Çok ufak bir sıkıntı olabilir ama moralim bozuldu

Elmaemma

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Mart 2017
1.786
1.988
133
Biliyorsunuz yarın arefe diğer gün bayram. Kızıma 2 hafta önce keten pembe yeni bir ayakkabı almıştım. Ama bebek işte düşe kalka yürüdüğü için ayakkabısı kirlenmişti. Benim ayakkabımla beraber yıkayayım diye düşündüm ikisi de açık renk. Eşim ayakkabıları makineye attığımı görünce son dakika benimkileri de at dedi bir yığın ayakkabı koydu önüme hepsi koyu renk. Kıyafetlerde asla yapmam nasıl böyle bir hataya düştüm bilmiyorum kafam da çok dalgındı. Benimki neyse de kızımınkine çok üzüldüm şimdi ayakkabı alacak durumumuz da yok tekrar. Rengi iğrenç birşey oldu mosmor kirli bir renk. Çok üzüldüm hiç çıkarmadan leke çıkarıcı beyazlatıcı ekleyerek tekrar makineye attım ama program bitmek üzere renginde bir düzelme yok gibi. Bir çözümünüz var mı? Başka ayakkabısı da yok yazlık napıcaz hiç bilmiyorum rengi düzelmezse giyilecek gibi değil hem de bayram yani.

Bol leke çıkarıcılı sıcak suda bekletebilirsiniz.

Elinizde varsa renk koruyucu mendille yıkamayı deneyin ama kurursa ayakkabı hiç çıkmaz lekeler. Elinizde yoksa şu an o yöntemi es geçin.

Hiç bir şey işe yaramıyorsa kuru temizlemeye verin onlar hallederler.

Netden bi araştırın isterseniz
Birisi suya basıp elma sirkesi ve karbonat dökmüş eski haline gelmiş
O malzemeler yok şu an elimde. Sabaha kadar makinede ıslak beklerse ayakkabı iyice bozulur diye korkuyorum. Çıkartsam kurusa bu defa kuruyunca daha zormuş.

Simli zor ama her renk kumaş boyası var. Üzülme, hslledilmeyecek şey değil. Tecrübe olmuş diye düşün
Üstelik biraz çekmiş gibidir görünüyor ama açılır herhalde. gitti bence ayakkabı ya.

Üstelik biraz çekmiş gibidir görünüyor ama açılır herhalde. gitti bence ayakkabı ya.

Ayakkabı yenileme diye youtubeda aratın yapabileceğiniz bir şey mutlaka çıkar.

Makinadan çıkarınca içine bolca top top yapılmış kağıt havlu tıkıştırın. Hem formu yerine gelir kırış buruş durmaz hem de çektiyse açılır.

Fairy bulaşık makinesi tabletini sanirim usanmadan söylemeye devam edicem:)
Umarım elinizde mevcuttur.
Ayakkabıyla beraber makineye atin tableti muhtemelen çıkacaktır.
Şükürler olsun ki fairy kullanıyorum ama 2 defa makineye attım zaten ve çekmiş gibi geliyor bana. Daha fazla deforme olmasın? Bir de hangi programda yıkamalıyım kaç derece de?

Fairy ve kalip sabun rendeleyip koy biraz bence 30da yika cekmez ozmana hatta cekmemistir islak oldugu icin sana oyle geliyo

Şükürler olsun ki fairy kullanıyorum ama 2 defa makineye attım zaten ve çekmiş gibi geliyor bana. Daha fazla deforme olmasın? Bir de hangi programda yıkamalıyım kaç derece de?
Benim bi keresinde beyazların içine lacivert bi atlet karışmıştı.
40 derecede yıkadım ben morumsu olan atletler bembeyaz çıkmıştı.
Ama ayakkabının kurumuş olmaması önemli.
Insallah çıkar yaa haberdar edin lütfen.
Benim çamaşırlar deforme olmamıştı inşallah sizinki de olmaz.

Çok içime dert oldu başka ayakkabısı da yok. Şu fairy de son kez deneyeyim en son sıcak suda beyazlatıcıya koydum rengi en azından koyu pembe oldu. Sadece kenar dikişli yerleri biraz morumsu. Fairy de denersem belki tamamen düzelir. Battı balık yan gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…