• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok sinirliyim

arkadaslar belki seni ilgilendirmiyor diyeceksiniz ama ben çok sinirlendim ya. Abimin düğünü vardı cumartesi günü. Herneyse tabi ben hiç bişey görmedim. Takı takılırken yengemin annesi gelmiş boğazından takı kurdelesini almaya çalışmış tabi o sıra halam abimin yanında iğneleri tutuyordu. Demiş sen ne yapıyorsun takı takıyorlar görmüyor Muş’un falan neyse kadın bırakmış oturmuş. Sonra tam takı bitmiş halam abimin boğazındaki kurdeleyi almış çantaya koymuş bi bakmış yengemin annesi yiyenini yollamış gelmiş aldırmış kurdeleyi. Çok sinirlendim ya. Aynı şeyi biz kına gecesinde yapsaydık ne olur du ayıp değil mi düğün ü onlar mı yapıyor sanki onlara ne takılardan falan

Ben kızımı düşündüğüm için aldım falan demiş. Yani düşünüyorum da demekki yengemin de haberi vardı hiç ses etmediğine göre ya nasıl insanlar bunlar bi de abim kuaföre yanında sadece üç kişi götüreceksin demiş Yengem bütün yengelerini kuzenlerini almış on kişi götürmüş kuaföre tabi abim de sinirlenmiş sen benim sözümün üzerine nasıl böyle bişey yaparsın diye yani ben bunları çözemedim yolunacak kaz arıyorlarmış gibi davranıyorlar ya
kuaför mevzusundan hiç hoşlanmadım, çok yakışıksız olmuş abinizin tutumu

kuaför mevzusundan hiç hoşlanmadım, çok yakışıksız olmuş abinizin tutumu

Tamam da abim üç kişi getirirsin yanında deyip annemden ona göre para almış. Yengem arayıp ya da mesaj atıp canım şu kadar kişi kuaföre geliyor haberin olsun yanında para var mı diye sormuyor. Adam on kişi görünce şaşırıp kızıyor

Tamam da abim üç kişi getirirsin yanında deyip annemden ona göre para almış. Yengem arayıp ya da mesaj atıp canım şu kadar kişi kuaföre geliyor haberin olsun yanında para var mı diye sormuyor. Adam on kişi görünce şaşırıp kızıyor

her ne olursa olsun, düğün bu ordan ekstradan bir şey cıkmaz başka bir yerden çıkar, belirsizliklerle dolu bir gün oluyor, maddi anlamda her şey hesaplandığı gibi olmuyor, kırıcı bir davranış bence, sizin bakışınız farklı olabilir bilemem. biz tek bir kişi için 40 km lik yerden birini getirtmek için taksi tutup göndermiştik, son anda karar değiştirip gelmeye niyetlendiği ve alın beni alın beni diye tutturduğu için, uzaktan bir akraba, üstelik düğün başlamıştı.

Büyük ihtimalle halanız kıza sormadan aldı altınlarını onu farkeden annesi de sizden geri aldı kızın hakkını. Bunda kızacak bir şey yok. Hiç sanmıyorum insanlar takı takmaya devam ederken almaya çalıştığını. Daha takılacak şeyler varken niye alsın ki ?

Büyük ihtimalle halanız kıza sormadan aldı altınlarını onu farkeden annesi de sizden geri aldı kızın hakkını. Bunda kızacak bir şey yok. Hiç sanmıyorum insanlar takı takmaya devam ederken almaya çalıştığını. Daha takılacak şeyler varken niye alsın ki ?
İşte herkes ona şaşırdı sanki yangın dan mal kaçırır gibi. Burda halam art niyetli bişey yapmadı zaten iğneleri falan tutuyordu

İşte herkes ona şaşırdı sanki yangın dan mal kaçırır gibi. Burda halam art niyetli bişey yapmadı zaten iğneleri falan tutuyordu
Siz emin misiniz daha kıza takılacak bir şeyler varken üstünden alındığına yoksa takı bitmiş miydi ? Kadının art niyeti olsa kızına vermezdi altınları. Ama sizin tarafîn öyle bir amacı varmış, altınların bir kısmını alacaklarmış

