- Emoji Skoru
- 110
- Puanlar
- 33
Aramızda böyle düşüncelere sahip birisi mi varGeçenlerde ms hastası kadına hasta masta bulmuşsun sonuçta. Boşver çirkinler hastalar asıl buluyor diyen insan mı iyi kalpli?
Yoksa tecavüze uğradığını ölümden döndüğünü anlatan üyeye neden direndin ki, sonuçta güzelsin ki sana tecavüz etmeye kalkmışlar. Zevk alsaydın bence çok tahrik edici keşke beni de etseler falan demesi mi ponçik kalplilik?
Bu konu haricinde dediğiniz araştırma yapın falan demişsiniz. Bende boşanmış birisiyim. Çocuğum yok. Mesela birisiyle tanışsam diyelim o da boşanmış olsun. Onun geçmişini sorunca o da benimkini soracak doğal olarak. Ama ilerde bir kavga anında bana karşı kullanır diye anlatmak istemem, sizce bu doğru mu? O da o zaman anlatmak istemeyebilir bu şekilde de tanışma da olmaz. Bekar birisi olduğunu varsayarsak onun geçmişi evlilik olarak olmadığı için soracağım bir boşanma da olmayacak ama o soracak? Ne diyorsunuz bu konu hakkında? Bu benim kafama takılan bir konu.Tekrar evlenmeyi takıntı yapmışsınız.
Bakın böyle devam ederseniz karşınıza yanlış biri gelir sırf evlenmek için evlenirsiniz. Yapmayın.
Hayatta kriterleriniz olacak. Bunları önce kendiniz için koyacaksınız. Mesela sizi aldatan, psikolojik şiddet yapan birinden boşandınız. İyi ki boşanmışsınız. Önce kendinize sevginiz, saygınız olmalı.
Siz sevilmeyi dışarıdan bekliyorsunuz. Tabi ki karşınıza biri gelir sizi sever çok güzel. Ama siz kendinizi hatalarınıza rağmen seviyor musunuz? Kendinizi tüm yaşadıklarınızla aldığınız tüm dersler ile kabul ediyor musunuz?
Bende eski eşim tarafından aldatıldım. Bende psikolojik mobbing gördüm. Sizin sorgulamalarinizi zamanında bende yaptim. Fark ettim ki eski eşimi 7 yıl önce seçen kişiyle alakam bile yok. Şu anki kazanımlarım ile 7 yıl önceki kendime kızdığımı fark ettim. O zaman bana doğru gelen seçimi yaptığımı sanıyordum. O zamanki yaptıklarım veya yapmadıklarım ile kendimi şu an değerlendirdiğimi fark ettim. Bu en büyük aydınlanmayı sağladı. 7 yıl önceki ben ile şu anki ben arasında okyanuslar kadar fark var..Şu an çok farklıyım. Tabi ki şu an o kişi önüme gelse onu seçmem. Ama geçmişi değiştiremem ondan sadece ders alabilirim. Bunu fark ettim. Geçmişten derslerimi aldım ve konuyu öyle bıraktım.
Burada bir sürü üye var. Çoğu da 30 yaş üstü. Mesela ben 39 yaşındayım. İlerleyen yaşlarda çok güzel evlilikler, ilişkiler yaşayan kişiler var. İlla 20li yaşlarda o kişiyi bulacağız diye bir senet mi imzaladık? Hayır. Bazı kişilerin nasibinde sonraki yaşlarda hayat arkadaşı ile tanışmak vardır.
Siz zoru başardınız. Mutsuz bir evlilikten çıktınız. Kızınızla ayaktasınız. Siz ikinci el değilsiniz. Bu inançtan çıkın. Böyle düşünen birinin hayatınızda zerre yeri yok. Siz kusurlu ve eksik değilsiniz.
