Hamile kalmayınca psikolojin bozulur , psikolojin bozulunca hamile kalman zorlaşır. İkisi birbirini tetikleyen etkenlerdir. Kendine odaklan bir süre. Kişisel gelişim kitapları mı okursun, bir terapiste mi gidersin, yeni bir hobiye mi başlarsın sen karar ver ama kendi sağlığın için hamile kalma işini biraz rafa kaldır lütfen.
hayır canım psikolog tabiki delilerin gittiği biryer değil farkındayım sadece sert bir uslubla kafa doktoruna git önce lafına kırıldım herinsanın sinirlernn yıprandığı dönem olur ben heray böyle değilmki tedaviolduğmdan beklenti içerisine girdim ve bu beni strese soktu bugün adet oldum ve umudum bitti buay için enazndan test stresini yaşamadım buda bişeydir tavsiyelern için teşkkredrm sağolCanım bu konuda derin bilgiye sahip değilim ama sanırım ruhsal olarak da rahat olmak gerekiyor gebelik için. Herkes bir doktora gidebilir derdini anlatmak için. Ben gittim. İlaç da kullandım. Psikologa ya da psikiyatra gittin diye delisin anlamına gelmiyor ki?
Eminim sen de farkındasındır içinde bulunduğun ruh hali "normal" değil. Kendini düşünmüyorsan eşini düşün. Sen de farkındasın adam da yıpranıyor. Hem daha rahat olmak adına hem de bu güzel olaya güzelliklerle başlamak adına bence de bir doktora gitmelisin. Tabi bütçen elveriyorsa.
Allah hakkında hayırlısını versin.
her kadın anne olmayı ister ümitle bekler fakat siz kendinizi bu kadar yıpratırsanız bu süreç çok sancılı ve çok üzücü geçer... her ne kadar kafaya takarsanız o kadar uzaklaşırsınız gebe kalmaktan...
ben 8 yıl bekledim kuzularımı ve işin garip tarafı hiç bir sorun yok deniliyordu Allahıma çok şükür ki ikizlerimi aldım kucağıma..
size tavsiyem klomenle falan uğraşmayın ilk iş rahim filmi çektirin, zaten pkolu olduğunuz için klomen çok etkili olmayacaktır.
bir an evvel tedaviye başlayın derim. bu arada siz ne kadar üzülüyorsanız inanın eşiniz sizden kat be kat daha çok üzülüyordur ve size belli etmiyordur. onuda anlamaya çalışın.
umarım en kısa zamanda bebeğinize kavuşursunuz..
bugün adet oldum ve beklentimn yersiz olduğunu acı bir şeklde anladım oyüzden canım çok sıkkın ama varmı yokmu stresinden kurtuldum en azından evet artık takmamaya çalışacağım napalım kaderde varsa var yoksa da allah büyük hayat devam ediyor hayal kurmak bile güzel en azından umut ediyorum ya umut edemeyecek durumda olsaydım
bugün silkelendim kendime gelmeye çalıştm tabiki çok üüzgünm feci sancım var ama napalım söylediklerini dikkate alacağm tşkedrm canm
cnm benim üzülme önünde daha çok uzun yıllar var stres yapıpta işi dahada zorlaştırma rahat ol ben bebeklerimi kaybettiğimde helak olmuştum daha bir buçık ay oldu daha çok taze ama kendimi stres yaptım üzdüm ağladım durmadan bebeklerim geldimi gelmedi rabbim hayırlı zamanda hayırlsını verir inş bende bu ay olur dedim umarım daha adetime var olmazsa bi daha denerim bi daha demem o ki kendini sakin tut vücud yapın etkilenmesin umarım en kısa zamanda hamileyimmmm diye yazarsın cnm allah yardımcımız olsun inş
sağol canım benm allhım aynı acıları birdaha yaşatmasın inş sağlıklı evlatların olur haklısın ama elimde olmuyor bazı şeyler bazı zamnlarda bende o zamnlardan birini yaşadım dün sanırım şimdi iyiyim adeet sancısı çekyrm biraz
benim yasadığımı rabbim kimseye yaşatmasın ama en doğrusu buymuş demek ki böyle olmuş diyip kendimi rahatlatıyorum sende olmadığı aylar için deki hayırlısı böyleymiş bu ay olsaydı belki ssağlıklı olmıycaktı öyle kendini rahatlatmayı dene tek diyebileceğim bu
bugün adet oldum ve beklentimn yersiz olduğunu acı bir şeklde anladım oyüzden canım çok sıkkın ama varmı yokmu stresinden kurtuldum en azından evet artık takmamaya çalışacağım napalım kaderde varsa var yoksa da allah büyük hayat devam ediyor hayal kurmak bile güzel en azından umut ediyorum ya umut edemeyecek durumda olsaydım
bugün silkelendim kendime gelmeye çalıştm tabiki çok üüzgünm feci sancım var ama napalım söylediklerini dikkate alacağm tşkedrm canm
Canim uzulme demeyecegim sana.. Uzuntunu yasa icine atma.
