Çok üzgünüm gençliğim gitti

Hangi ülkedesiniz?

kırklıklar bugün de gömüldük çok şükür
Hayat asıl 40 tan sonra başlıyor farkında değiller hem hatalarımdan ders çıkarmış akıllı bir kadınım hem kendimi ve bedenimi tanıyorum ne istediğimi biliyorum zirvedeyim yani... konu sahibi demiş ya kırktan sonra Aşk yaşasam ne olur ki... Neler olmaz ki

Çok ağır şeyler yaşamışsınız boşanmadan sonra terapi aldınız mı?

Ben bir anne olarak yazımınızı yadırgadım. Ben hiç bir erkek için çocuğumu öpersem kıskanır mı diye düşünmem. Kıskanacaksa da cehennemin dibine gider.
İlla bekar erkekle evlenmek mi gerekiyor? Yada illa evlenmek mi lazım? Sevgiliniz olur adam güven verirse çocukla iyi anlaşırlarsa evlenirsiniz. Olmazsa da hayat devam ediyor.
Çocuğa ayak bağı gibi baktığınız her cümlenizden belli.
Anneniz siz 3 yaşındayken evlenmesine engel bir yük olarak baksa ne hissederdiniz

Daha önce bu öpme meselesini cevapladım. Yük olarak damgalayanda sizsiniz ben değil. Bir anne çocuğunu yük görmez pişmanlığım çocuğuma iyi bir “baba” ve “yuva” sunamamakla ilgili. Kendimi suçlamamla ilgili bir problem yani. Çocuğuma da asla kötü hissettirecek bir anne değilim. Sanırım anlamak istemeyen anlamıyor. Zaten bütün yorumlarımı “begenmeme” nizden belli bildirim gelip duruyor. Neyse yorumunuza teşekkür ederim iyi günler dilerim size.

80 yaşındaki Ajda pekkan hala aktif sahneye çıkıyor konser veriyor . İdolümdür

İlişkiyi size verilen şans olarak gördüğünüz sürece... Olmaz.
Adam bu düşüncenizin kokusunu alır ve öyle davranır.
Haklısınız. Bu küçüklükten gelen bişey sanırım. Annemde öyledir herşeyde kendini eksik hisseder. Bir yemek bile yapsa azıcık bişeyi baharatı eksik olsa hep dünya kadar açıklama yapar. Biz de hep başkalarının mutluluğunun önce geldiğini gördük. Kıyaslandık hep. Ve bunun şuan bedelini ödüyorum birinle konuşurken bile acaba ne düşünür diye konuşuyorum. Bu durumu düzeltmek için terapiye gidiyorum kızıma yansımasını istemem

Çok gençsiniz uzun bir hayat var önünüzde. Yine seversiniz aşık olursunuz evlenirsiniz yine çocuğunuz olur...Şansı insanlara siz vereceksiniz... Size ve kızınıza yaklaşabilmek büyük bir şans çünkü. Olayı böyle görün.
Ayrıca 40 yaşından sonrayım ve aşığım. Umutsuz olmayın.

valla benim enerjimde bir değişiklik olmadı kişiden kişiye değişebilir 25 yaşında içi geçmiş insan da çok.. üniversite yıllarım harikaydı nerde akşam orda sabah..25 yaşımda evlendim 6 yıllık flört sonrası yine harikaydı 30uma kadar..30 yaşımda anne oldum çocuğumla birlikte bambaşka enerji geldi aynı tempoda geziyorum herhaftasonu deniz plaj bar konser meyhane hiç bişeyden geri kalmıyorum..şu an 38 yaşındayım ben bişey hissetmedim farklı olarak..çalışıyorum her öğlen yürüyüşümü yapar günde 15 bin adım atarım takviyemi sporumu aksatmam öyle yani kişiye bağlı bişey

Yaşadıklarınıza üzüldüm zor . Kimse boşanmak için evlenmez ancak bakış açınız değişmezse ikinci ve hatta üçüncü hatayı yapacak gibi duruyorsunuz bence . Çok da erken sayılmayan bir yaşta evlenmişsiniz aslında beklentileriniz nelerdi bilemiyorum. Çocuğunuz daha küçük enerjiniz zaten anca ona yetiyordur inanın belki de sizin için en hayırlısı budur kendinizi çok zorlamayın derim ben yaşım geçiyor hayatım bitti gitti diye fikirleri kafanızdan atmaya bakın . Çalışıyor musunuz bilmiyorum ama işinize çocuğunuza hayatınıza odaklanın gerekirse psikolojik destek alın . Bu süreçte başkalarına bakıp sanki en kötü hayat sizinkiymiş gibi hissetmeniz çok normal zaten mutsuz insanlar etrafına dikkatli bakıp kim nerde ne yapıyor diye inceler mutlu insanların böyle bir kaygısı olmaz pek . Hayat çok uzun bir yol. Karşımıza çıkan herşeyin üstesinden gelemeyebiliriz kimisi aileden yana şanssızdır kimisi evlattan kimsi işten güçten herşey insanlar için. Toplumun bir baskısı var bekar anneler üzerine özellikle bu yaşlarda size böyle hissettirilmesi sizin değil toplumun yanlışı.

30 yaşında işsiz umutsuz , ilişki durumu berbat ailesi toksik genç kadın olmaktansa sizin gibi olmayı ben de tercih ederdim . Yaşayacak maddi manevi imkanlar yoksa o gençlik zaten yaşanamıyor ki.