Geçmişe dönmeyi bırakın. Pişmanlık olumlu kullanılırsa kazanım sağlıyor. Alın elinize bir defter. Ben bu evlilikten ne kazanımlar elde ettim? Neler konusunda farkındalık oluşturdum? diye yazın. Ve her gün okuyun. İnanın çok aşama kaydettiğinizi göreceksiniz.
Evlilik biraz da benim inancıma göre nasip kısmet. Zorlayınca olmuyor. Olsa bilse istenildiği gibi olmuyor. Mesela ben, ilk evliliğimde evladım olsun diye çok dua ettim, çok çabaladım. Eski eşim çocuk istemedi anne olamadım. Şu an teslimiyete bıraktım. Bazı şeyler bizim elimizde değil. Elinden geleni yapıp bırakman gerekiyor.
Bu sitede boşanmış erkekle evlenen üyeler var. Eğer neden boşandığını iyi analiz edip uyaptan gerekli araştırmayı vs yaparsanız tüm boşanmış erkekler de çöp değil. Ama neden boşandığını kanıtlarla öğrenmeniz lazım. Bunun en iyi yolu da eski eşinin dilekçelerini okumak ve varsa ortak çevrede tanıdıklara sormaktır. Öyle bodoslama ikinci evliliğe atlanmaz.
Her bekar erkek de melek değil. Size bekar boşanmış birinden ziyade olgun, ne istediğini bilen, kızınızın önceliğiniz olduğunu bilip ona göre ilişki kuracak, işinde gücünde, gerçekten yuva kurmak isteyen biri lazım. Bunlar yoksa bir daha evlenmeye gerek var mı? Evladınız da var. Çocuk için acele etmenize de gerek yok.
Kendinize yüklenmeyi bırakın. Bu kizinizla ilişkinizi de etkiler. Yıllar önce en doğru kararı verdiğinizi düşünüp öyle seçim yaptınız. Hepimiz öyle seçimler yaptık. Biz yıllar önceki kişiler değiliz. Siz de değilsiniz. Derenin altından çok sular aktı. Önce kendinize yüklenmeyi bırakın. Şimdiki yapacaklariniza bakın, odaklanın. Ve size ikinci el muamelesi yapmaya yeltenen herkesi bakın herkesi ( kök aile de dahil) hayatınızdan def edin.
Öncelikle umarım ileride karşınıza çok iyi biri çıkar ve tekrar evlenip mutlu olursunuz. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsınBu konu haricinde dediğiniz araştırma yapın falan demişsiniz. Bende boşanmış birisiyim. Çocuğum yok. Mesela birisiyle tanışsam diyelim o da boşanmış olsun. Onun geçmişini sorunca o da benimkini soracak doğal olarak. Ama ilerde bir kavga anında bana karşı kullanır diye anlatmak istemem, sizce bu doğru mu? O da o zaman anlatmak istemeyebilir bu şekilde de tanışma da olmaz. Bekar birisi olduğunu varsayarsak onun geçmişi evlilik olarak olmadığı için soracağım bir boşanma da olmayacak ama o soracak? Ne diyorsunuz bu konu hakkında? Bu benim kafama takılan bir konu.
Öncelikle emek verip detaylı olarak yazdığınız için teşekkür ederim. Duanız içindeÖncelikle umarım ileride karşınıza çok iyi biri çıkar ve tekrar evlenip mutlu olursunuz. Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın
Benim bu konudaki fikrim net aslında. Sizin için birkaç senaryoyu da yazayım. Biraz uzun olacak şimdiden diyeyim:)
Bende sizin gibi yakında boşanmış olacağım ve çocuğum yok. Yaş 39. Eski eşim beni bir sürü kadınla aldattı ve ben yakaladım. Şu an çekişmeli davadayiz.
Kendimden örnek vereyim. İleride diyelim bekar olduğumda karşıma biri geldi ve o da boşanmış biri. Uyap sisteminden hem kendi dilekçelerimi hem de eski eşimin dilekçelerini ona gösteririm. Tüm kanıtlarımı da iletirim. Çünkü benim davam çekişmeli dava..tonla dilekçem, kanit vs var.
