• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok sinirliyim... Lütfen yardım edin suç bende mi???

Siz elinizden geleni yapmissiniz. Gerisi Allah'in bilecegi is. Takilmayin buarada fetva verenlere, Turkiye'de laf acildi mi herkes fetva verir ama nasil bir toplum oldugumuz ortada. Bosverin. Dedigim gibi siz elinizden geleni yapmissiniz. Onunuzde insallah saglikli uzun yillar vardir, bir dahaki kurbana kendi elinizle dagitirsiniz.
Çok teşekkür ederim. :KK68::KK68:

Valla suçun yok senin.
Esinin ve kvnim suçu.
Dagitmayacaklarsa sen kalani da diğerleriyle beraber olmadi komşuya falan verirdin yine dagitirdin bozulmazdi.

Zaten etin yarısından fazlasını kendinize ayırmıssanız o kurban olmuyor, merak etmeyin etker kokmasaydı da kurban niyetine değil dolap dolsun dostlar ibadette görsün durumu olmus.

Zaten etin yarısından fazlasını kendinize ayırmıssanız o kurban olmuyor, merak etmeyin etker kokmasaydı da kurban niyetine değil dolap dolsun dostlar ibadette görsün durumu olmus.
O hışımla yanlış eksik yazmışım yarısından biraz fazla derken ne kastettiğimi pek anlatamamışım. Tekrar okursanız sevinirim. Teşekkürler.

Konu sahibi ifade edememiş şu halde etsin 5 de birini evine bırakmış oluyor değil mi bu da gayet makul bir tercih Allah kabul etsin
Kv gerçekten unuttu mu vermek mi istemedi bilmiyoruz
Ben yerinizde olsam evimdekileri verirdim ama tabii siz bilirsiniz

cnm sen bu fetva tellallarına aldırma niyetlenmiş kesmişsin sonuçta Eti de kendine saklamamış ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere teslim etmişsin . evet keşke insanlara ulaşsaydı ama burda sorumluluk kv kp de sonuçta sen onlara teslim etmişsin onlar emaneti düzgün muhafaza etmemişler. onlar bilmiyor mu dolaplarını, hemen dağıtılması gerekeceğini. Senin için rahat olsun o rızk senin elinden çıktı allah o rızkı gideceği yere başka türlü illa nasip eder. Kendini suçlu hissetme sen gerekeni yapmışsın

Konu sahibi ifade edememiş şu halde etsin 5 de birini evine bırakmış oluyor değil mi bu da gayet makul bir tercih Allah kabul etsin
Kv gerçekten unuttu mu vermek mi istemedi bilmiyoruz
Ben yerinizde olsam evimdekileri verirdim ama tabii siz bilirsiniz
şükürrr gel öpecem yaaa. Sinirle karışık eksik yazdım. Anlamıyolar neyse. Çok cimri ama günahını alamam bu hassas konuda da cimrilik etmemiştir umarım. Ben de sizin dediğiniz gibi yapıcam zaten. Evdekilerden ayırcam biraz daha.

cnm sen bu fetva tellallarına aldırma niyetlenmiş kesmişsin sonuçta Eti de kendine saklamamış ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere teslim etmişsin . evet keşke insanlara ulaşsaydı ama burda sorumluluk kv kp de sonuçta sen onlara teslim etmişsin onlar emaneti düzgün muhafaza etmemişler. onlar bilmiyor mu dolaplarını, hemen dağıtılması gerekeceğini. Senin için rahat olsun o rızk senin elinden çıktı allah o rızkı gideceği yere başka türlü illa nasip eder. Kendini suçlu hissetme sen gerekeni yapmışsın
Oyy işte içimi rahatlattın valla çok tessekkur ederim.

Bebişini de hayırlısıyşa kucagına al.

Kızlar merhaba... Öncelikle herkese iyi bayramlar.