Siz gerçekten bankacı mısınız çok şaşırdım inanın yazıyı okurken kafamda çalışmayan hatta üniversite okumamış birisi canlandı

Eskisi gibi olmamak domuşup butun gun evde yatmak degil ki sporumu ben de yapiyorum, ben de geziyorum hatta eskisinden daha sık ulke degistirerek geziyorum. Olay o degil benim icin ya.
Benim kafam ses cekmemeye başladi mesela cocuk sesine tahammulum yok eskiden de yoktu da simdi hic yok. eskiden bir ton gezip sigara dumani dolu gurultulu muzikli alkol ortamindan gecenin 3-4üne kadar sarhos olup o saatte uyuyup sabah 9da zipkin gibi derse giriyordum. Şuan yapamam gercekten, başim agriyor uykusuz kalinca uykumu almam lazim yapmakta istemem eskisi gibi zevk vermez eskiden veriyordu.
Cocuk yapsam bambaska bir enerji gelmez muhtemelen hayatim kayar

Kızım ister mi, kabul eder mi, erkek- baba figürüyle büyümedi, beni paylaşır mı, adamdan tedirgin olup huy değiştirir mi... Asıl sormanız gerekenler bunlar ama siz hep erkek tarafından bakıyorsunuz. Adamlar istediği kadar sevsin, çocukla anlaşamazsa beraberlik, evlilik ihtimali 0. Bana ne gözle bakılıyor, şunu yapsam bunu söylesem elalem ne der yazıyorsunuz. Kariyeri geliri iyi olan, maddi olarak yere sağlam basan bir kadın olarak hala yurt dışındaki Türk toplumu diyorsunuz. Taşının, yabancıların olduğu bölgelerde yaşayın? Biraz fazla kira ödersiniz ama dedikodudan bakışlardan uzak huzurlu yaşatsınız. Yabancı erkekler boşanmış kadına 2.el gözüyle bakmaz. Saydığınız baskılar sorunlar çıkarsa bizim tayfadan çıkar.

Hepimiz kolik bebekle uğraştık, susturduk susturamadık, yıprandık. Bütün annelerin bildiği yaşadığı bir şeyi siz yeni mi keşfettiniz? Evliliğin ilk zamanları beni aldatan kocamdan çocuk sahibi olsaydım şikayet edemezdim, kendin ettin kendin buldun derdim. Sadece ben değil çocuğum da çekecek bu hayatın zorluklarını derdim. Çocuk sahibi olmak hata değil ama bir gün gideceğini bildiğiniz aldatan psikolojik şiddet gösteren bir adamdan çocuk sahibi olmak hata. Siz istiyorsunuz ki hiç hatalarımla yüzleşmeyeyim, hepsi kapansın bitsin yeni sayfa açayım. Evet yeni sayfayı açın, hakkınız var, bekarsınız gençsiniz sevin sevilin ama uzun bir süre çocuğunuzun çıkarlarına göre yaşayacaksınız. Öz babalar kızıp bağırdı mı anneler çileden çıkıyor, elin adamı kızınıza ileri geri davranırsa nasıl dayanacaksınız? Sadece sizi sevmesiyle ya da sizin onu sevmenizle bitiyor mu iş?

yok işte bunlar bende yok kalabalık gürültüden rahatsız olmuyorum oynayıp meyhanede göbek atıp gece yarısı dönüp çocuğumun kursu için sabah kalkıyorum sorun yok..hatta 2. çocuk düşünebilirim sadece 38 yaşında sağlıklı hamilelik nasıl olur bilemiyorum

Şu konuya yapılacak en kapsamlı yorum sanırım bu olmalı ciddiyim insanı kendine getirir

Siz kendinize ikinci el derseniz hayatınıza sizin gibi düşünen insanları çekersiniz. Benim patronum bekar iken çocuklu bir kadınla evlenmiş. Eşini de eşinin çocuğunu da el üstünde tutuyor. Etrafımda daha önce evliyken ve çocuğu varken bekar adamlarla evlenen bir sürü kadın var.

27 yaşında değil de 37 yaşında hatta 40’larda gibi hayatım bitti gibi bakıyorsunuz. Halbuki hayat daha yeni başlıyor.

Siz gerçekten bankacı mısınız çok şaşırdım inanın yazıyı okurken kafamda çalışmayan hatta üniversite okumamış birisi canlandı
Niye şaşırdınız ki, inanın eskiden, evlilikten önce daha doğrusu, bende özgüvenim yüksek gezmeyi falan çok seven ve karşımdaki değil ben seçerim düşüncesindeydim. Hayat beni bu hale getirdi. Eski eşim narsistti günden güne neleri kötü yaptığıma, kötü eş olduğuma ve küçümseyici tavırlarıyla değersiz olduğuma beni resmen inandırdı. Hatta inanır mısınız bi süre sonra ben buna inanıyordum :) haklı sanıyordum ve ondan başkası bana bakmaz falan diyordum. Hani ışığımı söndürdü derlerya, bunu tam anlamıyla yaşadım. Şimdi ise bide bunları yaşayınca, tam anlamıyla kendimi değersiz hissettiğim bi zamandayım işte. Yani bankacılar yada başka meslektekilerde böyle düşüşler yaşayabiliyor :) biraz da bu dönemde stresten kilo aldım. Sanırım biraz kilo verip daha cok dışarıya çıkmam gerekiyor. Yaşam enerjimi geri nasıl kazanacağım bilmiyorum

`