Burada karşı tarafa düşen tüm kanıtlara bakıp kendi değerlendirmesini yapmasıdır. Haliyle eski eşime ulaşıp soramayacağına göre benim ona verdiğim kanıtlara ve sonra da davranışlarıma bakar. Sonra da kendi değerlendirmesini yapar.
Simdi benim tarafımdan anlatayım. Benim karşıma boşanmış biri geldi çekişmeli olsun anlaşmalı olsun tüm dava dosyalarına bakmak isterim. Bana, benim anlattığıma güven vs derse ben o kişiyi elerim. Ben kadın olarak tüm mahrem özel hayat detaylarımı paylaşırken o benden özel hayatını saklayamaz. Gerek yok göstermesin diyen kadın olabilir ama ben o dosyaya bakarım yoksa kabul etmem.
Hatta çocukları veya çocuğu varsa onlarla bir süre sonra tanışınca sohbet ederim. Açık açık değil ama nasıl bir baba olduğuna dair ipuçları edinmeye çalışırım. Kimse kendine kötü anne veya kötü baba demez. Ama çocuktan açık uçlu sorularla çok şey öğrenirsin. Mesela kırk yılda bir çocuğuyla ilgilenen bir adam iyi baba olamaz. Veya eski eşiyle yaşadığı sorunları çocuğuna anlatip annesini kötülemiş ise o iyi bir eş değildir. Çocukla belli samimiyet kurup bunları öğrenirsin. Buradan çıkarım yaparsin.
En kritik konuya gelirsem anlaşmalı boşanma konusudur. Gerekçeli kararda bir şey yazmaz..Adam aldatmışsa bile orada yazmaz. O zaman da adamın eski eşini nasıl anlattığına dikkat kesilirim. Ve davada nasıl bir davranış sergilediğine bakarım. Eğer kadını kötülüyorsa, anlaşmalı davada bile kadını zor durumda bırakmış ise olmaz.
Ama bazı adamlar çok sinsi. Hem çok kötüler hem de taktik bilip eski eşini kötülemezler. Orada da ilişkinin başından itibaren sinyalleri iyi okumak lazım. Atmaca gibi adamın davranışlarını gözlemlerim.
Bir de şu var. Mesela karşınıza çocuklu biri geldi. Sizin de çocuğunuz yok haliyle ikinci evlilik olursa çocuk istersiniz. Bunu baştan adama demeniz lazım. Çünkü zaman kıymetli. Adam tekrar çocuk istemeyebilir o zaman bu kişiyi hızlıca elemeniz lazım.
Tam tersi de olabilir. Adamın çocuğu var ve sizin çocuğunuz yok. İleride de çocuk istemiyorsunuz. Adamla ilerisini özellikle maddi durumları konuşmanız lazım. Mesela nafaka ne kadar veriyor, çocuğunun geçimini size gerek kalmadan sürdürecek mi yoksa çocuğuna finansör mü arıyor bunlar önemli.. yoksa sizin olmayan çocuğun masrafları için kendinizi maddi olarak sorumluluk alirken bulabilirsiniz.
En son sizin dediğinize gelirsem bekar biriyle evlilik. Ben çocuk yok ise hiç evlenmemiş bir erkekle evlilik de olabilir diyorum. Sizde de çocuk yok. Eğer nasip olursa hiç evlenmemiş biriyle uyum sağlayabilirsiniz. Sadece önceki ilişkilerini anlatırken eski sevgililerinden nasıl bahsediyor o önemli. Onları kötülüyor mu yoksa iyi mi bahsediyor buna dikkat etmek lazım.