Sen neyi anlamıyorsun. Ben alıp almamasına laf yapmıyorum orada millet takı kuyruğunda takı takılıyor ne görgüsüz insansın da kurdeleyi almaya çalışıyorsun ben buna kızıyorum anlıyor musunuz ya çıldırtmayın insanı
bunda delirecek bir durum yok.sen açık arıyorsun kusura bakma... önce aldıgına kızdın tepki görünce daha takı bitmeden almasına kızdım dedin.önce bir neye sinirlendigini sen bir anla ki, sonra biz anlayalım

Ne görgüsüzlüğündwn bahsediyorsun arkadaşım benim halam takı kurdelesini almasının sebebini söyledin gelin odasına giderken düşmesin diye. Ama gelinin annesinin yaptığı şey kurdeleyi alıp masaya kadar götürüp çantaya koymak bunu mantık alıyor mu ya
o kadınında almasının amacı siz konmayın diye kurtarmak ki kurtarmış ta aferin kadına be

Kızmanın da bir adabı vardır. En güzel gününde abiniz yengenize anlayıp dinlemeden "sen benim sözümü nasıl çiğnersin" diye hesap soruyor. Belki emrivaki yapıldı ve kız birşey diyemedi o gelenlere.

Madem öyle abiniz "canım yanımda o kadar para yok, hepsini ödeyemeyeceğim. Lütfen kusura bakmayın" deseymiş...

Siz hep kendinizi haklı görüyorsunuz. İlk yorumumda da söyledim. Problem çıkartacak, karşı tarafı suçlayacak bahane arıyorsunuz. Halanızla, gelinin annesinin yaptığı hareket arasında hiç bir fark yok. Ama ne hikmetse gelinin annesi terbiyesiz, halanız ise iyi niyetli(!).

Anneniz ve babanız da sizinle aynı tutumdaysa ben söyleyeyim bu evliliğin sonu hayırlı görünmüyor. Çünkü benzeri başıma geldi, müdahaleci bir aile ve orta yolu bulamayan bir eş vardı hayatımda. Şimdi bitti, gitti. Sabırsızlıkla mahkeme gününü bekliyorum. Anlatabiliyor muyum?

İyi de canım benim

1.si sen iyi niyetli olsan gelip bize burda abinin yengenin düğününde “onlara” takılan takıların mevzusunu yapmazdın.
Senden önce söz sahibi “abindir”
Yani sana burda söz düşmüyor, abin düşünecek madem baban masraf yaptı abin yengenin izniyle altınlardan birazını vercek.(yani her halukarda senin derdin olmuyo seni ilgilendirmiyo mevzu baban-abin-yengen arasında)

2.si kuaföre yengen istediği kadar insan getirebilir..gelmek isteyene gelme denmez öyle özel bi günde..hı biraz sayıyı abartmıs ama görgüsüzlük değil bu

3.sü yengenin annesi altına dokunamazsa senin halan da dokunamaz
4.sü düğün/nişan/kına/söz farketmez takılan altınlar gelin ve damadındır istenirse biraz damadın ailesine verilebilir
5.si şimdiden kötü niyetli bi görümce olmussun gelmis burda altından dert yanıyosun ki düğün senin düğünün değill
Allah yengene yardım etsin bu görümceler niye böyle

İyi de canım benim

1.si sen iyi niyetli olsan gelip bize burda abinin yengenin düğününde “onlara” takılan takıların mevzusunu yapmazdın.
Senden önce söz sahibi “abindir”
Yani sana burda söz düşmüyor, abin düşünecek madem baban masraf yaptı abin yengenin izniyle altınlardan birazını vercek.(yani her halukarda senin derdin olmuyo seni ilgilendirmiyo mevzu baban-abin-yengen arasında)

2.si kuaföre yengen istediği kadar insan getirebilir..gelmek isteyene gelme denmez öyle özel bi günde..hı biraz sayıyı abartmıs ama görgüsüzlük değil bu

3.sü yengenin annesi altına dokunamazsa senin halan da dokunamaz
4.sü düğün/nişan/kına/söz farketmez takılan altınlar gelin ve damadındır istenirse biraz damadın ailesine verilebilir
5.si şimdiden kötü niyetli bi görümce olmussun gelmis burda altından dert yanıyosun ki düğün senin düğünün değill
Allah yengene yardım etsin bu görümceler niye böyle
ya birde gelenler belki kendi parasını kendi verecekti, gelinin yanında olmak istediler belkide.. madem okadar para yokmuş ta nasıl ödemişler sonradan?

