Cok uzgunum canim, ozur dilerim.

Burada sokak hayvani yok sadece guvercinler onlara da arada ekmek veririm diye bana da laf soyler millet. Ben de ekmegi atip isik hiziyla kaciyorum. Hatta bir tanesi tekerli sandalyede onlari tesvik etme demisti bana sanki suc isliyorlar:) Mikrop saciyorlarmis. Onlar icin tel le bile sararlar catiyi filan. Insanlari anlamak guc. Bu kadar mi duyarsiz olur millet anlamam. Hadi siz beslemiyorsunuz besleyene ne diye karisirsiniz , yeri gelmisken soyleyeyim asil mikrop sizsiniz. O cevreye yaydiginiz frekansla eminim bu hayvanlarda sizden ekmek almak istemez ama ne yazik ki mecburlar. Hayvansal deneylere hic girmiyorum zaten o baslibasina bir fiyasko.

ay canımm yaa benimde var mubişim anlıyorum snı 2yıldır beraberızz insanın bır süre sonra parçası oluyor aynen inş kuşunn cabucak iyileşirdee döner sevgiden ilgiden cok iyi anliyorlar eve gelınce bol bol ilgilen onla eksıklıgını hissetmesin seni görünce cok sevınecektır bende mubişimde 1 gun ayrı kalsam özlüyorum onda beni görünce cok cok sevınıyor , bağ oluşuyor bazı insalara göre garip gelebılır ama hayvan besleyenler için öyle degil.iyleşsınde hemen dönsün annesıne

Son düzenleme:

Insallah yarin gidip alsam mi diyorum ama daha iyilesmedi ki

Gitti olusunu getirdim simdi. Yazacak durumda degilim. cok kotuyum. allah belami versin benim llah kahretsin beni. evde olmesine bile izin vermedim..,,,,,,

Gitti olusunu getirdim simdi. Yazacak durumda degilim. cok kotuyum. allah belami versin benim llah kahretsin beni. evde olmesine bile izin vermedim..,,,,,,

London, lütfen kendini bu kadar suçlama. Sonuçta sen onun için en iyisini yapmaya çalıştın. Tek istediğin onun iyileşmesiydi, böyle olacağını nereden bilebilirdin

Seni aldigim zaman pazartesi gunuydu hic unutmam. Kucucuk birseydin. Evde iki kus daha vardi; Hopis ve Leman. Hopis rahatsizdi, onu veterinere goturdum ama veteriner kuslara ozel bir veteriner degildi. Kurtulma sansi vardi belki dogru veterinerle ama Londra'da baska veteriner bulamamistim o zaman. Leman sana vurmaya basladi. Zaten canavar gibi birseydi onu hic sevmedim, sen ust ustte alti kere vurmustun beni rahat birak der gibi. O kucuk halinle ona karsi koydun sonra sustu. Kuscuya geri goturdum Leman'i sonra persembe gunu Hopis'imi kaybettim. Onu da cok severdim ayni senin gibi. Seninle basbasa kaldik. Saskin bir haldeydin. Iki kus varken tek kalmistin. Fistik yesili oldugu icin adini fistik koydum ama gozlerine baktim boncuk boncuk bakiyordun kocaman. Dedim Boncuk olsun sonra oyle kaldi. Televizyonla oynuyordun, kapiyi kemiriyordun. Bir ay sonra sana baska kus getirdim, Richo. O hala burda Onu bile ceviriyordun o halinle ilk zamanlar. Richo 35 bos yumurta yapti ama sen hic yapamadin. Onun yumurtalarini kiskaniyordun oynamaya, kirmaya calisiyordun, ustunde tepiniyordun. Richo da seni ceviriyordu:) Evin icinde az dolasmadin, az kapi kemirmedin. Uysal bir kustun, kavgaci degildin, her halin zaten minikti. Tirnaklarini kesmeme bile hic gerek kalmazdi cunku uzayinca sen kendin kemiriyordun.

3 ay once kusmaya basladin. Bu goturdugum ikinci veterinerdi ama olmadi iste. Kan bile aldirdin ama yine de olmadi.Tanimadigin bir yerde yenik dustun. Boncugum canim benim. Ne desem bos, icim bos hayat bos. My girl is a fighter dedim ama olmadi. Cok guzel savastin. 3 aydir o antibiotiklere nasil dayandin bilemiyorum. Hic birakmayacaktim seni oraya birakmak istemedim ama evden daha cok sansin oldugunu dusundum. Karacigerin iflas etmis. Nedeni belli degil o kucuklugune ragmen cok iyi dayandin. Bunun icin cok tesekkur ederim. Keske birakmasaydim da yanimda olseydin. Yanimda olseydin de niye birakmadim diyecektim biliyorum. Sana veda edemedim, iste bu yaziyla veda ediyorum.

Bir kusun olusu bu kadar mi guzel olur. O kadar guzelsin ki seni gommeye kiyamiyorum. Tekrar tekrar ozur dilerim yaptiklarim icin, yapmadiklarim icin. Seni cok seviyorum biliyorsun. Terk etmedim ben seni, hala biraktigin yerde evindeyim, bekliyorum bekliycem her gun ruyama gelmeni diliycem. Tek tesellim o ilaclardan kurtulmus olman. Kafese yapistigini ve bana gelmedigini biliyorum.

