çok üzgünüm desteğinize ihtiyacım var kardeşlerim

Hepimiz bir sekilde sinaniyoruz.. Bazisi kayıplarla bazisi maddi kayıplarla baxisi da sakatlıkla.. Oncw şükür demeli bu isyan bu aglamak nedir? Yakin arkadasim bebegini kaybetti bir aylik bebegini kalp krizi uyurken vefat etti.. Ben deprem yasadim cok seyimi kaybettim. . Herkesin acıları sinavi var hayatta.. Baska seylere yogunlasip Allahtan hayirlisini dikeyin nacizane tavsiyem.. Yuce Allahim hakkimizda en dogrusunu yasatir vardir bir hayir herseyde..

bende pco ve diyabet hastasıyım. 5 yıllık evliyim. her gün iğne olmak zorundayım. bunların dışında türlü çeşit rahatsızlığım var. yıllarca çok kiloluydum. ve çocuk sahibi olamıyordum. şekerimden dolayı aşılama bile yaptıramadım. sonra bir gün artık çocuk fikrinden vazgeçtim ve kendi sağlığımı düzeltmeye odaklandım 6-7 ay gibi bir sürede gayet sağlıklı spor yaparak yaklaşık 20 kilo verdim. çehrem değişti, şekerim düştü, hormonlarım normale döndü ve ben kendiliğimden hamile kaldım. mucize gibi bir şey olmuştu benim için. çünkü ne kadar uğraşmıştım olmamıştı ve küçük bir kaza sonucu hamile kaldım. evet pco kilo yapar ama daha gerçeği kilo da pco yapar. bu direnci kırmak sizin elinizde. zayıflayamıyorum diye bir şey gerçekten yok. bunu şeker hastası ve yıllarca kilolu yaşamış birisi söylüyorsa yoktur yani. bahanelere sığınmaktan vazgeçtiğimiz an bir şeyleri yoluna koyabiliyoruz. siz de biliyorum zor ama çocuk fikrini atın kafanızdan ben mesela 2014 yılbaşına kadar çıkardım bu fikri kafamdan demiştim. ama 2014 ocak itibariyle 7 aylık gebeyim. tatilimi yaptım, yapamadığım şeyleri yaptım, kendime yatırım yaptım o sırada. çocuk fikrinden uzaklaştım. ne kadar stres yaparsanız o kadar zorlaşıyor her şey. ama cidden bu fikirle baş edemiyorsanız psikolojik destek almaktan çekinmeyin.bir an önce spora başlayabilirsiniz. mutluluk hormonunuzun bile çalışması size kendinizi farklı hissettirecek. sonra gidecek kilolar, pco, gelecek bebek inşallah
bu sırada eşinizi bu kadar yıpratmamaya özen gösterin. bu ruh halinde birisiyle yaşamak gerçekten onun için zor olabilir. okurken ben bile ruh halinizden darlandım. üstelik daha çok genç yaşınız, evliliğinizde yeni. isyan etmek, kadere küsmek için çok erken yani. kendinizi ve eşinizi yıpratmaktan vazgeçin içinde bulunduğunuz zamanın tadını çıkarın.

zaten hatamn farkına vardım isyana düşmk haddime değil çok pişman oldum kendi,mi bukadr yıprattğm için eşimi üzdüğüm için evet bende artık hayırlısını diliyorm yorumn için tşkkredm allh arkadşına sabır versin

canım ben zayıfkende adet düzensliğim vardı ozamnlar 7 ayda 9 ayda bir olsa bile oluyrdu adetlem ama kilo aldıktan sonra hiç adet olamamaya başladım olumsuz yönde etkilediğini biliyrm kilonun ama yeni evliyken 5 ay boyunca çok zayıflamştm hatta kurukemik kalmştm diyebilrm ama adetim yinede olmadı

( bu ruh halinde birisiyle yaşamak gerçekten onun için zor olabilr) demşsn canım ama ben herzamn bu ruh halinde değilmki öyle olsaydı ne ben kaldırablrdim nede eşim

bazı anlarda kontrol edemiyr insan duygularına heleki bu bbek konusysa 1 buçuk yıl boyunca tedavi olmadım kendi akışına bıraktım stres falan yapmadım ama nezamnki tedavi süreci başladı bekleti içine girdiğim için ve olumsuz gittiği için bukadar yıprandım aslında çünkü ben kendimi tedavi olmaya başlayınca hemn hamile kalacak gibi hissettm ama öyle olmuyrmuş rabbim nezamn kısmet ederse baştacı tabiki o herşeyn en iyisini bilir senin adına çok sevndim allhım evladını bağışlasın yorumn için teşkkredrm

