Çok üzgünüm gençliğim gitti


Her yaşta her şeyi kaldiran biri 20lerinde de ucar kacar ama ya 20ler iyi degildi 30dan sonra enerji geldi durumu anca o dönemde imkan olmamasindan kaynakli olabilir. O yuzden ben genclikten daha iyi oldugunu dusunmuyorum.
Ben daha konfora duskun oldum 30larda uykumu almam lazim yemegimi duzgun yemem lazim. Alkol sigarayi biraktim mesela oyle ortamlarda bulunmuyorum cildime, kiloma daha fazla dikkat ediyorum vs. Bunlari o yaşta dusunmuyordum mesela
 
ya gerçekten yurtdışında mı bu ikinci el kafasına girdiniz hangi ülkedesiniz ki?
türk mahallesinde misiniz ya da türk adam aradığınız için mi bu kafaya girdiniz?
ayrıca çocuktan çok şikayet etmişsiniz, siz hissettirmem deseniz de ilkokul çağından itibaren bilinçli şekilde hissediyor çocuklar. şuan erkek düşünmeniz ve bu şekilde düşünmeniz de biraz ileride kötü şeyler olabileceğinin göstergesi. o yüzden siz yalnız kalın uzun süre, çocuğunuzla bağ kurun ve kendi içinizde düşünün. acele etmeyin. ilk gelen adama koşmayın.
babasızlık konusunda da şunu söyleyeyim, çok iyi 1 ebeveyn öyle teselli ve tatmin eder ki insanı baba hayali burukluk kalır sadece içinde. ama o 1 ebeveyn de düzgün olmazsa o zaman hayat çok kötü ya.
 
İyi de artık bunları istememek yaşlandığın anlamına gelmez ki . Doyuma ulaştın mesela . İlk gençlik zamanları gibi zaten hiçbirimiz olamayız. Yurtta sabaha kadar kâğıt oynayıp sabah da okula gidiyorduk . Artık ne sabaha kadar kağıt oynayacak arkadaşım var ne de ortamım var, Gece hayatını da hiç görmemiş gençler var ülkemizde . Aile baskısından nine gibi evde oturuyorlar cafe bile yasak. Bence hayat şartları yaştan çok daha önemli günümüzde . Tatile gidecek paran yoksa, yurtdışına çıkamıyorsan hiç, kahve bile pahalı geliyorsa , okulunu bitirince iş umudun da yoksa . Burada meslek sahibi olup 25 30 da aile baskısı ile yaşayan kadınlar var. Hava kararmadan önce eve dön deniyor koskoca kadınlara. Evlenseler bazı tip adamlar ben gelmeden yemek hazır olmalı diyor.Kadın genç arkadaşları ile takılsın bugün de diyen erkek sayısı az. Yaş olsa tek sorunumuz keşke.
 
Bakış açınızı acil değiştirin, yapamıyorsanız da bunun için bir terapistten yardım alın. Boşanmış çocuklusunuz diye kendinizi dezavantajlı görüyorsunuz. Asıl adamlar kırk takla atıp ben bu kadına nasıl güven sağlarım, nasıl çocuğunu incitmeden yanlarında olurum demeliler. Siz seçeceksiniz erkekler değil, sizin sorumlu olduğunuz ve hayatınızdaki en önemli olan kişi kızınız. İlişkinin başında ortasında fark etmez, kızım hep önde öncelikli olacak, işine gelen buyursun gelsin diyeceksiniz. Bakın sizinkiyle aynı durumda bir kadına abi gibi gördüğü biri henüz boşanmamış kuzenini ayarlamak istedi. Evli adamla sevgililiği layık gördüler o kadına. Erkeklere bu kadar naif gözükmeyin, esnemeyin bükülmeyin. Sevgi açlığı çeken ilgi arayan kadınların kokusunu hemen alıyorlar. Türk mahallesinde yaşıyorsanız ev aramaya başlayın. Evet yurt dışında paran bile olsa elini kolunu sallayıp ev tutamıyorsun, başvuru formu doldururken açıklamalara bekar anneyim ve çocuğumun güvenliği için burada yaşamak istiyorum yazın mesela.
 
Hanımefendi bankacılarla alakalı birşey demedim lütfen genelleme yapmayalım. Sadece konuşma tarzınız ekonomik olarak muhtaçlık çeken böyle bildiğin Anadolu kasabasında yaşayan mahalle baskısı içinde çocuk büyüten evlenmeyi çare olarak gören bir kadının konuşması gibi duruyordu şaşırdığım şey ekonomik olarak iyi durumda olan Türkiye de bile yaşamayan birisinn böyle şeyleri düşünmesi Türkiye'den evlenip mi gittiniz
 

Bilmiyorum uykusuz kalinca başim doyumdan mi agriyor. Bu da benim nine özelligim galiba. Ya tabi ki yaşlilik degil 30-40 yasli bulmuyorum sadece en zirve donemin 20ler oldugunu dusunmustum.
Evet en uçma kaçma zamaninda daha kisitli yasayinca dogal olarak en iyi dönemler kendi parani kazanip daha ozgur oldugun zaman olarak dusunuluyor olabilir. Yoksa 40larinda her şeyi başi kaldiran biri 20lerinde de yakiyordur normalde.
 
