• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok sinirliyim

Eki Görüntüle 2059899

Yani geline takilan takiya erkek tarafının dokunma hakki yoktur, dava etse surundurur.
Şuan bu süreçteyim ben de :) damat tarafı altınlarımın hepsine el koydu, kaba tabirle değil, tam anlamıyla "çaldılar".

Ziynet eşyaları davamı açtım.

Belki 2 yıl sonra belki 3 yıl sonra... Alacağım geri... Çünkü ziynet eşyalarının tamamı bağış niteliğinde olduğu için, kimin taktığı farketmeksizin kadına aittir. (kadın gönül rızasıyla vermediği takdirde tabiki)

Sizin tarafta abinizin takilarini almis kizin anneside kizin takilarini almis. Sonucta gelin ve damada geri iade etmisler ne varki bunda. Siz biraz büyütüyorsunuz bence. Damadinda gelininde ailesi ayni haklara sahiptir bence. Abinizin kuaför olayindaki tepkisi cok cirkin bence. Ve söylediyi benim lafimin üzerine nadil böyle davranirsin tabiride hic hos deyil. Kardesinizin düyünü oldugu kadar gelininizinde düyünü oda kimi götürüp götürmeyeceyine karar verme hakkina sahip bence.
Bence siz cok büyütmüssünüz olaylari.

Asıl kızın annesi altınlar dökülmesin, birileri içinden hakkımız diyip almasın diye çantasına koymuştur. Ama siz belli ki içinden istediğiniz kadarını alıp düğünü biz yaptık diyecektiniz. Ne güzel yedirmemişler size gelinin hakkını :)

arkadaslar belki seni ilgilendirmiyor diyeceksiniz ama ben çok sinirlendim ya. Abimin düğünü vardı cumartesi günü. Herneyse tabi ben hiç bişey görmedim. Takı takılırken yengemin annesi gelmiş boğazından takı kurdelesini almaya çalışmış tabi o sıra halam abimin yanında iğneleri tutuyordu. Demiş sen ne yapıyorsun takı takıyorlar görmüyor Muş’un falan neyse kadın bırakmış oturmuş. Sonra tam takı bitmiş halam abimin boğazındaki kurdeleyi almış çantaya koymuş bi bakmış yengemin annesi yiyenini yollamış gelmiş aldırmış kurdeleyi. Çok sinirlendim ya. Aynı şeyi biz kına gecesinde yapsaydık ne olur du ayıp değil mi düğün ü onlar mı yapıyor sanki onlara ne takılardan falan

Ben kızımı düşündüğüm için aldım falan demiş. Yani düşünüyorum da demekki yengemin de haberi vardı hiç ses etmediğine göre ya nasıl insanlar bunlar bi de abim kuaföre yanında sadece üç kişi götüreceksin demiş Yengem bütün yengelerini kuzenlerini almış on kişi götürmüş kuaföre tabi abim de sinirlenmiş sen benim sözümün üzerine nasıl böyle bişey yaparsın diye yani ben bunları çözemedim yolunacak kaz arıyorlarmış gibi davranıyorlar ya
Siz bu olayın dışında kalın boşverin adı üstünde görümcesiniz.. Ne yapsanız batar ne deseniz ters teper . herşey abinizde bitiyor o ses çıkarmıyorsa yapılcak birşey yok

Şuan bu süreçteyim ben de :) damat tarafı altınlarımın hepsine el koydu, kaba tabirle değil, tam anlamıyla "çaldılar".

Ziynet eşyaları davamı açtım.

Belki 2 yıl sonra belki 3 yıl sonra... Alacağım geri... Çünkü ziynet eşyalarının tamamı bağış niteliğinde olduğu için, kimin taktığı farketmeksizin kadına aittir. (kadın gönül rızasıyla vermediği takdirde tabiki)

Ornek davalar var, geline takilanlarin tamami (kimin taktigina bakilmaksinizin) kadinin zaten, satilmis olsa bile bedelini size odemekle yukumluler, resmen hirsizlik bu, hic kibarcasi yok.

Niye takı takılırken alınıyor ki altınlar yangından mal kaçırır gibi. Amac ne?
Evlenecek yaşa gelmiş insanlar takı merasimi bitince toparlayıp birine emanet ederlerdi. Hayatımda böyle saçma şey duymadım yani.
Kuaför konusuna cümbür cemaat gidilmesine bende karşıyım ,eşimin maddi durumu gayet iyiydi ama aklıma dahi gelmedi herkesi toparlayıp gidip ona ödetmek. Herkes kendi gitti,kendi ödedi,sadece benim masrafımı ödedi eşim ki bence ona bile gerek yoktu. Beni almaya geleceği için ödedi.
Hatta amcamın kızı,ablam vardi yanımda,ben eşim gelmeden önce ödemek istedim onlar kabul etmeyip kendileri ödediler.
Gerek yok yani neden ödesin benim dıdımin dıdısının saçını,makyajını? Burada da saçmalanmış baya baya.
Çok rahatsızlık verici durumlar bunlar. Hoş değil.

yani şimdi kusura bakmasın da siz karşı tarafa o güveni verememişsiniz ki onlar da kızlarını korumak için altınları almışlar

Takilari alip icinden salon parasi alalim diye dusunen sizsiniz.gelinin annesi alip emaneten tutup sonra kizi ve damadina vermis.
Halanizin yaptigini normal sayiyorsunuz.ayrica damat bey gelin hanim duruma razi siz olayi terbiyesizlik diye adlandırıyorsunuz.
Madem siz kv denizi anneniz gibi goruyorsunuz buradada damat kvdesini annesi gibi goruyor olabilir.
İyi de onlar kına da takılan altınlarla salon masrafını ödediler ???

