bugun mu adet olman gerekiyordu ?
Hepimiz bir sekilde sinaniyoruz.. Bazisi kayıplarla bazisi maddi kayıplarla baxisi da sakatlıkla.. Oncw şükür demeli bu isyan bu aglamak nedir? Yakin arkadasim bebegini kaybetti bir aylik bebegini kalp krizi uyurken vefat etti.. Ben deprem yasadim cok seyimi kaybettim. . Herkesin acıları sinavi var hayatta.. Baska seylere yogunlasip Allahtan hayirlisini dikeyin nacizane tavsiyem.. Yuce Allahim hakkimizda en dogrusunu yasatir vardir bir hayir herseyde..
bende pco ve diyabet hastasıyım. 5 yıllık evliyim. her gün iğne olmak zorundayım. bunların dışında türlü çeşit rahatsızlığım var. yıllarca çok kiloluydum. ve çocuk sahibi olamıyordum. şekerimden dolayı aşılama bile yaptıramadım. sonra bir gün artık çocuk fikrinden vazgeçtim ve kendi sağlığımı düzeltmeye odaklandım 6-7 ay gibi bir sürede gayet sağlıklı spor yaparak yaklaşık 20 kilo verdim. çehrem değişti, şekerim düştü, hormonlarım normale döndü ve ben kendiliğimden hamile kaldım. mucize gibi bir şey olmuştu benim için. çünkü ne kadar uğraşmıştım olmamıştı ve küçük bir kaza sonucu hamile kaldım. evet pco kilo yapar ama daha gerçeği kilo da pco yapar. bu direnci kırmak sizin elinizde. zayıflayamıyorum diye bir şey gerçekten yok. bunu şeker hastası ve yıllarca kilolu yaşamış birisi söylüyorsa yoktur yani. bahanelere sığınmaktan vazgeçtiğimiz an bir şeyleri yoluna koyabiliyoruz. siz de biliyorum zor ama çocuk fikrini atın kafanızdan ben mesela 2014 yılbaşına kadar çıkardım bu fikri kafamdan demiştim. ama 2014 ocak itibariyle 7 aylık gebeyim. tatilimi yaptım, yapamadığım şeyleri yaptım, kendime yatırım yaptım o sırada. çocuk fikrinden uzaklaştım. ne kadar stres yaparsanız o kadar zorlaşıyor her şey. ama cidden bu fikirle baş edemiyorsanız psikolojik destek almaktan çekinmeyin.bir an önce spora başlayabilirsiniz. mutluluk hormonunuzun bile çalışması size kendinizi farklı hissettirecek. sonra gidecek kilolar, pco, gelecek bebek inşallah
bu sırada eşinizi bu kadar yıpratmamaya özen gösterin. bu ruh halinde birisiyle yaşamak gerçekten onun için zor olabilir. okurken ben bile ruh halinizden darlandım. üstelik daha çok genç yaşınız, evliliğinizde yeni. isyan etmek, kadere küsmek için çok erken yani. kendinizi ve eşinizi yıpratmaktan vazgeçin içinde bulunduğunuz zamanın tadını çıkarın.
beni anladığın için teşekkürederim ben evlenmeden önce daha çocuk sayılacak yaşlardayken bile mahallede nerde hangi evde bebk varsa gider severdim evlenmeden önce bütün mahallenin çocukları bana emanet edilirdi diyebilrim
eltim 20 yaşında ve 2 bebeği var birisi 2buçuk yaşında diğeri 1 yaşında 6 aylıkta hamile geçengün onlardaydım alışverişe gittik bebeğine ilk hediyesini ben aldım ona hediye seçerken bile içim kıpır kıpırdı kimbilir kendi bebeğim olsa nasıl olur 2 bebeğide bana çok düşkün kucağıma atlarlar gittiğimde onları bile bukadar çok severken kendi çocuğumu naparım bilmyrm inş sen benm kadar beklemzsin canm
Diyorumya canm aynı psikoloji içerisindeyiz.Geçen içimizden geldi görümcemin bebeğine hediye alalım dedik .mağazadan 2 saatte çıkabildik o kadar güzel şeyler varki sanki kendi bebeğime seçer alır gibi bir duygu oluştu öyle inceleyerek hevesle aldım herşeyi.eşim diyor haydi iki şey için ne kadar bekledik. Ama hakikaten çok farklı duygular yaşamıştım o an elimde değildi.alışverişe bebeklerine gelen aileler vs gördükçe içim bir hoş olmuştu.insan ister istemez imreniyor.inş diyorumya Allah isteyen herkese bu duyguyu tattırsın biliyorum inanıyorum er geç olacak hissediyorum.sende hiçbir zaman inancını kaybetme . Benim kısır denip 9 sene bebeği olmayıp bir anda normal yolla bebeği olan tanıdıklarım var. O nedenle hiçbir zaman inancımı nolursa olsun kaybetmiyorum sende kaybetmehiçbir zaman.inş daha çok bekletmez Rabbim seninde canm