Bayramın birinci günü Allah kabul etsin kurbanımızı kestik. Bi kısmını kendimize bi kısmını kv kp ve oğullarına bi kısmını da dağıtmaya ayırdım. Bu sene eşimin ailesi bize yakın ev tuttular bebeğimi bakmak için. Onların hissesini de bizim dolaba koydum. Benim evde yemek yenecek diye. Onlar kesmedi yani kv kp ve kb hepsine bir miktar ayırdım ve kendi dolabıma koydum. Onların dolabı yok ucak bişey var. Hastane odalarındaki gibi.

Neyse ayırdığım eti 7 parçaya böldüm. 4 hisseyi dağıttım sma fazla uzağa gidemedim. 3 hisseyi de eşim köyde dayım var. İhtiyacı olan çok var onlara götürelim dedi. Tamam dedim. Ertesi gün köye kvnin yanına geldik. Eşim annesine verdi dağıt diye alıp dolaba koydu. Ben köyde kimseyi tanımıyorum. Kimin ihtiyacı var kim kesmiyor bilmiyorum.

2 gün düğün vardı. Dün eşime dedim su etleri dağıtın diye ben bilmem dedi. Bu sabah bi açtım yeşillenmiş ve kokuyorlar.

Ya şimdi suç benim mi yaa ah salak kafam niye takip etmezsin!!!

Edit: dolabı açıp o durumla karsılasınca sinirle açık açık yazdım nasıl dağıttığımı. Yoksa bakın ne güzel yaptım gibi bi amacım yoktu. Zaten alıntıda ilk mesaj var.

Edit 2 : 3 de 1 seklinde yazmadım çünkü dini boyutuna girmek istemedim o yuzden o şekilde yazdım ama ne yazık ki illa işi oraya getirenler var. Fetva vermeden konuşmak nasıl da zor.
Ya sen dağıtılsın diye birine söylemişsin sonucta. Sucun sende olduğunu düşünmüyorum. Ama yinede kontrol etmekte fayda vardı.

Ya sen dağıtılsın diye birine söylemişsin sonucta. Sucun sende olduğunu düşünmüyorum. Ama yinede kontrol etmekte fayda vardı.
Evet kontrol etmem gerekirdi ama kaynana evin büyüğü ve onun evindeyiz. Söyledim bi kaç kere duyulmak istenmeyince duyulmuyor. Üstelik köyde tüp bitmesin diye bi miktar da pişirip köye götürdüm. Misafirlerle yeriz diye onu da ortaya koymadı

Evet kontrol etmem gerekirdi ama kaynana evin büyüğü ve onun evindeyiz. Söyledim bi kaç kere duyulmak istenmeyince duyulmuyor. Üstelik köyde tüp bitmesin diye bi miktar da pişirip köye götürdüm. Misafirlerle yeriz diye onu da ortaya koymadı
kaynanan biraz vurdumduymaz anladıgım kadarıyla. Artık olan olmuş. Sen kendini rahatlat. Sonucta sen üstüne düşeni yapmışsın bence.

kaynanan biraz vurdumduymaz anladıgım kadarıyla. Artık olan olmuş. Sen kendini rahatlat. Sonucta sen üstüne düşeni yapmışsın bence.
Artık olan oldu. Ama sabah aşırı derecede sinirlendim. Ona da kızdım niye dağıtmadın bunları diye. Elim değmedi dedi. Bi daha getirme ne yapayım dedi. Ama öyle ters bi şekilde değil. Ben de zaten bir daha böyle hata yapmam.

Artık olan oldu. Ama sabah aşırı derecede sinirlendim. Ona da kızdım niye dağıtmadın bunları diye. Elim değmedi dedi. Bi daha getirme ne yapayım dedi. Ama öyle ters bi şekilde değil. Ben de zaten bir daha böyle hata yapmam.
o aman üzme canım daha fazla kendini. Sonrakilerde dikkat edersin olur biter :)

Back
X