30 yaşında işsiz umutsuz , ilişki durumu berbat ailesi toksik genç kadın olmaktansa sizin gibi olmayı ben de tercih ederdim . Yaşayacak maddi manevi imkanlar yoksa o gençlik zaten yaşanamıyor ki.
Aynen.benim 18, 25 arası resmen bomboş geçti.okula git gel git gel git gel.bu kadar.allahtan 25 ten sonrasini toparladim.yoksa kahrımdan ölürdüm valla.hâlâ üzerimde izi kaldığını düşünüyorum.herşeyi zamanında yapmak çok önemli.ailelere kalsa oturup dursun dizimin dibinde ne güzel.bu insanın psikolojisi ne olacak düşünen yok.zina(!) yapmasın, bize laf getirmesin yeter.
 
kötü bir şey yaşayınca sanki herkes öyleymiş gibi gelebilir ama öyle değil siz kendinize zaman verin biraz o hisler geçer
 
Tamam anlaşıldı..
Sen önce eski kocanın üzerine yapıştırdığı kimlikten bi arın...
Şu an onun zihninden bakıyorsun kendine ve dünyaya..
Boşandıktan sonra uzun bi süre ben de böyleydim, hatta hiç geçmeyecek sandım ama kendimle kalınca buhar oldu uçtu.
İkinci bahar falan filan
Bunlar sonraki meseleler
Hele bi ruhunu arındır, kendini bul.
 
Senin bu tarz gerçekçi yorumlarini seviyorum.çoğu insan kendini kandırmaya çalışıyor.ben de aynı düşünüyorum.gayet de enerjim azaldı.cinsel isteğim düştü.hatta bir dönem niye doymuyorum diye ağladığımı bilirim.metebolizmam öyle hızlı çalışıyordu.niye yorulmuyorum diye kendimi doğaüstü bir varlık gibi falan görüyordum.alkol konusunda da eski kafayı yakalayamıyorum.eskiden resmen dünyadan kopardım.şimdi hafif keyifleniyorum ancak.hatta ondan bile çok emin değilim.tek artısı direnç kazanmak.fazla etki etmiyor artık.yaşlanmak hiç hoş değil ama elden de birşey gelmiyor işte.
 

Annem sen çok mu baskıyla büyüdün :/ Bu nasıl bir hayat tarzı.
 
modernim sanıyor özgürüm sanıyor . Modernlik de özgürlük de böyle birşey değil . Hadi bizler sadece sanal da görüyoruz kendisini . Reelde tanıyanlar neler diyordur arkasından. Psikiyatri öğrencilerine örnek gösterilip incelenecek bir vaka. Hayır kendine üzülmüyor da. İlginç.
 
Annem sen çok mu baskıyla büyüdün :/ Bu nasıl bir hayat tarzı.
Anne baba etkeni de vardı ama benim de yüzüme bakan yoktu o dönem.ikisi bir arada.kampüsün yeşillik alanında herkes sevişiyordu, sevgilisiyle hava atıyordu.yurttan kaçıp sevgilisinde kalıyordu.ben senelerce bomboş gittim geldim.sinıftakiler dalga geçiyordu.bir keresinde bir ağlamıştım.bir daha da o kadar acı çekerek ağladiğımı bilmem.
 

Valla ben üniversite okurken ne kızlar gördüm ne halde ne tiple manita yapıyorlardı. Bu konular bence böyle insanın içinin yanıklığına bağlı.

Hele kapalı bir kız vardı, çok kiloluydu, dişleri berbat haldeydi, o ağzı hiç durmazdı kantinden ağır yağlı hamurları yer dururdu, sözlüsü+yedekte manitaları vardı, başörtüsüyle iç çamaşırlarının aynı renk olmasına özen gösteriyorum diye tüm sınıfın içinde anlatır dururdu, telefonunda hazırda nude fotoğrafları vardı. Birde evlendi o çocukla.
 
Hah anlattın ya şimdide bunu kafasına takar , o kız nasıl evlenmiş diye Senin asıl anlatmak istediğini anlamıyor ki
 
Hah anlattın ya şimdide bunu kafasına takar , o kız nasıl evlenmiş diye Senin asıl anlatmak istediğini anlamıyor ki

Çocuk mahalleden tanıdığıydı, flört ederken sevgili olmadan araya arkadaşlarını sokup çocuğa evlenme teklifi ettirdi. Öyle evlenmek için evlendi kız. Çocuk o zaman çok zavallıydı, babası evden kovuyordu, annesi vefat etmişti, kalacak yeri olmadığı için şehirdışına inşaatlara çalışmaya gidiyordu. Bizim kız şey diyordu; gitsin gitsin para kazansın.

Aman taksın kafasına taktik öğrensin.
 
Haklısın.ben hep mutluluğu erkeklerle olan ilişkilerime bağlamışım.hem kurtulmak istiyorum hem eski düzenimi devam ettirmek ama ikisini de yapamıyorum şu an.konu sahibi de ayni sorunu yaşıyor.
Ya şimdi linçlenecegim belki ama evet absürt düşüncelerin var ama ben seni seviyorum, kıskanç haset kalbinin kötü olduğunu düşünmüyorum,yani tam tartışılacak pat pat kavga edilebilecek mesajlara bile haklısın diyebiliyorsun ya ülkede birine haklısın demeyi lügatından çıkarmış o kadar çok kişi var ki..
 
Aynı konuyu açmışsınız
Neden illa bekar erkek
Hayatı biraz akışına bırakın
 
Geçenlerde ms hastası kadına hasta masta bulmuşsun sonuçta. Boşver çirkinler hastalar asıl buluyor diyen insan mı iyi kalpli?
Yoksa tecavüze uğradığını ölümden döndüğünü anlatan üyeye neden direndin ki, sonuçta güzelsin ki sana tecavüz etmeye kalkmışlar. Zevk alsaydın bence çok tahrik edici keşke beni de etseler falan demesi mi ponçik kalplilik?
 
`