Çok Şükür Atandım Ama Ailevi Sorunu Nasıl Halledeceğimi Bilmiyorum :/

Eğer bir kez aynı evde yaşamaya başlarsanız bunun geri dönüşü olmaz. Çocuğunuz da bir kaç seneye büyüyecek, ona bakacak kimseye ihtiyacınız kalmayacak. Ben de durumun sebebini eşinize yıkmanız taraftarıyım. İstemeyen kişi siz olursanız anneniz size istediği kadar sitem edebilir ama eşinize bir şey diyemez. Ki eşiniz istemese o da çok haklı zaten. Kayınvalideyle aynı evde yaşayanlar/ yaşamayı düşünenler her gün linç ediliyor bu forumda, kayınvalidesiyle yaşamayı istemeyen bir koca neden haksız olsun ki ?

aynı apartmandan bulsanız bazı apartmanlar hem 2+1 hem 1+1 karışık şekilde daireler

Hayırlı olsun atamanız. Annedir tabi ki atılmaz ama zor bir insansa aynı ev bir süre sonra sizi evliliğinizi bile tehlikeye atabilir. Diğer arkadasların dediğini gibi söylemekten başka careniz yok. Güzel tatlı bir dille söylemeye calısın . Zor olur eşiniz işten gelip rahat rahat uzanmak ister. Ya da siz eşinizle vakit gecirmek istersiniz. Ama evde biri varken çok zor. Biraz da eşinizi öne sürün.birbirine yakın 2 ev tutmak en mantıklısı.

Kaynana da kocanın annesi o zaman. "Madem atandiniz,boşanıp size taşınayım" dese taşlarsiniz.
Ev ev üstünde olur mu ki? Zaten stresli bir dönem. Yeni şehir zorlukları,eşinin belki işsizliği,onun yeni şehre alışması,her iki tarafın sıfırdan yeni ise başlaması...zaten zor olan süreci neden huysuz ve bedduaci bir anneyle daha zor hale getirsinler ki??
Kaldı ki anne de çok uyumlu biri degilmis.

Öncelikle atamanızı tebrik ederim mutluluk verici bir olay ❤ İsteyen herkese nasip olsun Anneniz anlayışsızlık yapıyor, evli barklısınız nasıl sizin aileniz adına karar vermiş şaşırdım kaldım. Tabi ki anneniz görüşeceksiniz ama kendince plan yapıp dayatması hiç olgun bir davranış değil. Bekar olsanız bir derece hak vereceğim ama bu şartlarda olmaz. Ayrıca eşiniz nasıl yaklaşıyor bu olaya. Yakınlardan 1+1tutmak en güzeli, en sağlıklısı.

canım nasıl söyleceğim diyorum ya bunu söylesem direk beddualar... memur oldun değiştin haram zııkım olsun sana haklarım diyecek aglayacak sızlayacak biliyorum..

Annenizin herhangi bir maaşı/kazancı var mı? Ayrı ev tutsun size yakın, ev harcamalarına da siz destek olacağınızı söyleyin

Annenin geliri varmı kendi emeklisi babanın emeklisi?

Eğer geliri varsa ayrı eve çıksın ufak size yakın 1+0 stüdyo daire gibi..

Karakterler aynı değil anlaşamamak neden evlat hayırsıza dönüşüyor anlamıyorum apayrı iki insanız annemle bizde aynı evde gapamamm sevmediğimden değil karakterlerimiz zıt

Oturup açık açık konuşacaksınız

Evet hemde çok bozulacak aslında bunu söylemek çok zor değil fakat karşımda ki annem ise siz düşünün gerisini.. Sevincimi yaşayamadım ayarlarca verdiğim emeğin

Geliri yok ama ayrıldı zaman 1+1 ev parası kalır rahmetli babamdan bir geliri yok zaten ayrılmışlar Dı onunla da evli değillerdi öldüğü zaman bunu anneme söyleme çalıştığım zaman muhtemel beni dinlemeyecek..