Eki Görüntüle 2059899

Yani geline takilan takiya erkek tarafının dokunma hakki yoktur, dava etse surundurur.

2013 yilinda evlendim. 2014 yilinda bosandim.
Evlenirken eşime dedim ki, ben altin vs.hicbir sey istemiyorum. Satilik degilim. Yalniz şu var, benim ailemin taktigi altinlar bana , seninkinler sana ya da ailene verilsin. Beni hic baglamaz senin ne yapacagin.

Tamam dedi. Dugun gecesi oldu. Daha dugun bitmeden k.v beni dugun salonunun odasina goturdu uzerimde ne varsa alti igne ile. Hatta ben de kendisine cikarirken yardim ettim. Yuzune gulumsedim. Dugun bir bitseydi annecigim dedim.

Asla saygisizlik etmedim. Çerkes kiziydim , Çerkes e gelin olmustum. Susmak , vazifemdi.

Halam beni kenara cekti. Sadece babaannenin taktigi küpeleri al. Babaannen iyi degil hatira kalsin. Saygini muhafaza et. Bizi temsil ediyorsun dedi. Aç insanlarmis kimlere gelin gittin kuzum dedi.

O gece eve geldik. K.v ve k.p altinlari sayiyorlardi. Küpemi buldum. Cok sevindim. Babaanne min küpesi bu benim dedim. Cocukluk etmis olabilirim.. 23 yasindaydim. K.p kiyameti kopardi ben videoya bakacagim kimin taktigina yarin veririm ona gore sana dedi.
Vermiyorum dedim kikirdeyerek odadan ciktim.
Eşim yanima yatmadi. Hayatimda senin kadar saygisiz gormedim dedi.
Altinlari al da yuksek lisans ve univ.kredi borcunu öde dedim.

Ertesi sabah daha kahvalti etmeden kiyamet koptu. Balikesir in bir köyü. Pazar gunu. Taksi de bulamadim.

Duşa girdim sabah. Duşta eşim geldi, o anda k.p kufur ederek defolun gidin evden dedi.
Duşta aglayarak ve ben de hakaret ederek esime dedim ki 100 TL veriyorsun , ben Bursa ya gidiyorum. Altinlarin hepsi , mobilyalar, yurtdisindan akrabalarimin getirdigi hediyeler bile annenin olsun. Ben gidiyorum. Duştayken eşim tokatladi.

Senin yuzunden annemin tansiyonu cikiyor dedi. Esimin teyzesi kovdu evden. Biz de adet boyledir sesi. Kendi kizi evlendiginde hayirdir dedim butun altinlari kiziniz almis. Eski koye yeni adet mi geliyor dedim. Guldum yuzlerine.

Butun ailem toplandi. Babaannemin kupesine kadar herseyi k.v aldi. Hakkimi helal etmiyorum dedim.

Esim aldatti. Bebegimi kaybettim. 1 yil surmedi evliligim.

Sonra sizin bu bahsettiginiz kanundan bahsettim zamaninda onlara. Bakin bunlar hem dinen hem kanunen benimdi. Oysa ki ben sadece ailemin akrabalarimin taktiklarini istemistim dedim.

Erkek tarafi cok fena.

Evet vermiş ama orada yapılan terbiyesizlik ne bizde abim e verecektik sonuçta
Eger tam tamina geline vermislerse kusura bakmayin ama biraz abartmissiniz. Belki onlarda size guvenmedi (ki genelde erkek tarafi kendine alir takilari). Biz de alsaydik ayni seyi yapacaktim diyorsunuz ne fark eder kimin aldigi. Mesela benim dugunumde oyle bir sey olsa ben de daha dogru duzgun tanimadigim esimin ailesine guvenmek yerine kendi aileme guvenirdkm ve takilari onlarin alip daha sonra bana emanet etmesini isterdim.

Simdi madalyonun diger yuzu.

En iyi dostum evlendi. 5 yil evli kaldi bosandi. 2 cocugu vardi ikiz. Bosandiktan sonra irtibati kestim cunku o haksizdi.