Ama kendini bir an once onumuzde ki ay icin toparlamaya calis..
Rabbim gonlune ferahlik versin insaAllah..
İnanilmaz zor surec senin icin yazdiklarindan bunu hissedebiliyoruz..
Ne olursa olsun zerre kadar olsada bir umut isigin olsun..
İnsaAllah onumuzde ki ay bebegin gelecek insaAllah insaAllah insaAllah
oncelik sunu belirteyim neyi cok isterseniz sizi onunla imtihan ederim diyor Allah bir ayeti keriminde o yuzden hayatta hic bir seyi cok isteme, istemeki o senin imtihanin olmasin zaten cok istesende olmayacak Allah ol demedikten sonra...onun icin Allahla arani guzel tutki isteklerini yerine getirsin arkadasim yani maneviyatini biraz guclendir derim sen el acip istemeye usenirsen verirmi Allah sence? bilmiyormu cok istedigini biliyor ama belki bubebek vesilesiylede olsa senden el acip yalvarmani bekliyor...dua dua dua derim ben inanilmaz bir hazinedir kul icin her kapiyi acar her dilegi gerceklestirir kaderi bile degistirir,kaderin senin agzindan cikicak sozlerde aslinda...ilk tavsiyem bu sana aslinda ikincitavsiyem sen bu bebek isini cok takinti haline getirmissin bence biraz duzelt kendini yok olmuyor aklimdan cikmiyor dicen belki ama valla bal gibi isteyince beyinden atiliyormus bende istiyorum bebek 2012 agustosundan beride korunmuyorum ama olmuyor bende bir ara takintihaline getirdim ama baktim kendime zarardan baska bisi yapmiyorum kendime zulm etmeyi biraktim spora basladim spor adeta beni yeni bir insan yaptim bedenenden cok zihinsel faydasini gordum gecen bir programda izledim bir pskiyatris sporun bir takim hormonlari rahatlatip zihinsel olarak gevsediklerini ve mutluluk hormonu salgilandigini anlatti, gercekten spor yapinca cok mutlu oluyorum hem bedenim guzellesiyor hemde kendime zaman ayirmanin verdigi bir mutluluk oluyor.sende ksinlikle ve kesinlikle basla spora belediyelerin spor salonlarina gidebilirsin imkanin yoksa eve bir kosu bandi bisiklet alabilirsin, bunun disinda kitap oku kursa git bunlar seni rahatlatir beynini mesgul tutar suan bosluktasin onun icin bu kadar cok dusunuyorsun bebisi...ayriyeten kilolu biriysen kilo ver aldigin her fazladan kilo sni bebege daha cok uzaklastirir haberin olsun esin icinde gecerli bu spor yapin mutlaka yuruyuslere cikin yediklerinize dikkat edin saglikli dengeli beslenin sigara alkol turu seylerden uzak durun +sogan kuru incir kuru bunlar sana basit seyler gibi gelebilir ama sogan suyu gercek bir mucize yaptim birkere normalde sancili gecen adetlerim yaptigim ay sancisiz gecti adet oldummu gercekten anlayamadim tekrar basladim bu ay hatta yaptim simdi hafif iliyinca icicem benden sana tavsiyelerim bunlar biraz akisina birak bu arada yapman gereknleri yap yine ama kendini cok sartlama ibadetlerine onem ver kafani bos birakma zamankisitli iyi bir anne olmak icin hazirlik yap mesele hamile kalip dogurmak dil mesele cocuk yetistirmek...sen bir cocuk yetistirmek icin yeterli donanimdamisin once ona bak ona gore tedbirini al arkadasim kalin saglicakla....mrb arkadaşlar beni bilenler bilir en büyük sıkıntım bebeğimn olmaması allahım bundan ağırınıda vermesin