ben 7 yıllık evliliğimin 5 yılını tedavilerle geçirdim. en son tüp bebekle hamile kalabildim. emin olduğum tek şey üzüldüğün, strese girip kendini hırpaladığın sürece olmuyor. rahat olmak gerekiyor bebek olması için. ben tüp bebek tedavisi için bekar kuzenimin yanına istanbul'a gittim. yedim içtim bol bol gezdim. merkeze giderken bile tedavi olduğumu hiç düşünmedim. o kadar çıkartmışım ki aklımdan en son test günü aklım başıma geldi :) iğnelere ilaçlara daha önce tepki bile vermezdi vücudum. ne zaman rahatladım o zaman her şey çok kolay ilerledi. ne kendini nede seni sevenleri üzme. önce bir rahatla, seni mutlu edecek uğraşlar bul. tedavi oluyormusun sorunun var mı bilmiyorum ama, tedavini aksatma. artık her şeyin çaresi var. sadece sen üzülme sen mutlu ol ki bebişin çabucak gelebilsin. :)

Diyorumya canm aynı psikoloji içerisindeyiz.Geçen içimizden geldi görümcemin bebeğine hediye alalım dedik .mağazadan 2 saatte çıkabildik o kadar güzel şeyler varki sanki kendi bebeğime seçer alır gibi bir duygu oluştu öyle inceleyerek hevesle aldım herşeyi.eşim diyor haydi iki şey için ne kadar bekledik. Ama hakikaten çok farklı duygular yaşamıştım o an elimde değildi.alışverişe bebeklerine gelen aileler vs gördükçe içim bir hoş olmuştu.insan ister istemez imreniyor.inş diyorumya Allah isteyen herkese bu duyguyu tattırsın biliyorum inanıyorum er geç olacak hissediyorum.sende hiçbir zaman inancını kaybetme . Benim kısır denip 9 sene bebeği olmayıp bir anda normal yolla bebeği olan tanıdıklarım var. O nedenle hiçbir zaman inancımı nolursa olsun kaybetmiyorum sende kaybetmehiçbir zaman.inş daha çok bekletmez Rabbim seninde canm

Son düzenleme:

inşllh birgün kendi bebeklerimize elbise seçeriz canım kucağımıza alırı<z sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlarmz olur inş biran önce bende silkeledim kendime geldim üzülüyorm elbette hamielelri görünce bebkleri görünce içimden ılılk ılık bişey gidiyr kıskançlık değil asla ama özenti işte

allhım evladını bağışlasın canm çok haklısın senn sorunun neydi bende pcos var canım sğol canm deteğin için

bak canım ,ilk bebeğime 1,5 yıl sonra tedavi ile 2. bebeğime de 1 yıl uğraştıktan sonra hamile kaldım ,ama hayatı ne kendime ne eşime nede çevremdekilere zehir etmedim ,sadece tedavi aşamalarına baktım netten ,bebek eşyalarına bebek resimelrine bakmadım .neden kendine bunu yapıyorsun ,yazık eşinede bak o da üzülmüş ..
dersin bana belki ohhh senin tuzun kuru tabi ama öyle değil ,inan bana bende çok acılar çektim ,bende maddi manevi yıprandım ama gel görki hayatı zindan etmedim kendime ,lütfen daha sakin ol ,bak tedavin oluyormuş bende pko luydum ,aşılması en kolay hastalık bu ,en kolay yolla aşılamaya bile gerek kalmadan sabırla sonuçlanacak bir hastalık ..
şimdi sakin ol ve sadece tedavine odaklan ,bu süreçte moralin çok önemli olduğunu da unutma ..

Konuna cevap vermeden gecmek istemedim
Bence once rahim flimine odaklan olmazsa asilmaya nedenmi boyle diyorum olmuyor diye stres yapan ben hastaneden rahim flimi icin randevu aldim o ay olmuyor zaten diye kafam rahatti saldim kendimi ama ne oldu rahim flimi radevu gununde ben bebegimi gormeye gittim....dis gebelik yasadim ilk hamileligimde belki tuplerim tikaliydi tekrar dis gebelik yasayabilirdim....flime oaklandim flim icin vucuda giren ilacin yumurtaliklari tupleri tazyikle temizledigini duymustum....sen bence flime odaklan arkadasim....