ben 7 yıllık evliliğimin 5 yılını tedavilerle geçirdim. en son tüp bebekle hamile kalabildim. emin olduğum tek şey üzüldüğün, strese girip kendini hırpaladığın sürece olmuyor. rahat olmak gerekiyor bebek olması için. ben tüp bebek tedavisi için bekar kuzenimin yanına istanbul'a gittim. yedim içtim bol bol gezdim. merkeze giderken bile tedavi olduğumu hiç düşünmedim. o kadar çıkartmışım ki aklımdan en son test günü aklım başıma geldi :) iğnelere ilaçlara daha önce tepki bile vermezdi vücudum. ne zaman rahatladım o zaman her şey çok kolay ilerledi. ne kendini nede seni sevenleri üzme. önce bir rahatla, seni mutlu edecek uğraşlar bul. tedavi oluyormusun sorunun var mı bilmiyorum ama, tedavini aksatma. artık her şeyin çaresi var. sadece sen üzülme sen mutlu ol ki bebişin çabucak gelebilsin. :)
allhım evladını bağışlasın canm çok haklısın senn sorunun neydi bende pcos var canım sğol canm deteğin için
psikolojiniz bayağı bozulmuş hafif sinir krizleri falan.. bi psikoloğa ya da psikiyatriye gidin derim en doğrusu en sağlıklısı bu canınız istemese de zorla zorla giyinip süslenip eşinizle gezmeye çıkın.mrb arkadaşlar beni bilenler bilir en büyük sıkıntım bebeğimn olmaması allahım bundan ağırınıda vermesin
buay çok fazla beklenti içine girdim ve birkaç belirtim var adetime 3 gün kaldı test için geçmesini beklyrm ve aşırı stresliym varmı yokmu diye düşünmekten hiç bişy yapamaz hale geldim bütün gün yatıp bilgisayır başında tvnin başında mandalina yiyorum başka bişey canım istemiyor vizede 4 dersten kaldığım halde finale 24 gün kaldığı halde ders bile çalışamıyrm 11 dersten sorumluyum aama kitabı bile açamıyrm
3 gündür deli gibiiyim ağlamaklıyım stresliyim telde anneme bile ters ters davrandım bugün hiçbirşey yokken ortada elimde olmadan kadının tek dediği kızım telin neden kapalı merakettim bende ne olacak anne evdeyim işte herzamnki gibi diye tersler gibi konuştm şimdi çok üzgünüm
akşam eşim geldi adamcağız yorgun argın uykusuz yemek yedik eşim çay demle biraz uyuyayım uyandır dedi bende uyuyunca uyanmayacağını bildiğimden umursamadım lavaboya gitti geldi bende bilgsyarın başında herzamnki gibi gebelkle ilgili şeylere bakıyorm
masaüstüne bitane bebek resmi koydum eşime aşkım bak bizim kzımız olursa buna benzer diyeceğime ağzımdan bak aşkım bizim kızımz dedim eşimde o bizim kızımız değil diye çıkıştı bana herzamn bebek resimleri bebek kıyafetleri gösterrm internetten oda benmle beraber bakar gülümser ama onuda bıktırdım artık ben bağıra bağıra ağlamaya başladım elimdeki bardağı yere attım yarm saat ağladım
eşimde beni sakinleştirmeye çalıştı sarıldı ben sen kendini yıpratyorsun diye üzülüyrm dedi sonra ben ağlamayı kestim tvde osırada bebek maması reklamı vardı okadar sinirlerim yıpranmışki reklama bile hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım eşim zavallı napacağını şaşırdı isyan etti neden böyle yapıyosun banada yazık dedi ama benm elimde olmadan yapıyrm bunları bütüngün evdeyim bilmediğim bir memlekttym kimsem yok burda ne komşu ne arkadaş yalnızlıktan büütngün evde olmaktan bebek konusunu dahada çok düşünüyorm
en son eşimn yanına uzandım kasıklarım ağrıyor dedim eşimde üşütüyorsun canım dedi ben yataktan kalkıp zaten ben hep üşütürüm ben hamile olamam değilmi sadece üşüttğm için kasıklarım sancılanr diye ağlamayı sürdürdüm eşimde ağladı bağırdı yeetr diye sonra sakinleştm eşim beni öptü yarımsaat uyuyayım uyandır dedi ben budurumla nasıl başa çıkacağım 1 haftadır herşeye ağlıyorm
Ben bigun ailemle beraberken ay goguslerim aciyo acaba hamilemiyim demistim gulusmust herkez adet olcksindir diyip gecistirmislerdi cunku her ay acaba hamilemiyim diyodum onlara ama bu sefer gercekten hamileymisim icimden bi ses sizinde hamile oldugunuzu soledi hadi hayirlisitşkedrm inş gerçekten gebelik belirtisidir çünkü ağzımın içi sanki ilaç emiyormuşm gibi acı 1 haftadır birde memeucu ağrısı var inş yazarım pozitif diye inş
Ben bigun ailemle beraberken ay goguslerim aciyo acaba hamilemiyim demistim gulusmust herkez adet olcksindir diyip gecistirmislerdi cunku her ay acaba hamilemiyim diyodum onlara ama bu sefer gercekten hamileymisim icimden bi ses sizinde hamile oldugunuzu soledi hadi hayirlisi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?