çok utanıyorum ama her gün ağlamaktan bıktım

benim morali 0000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2016
98
51
3
34
merhaba arkadaşlar. siteyi uzun süredir takip ediyorum kısmet bugüneymiş. bir buçuk yıllık evliyim. altı aydır panik atak tedavisi görüyorum her gün ilaç alıyorum. söylemeye çok utanıyorum ama ben çok kilolu bir kızım. kilomu söylemeye utanıyorum. diyet ve spor yapıyorum üç ayda sekiz kilo verdim. vermeyede devam ediyorum ama hala çok kiloluyum. bir buçuk yıldır korunmuyoruz ama ben hamile kalamıyorum. kadın doğuma gittim derdimi anlattım. kadın tedavi etti ve çok şaşırdı. rahimde bir sıkıntı yok dedi. hatta tesadüf eseri yumurtlama döneminde gitmişim doktora. doktor yumurtlama çok güzel dedi. şu an yumurtalıkların çatlamış bugün eşinle birleşme olsa hamile kalma ihtimalin çok yüksek dedi. bende kilolarım yüzünden hamile kalamadığımı sanıyodum dedim. doktorda kiloyla alakası yok şu an herşey çok güzel dedi. ama iki aydır deniyoruz olmuyo işte doktor bugüne kadar stresten olmamıştır kendini rahatlat olur dedi. hanımlar yardımınıza ihtiyacım var. sizce bu doktor bilgilimi dediklerine inanmalımıyım. yoksa kilo yüzündenmi hamile kalamıyorum başka doktoramı gitmeliyim. bu arada eşimdede sıkıntı yok. doktorun dediğine göre hep stresten

Kesinlikle stres. İki yıldır hiçbir sorun olmamasına rağmen tedavi gören doktor doktor gezen arkadaşım tedaviyi bıraktıktan üç ay sonra hamile kaldı. Stres yapınca vücut savunma mekanizması oluyor.
Ek olarak bence çocuk için acele etmeyin. Kilo takıntını önce yenmeye bakmalısın. Bir de panik atak varmış. Hamilelik çok zor bir süreç. Hormon atrışı ile beraber duygularını, düşüncelerini kontrol etmekte zorlanıyorsun.
Piskolojik olarak bence henüz hazır değilsin. ama tabi sizin kararınız.

söylemeye utanıyorum ama 98 kiloyum.

Aaa ama utanmanız veya kilonuzdan değil, bunu kafanıza takıp stres yapmanızdan olmuyor olabilir.

Lütfen kafana takma ve sporuna devam et :)

çok sağolun içimi rahatlattınız. ben tek çocuğum annem babam yaşlı insanlar illede torun diyolar. bana kalsa ben bir yıl daha beklemek istiyorum. en azından 60 kiloya inmek istiyorum öncelikle

utanıyorum deyince 150 kilo falan sandım. hani o zamana kadar neden dert etmedin denirdi..
ama verilmeyecek kilonda yokmuş hani..
ben 82 kilo ile evlendim. daha doğrusu nikah yaptım. eşimle foto çekindik.. aman Allah ım eşimin yanında ne kiloluymuşum dedim. hemen diyete başladım. 23 kilo verdim. burda diyet grupları var onlara katıldım. çok motive etti. evlendim kuğu gibi gelinn oldum inanması zor ama oldu sonra evlilikti doğumdu derken aldım bi 10 kilo kadar ama yine de eski halimden eser yok çok şükür.
stresi bir kenara bırak diyete başla hatta başlamışsın devam et. hamileliğini kilo vererek tamamlayanlar var. onlardan biri neden olmayasın.. bir de her ilişkiye çocuk gözüyle bakma.. işin daha kolaylaşır..

doktor haklıdır sonuçta gören o uzman olan o ....ama benden tavsiye kilo verme derdindeysen bir muddet daha bebek yapma çünkü verdiklerini misliyle geri alabilirsin hem kolay bir doğum olsun istiyorsan biraz kilo vermek şart bence sağlık ve bebek diliyorum sizin için...

Iki ay cok kisa bir sure bir seneye kadar normal akisina birakin hadi moralinizide duzeltiyim yag orani yuksek olan kadinkar daha kolay hamile kaliyolarmis :)

çok sağolun içimi rahatlattınız. ben tek çocuğum annem babam yaşlı insanlar illede torun diyolar. bana kalsa ben bir yıl daha beklemek istiyorum. en azından 60 kiloya inmek istiyorum öncelikle
Canım annen baban bile olsa sen kendini hazır hissetmedikçe sakın yapma bence. Tedavini bitirir, istediğin kiloya gelirsin. Hamilelikte zaten mecbur kilo alacaksın. Baştan çok kilolu olmak tansiyon gibi zor durumlara da sokabilir seni. Bir de kilo üstüne kilo aldıkça sende de özgüven kaybı olacak. Gözünü korkutmak istemiyorum tabiki, sakın yanlış anlama. Sadece hamile birisi olarak nacizane önerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…