Ben ona kendimle ilgili bilgi vereceğim ama o bunları kullanır mı dava bilgilerimi kullanır mı diyorsunuz. Bu konu zaten en büyük turnusol. Diyelim karşınıza bekar hiç evlenmemiş biri geldi siz de evliliginiz ile ilgili bilgiler, kanıtlar verdiniz. Bunları size karşı kullanmayı geçtim bunlarla ilgili densiz bir laf ettiğinde bile anında elersiniz. Sizin için güzel bir turnusol görevi görür. Orada da size satır aralarında ne dediğine bakmanız lazım.
Bu kadar yazdım. Bazı üyeler diyecek ki ne gerek var, evraklarını gösterme veya karşıdaki kişinin evraklarını isteme. Ben bunu çok riskli buluyorum. Eğer çocuk sahibi olmak istiyorsanız zaman en değerli şeydir. Riski minimize etmek lazım. Boşanma sürecindeki evraklar, kanıtlar, o süreçten nasıl bahsettiği de en önemli göstergeler. Ben 39 yaşında biri olarak değmeyecek biriyle bir süre bile kaybetmek istemediğim için garanti gitmeyi tercih ederim.. en azından riski minimize etmeye çalışırdım.
Diğer türlü burada yüzlerce konu okudum. Kadın boşanma yaşamış erkeğe hiçbir şey sormuyor, evrak vs istemiyor. Sonra evlenince görüyor ki adam çöp. Önceki kadının adamı bırakması doğru kararmış. Bunu iş işten geçtikten sonra anlıyor.
Karşı tarafın dilekçelerini gormek bence çok önemli. Orada zaten az çok nasıl biri olduğunu anlarsın. Dilekçeleri göstermek istemeyen biri olursa da ben baştan elerim. Demek ki çekindiği bir şeyler var diye düşünürüm.
Evet eski dilekçeleri ve konuları açmak can sıkıcı. Kimse de çok isteyerek bahsetmiyor. Ama birinin bizi hak edip etmeyeceğine de önceki davranışlarına, eylemlerine bakarak karar vermek lazım. Kimse yüzde yüz değişmez. Kimse tamamen değişmiyor sadece bazı özelliklerini zaman geçtikçe törpülüyor. O yüzden kanit her zaman iyidir.
Belli bir yaştan sonra gerçekten değecek birilerine şans vermek için riski ne kadar minimize edersen o kadar iyi diye düşünüyorum.
Amin. Allah hepimizin karşısına bizi hak edecek iyi insanlar çıkarsın.Öncelikle emek verip detaylı olarak yazdığınız için teşekkür ederim. Duanız içindeİnşallah sizde bir an önce davanızı bitirir kurtulursunuz.
Ben anlaşmalı boşandım, doğal olarak kısa sürdü ve boşanma sebebim şiddetli geçimsizlik olarak geçti. Karşımızdaki insanı ne kadar okuyabiliriz ki? Bu konuda 1 2 hafta önce tedirginliğimle alakalı konu açmıştım hatta.
Burada da görüyoruz okuyoruz eşlerinin eski anlattıklarını yüzüne vuran tipler olduğunu. Çok iyi bi oyuncuysa nasıl anlayacağız ki? Erkekler zaten yalan söylemede master yapıyorlar.
Burada bir üye boşanmış bi kaç ay sonra da bekar birisiyle evlenmişti. O anlatmıştı o zaman geçmişiyle alakalı hiçbir şey anlatmamış adama. Beni bu şekilde kabul edersen devam edelim diye. Bunu kabullenecek çok erkek var mıdır bilmiyorum ama bu durum da karşımızdaki insanında kendisini saklamasına sebebiyet verir ama bir yandan fa dediğim gibi ona karşı kullanacağı bir kozu olmamış oluyor.
Dediğiniz şeylere katılıyorum. Haklılık payınız var. Ama geçmişi öne sürme kısmında bi ikilem yaşıyorum.
