Çok üzgünüm ben ne yapacağım 😔

Elfidaa90

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2018
1.634
287
123
Kızlar yine ben daha önce ki konularımı bilen bilir yine bir cesaret belki bu sefer olur diye hasta danışmanı olarak hastaneye girdim üç hafta olacak aynı şekilde diğer konumda bahsettiğim şeyleri yine yaşıyorum değer görmeme onemsenmeme ben ne kadar iyi yaklasirsam yaklasayim insanlara yokmuşum gibi davranıyorlar önemsemiyorlar söylediğim şey durulmuyor yokmuşum gibi herkes konuşuyor sohbet ediyor ben konuşacak bir şey bulamıyorum ve böyle olunca da hiç konuşmuyorum...mesela kendi aralarında konuşuyorlar benimle konuşan olmuyor yada beni sohbete dahil eden olmuyor bende gidip katılmamıyorum sohbete böyle olunca sessiz kalıyorum buda dikkate alınmamama yokmuşum gibi davranılmasına sebep oluyor.. birbirleriyle sohbet ederlerken gözlerinin içine bakıyorum beni de onemsesinler benimle de göz teması kursunlar diye ben hangi ortama girersem gireyim bu sorunu yaşıyorum bu konuda sorun bende biliyorum cunki ben bunu kendimi bildim bileli yaşıyorum ve bu düzelmez bunu kabul ettim artık.. sıkıntı şu ki ben burdan da ayrılacağım istifa vereceğim bugün ise odaklanamiyorm yapamıyorm hep hata yapıyorum unutuyorum öğrenemiyorm ve o kadar bunalıyorum ki vakit gecmiyor..katta on doktor var onları takip etmem gerekiyor ve doktorlar da sorunlu iki doktor var ariyorm hocam hastanız geldi diye ne var be yine ne var bu tarz konuşmalar diğer doktor sürekli azarlıyor asagılıyor ben kaldıramıyorum bunu ..ve bu işe girdiğimi herkes biliyor erkek arkadaşım da çalışmamı istiyor çalışmazsan ben çalışmayan kadınla evlenmem diyor o çok iyi bir pozisyon da çalışıyor smdi bu isten de ayrılırsam burda da yapamadın sen çalışamıyorsun hazıra alismissin asalaksin vs gibi laflar edecek ona ve ailesine rezil olacağım ... biliyorm sıkıntı bende ben yapamıyorum ben çalışamıyorum ben basedemiyorum zorluklarla bende bulacaksın suçu ne derseniz haklısıniz ama ben bu işten çıkacağım ve çıkarsam rezil olacağım insanlara ..erkek arkadaşıma çıktığı mi soylemesem illa ki öğrenecek buraya gelirse ne yapacağım ben doğru söylüyor ben bir asalagim ve onu haketmiyorum kaç ise girdiysem yapamadım ve oda haklı kendi ayakları üstünde duran özgüvenli bir insana layık

Son düzenleyen: Moderatör:

Benim kardeşim de işe başladığı ilk hafta böyle bahanelerle gelmişti. Yapamıyorum, bana kötü davranıyorlar diyordu. Annem saçını başını yolacaktı nerdeyse.

TEdavi olun düzenli bir işte çalışın, hayata karışın. Her işin, her iş ortamının zorluğu var. Hayatın kendisi zor zaten.

İş konusunda ben de aynı şeyleri yaşadım, en iyi ben anlarım sizi. Hatta burada da konu açmıştım ama hayatınızdaki kişinin böyle konuşmasına izin vermeniz kabul edilir değil. Beğenmiyorsa ayrılsın, hatta sizin sınırı çizmeniz lazım. İş için de, şimdiki aklım olsa hayatta bırakmaz ve maaşımla direkt, özelde iyi bir psikiyatrist bulurdum. DEHB, yetişkin otizm, TSSB olabilir. Belki de sadece özgüvensizlik, başarısızlık şeması vs... İnş sağlıklı karar alabilirsiniz ama mutlaka birine danışın

Çalışmak bir düzen sahibi olmak bana çok iyi geliyor.
14 temmuzda çocuğum 3 aylık olacak ve ben o gün işe geri başlayacağım mutluyum.
Her iş yerinde zorluk, sorun olur önemli olan nasıl çözeceğiz onu bulmak lazım.

Bu arada sevgilinize kızgınım kimse çalışmadınız diye size o cümleleri kuramaz.

Kendini neden asagiliyosun ? Kimsenin senin hakkinda bu sekilde konusmasina izin verme. Her zaman yaninda olacak, sana destek cikacak insanlar biriktir etrafinda. Yapamiyorsan yapamiyorsun, sert bir iş sana gore demek ki. Kendine gore bir is bulana kadar birkac deneyim yasayacaksin is hayatinda. Hepimiz yasadik. Daha iyi kosullar icin sirket degistirdik, sektor degistirdik, hadi bir de bunu deneyelim dedik bambaska isler yaptik... Belki geri dönüp ayni isi yaptik. Ama kimseyi de konusturmadik. Bos ver. Sen mutsuz oldugun isi yapma.