Biliyorum verdiğimiz teselliler kar etmez ama yaşadıkların ne kadar zor biliyorum doğunun çok doğum olan bir ilinde ebelik yaptım tedavi oluyordum adetim gelmeden kan tahlili vermeye başlıyordum 50 yaşında kadınlar bile doğuruyor ben doğuramıyorum diye çok ağladım ama herşeyin zamanı var rabbim ol demeden olmuyor işte sabret dua et bol bol rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın beklemek çok zor

evliliğimde 2 yıl bitiyor ve biz hep çocuk istediğimizden,hep çocukları çok sevdiğimizden hiç korunmadık..hiçbi yöntemle..ilk hamileliğim evliliğimizin üstüne yaklaşık 6 ay geçtiğinde oluştu..keseyi gördük,gelişiyordu ama o kadar!bebek yoktu..yani boş gebelik..ve kanamam başladı ağrım başladı düşük oldu

2.hamileliğim ilkinin üstüne tam 1 sene geçtikten sonra oluştu..bu kez tedbirliydik ya,kimseye söylemedik aile dışında ve sakladık..ama sonuç yine aynı,boş gebelik..kese var büyüyo ama bebek yok!yine kanama ve ağrılı geçen bi süreç..2 hamileliğimde 7.haftada sonlanmıştı..

Tek tesellim neydi biliyo musun?kürtaj olmamıştım buna seviniyordum..bunu bile bana verilmiş bi şans olarak görüyordum..Allah'tan hep hayırlısını sağlıklısını dilemeye başladım..

2 düşük üstüne genetikten tut hormonlara dek bi dolu test yapıldı araştırıldı..düşük patolojiye gitti ve sonuç yine sıfır!çünkü bi sorununuz yok dendi bişey çıkmadı..doktorum ise "tesadüf,kader,şans" dedi..yani nikez daha belki biçok kez daha böyle olabilirdi sonu..ama çok istiyordum vazgeçemezdim ve Allah'a inanarak,benden çok daha kötüler var bilerek devam ettim..bak şimdi Allah'ım nazardan korusun 3.hamileliğim normal oldu ve 16.haftadayım

hani derler ya "sizin şer sandığınız aslında Allah katında hayırlıdır" diye o hesap..buda senin imtihanın demek..hem derler ki "Allah sevdiği kullarının isteklerini geç gerçekleştirirmiş,bana daha çok dua etsinler diye" bi laf var..banada çok söylemişlerdi..lütfen buna inan,Allah'a inan,elinden geleni yap ve gerisini O'na bırak..sağlıklısını hayırlısını dile..doğru zamanda olacaktır..

böyle hem kendine hem eşine eziyet!! Sonuç yok biyere varamazsın..kendini oyalayacak bişeyler bulman şart..imkanın varsa işe gir hatta..ben tam oyalanmak için yeni bi işe girdim,1 ay sonra hamileliğimi öğrendim düşün..dilerim kısa sürede sahip olursun bi bebeğe..ama isyan sakın etme ve asla unutma!senden çok daha kötü durumda olanlarda var,şükret yinede..

allhım evladını bağışlasın canm çok haklısın senn sorunun neydi bende pcos var canım sğol canm deteğin için

amin canım, inşallah darısı en yakında senin başına olsun. benimde pcos vardı, prolaktin hormonum yüksekti birazda. ama onun dışında hiç bir problem yoktu. çevremde o kadar çok pcoslu normal yolla hamile kalan var ki sadece stres yapma ve ilaçlarını kullan inan ki kendiğinden olur.

Allah yardimciniz olsun insallah bi evlat sahibi olursunuz... Zor anliyorum ama bukadar strese sokmayin kendinizi siz stresli olunca vucutta direniyor diye biliyorum... Esinizde ne güzel yaninizda insallah atlatirsiniz bu zor zamanlari ve evladiniza bakarak hatirlatsiniz bu günleri... Allahtan ümit kesilmez ben on sene sonra onbes sene sonra evlat sahibi olanlari biliyorum tam umudu kesmisken... Allah hayirlisini versin insallah...

psikolojiniz bayağı bozulmuş hafif sinir krizleri falan.. bi psikoloğa ya da psikiyatriye gidin derim en doğrusu en sağlıklısı bu canınız istemese de zorla zorla giyinip süslenip eşinizle gezmeye çıkın.
belirli bi hastalığınız var mı bebişe engel olan?

Allah yar ve yardımcınız olsun..çok zor bi durumdur sizi sizden başka kimse anlayamaz ve tedavi edemez..Allah çok büyük bugünler önemli günler mevlüt gecesi yaklaşıyor bol bol dua ile istediğiniz sonuca ulaşıcaksınız inşallah

tşkedrm inş gerçekten gebelik belirtisidir çünkü ağzımın içi sanki ilaç emiyormuşm gibi acı 1 haftadır birde memeucu ağrısı var inş yazarım pozitif diye inş
Ben bigun ailemle beraberken ay goguslerim aciyo acaba hamilemiyim demistim gulusmust herkez adet olcksindir diyip gecistirmislerdi cunku her ay acaba hamilemiyim diyodum onlara ama bu sefer gercekten hamileymisim icimden bi ses sizinde hamile oldugunuzu soledi hadi hayirlisi

Nenim icimdeki ses de oyle diyor....hamile misiniz ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…