Düğünde takılan tüm takılar hukuki olarak kadına aittir. Düğünü kimin yaptığının bir önemi yok. Bu ailelerin de düğünü para kazanma aracı olarak görmesine çok sinir oluyorum.

Bu arada kına da kim takı takıyor çok merak ettim. Kv kızın eline 1 tane çeyrek koymuştur herhalde. Onu mu geri alsaydık ne düşünürlerdi diyorsunuz.
Onların orada kına yı düğün givi yaptılar uzak olduğu için burada ki düğüne kimse gelemez diye yani orada da bi düğn oldu

Kuaföre üç kişi mi? Böyle bir sınırlama yanlış. Üç kişi de çok az üstelik. Diyaloglarda hoş değil. Sende gelin olacaksın bir gün. Tabi evli değilsen. Sana da böyle dese damat? Birde tipik ağabeyinin hatasını göremeyen görümce modundasın. Sen kötü görümce olacaksın. Abin kötü eş ve damat. Gelinde size layık olmalı!
Canım ben evliyim kocam bana bi sınırlama vermedi ama ben yanımda iki kişi götürdüm ve kötü görümce olsam yengemi düşünüp ona hediyeler vs Almam ben sinirlendim derdimi burada paylaştım bunda anlamayacak bişey Yok

İyi de onlar kına da takılan altınlarla salon masrafını ödediler ???
Tekrar söylüyorum, düğünde takılan takılar geline aittir! Bu adet olarak da kanun olarak da böyledir! Canı isterse düğün masrafı için size verir, istemezse vermez! sizin ailenizin, gelininizin rızası olmadan , o takıları alıp masraf için kullanmaya hakkınız yok!! Resmen alamadınız diye kudurmuşsunuz!

halan abinin kurdelesini alıyorsa gelinin annesi de almış aynı fiil .. abime verecektik diyorsun e o da kızına verecekti belki.
sizde paragözsünüz demekki tencere kapak olmuş.
Ne görgüsüzlüğündwn bahsediyorsun arkadaşım benim halam takı kurdelesini almasının sebebini söyledin gelin odasına giderken düşmesin diye. Ama gelinin annesinin yaptığı şey kurdeleyi alıp masaya kadar götürüp çantaya koymak bunu mantık alıyor mu ya

Tekrar söylüyorum, düğünde takılan takılar geline aittir! Bu adet olarak da kanun olarak da böyledir! Canı isterse düğün masrafı için size verir, istemezse vermez! sizin ailenizin, gelininizin rızası olmadan , o takıları alıp masraf için kullanmaya hakkınız yok!! Resmen alamadınız diye kudurmuşsunuz!
Alamadık diye niye kuduralım benim sinirlendiğim ele güne bizi rezil etmeleri anlıyor Muş’un sen ??? Ya kendi kafanızda neyi kurup çakıyorsunuz görümcelerinizden çekiyorsunuz diye beni de kendi görümceleriniz gibi zannetmeyin

Ne görgüsüzlüğündwn bahsediyorsun arkadaşım benim halam takı kurdelesini almasının sebebini söyledin gelin odasına giderken düşmesin diye. Ama gelinin annesinin yaptığı şey kurdeleyi alıp masaya kadar götürüp çantaya koymak bunu mantık alıyor mu ya
kadın alıp cukka yapmamış dediğiniz kadarıyla geri vermiş kızına.. siz yapınca normal o yapınca kötü öylemi.

Alamadık diye niye kuduralım benim sinirlendiğim ele güne bizi rezil etmeleri anlıyor Muş’un sen ??? Ya kendi kafanızda neyi kurup çakıyorsunuz görümcelerinizden çekiyorsunuz diye beni de kendi görümceleriniz gibi zannetmeyin
Evli de değilim, görümcem de yok! Düğün altınlarından babam salon masrafını ödeyecekti dediniz, alamadınız diye çirkefleştiniz. Vermemiş size hakkı olanı1 İyi yapmış...

kadın alıp cukka yapmamış dediğiniz kadarıyla geri vermiş kızına.. siz yapınca normal o yapınca kötü öylemi.
Sen neyi anlamıyorsun. Ben alıp almamasına laf yapmıyorum orada millet takı kuyruğunda takı takılıyor ne görgüsüz insansın da kurdeleyi almaya çalışıyorsun ben buna kızıyorum anlıyor musunuz ya çıldırtmayın insanı

Evli de değilim, görümcem de yok! Düğün altınlarından babam salon masrafını ödeyecekti dediniz, alamadınız diye çirkefleştiniz. Vermemiş size hakkı olanı1 İyi yapmış...

Senin gibiler kötü gelin oluyor işte. Anladın mı. Sen önce Benim neye sinirlendiğimi bi anla

Back
X