Calismazsan calismayan kadinla evlenmem mi? Umarim siz sert bir dille aktariyosunuzdur da sevgiliniz size bu sekilde soylememistir. Aksi taktirde yani tabi ki calisin eve giren 2 maas olmak ZORUNDA. Ama uslup cok kotu ya. Yine erkolardan biri bir haydutluk pesinde...

Siz neden gorunmuyorsunuz ya da gorunmek icin neden zorluyorsunuz kendinizi simdilik sadece isinizi yapsaniz olmuyor mu? Kimse en basinda sizi ortamina almak zorunda degil ki kuzum, lisede degiliz is hayati boyledir bazen.

Kendimden ornek vereyim belki yardimci olur, ben ilk basladigim islerimde ilk baslarda hep mesafeli ve tekil takilirim. Boylelikle de istemsizce dikkat cekmis olurum ve benimle konusmaya calisirlar cunku merak ederler, sonrasinda da arkadasliklar sekillenir. Bu hep boyle oldu. Acaba bir de boyle mi deneseniz kendinizi cok atmasaniz mi ortaya?

Benim durumum çözülecek gibi değil ama siz nasıl astınız bu durumu

Sizin sorunlarınız var da tabi ki çözmeniz gerekiyor ama erkek arkadaşınız yanınızda duran, sizi anlayan biri olmalı bence.
valla çalış diye direten erkek bana itici geliyor ya bu arada bende çalışıyorum evliyim de eşimin bana böyle hissettirmesini istemezdim

Sen önce bi ruhsal cöküntü yasiyorsunuz anladigim kadariyla bununla yüzlesmek varken neden kaciyorsun ki? Ikinci alternatifleri varken neden kolay seceneklerini kacmak olarak algiliyorsun. Isi birakmadan önce bi tedavi olun psikolog ve psiyatriye gidin. bir tedavi olun bakalim bu durumlari asabilecek misin? Bunlari odaklan.

Benim durumum çözülecek gibi değil ama siz nasıl astınız bu durumu
Henüz aşmadım. Uzun bir süre çalışmadım, çalışamadım zaten çünkü inanın aynı şeyleri hissediyorum sizinle. O yüzden eve kapanıp ders çalışıp atanmayı seçtim, İnş yakında atanıyorum ama hâlâ çok kaygılıyım orada da aynı şeyleri yaşayacam diye. Bir önceki işim de sizin gibi insanlarla birebir iletişim gerektiren bir işti. Ben anladım ki, ben bu tarz işleri yapamıyorum ama işte yaşla mı alakalı bilmiyorum (30 oldum ve daha sakinim), keşke o an iyi kazanıyorken yardım alsaydım da düzelseydim diyorum çünkü ailem asla bu konuda destek olmadı ve ben çok psikolojik değil de, yapım bu yaa özgüvensizim ve çabuk sıkılıyorum gibi düşünüyordum ama maalesef öyle değil. Yıllardır kendi kendime psikoloji ile ilgileniyorum ve bu, o kadar da basit bir sorun değil. Siz, yukarıda saydığım rahatsızlıklarla beraber Borderline ve gizli narsisizimi de araştırın bi. Birinden birinde mutlaka kendinizi bulacaksınız ama bana güvenin, yardımsız olmayacak bu iş ve %100 aynı şeyleri yaşıyorum ve sizi çok çok iyi anlıyorum... Hayatınızdaki kişinin de stresi üstünde. Lütfen kimseye izin vermeyin

Sizin daha önceki konunuzda da yorum yapmıştım aynı dertlerden yakınıyordunuz ve hatta burada birçok kişi size yardım etmeye ve aydınlatmaya çalıştı. Size iyi gelebilecek kitap önerileri verildi sizi pozitife çevirecek bir sürü öneri verdi burada size insanlar. Siz bir yerden başlamak istemiyorsunuz. Size yapılan yorumları ciddiye almıyorsunuz galiba Yapamıyorum aklım almıyor beceriksizim diyerek zaten kendinizi bitiriyorsunuz. Size daha önceki konunuzdaki yorumumu tekrar alta paylaşıyorum

Bu daha önceki konunuzdaki yorumum ve size daha bir sürü kişi çok güzel tavsiyeler verdi