buay çok fazla beklenti içine girdim ve birkaç belirtim var adetime 3 gün kaldı test için geçmesini beklyrm ve aşırı stresliym varmı yokmu diye düşünmekten hiç bişy yapamaz hale geldim bütün gün yatıp bilgisayır başında tvnin başında mandalina yiyorum başka bişey canım istemiyor vizede 4 dersten kaldığım halde finale 24 gün kaldığı halde ders bile çalışamıyrm 11 dersten sorumluyum aama kitabı bile açamıyrm
3 gündür deli gibiiyim ağlamaklıyım stresliyim telde anneme bile ters ters davrandım bugün hiçbirşey yokken ortada elimde olmadan kadının tek dediği kızım telin neden kapalı merakettim bende ne olacak anne evdeyim işte herzamnki gibi diye tersler gibi konuştm şimdi çok üzgünüm
akşam eşim geldi adamcağız .ccyorgun argın uykusuz yemek yedik eşim çay demle biraz uyuyayım uyandır dedi bende uyuyunca uyanmayacağını bildiğimden umursamadım lavaboya gitti geldi bende bilgsyarın başında herzamnki gibi gebelkle ilgili şeylere bakıyorm
masaüstüne bitane bebek resmi koydum eşime aşkım bak bizim kzımız olursa buna benzer diyeceğime ağzımdan bak aşkım bizim kızımz dedim eşimde o bizim kızımız değil diye çıkıştı bana herzamn bebek resimleri bebek kıyafetleri gösterrm internetten oda benmle beraber bakar gülümser ama onuda bıktırdım artık ben bağıra bağıra ağlamaya başladım elimdeki bardağı yere attım yarm saat ağladım
eşimde beni sakinleştirmeye çalıştı sarıldı ben sen kendini yıpratyorsun diye üzülüyrm dedi sonra ben ağlamayı kestim tvde osırada bebek maması reklamı vardı okadar sinirlerim yıpranmışki reklama bile hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım eşim zavallı napacağını şaşırdı isyan etti neden böyle yapıyosun banada yazık dedi ama benm elimde olmadan yapıyrm bunları bütüngün evdeyim bilmediğim bir memlekttym kimsem yok burda ne komşu ne arkadaş yalnızlıktan büütngün evde olmaktan bebek konusunu dahada çok düşünüyorm
en son eşimn yanına uzandım kasıklarım ağrıyor dedim eşimde üşütüyorsun canım dedi ben yataktan kalkıp zaten ben hep üşütürüm ben hamile olamam değilmi sadece üşüttğm için kasıklarım sancılanr diye ağlamayı sürdürdüm eşimde ağladı bağırdı yeetr diye sonra sakinleştm eşim beni öptü yarımsaat uyuyayım uyandır dedi ben budurumla nasıl başa çıkacağım 1 haftadır herşeye ağlıyorm
mrb arkadaşlar beni bilenler bilir en büyük sıkıntım bebeğimn olmaması allahım bundan ağırınıda vermesin
buay çok fazla beklenti içine girdim ve birkaç belirtim var adetime 3 gün kaldı test için geçmesini beklyrm ve aşırı stresliym varmı yokmu diye düşünmekten hiç bişy yapamaz hale geldim bütün gün yatıp bilgisayır başında tvnin başında mandalina yiyorum başka bişey canım istemiyor vizede 4 dersten kaldığım halde finale 24 gün kaldığı halde ders bile çalışamıyrm 11 dersten sorumluyum aama kitabı bile açamıyrm
3 gündür deli gibiiyim ağlamaklıyım stresliyim telde anneme bile ters ters davrandım bugün hiçbirşey yokken ortada elimde olmadan kadının tek dediği kızım telin neden kapalı merakettim bende ne olacak anne evdeyim işte herzamnki gibi diye tersler gibi konuştm şimdi çok üzgünüm