Eğer annenle usulünce konuşup bunu söylersen birşey olmaz yanlış anlarsa kendi kibirinden biyolojiyi çok sırtınıza kambur etmeyin. Bugün holde doğurup sokağa atan var ama bulduğu 50.000 ₺ polise teslim eden veya başına iş gelmesin diye gözetende yani insanların iyi yürekli candan saygılı ve hoşgörülü olması biyolojiyle ilgisizdir.

Siz saygınızdan sevginizden ötürü konuşun ama dikkatli biçimde sabır ile o parayla ev almasını söyleyin. Veya o parayla SGK gidip emeklilik borcunu hesaplatsın ödeyip emekli olsun.

İnsan kendini düşünmeli bir başkasınnın kurtarmasını beklememeli sürekli.

Annenizin yaptığı yanlış.. ev ev üstünde olmaz. Uygun bir dille onada küçük bir daire bakacaginizi söyleyin. Cekinecek birşey yok bunda...artık yeni bir hayata başlıyorsunuz hasta yada bakıma muhtaç olmadığı sürece annenizin sizin evde ne işi var...ille gelecekse farklı evi olmali

Evet hemde çok bozulacak aslında bunu söylemek çok zor değil fakat karşımda ki annem ise siz düşünün gerisini.. Sevincimi yaşayamadım ayarlarca verdiğim emeğin

Erteledikce canınız daha çok sıkılacak. Söyleyin gitsin hem sonuçtan kaçış yok hem belki beklemediğiniz sekilde ona da cazip gelir yakın evler.

Günaydın.
Atanmana çok sevindim.
Hayırlı olsun inşallah.
Anneye de bir çözüm bulursun inşallah.

Atandın değiştin derse desin

Atanmasaydım da seninle aynı evde oturmazdım zaten oturmuyorduk da

Biz eşimle yıllar önce söz verdik birbirimize ikimizin ailesi ile de yaşamayacağımıza ben sana kaç kere söyledim benim atanmamı bekleme sana düzen kuralım diye

Şeklinde konuşacaksınız

Beddua ederse etsin ağlarsa da ağlasın bir süre sonra sakinleşir düşünür eşi ile yoluna devam eder

Bence boşanmayacak da kızın yanına çocuk bakmaya gidiyorum deyip sizinle kalacak adam vefat ederse de maaş miras vs alacak

Hayırlı olsun inşAllah gönlünüze göre olur.. Annenize gelince, İnanın bu yapıda bi insan evliliğinize çok müdahil olur.. Ve problemler asla bitmez.. Sebeplerini ifade edin ve arada kafanızı dinlemek için yanına gideceğinizi çocuğunuzu ona bırakıp evde eşinizle vakit geçirmek isteyeceğinizi söyleyin güzellikle halletmeye çalışın pürüz çıkarıcak belli ama eninde sonunda kabul edicek.. umarım güzel bi şekilde sonuçlanır..

Ev ustunde ev olmaz ben kabul etsem esim esimin ailesi rahatsiz olur ama cocuguma bakman cok iyi fikir tutacagimiz evin hemen yakininda ev tutalim hem sen rahat et hem ben. Esimle filan sorun olur rahat edemezsin de. Eger dunurlerinden cekiniyorsa onlari da dersin. Kv eoglunun evinde kaynana istemez ilerde sorun olur dedigim gibi yaparsak onlarda memnun olur torunlari guvende diyerek konus ama ev ustunde ev olmaz bunu aklindan cikar de. Hic cekinme ayni eve gecip kendini evliligini tehlikeye atmaktansa simdiden isit beddualarini. Sonucta tutmazda sen basindan atmiyorsun ilgilenip mskul olani diyorsun.

Ev üstüne ev olmaz.Annemlede yaşamak istemezdim.Belli yaştan sonra hele.Evet değiştim diyeceksiniz.Değişim hayatın parçasıdır zaten.İnsanımız çocuğun ayrı bir birey olduğunu ayrı bir hayatı olacağını kabullenmiyor.Ee o zaman kalbi kırılacak mecbur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…