Siz kendinizi değiştirmek istiyor musunuz. ? Yoksa hayatı bu şekilde mi yaşamaya devam etmek istiyorsunuz. Çünkü bazı insanlar savaşmak yerine boş vermişliği seçebiliyor. O daha kolay geliyor. Eğer değişmek istiyorsanız biran önce harekete geçin ve savaşınızı başlatın. Profesyonel biri tarafında terapi alın diye cem fakat belli ki buna maddi durumunuz yetersiz. O zaman kendi çabalarınızla başlayın değişime. Öncelikle kurban rolünden çıkın ve başlayın savaşa. Gözünüzde büyütüp çok zeki sandığınız sizi hiçe sayan asalak erkek arkadaşınızla ayrılmakla başlayabilirsiniz. İşinizi sevmeye zorlayın kendinizi çünkü emin olun binlerce insan işini sevdiği için değil ihtiyaçtan ve mecburiyetten çalışıyor tek değilsiniz yani herkes yapıyorsa sizde yaparsınız öyle düşünün. En önemlisi kendinize hakaret etmekten vazgeçin kendinizi inandırmışınız hiçbir şeyi beceremem başaramam diye. Her sabah kalktığınızda "Kendimi çok seviyorum, ben değerliyim, ben özgüvenli biriyim ben her anlamda başarılı biriyim İşimi severek yapıyorum kolaylıkla işim dede çok başarılıyım şükürler olsun" diye en az 21 kere sabah ve gece yatarken söyleyin gün için dede tekrar edin ve bunu gerekirse aylarca yapın ki kendinizi bir şeyler başarmaya ikna edin. Sonra görün bakın neler başarıyorsunuz.

Sonra oturup araştırın kendimi nasıl geliştiririm diye çünkü aklı başında sağlıklı insanların zekasını geliştirmek birazda kendi elinde kişisel gelişim kitapları okuyun, iletişimle ilgili kitaplar okuyun bilgilerinizi geliştirebileceğiniz filmler izleyin , motivasyon filmleri izleyin mizahınızın gelişmesi için kaliteli komedi filmleri izleyin kendinizi geliştirebileceğiniz vidolar izleyin özgüven le ilgili meditasyonlar yapın günlük tutun , kurslara katılın yeni çevreler edinin yapılacak o kadar çok şey var ki yeter ki bıkmadan usanmadan sadece istikrarlı bir şekilde yapın görün bakın siz değiştikçe her şey değişecek kendinizi geliştirdikçe kendinizi sevmeyi kendinize değer vermeyi öğrendikçe özgüven kazandıkça insanlar size karşı nasıl davrandıklarına hayret edeceksiniz. Maddi durumunuz düzelince de terapi yede gidersiniz. Şimdi kalk yeni sen olmaya başla

kuzenim 11 sene önce üniversiteyi bitirdi. 32 yaşında. çalışmıyor. girdiği her işten ya çıkıyor ya kovuluyor çünkü işveren de çalışmak istemediğinin farkında bence. senelerdir psikoloğa gidiyor. bi arpa boyu yol alamadı. çünkü bence tembel çalışmayı sevmiyor.o yiyip içip gezecek o tarz biri. ondan 9 yaş küçük kız kardeşi çalışıyor mesela.ona da aynısını söylüyorum maddi durumu iyi bir koca bulacaksınız size o bakacak yapacak bir şey yok.
sevgilinizin size ettiği hakaretler korkunç ayrıca. ondan ayrılıp parası olan bir koca adayı bul

Kendine acıyarak sorunlarını çözemezsin
Yeni iş yeri alışmak bir zaman alır elbet, ne demek öğrenemiyorum saçmalama
İşyerinde arkadaşlık ilişkileri zamanla şekillenir daha üç hafta olmuş sabırlı ol biraz
Özgüven sorunun var, aşmak için bir doktordan yardım alabilirsin ama şimdi pes edersen hayatın boyunca bu şekilde gider
Ha bu arada çalış diye baskı yapan hanzo sevgilinden de kurtul bir an önce öyle aşk mı olur, s... gitsin... bence bu özgüven sorununun sebeplerinden biri bu adam, acilen ayrıl yoluna bak.

İlk 1-2 hafta hissettiğin şeyleri herkes hissediyor yaşıyor. Rahat ol kendin ol. Azarlayan doktorları arama muhattap olma. Millet seni görmüyor çünkü seni tanımıyor sen işine gücüne odaklan 1 sene çalış bakalım sonra nasıl mutlu olursun

Sanirim sosyal fobi yasiyor olabilirsiniz uzmandan yardim almanizi tavsiye ederim.is hayatinda benim ilk yillarim oyle gecti anlattiginiz gibi fakat sonra derdimin arkadas olmadigini saat 6olsunda eve gidiyim yaptim. Bazen insanlar soru sordugunda utanip dilim baglanmis gibi olurdu ama kendime deger vermeyi ve kendimi sevmeye basladim kiyafet secimimi imkanlar dahilde daha kaliteli hale getirdim ic camasirna kadar kisisel bakimlarimi yaptim kiloma dikkat ettim sonra bir baktim insan bedenine gereken degeri verdiginde ruhunada veriyormus. :) Erkek arkadasin konusunda onun egolu istekleri icin degil kendin icin calismalisin zaten ve oyle bir insan nasisrt kisi olur ve surdurebilir iliski olmaz sana destek olmak varken kostek ollucaksa olmaz olsun hoscakal

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…