Çok uyumak,

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.323
1.582
133
34
Arkadaşlar uykuya doyamıyorum.Sabahları kalkamıyorum.Hiç bir işimi halledemiyorum.Alarm kuruyorum,kalkıyorum ama üzerimde ağır bir yük,kımıldayamacak kadar halsizlik ,omuz ve boyun ağrısı oluyor..Direniyorum ama başaramıyorum.Hiç bir şeye odaklanamıyorum.
Depresyonda mıyım acaba?Terapi ve antidepresan da alıyorum..Ama hayatım çok düzensiz..Bu durumdan hiç memnum değilim.Ne yapacağımı da bilemiyorum..

Antidepresanın tadını sevdiğiniz için almıyorsanız altta yatan depresif ya da anksiyetik bir durum vardır zaten, mevsimsel olarak ilaca rağmen nüksetmiş olabilir. Bi kan değerlerinize baktırın, eğer orada düşen çıkan bi şeyler yoksa psikiyatristiniz dozunu değiştirebilir.

Hayır yok,hatta aşırı sıcak
zaten şu sıra aşırı sıcak olduğu için sordum ben de

değerleriniz düşmüş olabilir
sıcaktan kesintisiz uykuya zor geçiyor olabilirsiniz
havada çok nem var nefesiniz kesiliyor olabilir

ben de çok zor uyuyorum ve bir de sabah erken kalkmazsam sıcak basınca hiç kalkamıyorum mesela

Bir suru farkli sebebi olabilir. Kalitesiz uyuyor olabilirsiniz. Uyurken oksijen seviyeniz cok dusuyor olabilir direk uyku hastaliginiz olabilir. Kansiz olabilirsiniz. Psikolojik olabilir. Uzun lafin kisasi, doktora sormanizi oneririm.

Uyuyamıyorum bu şekilde de,uyumayındenedim ama sürekli gezinmek zorunda kaldım.Yine aynı saati buldu..
Sabaha karşı da yatsan 9-10 da kalkmalısın. Ben gündüz 1 saat bile uyusam gece uykum kaçar. Bir de yeteri kadar yorulmuyorsundur gün içinde. Çalışmıyorsun sanırım benim hiç böyle uyuma lüksüm olmadı

Sabaha karşı uyudum,öğleden sonra kalktım.İki saat sonra tekrar yattım,akşam kalktım.11 saat filan uyumuşum.
Gece 2 ile 4 arasında uyumazsaniz hiçbir zaman uykunuzu alamazsınız.

Bakın insan bedeni herhangi bir saat aralığında uyumaya elverişli değil.

Gece uyuması gerekir. Gece uyumayıp gündüz uyursa hiçbir zaman sağlıklı hissetmez.

Kendinize bir Düzen kurun. En geç 12 buçuk 1 sularında yatakta olun. Sabah 9 gibi kalkın..bu kadar uyku yeter hatta bazılarına çok bile gelir.

Ben gece çalıştığım zamanlarda 5 te yatıyordum ve öğlen 1 de kalkamıyordum. Surukleniyordum. Sürekli uyku hali ve halsizlik hissediyordum.

Sonra hamile kalınca gece kusmalarından korkup erkenden yatmaya başladım. 11 gibi yatıyordum. Sabah 7 de kurulmuş saat gibi gözüm açılıyordu.

Insan beyni belli bir saat aralığında algıyı kapatmak ister. Dinlenmeye çekilmek ister. Ve bu saat gece saatleridir.

Gece uyumazsaniz hep hasta, bitkin , halsiz ve uykusuz olursunuz.

Stresim yok, depresyonda değilim, sağlıklı beslenirim ve tüm değerlerim gayet iyidir sporcu olarak büyüdüm ve tüm bunlara rağmen bıraksan beni gün boyu uyurum uyumasamda yatakta uzanırım öyle seviyorum yani yatmayı ha memnun muyum asla. Normalde gün içerisinde enerjik biriyim lakin ben sabah erken kendi rızam ve isteğimle enerjik kalkmak ve öyle devam etmek istiyorum. Olmuyor Sadece çok istediğim hobilerimi gerçekleştirirken canlanıyorum seyahat etmek gibi. Yani yapımız bu olsa gerek. Depresyona bağlamayın olumsuz düşünmeyin siz yinede kalkınca birde detox yapın kendinize bakalım ben yeşil smoothie ile başladığımda ve hafif kahvaltı sonrası espresso içtiğimde biraz daha iyi oluyorum sizide kendinize getirecek en azından psikolojik olarak rahatacak bir içeceğiniz olursa daha iyi hissedersiniz :) Diyetisyen reklamı gibi oldu biraz asdfghj

Bende ayni sekilde uykuya doyamiyordum ve gunum hosaf gibi gecerdi. Hipotiroid cikti tiroidlerim calismiyormus. Tiroid ilaclarimi kullanmaya basladikca uykumdan verim almaya sabahlari rahat uyanmaya basladim. Ama cok gec yatıyorsunuz. 11-12 gibi uykuya gecmis olun. Ben uykuya dalmak icin muhakkak birseyler okurum. Illaki kitap degil mesela suan uykuya dalmak icin kadinlar klubunde dertleri okuyorum

Üzerinde nazar var dikkatli sabah akşam kendini oku kötü huyun varsa düzelt

B12 eksiktir

Japonların ikigai diye bir terimi vardır. Yataktan kaldıran sebep olarak çevrilir. Makina değiliz hiçbirimiz sabah 7 dedim mi sebepsiz kalkamayız. Bana motivasyon eksikliğiniz var gibi geldi. Depresyon değil belki ama sizi mutlu edecek yaşamınızı dolu dolu yaşatacak "şey" eksik olduğu için muhtemelen kalkmak istemiyorsunuz.

http://www.dogancuceloglu.net/yazilar/480/gonlunun-muradini-kesfetmek/ bu yazıyıda okuyabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…