Sevgiyle kal, cok opuyorum minik, guzel, yesil kusum benim. Belki bir gun bir yerde yine gorusuruz, ne dersin. Hep aklimda ve kalbimde kalacaksin bunu unutma. "My girl is a fighter."

ELVEDA...

Ağladım ya okurken, acın çok yeni bu yüzden bu kadar duygusalsın şu an. Benim de ölen kediciklerim oldu evden cenaze çıktı sanki herkes günlerce ağladı ama neticede bir şekilde alıştık onlarsız hayata devam etmeye. Bundan sonra hiç bir kuş Buncuğun yerini tutamayacak belki ama başka başka kuşların olabilir onlarıda çok sevebilirsin. Acın bir an önce diner umarım.

Offf . . . . . . . .

4 tane daha var ama ev sessizlesti sanki hic biri eskisi gibi degil. 2 sini kuscuya verip Turkiye'ye kesin donus yapmayi dusunuyorum. Hasta olunca daha cok baglaniyor insan. Cocuk gibiler iste umut ediyorsun. Hafizamdanda cikmiyor. Eve nasil geldigimi hatirlamiyorum bile. Bir de o kadar ugrasti , o pis ilaclari icti ya en cok yana yaniyorum. Sagol guzel dileklerin icin.

Sonunda gomdum seni bir cicek kutusuna. Ustune biraz da toprak attim. Penceremde duruyorsun. Hala o kadar guzeldin ki. Ne kadar ozur dilesem azdir senden. Iyi bir bakici degilim ben sana iyi bakamadim. Cok ozur dilerim. Ben senden hic sikayetci degilim. O ilaclara nefretle baktigin halde cok zorladigimda ictin. Keske zorlamasaydim hic. Boyle olacagini bilseydim zorlarmiydim minik kusum. Ben bile bikmistim sana ilac vermekten. Kurtuldun iste kurtuldun benden de kurtuldun. Umarim gittigin yerde rahatsindir. Sanirim dun gece geldin oteki kuslar gorebiliyor seni. Gece cok huysuzlandilar. Ah bir de ben gorsem keske. Ne kadar pisman oldugumu soylesem. Ne kadar ozur dilesem. Umarim bu yazdiklarimi goruyorsundur. Tek dilegim bu simdilik.

Basim agriyor artik dunden beri birsey yiyemedim midem almiyor. Sadece kolayla ayaktayim. Artik aglayamiyorum da. Icim daraliyor, ev ustume geliyor. Kafamda milyon tane keske var. Zaten ne secersek secelim, aklimiz hep secmedigimizde kalir. Kendimden nefret ediyorum bu halde kus aldigim icin bakamadigim icin . Veterinerden de nefret ediyorum. O antibiotikleri verdigiicin. Bir tarafi duzeltirken karacigerini kotulestirmisler. Bir daha hic bir kusa ilac vermiycem. Kendi kendilerine olsunler. Sana cektirdigim eziyeti cektirmiycem, onlar daha sansli senden sonra olduklari icin.

Kiyida kosede kalan bir kac tuyunu sakladim. Bir kacta fotograf ve hafizamda ki goruntulerin. Kameraya alicaktim bir ara seni ama alamadim seyretmiyim dedim seyredemem ki zaten. Hoscakal guzel kusum, Boncugum ben seni cok seviyorum ya. My girl was a fighter, is still a fighter, will always be a fighter.

Bakicin, sahibin, arkadasin, ablacigin, annecigin. Beni ne yerine koyduysan.

seni o kadar iyi anlıyorum ki..benim de birsürü muhabbet kuşum ve başka evcil hayvanlarım oldu..sokaktan bulup baktığım serçe yavrularım kanadı kırık kumrularım oldu..ipek böceklerim balıklarım tavşanlarım ve daha neler neler..çoğu öldü bir kısmı yaşadı yaşayanlar da doğa hayvanlarıydı ve bıraktım tekrar ait oldukları yere..çünkü gün gelip onların da ölümünü izlemek istemedim..aslında bütün hayvanlar doğaya ait..ama kıyamıyoruz işte..
ilk kuşum yeşildi benim canım kuşum..bütün muhabbet kuşlarım öldü hepsini de farklı farklı yerlere gömdüm..balık ve ipek böceklerim öldüğünde bile gömdüm,atmaya kıyamadım..onlarda bile ağladım hıçkıra hıçkıra..ne kadar acı çektiğini anlıyorum o yüzden..şimdi ben çok sevdiğim halde hayvanları,alamıyorum..birgün ölürler diye..sokak köpeklerini seviyorum..parkta kucağıma gelen kedileri seviyorum..balkona gelen kuşlara yem atıyorum onları izlemeyi seviyorum..sen de bunları dene inan sorumluluk almadığın özgür hayvanları sevip beslemek çok daha huzur verici..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…