıt

Hayır kesinlikle makbul falan olmadı.
Yorumlarınızı okudum siz kurbanı kendinize kesmişsiniz.
25 kilo eti kemikten ayırıp o etide 17 kiloya düşürüp 5 kilo kendime 5 kilo kv diye yazmışsınız ya?
Siz burada kendi vicdanınızı rahatlatmak için konu açmışsınız.
Hiç kusura bakmayın ama derin Dondurucunuzda 5 kilo kv 5 kilo et durduğu sürece kurbanınız Allah katında kabul olmayacaktır.
Çünkü Allah yapılan ibadete ve takvaya bakar.Allah'ın kan akıtmaya ihtiyacı yoktur.
Ama fakirlerin o etten alacakları proteine ihtiyaçları var.

Arkadaşım hayırdır, günah sevap hesabını sana mı verdi Allah? Karar mercii sen misin? Tövbe tövbe...

Yoksa bayramda kimse et getirmedi diye mi bu hıncın?

Konu sahibi öylesine yazmış et hesabını, onu sormuyor. Onu sorsa da hesabı yaz geç, kabul olmadı demek ne haddine!

Bu kadar ayet paylaştığına göre, Allah kimin hayrını kabul edeceğine kendi karar verir minvalinde bi ayet vardır muhakkak, aç oku...

senin bir suçun yok tabi bilsen onların dağıtmayacağını bir çözüm bulurdun ama onlar neden dağıtmadı acaba kendilerine daha fazla mı kalsın istediler birde et neden hemem yeşilleniyor buzluğa koymadınızmı normal dolaba mı koydunuz kanlı olarak koyduysanız ozaman etin rengi değişebiliyor ama o bozulmuş olmuyor tam bu kurban işini yerine getiremediysen bence bu iş yarım yamalak olmaz gerekirse kendine ayırdığın paydan dağıt
Ewet içime sinmedi doğrusu. Rengi değişmişti. Umarım bozulmamıştır. Zira kendisi bozulmamış dedi.

Arkadaşım hayırdır, günah sevap hesabını sana mı verdi Allah? Karar mercii sen misin? Tövbe tövbe...

Yoksa bayramda kimse et getirmedi diye mi bu hıncın?

Konu sahibi öylesine yazmış et hesabını, onu sormuyor. Onu sorsa da hesabı yaz geç, kabul olmadı demek ne haddine!

Bu kadar ayet paylaştığına göre, Allah kimin hayrını kabul edeceğine kendi karar verir minvalinde bi ayet vardır muhakkak, aç oku...
Teşekkür ederim. Anlayışlı insanın hali başka...

Yorumları şok içinde okudum,
nasıl insanlar olduk biz...

Kabul olmadı demek ne haddimize, ibadetler Allah ile kul arasındadır,
Kurban ibadetinin amacı yanlız Allah rızası için kan akıtmaktır,

Ayrıca 1/3ünden fazlasını ayırırsan kabul olmaz hangi ayette hangi hadiste geçiyor???

Kesinlikle ihtiyacı olana dağıtmak makbül olan ama siz tamamını bile kendinize ayırabiliyorsunuz,

hem yorumlarken ne biliyorsunuz belki tüm gelirini zorlayıp kurban kesti konu sahibi ve tekrar tekrar o eti alacak gücü yok, ne çok seviyorsunuz kırıcı olmayı...

Konu sahibi arkadaşım ameller niyetlere göredir, siz dağıtılsın istemişsiniz nasip olmamış, size de ders olmuş birdaha kvyle iş yapmazsınız

Konu içeriğinde tek bir din lafı var mı? Yok.
Konu sahibesi size kurbanım makbul mü diye sormuş mu? Hayır.
Dağıtımı geciken kurban etinin rengi dönmüş, bunla ilgili üzüntüsünü yazıp dağıtımı kendi yapmadığı için suç bende mi diye sormuş, neden ayetler paylaşıldı, hadislere girildi, ki dini içerik yasak bilinmesine rağmen.
Rica ederim diyorum konuya dini içerik girmeyin uyarı alırsınız.

Kadın 17 kiloda 5 kilosunu almış hatta 3 de 1 den daha az yapıyor hala vır vır konuşuyorlar.
Kv kp kesmemiş ve doğal olarak akrabalar kısmını onlara vermiş 5 kilo.
7 kiloda muhtaç insanlara dağıtılsın diye kv sine vererek büyük hata etmiş sadece :KK12:
Canım sen zaten yapacağını yapmışşın günahı sana değil ;) fetva verenleride salla onlar her yerde kurtulmak ne mümkün :bicak:

Ewet içime sinmedi doğrusu. Rengi değişmişti. Umarım bozulmamıştır. Zira kendisi bozulmamış dedi.
Acaba üst kısımlarını kesip içlerine bakıp koklasan canım belki birşey olmamıştır keşke tuzlayıp götürseydin o_O üstlerini kesip iyiyse kavurup dağıtabilirsin gibi geldi bana o_O

Acaba üst kısımlarını kesip içlerine bakıp koklasan canım belki birşey olmamıştır keşke tuzlayıp götürseydin o_O üstlerini kesip iyiyse kavurup dağıtabilirsin gibi geldi bana o_O
Hiç aklıma velmedi ki tuzlamak. Öyle yapmış üstlerini kesip içlerini pişirmiş götürmüş. Kemikleri de atmış.

Ülkede kisi basina dusen yillik et tuketimi kibrit kutusu kadar olursa protein eksikliginden hocalar da havada asılı kaldığını iddia eder. Fetva vermişler cok mu?
Neyse etlere icim ciz etti. Kimin sucu varsa agzinin ortasina tukururdum.
Suç benim cnm niye eşimin lafına uyup ona bıraktım ki.

Suç sende değil ama o kadar bekletilmemesi gerekir , biz normalde ilk gün keseriz, o gece bekletiriz et dinlensin diye ve ikinci gün hemen pay edilir ve dağıtılır, bu sene sıcak oldugu için aynı gün pay edildi ve hemen dolaba koyduk Ertesi sabah hemen dağıttık, 35 kilo etten şuan dondurucuda sadece 2 kilo kıyma ve 2 kilo kuşbaşı var, gerisini hep dağıttık

Suç sende değil ama o kadar bekletilmemesi gerekir , biz normalde ilk gün keseriz, o gece bekletiriz et dinlensin diye ve ikinci gün hemen pay edilir ve dağıtılır, bu sene sıcak oldugu için aynı gün pay edildi ve hemen dolaba koyduk Ertesi sabah hemen dağıttık, 35 kilo etten şuan dondurucuda sadece 2 kilo kıyma ve 2 kilo kuşbaşı var, gerisini hep dağıttık
benımkı de ondan bıraz fazlaişte 5 kilo t var kendı hanemde bir de şu kalın kemikleri kaynatıp kemık suyu yaptım bebeğim. aynen oyle yaptım o gece beklettım ertesi gün götürduk. eşim al dağııt dedi dayıma ver suna buna ver dedi . kaldı öyle yapmadı. ben de elime alıp dağıtamazdım açıkçası. yabancı gelinim.

Back
X