akşam eşim geldi adamcağız yorgun argın uykusuz yemek yedik eşim çay demle biraz uyuyayım uyandır dedi bende uyuyunca uyanmayacağını bildiğimden umursamadım lavaboya gitti geldi bende bilgsyarın başında herzamnki gibi gebelkle ilgili şeylere bakıyorm
masaüstüne bitane bebek resmi koydum eşime aşkım bak bizim kzımız olursa buna benzer diyeceğime ağzımdan bak aşkım bizim kızımz dedim eşimde o bizim kızımız değil diye çıkıştı bana herzamn bebek resimleri bebek kıyafetleri gösterrm internetten oda benmle beraber bakar gülümser ama onuda bıktırdım artık ben bağıra bağıra ağlamaya başladım elimdeki bardağı yere attım yarm saat ağladım
eşimde beni sakinleştirmeye çalıştı sarıldı ben sen kendini yıpratyorsun diye üzülüyrm dedi sonra ben ağlamayı kestim tvde osırada bebek maması reklamı vardı okadar sinirlerim yıpranmışki reklama bile hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladım eşim zavallı napacağını şaşırdı isyan etti neden böyle yapıyosun banada yazık dedi ama benm elimde olmadan yapıyrm bunları bütüngün evdeyim bilmediğim bir memlekttym kimsem yok burda ne komşu ne arkadaş yalnızlıktan büütngün evde olmaktan bebek konusunu dahada çok düşünüyorm
en son eşimn yanına uzandım kasıklarım ağrıyor dedim eşimde üşütüyorsun canım dedi ben yataktan kalkıp zaten ben hep üşütürüm ben hamile olamam değilmi sadece üşüttğm için kasıklarım sancılanr diye ağlamayı sürdürdüm eşimde ağladı bağırdı yeetr diye sonra sakinleştm eşim beni öptü yarımsaat uyuyayım uyandır dedi ben budurumla nasıl başa çıkacağım 1 haftadır herşeye ağlıyorm
amin canım yaranı deşmek gibi olmasın düşükmü yaptın karnındamı kaybettin yoksa dünyaya geldikten sonramı kaybettn yavrunu
bende 3 yııllık evliyim benimde bebeğim olmuyor zaman zaman çok kötü oluyorum içimden haykırmak geliyor artık.böyle zamanlarda abdest al dua et biraz rahatlarsın....
[MENTION][/MENTION]
yavrularımı ikizlerdi karnımda öldüler tek kese ikiziydiler zaten riskimiz vardı 3 buçuk aylıkken kaybettim meleklerimi beslenememişlerdi kalpleri durmuştu rabbim ardından gelecek olanlara sağlık sıhat verir inş
Dini durumunu bilmiyorum ama benden sana küçük ama çok etkili bir tavsiye. Ellerini açıp Allaha tek sığınağına Sığın çünkü ondan başka seni çektiklerini gerçekten bilip gören yok. Gercekten samimiyetle aç gönlünü bak nasıl güzel olacak herşey Allah herseye kadir unutma. Ve yaşadıklarına da hep demek ki kaderde var yaşamam gerekiyor gozuyle bak bu da beniriım imtihanım hem çektiğim sıkıntılarn hepsi günahlarımi döküyor gözüyle bak. Rabbim yardımcn olsun.
canım ya aynı şeyleri yaşayan birisi olarak ne desem bilemedim inankibende gurbetteyim yalnızım kimsem yok aynı senin durumdayım evet haklısın bu durum bizi daha çok bebek düşünmeye itiyor malesef bende 4 yıldır istiyorum ama her ay hüsran sinirlerimiz yıpranıyor sağlığımızdan oluyoruz ne yaparsak kendimize yapıyoruz canım üzülme demem yersiz olur ama kendini fazla yıpratmamaya çalış olur mu yazdıklarını okurken gözlerim doldu rabbim hepimize hayırlı,sağlıklı evlatlar versin inşallah canım ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?