Çok güzel yazmışsınız teşekkür ederim. Okudukça sanki dertleşmişim gibi hissettim. Dediğiniz gibi doğru aslında. Ama insan olarak ya yanlış karar verirsem diye kafama çok düşüyor bu düşünceler. İnsan evliyken gerçekten anlaşamdığı insanla birlikte olmaya devam ettikçe psikolojik olarak çöküyor. Dediğiniz gibi o yuvanın yıkılışı insanı çok yıkıyor. Ben sonradan diyordum ki bir daha eskisi gibi neşeli hallerime dönebilecek miyim? Kendime çok baskı kurmuştum. Şimdi iyiyim. Mesajınız çok samimiAmin. Allah hepimizin karşısına bizi hak edecek iyi insanlar çıkarsın.
Eğer biri yüzünüze geçmişinizi vuruyorsa o kişiden asla olmaz zaten. Öyle biriyle olan ilişkide mutlaka sinyalleri alırsınız. Ben ilişkide evlenmeden önce sinyallerin istenirse alındığını biliyorum. Eğer hemen bir iki ay içinde evlenmez iseniz mutlaka önceki evliliğinizle ilgili size laf ediyor mu anlarsınız. Sinyalleri alırsınız.
Şimdi yoruma yazdığınız o üye bekar birisiyle evlenmiş. Haliyle adam önceden ilişkileri olsa da hiç evlenmemiş biri. O kadının aldığı risk benim görüşüme göre boşanmış bir erkek için alacağı riskten daha az. O yüzden boşanmayı konuşmamış olabilir.
Ama diyelim sizin önünüze boşanmış bir erkek geldi. Siz yüzünüze bir şey vurulmasın diye davanızı göstermediniz. O zaman karşı taraf da davasını size göstermez. Çok risk almış olursunuz değer mi? Boşanmış bir erkeğin dava dosyasının incelenmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle eski eşinin dilekçelerine ve sunduğu delillere bakılmalı diye düşünüyorum.
Bir de zaten sizin için doğru insan geçmişi yüzünüze vurmaz. Diyelim karşınızdaki kişinin kafasında oturmayan şeyler oldu belgeleri ile gösterir onu aydınlatırsınız. Böyle karşılık olarak o da sizi geçmiş evliliği ile ilgili aydınlatmak durumunda kalır. Risk azalır.
Erkekler yalan söylemede master yapıyorlar evet. Ama anlık durumlarda gösterdikleri tepkiler size çok şey söyler. O yüzden bir erkekle tartışmadan asla evlenme derler. Buna katılıyorum. Bir tartışmada erkek çözüm odaklı mi yoksa sadece mizmiz şikayetçi biri mi çok rahat görürsün.
Erkekle onu belli farklı hallerde görmeden evlenmemek lazım. Mesela üzgünken, kızgınken, sinirliyken nasıl biri, en yakınlarına nasıl davranıyor, yaşam alanında sorumluluk alir mi yoksa işten gelip ayağını uzatıp yatar mı, anne kuzusu mu, ailesinin dediği kanun mu yoksa kendi kararlarını veren biri mi, bunlardan emin olunmadan evlenilmez. Bunları da ilk 6 aydan sonra yavaş yavaş görmeye başlarsınız.
İlk 6 ay bence illüzyon. Herkes karşıdaki beğensin diye rol yapar. Ama 6 ay sonra herkes rengini yavaş yavaş belli eder.
Geçmişi öne sürme kısmında da korkmaniza gerek yok. Bu size turnusol işlevi görür. Kendinizle ilgili karşıya bilgi verirsiniz bakalım kızgın olduğunda, kendi istediği bir şey olmadığında bunu size karşı kullanacak mi? Buradan sağlama yaparsınız. Zaten geçmişinizi size karşı kullanırsa bye bye:)
Kendinize güvenin, halledersiniz. Biz boşanmış kadınlar olarak küllerimizden doğduk bizi kolay kolay kimse korkutmamali..Biz bir yuvanın yıkılışını gördük ve buna rağmen ayakta kaldık. Bundan sonra Allah'in izniyle bize duygusal olarak havada karada ölüm yok inşallah