Çok uyuyorum...

bende boyleydim sabaha kadar oturup oglen kalkardım hatta bikere saat 5de kalktım aksam kendimden nefret ettim ama simdilerde sabah 7 dedinmi dikiliyorum aksamda 11 -12 gibi uykum geliyor mevsimsel bir surecti sanırım bu uyku problemi simdigecti heralde:26:

bende aynı dertten muzdaribim
sabaha karşı yatıyorum 4 gibi
öğlen 12 de uyanıyorum o da annem sayesinde
annem hiç uyandırmasa 4 e kadar uyurum ya da hiç uyanmam
güya kpssye hazırlanıyorum
ama uyumaktan uyuklamaktan çalışamıyorum ki
her gün erken uyanacağım diyorum ama nerdeeee

ne güzel vallahi. sabah namazı bile geçiyor gidiyor öğlene gözümü açıyorum

var bu kpss de bişey

Kızlar geyik te açalım bir konu forum uykusuzları diye :)) Olur olmadık konularda sohbete dalıyoruz

Kerahat vakitleri denilen güneşin doğuş ve batış saatlerinde uyuyor olmak, hem gün içi vücut enerjisi hem de akıl sağlığı açısından zararlı etkilere sahip. Geceleri salgılanan "melatonin" hormonu güneşin doğuşuyla azalıyor. Güneş doğarken uyanık olmak, bedenin gün içinde daha zinde ve enerjik olmasini sagliyor. Güneş doğarken uykuda olmayi alzheimer hastalığının sebeplerinden biri sayan bilim çevreleri mevcut. Dr. Nusret Kaya, bu duruma farkli bir açidan bakiyor: "Hipofiz bezi Budizmde "3. göz" olarak adlandırılıyor. Doğu ekolü, "3. göz"ün güneş ışığına hassas olduıundan, güneş doğarken uyanık olmanın zinde kalmak açısından öneminden bahseder. Bunlar doğacı hipotezler. "

Dr. Mehmet İbis de bu tip araştırmaların doğal yaşamayı salik veren araştırmalar olduğunu belirtip doğru olabileceğini düşünüyor: "Biz doğanın bileşeniyiz. Bunu günlük rutinlerimizde de göstermeliyiz. Fakat her şeye rağmen doğacıların savunduğu gibi teknolojiden de uzak olamayız."

İdeal uyku düzeni

İdeal uyku düzeni kişiden kişiye degismekle beraber, uzmanlar en iyi uykunun gece alınabileceği konusunda hemfikir. Prof. Dr. Nevzat Tarhan da bu görüşte: "Gece uyku vaktidir. Doğadaki ritme uygun olmak en iyisi. Uykunun sekiz saatten fazlası beyin tembelliği yapıyor. 5 ila 8 saat arası doğal." Dini araştırmalarıyla tanınan Ahmet Şahin, uyku düzeni ile alâkalı olarak "Gece geç vakitte yatmamak, uykudan çalmamak gerekir. Hz. Muhammed, yatsıdan sonra çok oturmaz, yatardı. Gece teheccüde kalkar, sabah ise muhakkak namaza uyanırdı" diyor.

Ben de aynı durumdan muzdaribim. Dün gece 2 de yattım bugün öğlen 4de uyandım. Tam 14 saat uyudum yani. Şimdi okulum tatil, evde yapıcak bi şey olmayınca iyice uyuyası geliyor insanın

Kaç aydır evdeyim,gece 2-3 gibi yatıyorum kitap okuyorum ders çalışıyorum pc takılıyorum.Sabah ta 8 gibi eşimi gönderiyorum.Bazen saat 10 a 10 buçuğa kadar uyuyamıyorum,o ara kalkasım geliyor ama işim gücüm yapmış oluyorum,çamaşır yok,ütü yapmışım,yemeklerimde oluyor..

Niye kalkayım ki diyorum herşeyimi yapmışım.
Sonra sabah 10 gibi uyku bir basıyor beni işte mahvediyo o uyku...
Bi uyanıyorum ki saat 1 olmuş Ama bu kış evdeydim o yüzden iyi geldi yatmak..Özellikle kpss için süper oluyor..

sayfalarca okudum epey güldüm şu gülücükleri nerden koyuyorsunuz ya.
eskiden alttaydı artık yok.
bi ara bende çalışırken cok uyuyordum 1 saatlik aramız vardı başımda millet bağırışıyordu konuşuyordu genede uyuyordum.
bazen yarımsaat oluyordu gene uyuyordum. acayip bir hal ..
günahsız gibi geziyor insan valla.
bazen cok iyi birşey. özellikle havaların gelip gitme durumlarında cok oluyor.
düzenli uyumaya alışın
bende günlük 10 saat uyurum.
daha azı yetmiyor!
ama çalışırken 7.8 saat gene kesin uyurdum erken yatardım.

ya bende çok uyuyorum sabah kalkmak istemiyor bir türlü canım birde sabah kalkınca her yerim ağrıyor çok uyumaktan

işte bende onu istiyorum çözüm bulalım. bu saat oldu ayaktayım sabah uyucam yine

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…