Arkadasim dugun gecesi butun altinlari aldi. Kocasinin tarafi hic sesini cikarmadi. Senindir kizim dediler.

Arkadasimin kocasi da dedi ki ona , yarin oburgun ev almamiz ya da dogum icin saklayalim. Ozel gunlerde de bu altin setini takarsan annem cok sevinir. Hepsini satabiliriz ama bu seti annem birikimiyle aldi dedi.

Benim vicdansiz arkadasim hepsini , kocasinin haberi olmadan satti. Arkadasimin babasi , evini bastan yeniletti kizinin dugundeki takilariyla.

Bir cemiyette k.v arkadasima sormus neden takmiyorsun. Arkadasim kendisi anlatti hic cevap verememis. Sonradan kocasina da babasinin yaninda demis ki ben babama verdim. Evini yaptirdi.

Ki arkadasimin k.v on numara bes yildiz kadindi. Emekli maasini , gelinlerine paylastirirdi. 60 yasina ragmen italyan bir ciftin cocuklarina bakiyordu. Oradan aldigi parayi da yine iki ogluna paylastiriyordu.

Iyi olan k.v deler de var.

Sımdı soyle bir durum var, acaba abınız takıları sizin alacagınızı mı hıssettırdı de kızın annesı o sekılde bır tavır sergıledı? Valla benım kardesım evlense o an mutluluktan keyfıme bakarım ve takıları da kızın annesi alabilir ki kızı için aldıgını dusunuyorum o yuzden hiic onemli olmaz :)

Abınız 3 kısı demiş ama belki o kişilerde gelinin peşine takılıp geldi sonucta sabahtan bulusuldu belki gelin evinde ve gelininiz gelmeyin olmaz diyememiştir, abiniz de 1 kere oluyor bu konuda kırıcı olmayıversin ben bira haksız buldum abinizi.

arkadaslar belki seni ilgilendirmiyor diyeceksiniz ama ben çok sinirlendim ya. Abimin düğünü vardı cumartesi günü. Herneyse tabi ben hiç bişey görmedim. Takı takılırken yengemin annesi gelmiş boğazından takı kurdelesini almaya çalışmış tabi o sıra halam abimin yanında iğneleri tutuyordu. Demiş sen ne yapıyorsun takı takıyorlar görmüyor Muş’un falan neyse kadın bırakmış oturmuş. Sonra tam takı bitmiş halam abimin boğazındaki kurdeleyi almış çantaya koymuş bi bakmış yengemin annesi yiyenini yollamış gelmiş aldırmış kurdeleyi. Çok sinirlendim ya. Aynı şeyi biz kına gecesinde yapsaydık ne olur du ayıp değil mi düğün ü onlar mı yapıyor sanki onlara ne takılardan falan

Ben kızımı düşündüğüm için aldım falan demiş. Yani düşünüyorum da demekki yengemin de haberi vardı hiç ses etmediğine göre ya nasıl insanlar bunlar bi de abim kuaföre yanında sadece üç kişi götüreceksin demiş Yengem bütün yengelerini kuzenlerini almış on kişi götürmüş kuaföre tabi abim de sinirlenmiş sen benim sözümün üzerine nasıl böyle bişey yaparsın diye yani ben bunları çözemedim yolunacak kaz arıyorlarmış gibi davranıyorlar ya
kadin burayi takip ediyor sanirim zira erkek tarafinin gelinin altinlarini aldigini o kadar cok okudum ki kimseye kizamadim sonucta vermis belki kizi tembihledi ama ona da kizamiyorum aksi gelin hanimda travma yaratacakti o yuzden sirhini cekmis

Okuyunca iyi ki görümcem yokmuş dedim. İnşallah hem yengenizin ailesi hem sizler gençleri bundan sonraki süreçte kendi başlarına bırakır da mutlu olurlar. Evlilik zaten zor bir şey bir de 3. Şahıslar karıştı mı çok zor

Benim kocada kuaforde makyajima kirpik taktirmMa vs herseyime karosti burnumdan getirdi. Resim cekilecez sutudyo ucretsiz4 hak vermis benimkide tut bi hakkini yiyenine verio o cekilecek dio geriye kalio 3 bi ailecek cekilio 2hak kslio onlarda mal gibi tabi

Back
X